Tako je -Mirna Tihana Vedranić LOL
citam post i mislim si da li se ovdje opisuje moja vrapcica?!?!
ona ima, danas, 10 tjedana i sve je isto s time da ni po noci ne spava. i sto je najsladje, i moj crvek je bio isto dijete kao i ona.
i jos ona ne zeli cicati tako da se uz sve to jos i izdajam ne bi li je nahranila.
kada cujem price kako mala djeca samo papaju, kakaju i spavaju, mislim da je to mit!!!
A tek kad se družiš s mamama čija djeca su takva...gledaš tu djecu kako samo spavaju i spavaju, mame ih nahrane i sljedećih tri sata su slobodne jer djeca opet spavaju..osjećaš se ko kreten. Najbolje je još kad počnu savjeti tipa-ajde probaj je ne hraniti tako često ili probaj je pustiti da plače...probaj ovo, ono..Ali ja znam da moje dijete ne može biti drugačije od ovogajer ja i muž ne stvaramo mirnu djecu
![]()
Ova moja mudrica preko dana više uopće ne spava u horizontalnom položaju nego samo na meni. A kad je spustim u krevetić onda nakon tri ipo sekunde spavanja počne panično plakati, ko da se misli: "Majku ti tvoju mamo, pa ti si me spustila da spavam u krevetićuuuu", nevjerojatno!! Spavala bi cili dan da je nosam. Srećom, grčevi su malo popustili ali ona je i dalje u istom položaju![]()
trina, nas je spasila juljačka, moja bubica nije spavao uopće po danu na početku, dok nismo kupili tu ljuljačku, sad u njoj spava i po sat dva...preporodila sam se.Pretpostavila sam d aće mu ljuljačka pasati jer je mirovao jedino kada bi bio u autosjedalici i kada bi ja nju ljuljala....
Ma kakvo ljuljanje, nema šanse. Ja svoju spustim u autosjedalicu dok npr izrežem meso za ručak (jer kuham s njom u ruci ali rezati npr ipak ne mogu) i to je urlanje iz petnih žila. Ništa ne pomaže osim nosanja. Evo i sad spava na meni opet. Počelo me brinuti oće li joj naštetiti to silno nosanje, oće joj se kičma iskriviti ili nešto..što ja znam, nije mi prirodno da je stalno u tim nosećim položajima. A ne znam jesam li napisala, ona neće ni noću spava bez mene. Ja legnem s njom, ona zaspe, pokušam se izvući nakon nekog vremena ali ona se budi i vrišti. A dok sam ja s njom spava ko velika. Ma čudo neko od diteta. Ali srećom vrijeme brzo ide, još malo pa će 2 mjeseca. Još dva put toliko pa će sjediti..Ma tješim se..a kad prođu grčevi počet će zubi, kad prođu zubi počet će strahovi pa onda hodanje, trčanje...
moj D je isto bilo mala zvijer. i to dosta dugo. prvih sest mjeseci non stop nosanje, cicanje, plakanje, budenje na svaki sum, ako ga i uspijem spustiti na krevet budenje ako se dignem, u kolica ni pod razno itd...cak ni dudu nije htio, jer sam mu ju od ocaja stalno pokusavala uvalit
onda kad je propuzao je bilo super, ali opet sa spavanjem nikako na zelenu granu, pogotovo nocna budenja, za ubit se. kad je navrsio godinu dana ja sam sebi cestitala sto sam prezivjela
prestao dojiti s 4,5 godine na moje inzistiranje. poceo spavat cijelu noc malo prije toga. izasao iz naseg kreveta nedavno, s 5,5 god.
jest nije htio do 2,5.
puno, puno strpljenja, dosljednosti, kreativnosti, domišljatosti, zivaca mi je trebalo svih ovih godina, a pogotovo prve 3 da ja ne poludim i da to dijete bude normalno. imala sam mali zivcani slom kad mi je mama umrla i tak, sad smo ok, privikli se na novo stanje stvari.
inace kad ga ljudi vide misle da je dobar ko kruh i divno i mirno dijete, svi bi ga posvojili![]()
Posljednje uređivanje od meda : 31.12.2011. at 08:55
Moj se toliko nosao i usput slinio kao životinja da mi se rame ukočilo od jednog te istog položaja i te neprestane vlage. A mama se također snebivala da to neće dobro završiti jer mu stalno noge vise!
