Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Mirna beba

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Mirna beba

Moj stariji sin je u trbuhu bio jako nemirno dijete, jako se ritao, tokom cijelog dana... sad sam opet trudna i bebu osjećam tek nekoliko puta na dan, uglavnom samo dok sam ja mirna čujem ga kako se vrpolji, nikad me ne rita dok ja hodam ili nešto radim... tek kad legnem onda počne . je li riječ o izrazito mirnoj bebi ili što? Ginekolog mi je objasnio da se ponekad slabo ritanje bebe pripisuje manjku plodne vode, ali ja plodne vode imam dovoljno... ponekad me zbilja preplaši to bebino "nejavljanje" kroz dan... kakva su vaša iskustva? sad sam 30 tj. Posteljica je sprijeda, sa starijim sinom je bila straga, ima li i to veze?

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ima veze ,iva...samim tim imas izmedju tebe i bebe jos jedan "jastucic" koji amortizuje lupkanje . Uzivaj sa mirnom bebom !

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

toliko je nekad miran da me plaši!!! i onda kad legnem navečer u krevet, počne tup tupppp i neda mi spavat...a do tad ispalim na živce

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    ...sad sam opet trudna i bebu osjećam tek nekoliko puta na dan, uglavnom samo dok sam ja mirna čujem ga kako se vrpolji, nikad me ne rita dok ja hodam ili nešto radim... tek kad legnem onda počne ...
    kad si ti u akciji onda se beba ljuljuška u trbuhu i najvjerojatnije spava od toga...
    a kad ti odmaraš onda je beba budna i luduje!
    i meni je tako bilo cijelo vrijeme

btw, i smještenost posteljice definitivno ima veze sa osjetom!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni je N bila izrazito mirna beba, kod nje nije bilo udaraca nego samo migoljenje i lagano pomicanje, spavalica i mirnica bila i ostala do danas. Sada sam 24. tjedna trudna i ovaj put druga priča, više ova malecka sada lupka i drmež pleše po trbuhu nego N u 9. mjesecu. Posteljica mi isto naprijed. Kao što kažu uživaj u mirnoj bebi

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moji su oboje bili dosta mirni u trbuhu (posteljica oba puta sprijeda), malac je dosta štucao, cura ni to. I CTG-i pred kraj obje trudnoće su bili "preujednačeni", a brojanje pokreta bebe mi je SF, nije bilo šanse da izbrojim onoliko pokreta u sat vremena koliko su rekli da treba. A obje trudnoće prošle uredne i bez komplikacija.

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A ja svoju curku osjećam PUUUUUUNO više i puno intenzivnije nego sina u 1. trudnoći, posteljica mi je tada bila straga (malo čudno!?), sad je sprijeda nisko (nisko sijelo) i zna biti baš neugodno...valjda će se podignut to još malo...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bebač je još uvijek miran za poludjet.... cijeli dan dok sam ja aktivna,dok hodam,krećem se on mene nikad do sad ritnuo nije!! sad sam 33 tjedna i samo gaosjetim navečer kad legnem. onda se malo proteže i naješće štuca po pol sata ali brine me ta njegova mirnoća...ginić mi kaže da je on jednostavno takva beba....

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moje cure su preko dana spavale, a navečer kad bi ja legla i umirila se, počele bi lupanje i rastezanje punom parom.
    Kad su se rodile promijenile su tempo, preko dana žive, navečer cijelu noć spavanje

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

iva1602, iz vlastitog iskustva ti preporučam da tri puta na dan legneš, umiriš se i čekaš pokrete. Broji 1 sat ili manje dok ne dođeš do 10 udaraca. Možeš bebi pričati, pjevati, malo gurnuti trbuh ili upaliti glasno muziku da ga potakneš na micanje.

Bit ćeš mirnija a i odmor će ti dobro doći. Ponekad ćeš nabrojati za 15 minuta, a nekad ćeš čekati cijeli sat. Uzmi neku bilježnicu i upiši datum, vrijeme i + za deset pokreta. Meni je tu tablicu dao ginekolog za zadnjh 8 tjedana trudnoće.

To je odličan pokazatelj da je bebi dobro.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

joj beti ali ja ne mogu izbrojati 10 udaraca jer to više nisu udarci nego vrtenje, gniježđenje..... sad me strah da mojoj bebi nije dobro ((((

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

i kod mene je isto ja sam sada trudna 25+5, isto dosta mirna beba, a posteljica mi sprijeda i beba na zadak, ali kada mislim da je proslo previse od zadnjeg udarca micanja bebe, legnem na ljevi bok, i cekam, ako ni tada ne osjetim malo je prodrmam i onda se javi.
    kaze mi gin da je to i zbog posteljice sprijeda, da se manje osjeti

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

iva, nisam napisala udarci, nego pokreti. Bilo kakav pokret. Štucanje, lelujanje. guranje, odgurivanje i sve što bebač u trbuhu izvodi. Glavno da osjećaš pokrete kad ti miruješ. Kad si u pokretu vjerojatno ne registriraš iako su tu. Osim kada spava.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo sad sam sa starijim djetetom ležala u krevetu i bebač se stalno migoljio.... vjerojatno je to ok... i meni je posteljica u ovoj trudnoći sprijeda... a u prošloj je bila straga i moj stariji sin me non stop lupao i danju i noću,zato mi je ova mirna beba totalni šok hehe

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ok,samo neka se migolji, mrvica mala.
    Bila sam kod prijateljice što je rodila prije 10 dana. A kako je dečkić mali, mali, zaboraviš koliko su maleni kad se rode. Dala mi ga u ruke. Tako malog, tako sam bila sretna držeći tog sićušnog čovjeka u naručju. (Nisam očekivala da će mi ga dati, još je jako mali, ali zna ona kako ja obožavam bebe.)

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo od male mrvice koja se nije puno micala prije 5-6 tj, sada u 28tt divlja kao kaskader bez mira po danu i noći i već se je nekoliko puta okrenuo za 360, tako da ništa od "mirne" bebe. Toliko me je noćas izudarao da me je cijeli trbuh ujutro bolio

Kraljica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja cekam curicu i za razliku od drugih trudnoca ova mala mrvica je jako mirna, ima dana kada me mrvica prestrasi ali moj doktor mi uvijek kaze da je sve u redu i da nema greske, to je samo dobra mala curica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •