Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 336

Tema: Rodila sam Zvijer

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Rodila sam Zvijer

Nisam znala kako da nazovem temu, ovo mi se čini kao naprikladnije. Dakle, rodila sam Zvijer. Rodila sam malu Ženu s velikim Ž, osobicu koja od prvog dana ima vrlo istančan karakter, izražene želje i prohtjeve. A mi smo tu da ih ispunjavamo. Ona ima mjesec ipo a ne spava uopće. To dijete nema potrebu za snom. Zaspe 5,6 puta po tri ipo minute i onda se probudi ko da je spavala šesnaest dana. Ona ne želi ni ležati. Samo se hoće nosati. I to po mogućnosti da je ja nosim jer joj ćaća nije dovoljno dobar. Znači, moj dan izgleda tako da sam ja sama sa djecom skoro čitav dan, ona mi je stalno u rukama, ja nekakvom čarolijom skuham, očistim, operem što trebam, ona mi je i dalje u rukama, navečer kad padnem u nesvjest od umora ona isto padne ali ne u svoj krevetić nego u moj krevet. Ali ne, ona ne spava ako ja nisam tik pored nje, ona spava samo ako čuje mene kako dišem. Ajde, neću se žaliti jer su mi noći super, pocica i zaspe (uglavnom, kuc, kuc..da ne ureknem).

nadalje...Ona ima grčeve. Guta zrak. Omjer 2:1 zrak/mlijeko u korist zraka. Ne znam zašto. Položaj dobar, gljivice nekad ima, nekad nema, to rješavamo ali uvijek cokće i guta zrak. U trbuhu joj kruli i to se baš jako čuje. Sve to je naravno jako muči pa vrijeme provodi uglavnom plačući. (i dalje je u mojim rukama) .

Ova tema nema previše smisla osim što mi je trebalo malo prostora da se ispušem.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa.........
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa...............................

Eto

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali nemojte je obrisati nego nek se jave mame koje imaju slične Zvijeri da malo podijelimo iskustva.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ha, ha , ja imam Zvijer već 10 godina, i taj dragi karakter i dalje mu je vrlo izražen.

A počelo je kao kod tebe i nije još stalo
    Posljednje uređivanje od sirius : 22.12.2011. at 18:08

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ajde, dobro si prošla , 1 od 4 :D

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uh, sve mi je jasno. ne znam sta bi ti rekla, bit ce kasnije u neku ruku lakse a u neku drugu teze

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

reklo bi se da mama 4. djeteta zna sve kako treba, ali to je dokaz da nije stvar u mami i tati, nego je dijete jednostavno takav karakter. moja prva je bila takva da zaboravis da je tu (ok nije jela, ali sve drugo spavanje, odbacivanje pelena itd je islo glatko , u rekordnom roku) i takva je i dan danas...ovaj mali je jos u trbuhu bio 100/h i takav je , svojeglav za cudo jedno, namucio nas prvu godinu placem, grcevima, nespavanjem. sad, sa 18 mj je ok, ali jelo ludnica, njemu je dosta tri zalogaja i mozes se ubiti nema sanse kad on nece ...itd..
    ovo trece, u tibi, sramezljivo se javlja, nije kao brat...uh kad bi bilo neko mirno i kasnije, kad je vec mala razlika...
    Razumijemo te Trina ako ti to imalo znaci...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

zašto bi te netko obrisao? samo se ti ispuši

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Heheh...prijavljujem jos jednu Zvijer.
    Ajde, s grcevima smo zavrsili, hvala Bogu, a bilo je pakleno. Sad je na redu (ne)spavanje duze od 10 min osim ako me nema tu u krevetu s njim. Krevetic smo izbacili iz funkcije, trenutno sluzi za stavljanje odjece u, na i po njemu. Zaspemo ponoci oko ponoc i probudimo se 15-tak puta do jutra.
    Po danu je na rukama, osim kad je najeden, pelena promijenjena i zvijezde se posloze pravilno pa moze mirovati oko 5 min, taman da ja odem na wc ili obavim nesto za sto mi trebaju dvije ruke, npr. izrezem komad mesa za sebe ili izvadim nesto sta se pece u pecnici.
    Ima 4 mjeseca, cisto da napomenem. A vaga pokazuje 2 kg manje od tezine na pocetku trudnoce.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ajde, dobro si prošla , 1 od 4 :D
    fakat. :D

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ajme Trina , ja baš osjetih tvoj očaj
    tako si me vratila u prošlost i što da ti kažem
    piši i žali se makar, meni je pomagalo kad bi to izbacivala iz sebe...