Sad, s odmakom od koji mjesec - sve je naravno u redu. Rame mi se otkočilo, osušilo, dijete bez motoričkih posljedica šiba okolo. Slini i dalje ali na sreću ne više po meni - sad povremeno i po ocu!
![]()
Ovako je bilo i kod mene, s tim da sam nosala dvoje za redom. Meni se spustilo rame za par cm, a djeca atlete. Razni načini nosanja smanjit će tebi šanse da ti desna strana odumre (ja sam stalno htjela nešto raditi dok sam je nosala ljevom rukom jer sam ljevak,pa mi je stalno visila na desnoj strani i eto belaja), a i malena neće biti u istom položaju po cijeli dan. to bih japromjenila u sljedećem pokušaju, ako opet dobijem dijete s visonomjerom u riti, imala bih maramu, sling, tomy, bjorn, sears sve i samo bih vješala po sebi kako mi dođe. Pa ja sam bila nosaš pune dvije godine svojeg života non stop i smatrala sam jednu maramu velikim ulaganjem u transportno sredstvo. Nema znata bez alata![]()
Istina. Dobra nosiljka zlata vrijedi. Jedan dubokiza sling. Kad sam D. sa 6 mj. konačno uspjela otkačit, imala sam osjećaj kao da fali dio mene, ko amputirana.
A svaka vama cast ako mozete radit kucanske poslove sa slingom...meni to nikako ne ide...
Npr. neki mi se dan u setnji odvezala spigeta i jedva sam ju uspjela zavezat...malecka se pritom probudila i odma pocela protestirat...jer sam se ja sagnula i primecila je...
Kako vidite ispred sebe da mozete nesto rezat isl?
A i nezelim je trovat Prontom dok cistim prasinu itd....domet mi je bio prebacivanje robe iz perilice u susilicu....
Za sve ostalo cekam kad zaspe...srecom na usisivac zasad ne trza dok spava....
Čekam nosiljku(maramu, sling, ne znam što će točno biti) ko ozebli sunce. Ali poznavajući svoju kćer, ona se neće htjeti nositi u tome. Jučerašnji dan je bio prestrašan, ona ne samo da je čekala novu godinu nego je zaspala tek iza 2 ujutro, od jutra. Od j u t r a ona je spavala možda četiri, pet puta po jednako toliko minuta. Ja više nisam osjećala ni ruke ni noge. Ali zato kad je zaspala probudila se samo jednom za hranjenje. Eno je, još uvijek spava ko top a ja ne mogu vjerovati da sjedim sama, pijem kavu i tipkam po forumu. Ovih ostalih troje djece što trčkaraju oko mene i postavljaju milijardu pitanja mi se čine ko ništa. Ko bi reka da ovako mala beba može izazvati ovoliko nereda
I zaboravih, SRETNA VAM NOVA 2012.!!!!!
Posljednje uređivanje od Trina : 01.01.2012. at 10:10
Trina luda si
ja slingam sa n. non stop, i sa k. sam, jbg covjek se navikne. meni one ni jedna ni druga nisu htjele spavati u krevetu (osim po noci) duze od 5 minuta. onda sam se samo nervirala dok bi ih probala ponovo uspavati. pa sam skuzila da to ne vodi nikud, i sad dnevna spavanja n. odraduje na meni (i k. je tako kad je bila mala), a nocno u krevetu.
