Pješači li netko gradom?
Zanimaju me vremenski okviri normalnim hodom za neke relacije ...
Npr. Črnomerec (okretište) - Trg bana Jelačića; Dubrava (okretište) - Kvatrić ... ili bilo koja druga relacija
Pješači li netko gradom?
Zanimaju me vremenski okviri normalnim hodom za neke relacije ...
Npr. Črnomerec (okretište) - Trg bana Jelačića; Dubrava (okretište) - Kvatrić ... ili bilo koja druga relacija
Črnomerec (okretište) - Trg bana Jelačića.......40-ak minuta
Ima smisla. Obično je OK duljinu trase provjeriti u nekakvom kartografskom softveru pa udaljenost u km pomnožiti s 12 - 15 i eto ti vremena u minutama (bez zastajkivanja). Čovjek se začudi kad su jako otvorene ulice u pitanju, poput Slavonske ili Vukovarske, jer ti se subjektivno čine kraće.
Posljednje uređivanje od Davor : 22.12.2011. at 14:01
ovo što Davor kaže - ovisi o zastajkivanju. MM i ja istu relaciju prolazimo za jako različito vrijeme, s time da ja polako punim i ruke stvarima koje sam usput kupila.
Ja i inače sporo hodam, ali recimo u MBT cipelama sam brža nego u običnim. Po strogom centru pak ideš sporije jer ima buno onih koji usporavaju promet (hodanje) i moraš ih obilaziti.
Nano kolko ti je trebalo da se naučiš u njima hodat,i dal te drugi čudno gledaju?
ja nisam primjerila da me neko čudno gleda, ali moje su posve crne, a naučiš hodati odmah u par dana ti je normalno. MM kaže da se jako brzo navikao i na vožnju u njima. Ja sam tek počela voziti i ful mi je čudno, uopće nemam osjećaj papučice pod nogom.
nisam trebala ništa učiti hodati - jedino je na početku bio problem muskulfiber, pa ih treba nositi kraće vrijeme. Normalno vozim u njima.
I nemam pojma gleda li me netko čudno a i da gleda, ne bi me to brinulo.
Uz to, po gradu ih puno ljudi nosi- možda su bile čudne prije par godina, više nisu
Kvatrić-Trg bana 20-25 minuta
to bi bilo onih 4-5km/h ...
probala sam baš s viamichelin računati gradsku udaljenost, no izbacuje mi različit podatak od onoga što ja izmjerim mjeračem u automobilu (npr. udaljenost od kuće do posla: u autu 18km - viamichelin 13km... ipak je to razlika od 5km, a isti put je ucrtan kojim se ja vozim ...)
Ne bi trebala biti tolika greška. Auti obično fulavaju oko 5%, ali ovo je puno više. Prekriži michelin.
Ja se obično služim Garminovim Mapsource-om i daje mi dobre vrijednosti. maps.google.com ima opciju "get directions" kojom biraš rutu za auto ili pješaka itd. i radi fino, a ne trebaš ništainstalirati. Za Črnomerec-Trg kaže 2,8km i 35 minuta pješice.
Probat ću, hvala.
Ja sam pravi zagrebački pješak - najčešće se po gradu krećem pješke, jer živim u centru. Kad god mogu i veće zagrebačke udaljenosti savladavam pješke. U posljednje vrijeme sam često na liniji Sveti Duh - Vlaška i to kod mene traje 40-45 min, ali s razgledanjem izloga usput. Kolega koji iz Cvjetnog naselja ide do Svetog Duha (tj. Domobranske) kaže da mu treba 40-45 min, a puno više treba gradskim prometom i nije pouzdano. Filozofski fakultet - Trg bana Jelačića oko 25-30 min, ako mi se žuri i 20 min. Trg bana Jelačića - Jordanovac oko 25 min.
zavidim svima vama koji pješačite![]()
Kad sam studirala u Zagrebu, sve zapadno od Trga sam išla pješke. Od Save do Trga - 45 minuta. Od Trešnjevke (okretište) do Trga - oko pola sata.
Mi, otkada smo preselili gotovo pa u centar isto puno pješačimo. Taj osjećaj da ne moram sjesti u auto i voziti je neprocjenjic (citiram reklamu, he!he!) Mi smo djecu vozili u vrtić- sada kada se toga sjetim, ne znam niti kako smo izdržćali. A da ne velim da srećem ljude koje godinama nisam - kada si u autu, jedino ti je društvo radio
Evo ja znam relaciju GK-Dubrava, ali onako, šetnjica, laganini, ne jurnjava. 1h!
ja uvijek pješačim. proljetos sam kupila Shape Up tenisice i sad guštam.
Remiza - Trg Bana Jelačića: 40ak min
Vrbik - Remiza: 30ak min
Remiza - Vrbani: 20ak min
Remiza - Jarun: 40 min
Sv. Duh - Remiza (po Selskoj): cca. 1 h
Jordanovac - Remiza (trasom tramvaja dvanaestice): 1h 20 min
Dok sam radila u centru, pješačila sam: Volovovčica - Iblerov trg 35 minuta žustrog hoda.
E, da sam tad imala MBT...![]()
ma da
ja ne mogu bez auta jer su mi relacije s kraja na kraj grada, ne znam koliko ću se gdje zadržati... a i uvijek sa sobom moram imati fotić od 3 kg i barem jednu kutiju nekih uzoraka![]()