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja se tu ne mogu žaliti moja malecka je super, ali samo dok je priljubljena uz mene, znaci spavamo zajedno i sve 5, jedino je mali problem to sto joj je moja cika ko duda varalica pa ja lezim u nenomarlnom polozaju i uopce ne spavam i tako vec mjesecima. Mislim da vecina dojilja ima taj problem tako da se ne budem zalila.
    Sve ovo vrijeme ne da ne mogu kuhati i spremati nego sve je to nekako na cekanju i to se sve nekako stigne u neko vrijeme.
    Srecom pa nam je ona prva beba pa je sva moja paznja usmjerena na nju.
    Grcevi su hvala bogu iza nas, a smanjila sam ih izbjegavanjem mlijecnih proizvoda, ali dok su trajali jao.
    Uglavnom kad smo vani ona je ko bonbon i kad mi ljudi kazu ajme kako je dobra, ja samo potvrdim jer zaista jeste, jer ma koliko god bila zahtjevna u nekim stvarima, sve je to lako zadovoljiti kad znas sto joj treba i sto ce je smiriti.

Zato skidam kapu mamama koje imaju male zvijeri koje je tesko smiriti i koji ne spavaju, placu!
    Nadam se da ce vam to kratko trajati i da cete imati snage za sve to.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Te malene "zvijeri" su obično jakoooooo inteligentna djeca.
    Ne u smislu da su pametnija, nego ih nagoni i impulsi poslije tjeraju da traže više i više.

Moja je malo poslije prve godine postala katastrofalno zahtjevna i danas je takva.
    Ali je zmaj...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Trina, evo da te utješim (ili bar probam): moj stariji je bio takva zvijer, a mlađi je bio mirna i zadovoljna beba... Takvo stanje trajalo je do otprilike njihove druge-treće godine. Stariji se malo pomalo pripitomio i postao suradljivo dijete, a mali je počeo pokazivati svoj zeznuti karakter (nije mu od Boga , prečesto prepoznam sebe u njemu, mm nije tak zločesto i jezičljivo stvorenje, ali ja jesam - moram se i dan danas dobro kontrolirati i ne uspijem svaki put....) Mlađi sin mi je takav i danas, a pubertet nas tek čeka.

Nema pravila... Da si rodila još četvoro, opet bi svako novo dijete bilo nova priča. Možda se ovo tvoje zahtjevno dijete pretvori u suradljivo, kao i moj stariji.

Nešto možemo učiniti odgojem, a dosta toga je u genima... Nadam se, zapravo sigurna sam, da će sve doći na svoje mjesto.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 22.12.2011. at 21:24

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Dok sam počela čitait prvi post..onaj dio malu Ženu s velikim Ž. E to je moja Ela!
    Doduše, ja imam sreće da je ona bila i ostala velika spavalica, ali karakter. AJME! Drži se, nemam ti nikaj prepametno za reći....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Utješna stvar kod mene je ta što se moja Zvijer ipak s vremenom primirila. Još uvijek je najživlja, najtvrdoglavija, najbučnija, ali je to ništa u usporedbi s tim što sam ju cijelu prvu godinu nosila, non-stop sam ju nosila,
    šta god sam radila nju sam nosila, kilometre i kilometre sam prešla s njom, zbog nje sam i nosiljku mei-tai kupila da mi leđa ne puknu.
    Nikad nije po danu spavala osim tijekom dojenja, inače ništa. Treća je po redu, ali mi je oduzela više energije nego ovih dvoje zajedno.