ne kuzim kakav senzor imaju njih dve, ako je netko budan one ne mogu zaspati, ili ako slucajno zaspu bude se na, ono, udah. a imaju i senzor za nadmorsku visinu, cim ja sjednom--budenje![]()
kod nas je bilo kao kod mikke.
ja sam svoje nosila na boku dok sam spremala, ne koristim pronto, za kuhanje ili bilo što nezgodno su šli na leđa, sam oza šetanje su bili naprijed,a to što neće u sling nema izbora, naviknut će se.
ovo je i kod nas! samo meni je sling skroz nespretan za vezanje tako da smo mi cesto u marami! ali ne ljubi ona ni maramu bas nesto, draze joj je kada je majka nosi na rukama!
danas je mm, sav jadan, rekao kako se ona njemu super smije i sva je sretna kada ga vidi, ali nikako je ne smije primiti jer tada urlice!
no, tako mi je bilo i s crvekom, pa sada se pitam kako je to vrijeme tako brzo proletilo i kako mi je u biti drago da je bio tako puno uz mene. i sada, ne mogu si pomoci, stalno i vrapcicu cmacem, slatka mi je pa joj ne mogu odoljeti!
ha ha, sigurno je u kolaču završio i koji bljucak
eh kad se sjetim ove moje Zvijeri, ona ronda od samog jutra, počinje s RRRRRRR, kao Buzz iz Traktora Toma, ništa ružičasta Rora ili ona sanjiva Dasti...
ona ne priča, ona galami, stalno, stalno, stalno, ne zatvara se
no, budući da sam joj ja mater, tu smo si
a u rodilištu
dan prvi: donijeli nam kupus na paradajzu i nekakvo meso
dijete plače (stalno je plakala, jedina u sobi), a ja nju u jednu ruku, žlicu u drugu ruku... došla sestra pa me izgrdila na pasja kola, uzela ju i čekala da pojedem
stalno je bila u marami, kad je spavala u krevetu, morala sam biti uz nju
sad je sa spavanjem malo unormalila, danjuodspava čak 1,5 sat bez mene, a ona viče am pipe
Evo da se malo javim. Daklem, ona će prekosutra dva mjeseca. I dalje je jednaka Zvijer kao što je i bila. Znači sad je uopće ne ispuštamo iz ruku, niti na sekundu jer ne želi. Jedino me te noći spašavaju jer to je jedino vrijeme kad to dijete normalno spava. Je da se ja ne mogu mrdnuti od nje ni noću ali ja sam ionako u nesvijesti tada. Ali svaku večer sve kasnije ide leći, sad smo na ponoć ipo. Za koji dan će to biti dva, tri ujutro.
Muče nas grčevi još uvijek. Dva dana ih nema onda jedan opali tako da vrišti čitav dan. Smeta joj sve živo što pojedem. Ali opet, s druge strane, nisam skužila što točno (osim pomidora, mandarina i ne mogu se sad sjetiti, za neke sam sigurna da joj smetaju) jer nekad reagira, nekad ne na istu namirnicu. A kad počne plakati to je ludilo. Ludilo. Ludilo. Ništa ne pomaže.
Hipersenzibilno dijete. Smetaju joj balade, voli žestoki rock i klape. Ali samo one brže malo. hahahaha, ne znaš ko je luđi, naša djeca ili mi
Ali nije ništa nije pomoglo da mi ova trbušina od poroda splasne![]()
Trina, jel imaš pilates loptu. nas je ta lopta spasila i sad nas još uvik spašava. Moj je bio isti takav kao tvoja danju ga nisam ispuštala iz ruku, stalno me je tražioi stalno je jeo, dojili smo satima. Ja bi onda sjela na pilates loptu malo se drmusala dojila i on bi tako zaspao. Ujedno vježbaš svoje mišiće i njega drmusaš. Nije mi uvik bilo lako na toj lopti jer sam rodila na carski pa me je rana rasturala ali njemu je pasalo. Kod nas kada jako plače pomaže muzika ali dosta pojačana da ga nadglasa, to traje minutu dvi i onda se smiri kada skuži da netko može i glasnije od njega vikat. Ovo sa jačom muzikom primjenjujem samo kad više stvarno ništa ne pomaže. Susjedi sigurno misle da sam luda.
