Results 1 to 6 of 6

Thread: Ozljeda??

Default Ozljeda??

Maleni ima 2mj, s tim da je 3tjedna ranije rođen. Kolike su mu počele prije tjedan dana točno. Od kako su se javile tokom dana ga pokusavam zabaviti na sve nacine, mozda mu to pomogne. Vjezbice na prostirci, pjesmice i ples. Prošli četvrtak sam se malo zanijela i igri i par puta ga naglo digla u zrak. Činilo se da ga to zabavlja. Nakon toga se smirio, normalno papao, spavao. Kod nas normalno spavanje znači par puta dnevno po 15-20min, neki dan se zalomi pa odspava i sat i po u komadu. Noći sa 2-5budjenja za papanje, kako kad. Petak je plakao kao ljuta godina tri puta u danu, najvjerojatnije kolike. Subota i nedjelja sa jednim napadom kolika. Protekla dva dana sam primjetila da je uspavaniji danju, kao da mu fali koncentracije i živahnosti. 'Noćna spavanja' su ista. Mene sad brine do te granice s panikom da ga tim 'bacanjem/dizanjem' u zrak nisam ozlijedila. Čitajući po internetu došla sam i do teme shaken baby syndrom i naravno hrpu patologije. Muž misli da paničarim, al ja sam skoro cijeli dan u strahu. Što da radim?

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by mylittle-tikipak View Post
    Maleni ima 2mj, s tim da je 3tjedna ranije rođen. Kolike su mu počele prije tjedan dana točno. Od kako su se javile tokom dana ga pokusavam zabaviti na sve nacine, mozda mu to pomogne. Vjezbice na prostirci, pjesmice i ples. Prošli četvrtak sam se malo zanijela i igri i par puta ga naglo digla u zrak. Činilo se da ga to zabavlja. Nakon toga se smirio, normalno papao, spavao. Kod nas normalno spavanje znači par puta dnevno po 15-20min, neki dan se zalomi pa odspava i sat i po u komadu. Noći sa 2-5budjenja za papanje, kako kad. Petak je plakao kao ljuta godina tri puta u danu, najvjerojatnije kolike. Subota i nedjelja sa jednim napadom kolika. Protekla dva dana sam primjetila da je uspavaniji danju, kao da mu fali koncentracije i živahnosti. 'Noćna spavanja' su ista. Mene sad brine do te granice s panikom da ga tim 'bacanjem/dizanjem' u zrak nisam ozlijedila. Čitajući po internetu došla sam i do teme shaken baby syndrom i naravno hrpu patologije. Muž misli da paničarim, al ja sam skoro cijeli dan u strahu. Što da radim?
    Ako te jako strah, nazovi pedijatra i pitaj što ti je činiti.

U međuvremenu, pretraži forum u potrazi za pomoći protiv kolika: pročitaj na linku što piše http://www.roda.hr/article/read/grcevi-kod-dojenih-beba

Za kolike smo kupili kapi balyfen, cini se da mu pomazu. Prducka po malo danju, kakica je koji put uz jako glasno stenjanje ili skroz 'necujna', zuta senf boje. Izbacila sam iz probave skoro sve sto bi mu moglo smetati. Mlijeko, kavu, skoro sve zacine, crvene sokove i voce (jedem samo banane i jabuke tu i tamo, i volim pekmez od raznog voca).
    Citam o svakakvim padovima malih bebaca. Promatram ga ko sokol vec dva dana, muz misli da sam luda. Normalno papa (vidim po lijepom gutanju i popisanim i pokakanim pelenama), nije povracao nakon toga, nema nikakvih vanjskih ozljeda, masnica. Samo je uspavaniji, manje aktivniji i kao da me ne 'hvata' kad ga zovem. Za dva dana idemo na redovito vaganje i prvo cjepljenje. Dal da cekam do tada? Jel normalno da beba odjednom postane uspavanija po danu?

Peterlin's Avatar

Ja bih rekla da je normalno. Raste, pa mu se produljuje vrijeme spavanja, ali i vrijeme budnogstanja. Dodaj tome jesen i kišu, koja inasčini tromijima i to je to. Ne znam zapravo što da savjetujem da ne kažem štogod krivo, pazi i dalje pa se posavjetuj s doktorom na kontroli.

jelena.O's Avatar

može bit da mu se i probava sredila pa je sad mirniji i zadovoljniji
    Promatraj i salje

silkica's Avatar

Ja bih rekla da su male,majušne,minijaturne šanse da si ga tako ozlijedila.A cure su ti rekle ostalo.Ako ti je čudan,odvedi ga pedijatru,mama najbolje zna i osjeća.