Poslije je samo trčala, sve izbacivala, razbacivala, nisam mogla vjerovati da sam takvu štetočinu mogla roditi, ali, eto, mic po mic, primirila se i ona, sad je s tri godine zbilja pristojna.

Ti si tek na početku pa ti je to možda slaba utjeha, ali ima nade.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da je ovaj forum postojao prije 33 godine i da je moja mama bila registrirana, vjerojatno bi otvorila istu temu... osim što bi umjesto Ž pisala M...

Drž se, ak tema izdrži, za koju godini ćeš se smijat svemu ovom i lupat glavom o zid što si to djelila s cijelim svijetom...
    Posljednje uređivanje od Moover : 22.12.2011. at 21:50

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ha, ha, drž se Trina! Moj Zvjerko će uskoro napuniti 17 god.! Prvo dijete i mega zvjer, zato i imamo takvu dobnu razliku između njega i seka (13. i 15 god.)! Sretno!!!!!!! :pusa:

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih se tu slozila s winnericom jer cesto ovoj mojoj najmanjoj Zeni (a smijesno mi je jer joj je to bas jedan od nadimaka - mala zena - koji joj je dala draga teta u vrticu koji su ostali klinci pohadjali dok smo jos bili u hr ) kazem da je sretna i ona i ostali joj siblinzi, jer da se bas ona prva rodila, lahko bi se bilo dogodilo da bi ostala jedinica

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I ja se slažem da si dobro prošla, tek četvrto pa toliko zahtjevno.
    Meni je bilo prvo i streslo me kak spada i dan danas curica drma sve oko sebe.
    Vječiti nespavač....dok su druga djeca spavala, a mame kuhale, mi smo se nosale, cicale i održavale živčeke normalnima.

Ali zato mi je drugo sijelo ko melem na ranu

Bit će bolje
    Posljednje uređivanje od oka : 22.12.2011. at 23:29

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja obožavam svojeg Zvjerčića - jest da uzima puno energije, ali je i vraća. Njegova zahtjevnost me nekad izažima, ali kad promislim cjelovito, htjela bih ga upravo takvog kakav je.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dosla san te samo malo zagrlit

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ha,ha, taman da nesto napisem i moja se zvijer buuuuudiii!! Trcim da se ne razljuti previse i javim se poslije....

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

"zver" bi možda bio prejak naziv za ovo moje treće čudo, ali mogu u većini toga potpisati nenu. nanosila sam ga se za tri života, naučila da, tako, sa njim u rukama kuvam, perem, opslužujem stariju decu. sisao je i danju i noću, gotovo 20 meseci. digao se na dve sa devet i od tada ruši, razbija, razbacuje. trči kao tornado na sve strane. vožnja u kolicima je kao lutrija -nikad ne znaš hoće li podivljati nakon pet minuta. ni kod koga nije hteo, plakao kao nesvet ako ga ostavim svekrvi...
    no, srećom, o većini ovoga mogu da pišem u prošlom vremenu. svakim danom se čudim kako se urazumljuje, koliko sarađuje, razume...još uvek bude teških momenata, i tvrdoglav je kao magarčić, ali neverovatno bistar i sve lakši "za održavanje". ako je za utehu, uvek se setim reči jednog komšije mađara koji je govorio ovako: "dere? doooobro. jer, ako prvo dere, onda posle ne dere!" i ima istine u tome! :hug: da sve ovo izdržiš i uskoro prevaziđete, ti i tvoja zverčica zajedno.
    Posljednje uređivanje od Vishnja : 23.12.2011. at 07:50

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja imam zvjerkicu, tek sa 8 mjeseci me je počela pomalo puštati. do tada je bila dan i noć na meni. nije plakala i njurgala samo kad joj je cica bila u ustima, inače je non-stop protestirala. tata isto nije bio dobar za nosanje. sve što sam radila, radila sam s njom na rukama.
    a iz kreveta je još uvijek nismo uspjeli izbaciti (sad ima skoro 4,5 godine).

i meni je to najmlađe dijete.
    kao beba je bila najzahtjevnija od svo troje mojih klinaca. još uvijek traži puno, puno fizičkog dodira. ali je sad jako poslušna, prilagodljiva i samostalna. divno je dijete.

ali kad je bila beba, mislila sam da to neću preživjeti.