Ja sam si rodila blizance zvijeri!! Konstantno su na meni, od prvog dana! Samo bi se nosali i cicali! Rezultat- ne mogu vise! Psihicki cu skrenut jer sam vecinom sama sa njima a fizicki se raspadam! Kicma mi je ko u stare babe, kad se sagnem da im promjenim pelenu treba mi dobre 3 min da se ispravim, ne smijem radit nagle pokrete! I tako all day long! A noci... besane! Spavaju iskljucivo ako imaju cicu u ustima! Ja imam istu pozu cijelu noc- kao razapeti Isus! Ako se slucajno dignem do wc- a ili nedaj Boze posvetim se par min starijem djetetu ili muzu to su takvi urlici sto sam se drznula otici da te Bog sacuva!
Sve u svemu jedini nacin kako da sacuvam svoje zdravlje ja vidim u tome da prestanem dojiti! Sto prije! Starijeg sam dojila 3 god. i mislila sam i male tako al eto. Ne ide! 16 mjeseci i MENI je dosta!
Sry Trina, ne tjesim te! Samo sam se dosla ispuhat! Nadam se da ce malena uskoro popustit mami malo
ipak si me utješila, divim ti se i ne mogu ni zamisliti kako to izgleda s blizancima. Znam da tebi nije do smijanja ali ja sam krepala dok sam čitala tvoj post a onaj dio o razapetom isusu mi je favorit
.
Ja sam danas otkrila i nešto novo a to je - blister! Ljudi moji, tko to nije probao ne zna što propušta. Ako se večeras nisam bacila s balkona neću nikad. Spasio me ovaj forum jer nebi znala o čemu se radi. Srca ti, kad vidim kolike muke s djecom a na kraju ti netko od njih kaže-ti ništa ne znaš! Ne znam ko mi je trenutno draži, ovo malo krešteće ili ono predpubertetsko krešteće.
Ardnas, nemam pilates loptu a možda nebi bilo loše probati. Ja ću bankrotirati zbog svih ovih pripadajućih rekvizita na koje sam bacila novce-od svemogućih sirupa za grčeve koje sam pobacala jer ne valjaju pa do termofora, ovoga,onoga...
i meni je pilates lopta pomogla, M. se strašno voljela drmusati na njoj
i ona je tako kasno išla spavati, a bilo je noći kad ju nisam uspjevala uspavati do 2, 3 sata
Eto, nama je sinoć bilo tako, zaspala je tek iza 2. Na način da sam je legla kraj sebe i pustila da plače. I zaspala je. Mrzim to raditi ali majke mi došlo mi je da odem negdi van iz kuće i svih ostavim, bila sam na totalnome rubu.
Trinao da, znam o čemu pričaš.
Kako sam ja to rješavala, tj pokušavala.
Uvela sam rutinu i nisam dozvoljavala da odstupamo od toga, navečer kupanje i u zamračenu sobu na cicanje i spavanje.
Jest da je to u tim mjesecima potrajalo i satima, ali palilo je. Znači spuštanje roleta oko sedam-osam, pranje i spavanje.
Samo što je to uspavljivanje znači trajalo u početku dugo, a s vremenom sve kraće jer se naučila da nema druge. Znači dosljednost koliko
god je bebica mala, vrlo je pametna.
Jer ako ju stavljaš kasnije na pranje i spavanje naravno da i puuno kasnije zaspi.
Moja je po danu spavala 3* po pola sata i ja sam znala da ne može biti da nije umorna navečer oko sedam, a i ja sam sebi morala neki takav ritam stvoriti
jer me to dovodilo do ludila.
A s njom je pravilo uvijek bilo (a i dan danas je) čim više spava-duže tim bolje spava.