Trina, drži se, vidiš da nisi sama!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

litala, to i ja kažem, da se E, prva rodila, dugo bi ostala jedinica.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ima ih još zvjerolikih... Ali bit će bolje, sigurno, bit će lakše.
    Ja sam se spasila kad je moj stariji prohodao (samo nisam sigurna kako je to uspio kad nije osjetio tlo pod nogama od pustog nosanja).

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Trina, što si više na forumu to više nehotice upijaš tuđa iskustva i projeciraš na bebicu (nošenje, zajedničko spavanje, danonoćno cicanje...) .

I moja je mlađa bila dnevni nespavač i nosilica od 1. do 6. mjeseca. Zahtjevna na kvadrat.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja je bila takva do, otprilike, navršene prve godine. S tim da je ipak spavala, ali kad je bila budna to je bilo neprestano plakanje, da li od grčeva, straha, čega već...
    Otkad je počela kako treba sjediti i hodati malo se primirila ali i dalje traži puno pažnje i maženja, mirna je i suradiljiva ali hipersenzibilna i s beskrajnom željom za neprekidnom komunikacijom

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Sling, uprti na bok i ne obadiraj. Takve zvijeri što im više prostora daš, više će tražit. Nek visi s tebe, ali to je to. Tako je i kod mene bilo, ali noću se nije spavalo. Bez slinga bih crkla. Ionako sam skoro crkla od nespavanja!
    Drži se!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moja mama je pricala da je kuhala sa mnom u jednoj ruci, sad ja to radim s ovom mojom bebolinom.
    Nekako mi je normalno da mi je beba vecinu dana u rukama, ne mogu zamisliti drugacije. Ali mogu se pohvaliti da spavamo cijelu noc, s cikom u ustima ili ne, ali spavamo. I nema grceva, za razliku od starije seke

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je takva godina. I Sofija je coktala i zagrcavala se, bila puna zraka i mlijeka i svasta. Prvi podoj je zvucao kao da jede halapljivo dijete od 4 mjeseca, a ne novorodjena beba 20 minuta prisutna na ovom svijetu. Pokusala sam voditi racuna da smanjim let down, tako da se ona manje zagrcava, da ju drzim sto okomitije dok sisa i da pustim prvi mlaz da odsprica bilo kuda prije nego nju prikacim. Nije puno pomoglo, ali sam bar imala osjecaj da nesto poduzimam.
    To se sredilo.
    Spavanje se svodi na 2-3 dnevna spavanja po pol sata, ako spava duze, ja se sva uzvrtim. Probudi ju svaki šušanj, a falabogu moji glasno šuškaju. Vid ju probudi i ako šapće...
    Dalje ne mogu jer se priljepak priljepio...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A par anegdota s mojim Zvekijem dok je bio stariji od Trinine Zvečkice:
    - ima cca 2 g. i ja mrrrtva umorna (posao + kuća + sami uvijek) velim u 23,30: I. idemo spavati. A on meni: Samo da si još pogledam "Slikom na sliku"... Kad onda nisam pobenavila...
    - nakon nosačke faze "uspavljivanja" do cca 1.5 g. uslijedilo je moje "pjevačko" uspavljivanje: ja ležim kraj njega i pjevam u revijalnom tonu (ja se konja bojim i tsl.), ko Radio Zabok U dobi od negdje 3-3.5 g. okrene se I. k meni i veli: Mama daj više šuti! To su mi tada bile najljepše riječi koje sam od njega čula! Od tada je spavao da sam samo kraj njega...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao da opisuješ moju zvijer kad je bio mali... identično. Ja niti ne znam da je realno moguće da postoji uopće dijete koje želi spavati samo i ne želi biti nošeno. Eto nakon mog iskustva, ja ne vjerujem uopće da postoje takva djeca.

hm... to možda onda i objašnjava zašto je moj još jedinac

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo me. Zaspala je. Napokon.

Super je čitati da ima još Zvijeri, da nisam sama. Ali negdje smo se krivo razumjeli. Nije ovo 1 od 4. Ovo je 4 od 4. Zaborvaila sam napisati da ja i moj mužić pravimo samo Zvijeri, svi su ovakvi. Samo su neki malo veseliji a neki malo mrkiji, ova beba spada u drugu kategoriju. recimo negdje u rangu s bebom broj 1 koja je bila Zvijerčina nemila. On je plakao prvih tri mjeseca dan i noć, taj nije spavao n i k a d. Znači neki plaču malo manje a neki malo više, neki se smiju i veseli su pa ti nije problem nosati a neki plaču i mrki su, kao ovo dijete pa ti bude puna kapa svega. Zajedničko svima je to nosanje, mi svoju djecu nosamo i uspavljujemo do valjda druge godine. I nitko ne voli spavati. Samo što sam ja to zaboravila. I sjetila sam se sad kad sam rodila četvrto po redu. To je kao s porodom-rađaš, umireš od boli, rodiš i doživiš amneziju pa se zahebeš ponovo. netko nauči nakon recimo drugog puta, meni treba malo duže.

Ma sve je ovo dobro, nemojte me krivo shvatiti, ja pišem i smijem se samoj sebi. nekad mi dođe da pucnem lagano glavom u zid ali uglavnom ro dobro podnosim. Super ste mi svi vi sa svojim iskustvima, stvarno je lakše kad čitaš sve to. Pišite i dalje, ja ću čitati

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jooj Trina moja, drži se i čestitam ti što je zaspala! :pusa:

Nama su ove dvije cure ko melem na ranu nakon jednog ovakvog Zvekana... Niti njemu se nikad - NIKAD - nije spavalo! Uvijek u pokretu, ako ne sam, onda ga nosi, lovi, dok ga nosiš on već grabi i vuče zavjese, čupa kablove... Ko hobotnica...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i ja isto imam zvijer koja sad ima 3 godine...nespavanje (koje je trajalo pune 2 godine)se nastavilo u manjem obimu..sad se digne usred noci i vice da hoce da joj obucemo papuce i jaknu (u 3 ujutro)..jucer sam pekla vanilin kiflice 2 sata, u tom roku je izdemolirala dnevni boravak..stvar je definitivno u karakteru koji je bio ocit u prvom tjednu ) za utjehu, inace je dobro i veselo dijete

u to vrijeme dok je bila mala beba prva 3 mj. je spavala iskljucivo na nama, nije htjela dotaknuti krevet (kinderbet je bacena investicija), ostalih 5 mj je spavala uz mene prikvacena na cicu (cijelu noc) a onda sama s nama uz konstantna budjenja..preko dana je isto bila konstantno na rukama obilazeci okolo da joj bude sto zanimljivije ) uglavnom, uz tebe smo, prodje i to, drzi se!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Kao da opisuješ moju zvijer kad je bio mali... identično. Ja niti ne znam da je realno moguće da postoji uopće dijete koje želi spavati samo i ne želi biti nošeno. Eto nakon mog iskustva, ja ne vjerujem uopće da postoje takva djeca.

hm... to možda onda i objašnjava zašto je moj još jedinac

Postoji. Nije moje, ali kao da je.

Čuvala sam je dok je bila beba i to dijete si trebao provjeravati da vidiš jeli uopće živo.
    Zato sad nažalost u pubertetu nadoknađuje sve zaostatke i vjerujte mi ove male zvijeri su zapravo mačići naspram onoga što vam mogu priređivati kad odrastu.
    Stoga, uživajte dok možete!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

trina, nabavi si sling ili neku drugu jednostavnu nosiljku
    tako će ti biti lakše obavljati sve po doma dok nosiš zvijer

i ja sam ponosna vlasnica zvijeri, komada 2
    taj drugi komad nema ni tjedan dana ali je već zvijer i pol. i kao tvoja ne jede nego ždere, i naguta se zraka pa joj crijeva rade 100 na sat, i jedini način da se sve umiri je da je uzmem, ubacim u sling i nosam (jer joj je u slingu trbuh uz moj, pa joj ta toplina godi i olakšava bol - najčešće se nakon 10ak minuta svojski pokaka i zaspi)

upravo sam radila kolač sa svojim zvijerima, jedna je miksala jaja a druga podrigivala u slingu. božićna idila