Znači ako je išla na vrijeme spavati i dobro prospavala noć (čitaj prištekana uz moju cicu) onda je i sljedeći dan bilo lakše uspavati. A u suprotnome prestrašno.
A kad sam ju uspavala uf, obavezno se budila za 30 min i eto mene opet pored nje i tako cijelu noć 2-3 godine.
Da ne kometniram da moj život nije niti postojao, prestrašno i preteško, ali prošlo je.
Sad kad ima 5,5 god ustanovili smo intoleranciju na mlijeko, kvas, zelje...., ali najjača je na mlijeko.
S obzirom da je to mlijeko (tretirano antibioticima i ko zna sa čim) česta boljka kod dijece,
da sam onda znala što znam sad izbacila bih ga. Ali sve: čokolade, kekse, sve što ima to mlijeko u tragovima.
Postoje zamjene: sojino fino, čoklolade bez mlijeka, maslo..ma za sve ima super zamjena tako da se stvarno može.
Eto, ukratko od mene, nemam neki laki recept osim da će jednom proći![]()
Trina, upravo imaš u Lidlu pilates loptu po 55 kuna. Velika je. I jako dobro dođe.![]()
moja mama je mene nosat morala kad je bila u 8 mjesecu trudnoće. i moju ogromnu lutku na drugom boku. kaže i danas da je moju sestru rodila jer je htjela i jedno dobro i mirno dijete.
moj T je kao beba, prvih par mjeseci samo jeo i spavao, za počelit. nažalost, ta faza ga je prošla sa nekih 6-7 mjeseci i od tada je u punom pogonu od 6.30 ujutro do 22.30 navečer, bez ikakvih dnevnih odmora i bez minute mira. sad gad nas lagano hvata pubertet... imam tikove već, a i oko mi trza :8)
J je , s druge strane, iz rodilišta prvu noć probdio. nije plakao, ali nije ni spavao. nikada. to se dijete bori dan danas sam sa sobom da ne zaspe. doduše , slabo mu ide , pa ipak kapne u neko relativno normalno doba. a još uvijek ga se povremeno treba tegliti, sa punih 5 godina.
Uff, stvarno tko ovo nije prošao ne zna što je to. Pa čak i mi same kojima su djeca narasla, tako lako zaboravimo sve. Dok se ne ponovi. Meni je zapravo jako teško uvesti njoj rutinu jer je ona ipak četvrto dijete. U mojoj kući uvijek je glasno, uvijek se netko dere, smije,plače, skače...a ne mogu u 8 sati poslati svu djecu leći niti se mogu posvetiti isključivo bebi.
Preko dana je sve nekako lakše izdržati, ja sam naučena da sve radim s djetetom u rukama, tako mi je bilo sa svima, nitko od moje djece nije nikad ležao i mirno gledao što se dešava, ja to ne rađam.Ali kad dođe večer pa me skrpa umor, nervoza..e onda bi najradije uzela svoju deku, svoj kušin i pošla negdi prespavati noć. Ko da sam prestara za ove kerefeke opet. Ne godinama nego živcima. Jer sve je ovo jovo nanovo četvrti put. Još je ona mila majka kako su drugi bili. Već sam rekla kako moje najstarije dijete nije spavalo nikad, ja sam ga iz ruku ispustila s godinu dana kad sam ga stala dojiti. Imala sam čitavih 46 ili 47 kila i bila trudna s drugim. Drugo dijete je bilo mirno (u mojim rukama) i dobro je spavala noću. Do 8 jeseci kad joj je prvi zub izašao. Onda je prestala i spavati i mirovati. I još se nije smirila, ona mi je karakterno najteže dijete a ima 9 godina. Treće je najmirnije (opet mi je bio stalno na rukama) i najstaloženije, idealno dijete po svemu, s njim mogu sve, i dogovarati se i pregovarati...s njim mi nije bio problem čitave noći proplesati jer se taj dizao nasmijan i lijegao nasmijan. I sad sa 5 je stalno vesel i nasmijan. I onda dobijem jednu malu mudricu koja me šarmira pogledom i osmijehom, da je vidite kako je sva predivna i posebna...ali hebiga, mami živci otupili i ne mogu više do besvijesti skakati. Sreća da postoji ovaj forum, stvarno sreća jer je puno lakše kad vidiš da žene prolaze kroz identične faze sa svojom djecom a i možeš se istresti koliko te volja, kao ja na ovoj temi
![]()
Čitam te i mislim blago ti se imaš ih četveroveć si to sve odgulila i tu su skaču oko tebe još samo ova mala štrudla koja će začaš otrčati s ekipom
Ja sam tek na dvoje, a godine idu i ne bum niš mlađa, o kilama da ne pričam....
ja bi isto voljela da mi kile padaju s brojem djece, ali nije tako nego suprotno![]()
ova moja treca bestija je pocela pomalo onako sramezljivo pokazivati karakter, zivo me zanima sta nas jos ceka s njom, i hoce li nadmasiti svoju sestru zvijer br.1![]()
Evo da javim da pilates lopta super funkcionira, stvarno je umiruje. Samo što me strah, nekako mi se ne čini dobro tako je mučkati, može li joj što biti od toga? Mislim, nije da skačem ko majmun po lopti ali ipak su to pokreti i mrduljanja gori doli
Kad sam rodila Lipu glavna riječ je bila "dodaj"samo smo je dodavali jedno drugome, mm i ja. Vječno je bila na rukama! Čudim se kako je naučila hodati kad tlo nije doticala. U crkvi ja čitanje čitam i nju držim, nevjerojatno!! Danas s 2 godine to je ono dijete koje urliče " 'Oću mamu" po pijaci dok je vozim u kolicima od nje udaljena 30 cm i borim se s vrećicama. Faca anđeoska, al zato karakter
Što je najgore, ja popustim i znam da griješim, al sam umorna od te borbe. Ćaći se vozi bez pogovora! Ćaća je uspava bez karafeka kad sam na faksu, a meni nunaj me, nosaj, pjevaj ovu (naručuje pjesme)
Starija nije voljela spavati po danu, al to je to , sve smo se mogli dogovoriti.
ja si mislim uvijek, pa ko vas tjera da trcite
ma meni je sve laksi dio nakon tog perioda kad ih nis ne zanima nit im ista mozes objasnit
a propos lopte, vidis trina da nisi uvijek tako antiprotivna mogla si se i s prijasnjom djecom spasit
meni ni lopta nije pomagala, jer ona najveca je meni prevelika, a ona srednja premala za hopsanje
Trina, ne može joj biti ništa od mućkanja, kako joj je bilo u stomaku dok si ju mućkala hodajući, trčeći za djecom, radeći
znam da je tada bila u plodnoj vodi, ali i sada ti je u rukama
moja je isto stalno bila na lopti i sve ok
ali sam se sada sjetila svojih tete i tetka, došli u posjetu, a M. je tada strašno bljuckala, Bože, kad se sjetim tih dana i izbljuvanog stana...
ugl., preneraženo su me gledali, kao, jadno dijete, kako neće bljuckati kad ju odmah nakon dojenja drmam na lopti
a eno im sad 6-mj. unučica isto s tatom hopsa na lopti
ima raznih lopta, ne samo malih i velikih - 55 cm, 65 cm, 75 cm i određuju se po visini i kilaži
recimo, za mojih 171 cm i 70 kila je ova od 65 cm
Ovo je lopta iz T-Coma za nagradne bodove, meni paše a očito i njoj. Stvarno dobra stvar, muž mi se smije kako svakakvih gluposti isčitam na forumu pa izvodim cirkus po kući, kaže da nije znao da ima i luđih od mene
.