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj nije bio samo kao beba zahtjevan nego uvijek, uvijek i još je (11). Noći su bile dobre, uvijek je dobro spavao, ali u budnom stanju uvijek je tražio 100 % pažnju. Ponekad mu kažem da je vampir koliko mi energije isisava. Ali, sve to skupa što je on, uvijek klikne sa mnom.

Čitajući ovo, razmišljam o onim diskusijama na topiku o zahtjevnoj djeci. To se doista rađa. Ne zna tko nije probao.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nama su isto otpale uši skoro - pištalo je u njima skoro četiri godine od deračine, sada se malo primirila

smiješno mi je što se moja zove na z, pa sam ju dakle mogla nazvati i tako - zvir

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo mene opet. Htjela sam tamo dodati da kad je dijete na meni - svi se rastapaju kako je mirna, fina i profinjena. Al trenutno nece nikome nego meni. I pomalo najstarijem bratu. Tek onda tati. I super je dok ležim s njom na podu, al čim se krenem ustati, plače. I tako za sve.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji. Nije moje, ali kao da je.

Čuvala sam je dok je bila beba i to dijete si trebao provjeravati da vidiš jeli uopće živo.
    Zato sad nažalost u pubertetu nadoknađuje sve zaostatke i vjerujte mi ove male zvijeri su zapravo mačići naspram onoga što vam mogu priređivati kad odrastu.
    Stoga, uživajte dok možete!
    Moj srednji je bio tako dobar,duuugo dugo.Eeee,sad nam sve to vraca s kamatom,ima 11...prosto ne verujem u kakvu se zver pretvorio...
    I teze mi je sad s njim nego s drugo dvoje zahtevnih.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    Da je ovaj forum postojao prije 33 godine i da je moja mama bila registrirana, vjerojatno bi otvorila istu temu... osim što bi umjesto Ž pisala M...

Drž se, ak tema izdrži, za koju godini ćeš se smijat svemu ovom i lupat glavom o zid što si to djelila s cijelim svijetom...
    Ha ha i s ovim se slazem.Moja fizicka veza s majkom se nije prekinula presecanjem pupcane vrpce,vec sam bila "prikrpeljena"24/7 toliko dugo da se i sama toga secam...Otac je konstruisao neku primitivnu nosiljku nalik tacni,kao koritance s drskama,i tako me je mama nosala i drzala po celi dan,ono vreme dok nisam visila na sisi
    Kasnije je imala velikih problema s zelucem,pa su joj na snimku nasli deformaciju istog,nalik onoj koju dobiju profesionalni soferi nakon radnog veka naslanjanja na volan,sve od te "nosiljke".
    Ziv bio onaj ko je izmislio sling!
    Kad sa sobom uporedim,moja su deca ,ipak,divna :D

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ajjooooj, kayo, baš si bila zahtevna! i ja sam, ali u kategoriji onih saradljivih. bilo mi je, valjda, dovoljno to što sam dugoo sisala i spavala sa mamlonm u krevetu do n.-te godine...
    ovo o čemu pričaš za svog srednjeg princa sam čula više puta, pa i mogu primeniti na svoju najstariju šmizlu - kao bebu nismo je čuli, spavala je od 12. dana po celu noć, od osam do šest, plakala nije uopšte. aliiii, kad je progovorila i počela da zahteva...ajoj majko! i dan danas je najglasnija i najzahtevnija od svo troje. ali, to je valjda sindrom prvenčeta, šta li...
    Posljednje uređivanje od Vishnja : 24.12.2011. at 08:20