Eto, situacija je trenutno takva da se još borimo s grčevima. Sve se to prorijedilo ali navečer su još tu, zna biti baš gadno. Dobra stvar je ta da ja odem leći kad starija djeca zaspu pa mi muž donese bebu u krevet kad je uspava. Super stvar, toplo preporučamSad je već veika frajerica, ovaj mjesec je dobila preko 800 g i 4 cm, zgodna mi je sva i nježna, onako skroz ženskasta. Smije se, gleda nas i šarmira svaki dan sve više.
Posljednje uređivanje od Trina : 11.01.2012. at 07:59
U totalnoj sam krizi, ne znam više što da radim s tim posranim grčevima. Ovo više nije normalno, tom djetetu smeta SVE što ja jedem. Dva dana nema grčeve onda treći cijeli proplače. Provrišti. Ja ću poluditi. da znam da bi joj umjetno mlijeko odgovaralo ida nebi prouzročilo veće grčeve dala bi joj ga istu sekundu. Prekjučer sam jela pizzu za ručak i od toga je dobila grčeve koji su trajali čitavo popodne i večer. Noć je spavala dobro, da bi ujutro nastavio taj nemir. Znači jučer je bila i dalje nemirna a popodne sam jela kukuruzne pahučjice, dosta sam ih pojela, onako usuho. Ona je dobila tako jake grčeve (valjda od toga, pojma nemam) da je čitav hebeni dan vrištala, vrištala i vrištala. zaspala je iza ponoći. ne znam više što da jedem, što da radim...Ne znam jeli u pitanju kakva alergija..da je na mlijeko, ona bi svaki dan imala grčeve, jel tako? ne mogu povezati s mlijekom..ja ga ne pijem, samo u kavi a ona nema jače grčeve kad pijem npr jogurte, jedem sireve..valjda bi to drugačije izgledalo? Popiz.dit ću majke mi.
Ako želiš provjeriti mliječne proizvode kao mogući alergen, trebaš izbaciti sve mliječno barem 2 tjedna. Al bas SVE. znaci i ono mlijeko u prahu u kupovnim keksima, tj. treba citati sve deklaracija.
Sto se tiče pizze, paradajz i gljive?
Nego, kako ona sisa? Jel gura zrak? Prdi?
moje mlijeko se svelo samo na mlijeko u kavi. Ali recimo pratila sam, nekidan sam se baš najela vrhnja jeer sam htjela viditzi reakciju i nije je bilo. uopće. zato mislim da to nije to. kekse i kolače ne jedem
cica ko da mi cice nisu predviđene za cicanje, cokće, guta zrak, prducka, ima eksplozivne stolice, podriguje, bljucka...sve to stoji, krcata je zraka ali skoro 2,5 miseca da se to nije reguliralo...poludit ću. je, pomidor i gljive u pizzi..a što ću..išla viditi oće proći ili ne
Ti si ko moj stariji sin.
-Jel mogu ic igrat nogomet, pala mi je temperatura?
-Ne mozes, nije dovoljno vremena proslo, opet ce ti narast.
-A zasto ne mogu kad mi je pala?
Jedini nacin da pouzdano utvrdis da mala podnosi ili ne podnosi mlijeko je da izbacis sve mlijecne proizvode na barem 2 tjedna.
I naravno da vodis dnevnik apsolutno svega sto stavis u usta barem 2-3 tjedna.
meni stvarno nije probčem izbaciti mliječno ali ne vjerujem da je to to. ali eto, izbacit ću i tu kap mlijeka iz kave.
ima ih, dođu, prođu ali se stalno vraćaju. misliš da zbog toga može grčeve imati?
Ako ima gljivice moraš uporno mazati i sebe i dijetetu, tako bar tri tjedna.
Boli ju dok cica, plače, možda ju boli i bez cicanja, a vjerujem da ju i buškica napinje jer od soora su eksplozivne stolice.
Moraš robu svoju- majice, piđame kuhati na 90 u mašini...
Mijenjati grudnjake ili luftati cice![]()