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Takvi su bili i moji, naročito prvi, najgora mi je bila ta faza stalnog plakanja, koja traje prvih dva, dva i pol mjeseca, jer si zbog toga stalno zabrinut, napet, nervozan.
    Poslije im valjda bolje profuncionira probavni sistem, pa nekako sve bude bolje, puno manje plače, bljuca, prducka, ljepše sisa i malo bolje spava,
    s naglaskom na malo.
    Čak mi se to razdoblje nakako čini najlakše, negdje od tri do šest mjeseci, nema više grčeva, ne rastu još zubići, već ste se upoznali i imate neku svoju dnevnu rutinu, a beba sve više uspostavlja kontakt sa okolinom.
    Jest, opet su tu cenranja i vicije, ali nema više onog očaja zbog bebe koja satima neutješno plače, barem kod mene je to bilo tako.
    Jesam li te malo utješila?

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

moja sad već cura od 7 i pol godina,je takva kao tvoja malena.dok sam slušala druge mame kako im djeca spavaju 2 put dnevno po sat-2,moja je spavala 5-6 puta po 15-ak min.,dok su djeca njene dobi ležali u krevetićima i igrali se rukicama ili igračkama,moja se nosala ,vani se djeca obično voze u kolicima,ja sam gurala prazna kolica ,a nju držala u rukama tj.nosila.i tako ti je kod nas sve bilo naopako,po noći isto se budila 4-5 puta,kad je bila bolesna ,nema tog boga koji bi ju natjerao da malo prilegne,onako bolesna je stajala ili sjedila na kauču...ma šta da ti kažem,noć je prespavala u komadu sa 2,5 godine.
    danas je sa njom lakše ,starija je razumnija,ali je teškog karaktera,bas zna bit za....na.ustvari jako je zahtjevna.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i ja velim starijem da je sretan jer je bio prvi - mali me još uvijek iscrpljuje (sad je tek 4), i da mi je on bio prvi, ne znam kad bio bilo drugoga... i sve me strah puberteta...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eto me, živa sam Moja Zvijerčica upravo spava na meni pa da iskoristim ovih par minuta mira. Nju ustvari jako muče grčevi. Plače onako bolno, tužno..dođe mi da plačem s njom. Nekidan smo je i kod doktorice vodili, da mi potvrdi da se radi o grčevima, bilo me strah da nije nešto drugo u pitanju. Ali srećom nije. I dobili smo pola kile i 2 cm u 15 dana, da se pohvalimo. Grčeve pokušavamo rješavati na svakojake načine ali slabo išta pomaže. Sunce materino, baš se muči s tim. A i ja prasica žderem sve pred sobom pa joj i ja zapaprim sve krivom prehranom. Hebiga, kad ne znam što će joj smetati a što ne, pa ispada da je jedini način da vidim jel joj paše, kad ona jadna reagira. Inače, i dalje preko dana spava nikako, stalno nam je na rukama (sling ili maramu čekam, trebala bi dobiti za 10-ak dana) ali ni to nije problem dok ne plače. Smješka se frajerica, zavodi nas svih a tata je totalno opčinjen pa ga koristim maksimalno da je nosa

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Trina drš se - nije to lako. Ljubi Sunčicu, ja sam imala dvije fussy baby koji su sad dva zahtjevna i divna djeteta i jedino što mogu reće da takva djeca dugo traže puno puno, ali vraćaju nezamislivo više od svih očekivanja koje bi mogla imati kad bi ih imala. I sori kaj se petljam, promjeni joj nadimak znaš kak Cesar Millan brzo mjenja imena tipa Destroyer, Thunder itsl. pusti priču "nomen est omen"
    Posljednje uređivanje od pikula : 26.12.2011. at 14:04

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Trina drš se - nije to lako. Ljubi Sunčicu, ja sam imala dvije fussy baby koji su sad dva zahtjevna i divna djeteta i jedino što mogu reće da takva djeca dugo traže puno puno, ali vraćaju nezamislivo više od svih očekivanja koje bi mogla imati kad bi ih imala. I sori kaj se petljam, promjeni joj nadimak znaš kak Cesar Millan brzo mjenja imena tipa Destroyer, Thunder itsl. pusti priču "nomen est omen"
    Tihana moja i Mirna

Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •