Beti, baš si me nasmijala, ja ne samo da sam slabokrvna nego sam i niskotlakašica, ali sam takva sa svima, ne samo s jednim.
Ne radi se tu samo o nespavanju, živahnosti, zapitkivanju... od mojih troje nijedno nije spavalo, svi su se budili po noći puno puta, svi su spavali s nama, svi su odgajani na istim temeljima itditd. Sve ove "probleme" smatram normalnim razvojem i ne dramim oko stvari vezanih za brigu oko djece.

Ali.
Jedno od moje djece je karakterno vrlo teško, i jako, jako zahtjevno psihički. Jednostavno izvlači energiju, ne samo iz mene nego iz svih (mislim da je Ifigenija puno bolje to od mene opisala na nekoj temi kad je opisivala sina pa se neću zaplitati u riječi). I normalno da se oko takvog djeteta lome koplja, većina raspoložive energije ide na njih. Ali s druge strane, E. nas na neki način korigira, radi njega smo prisiljeni konstantno propitkivati sebe i biti najbolji što možemo (šokirali smo se kad smo shvatili da on traži konstantni osobni maksimum od svih ukućana).

Za mene je on zahtjevno dijete. Dok se budio s urlicima bio je zvijerka

Interesantno je još nešto, dok sam imala samo njega (okolo nije bilo malih beba) mislila sam da su sva djeca takva, sve probleme sam pripisivala svom nesnalaženju. Kad sam rodila H. skoro sam se rasplakala od sreće kad sam shvatila da roditeljstvo može biti lagano i opušteno. A isto nije spavao nego eventualno na meni, sisao je 29 puta dnevno i nije htio kod nikoga osim kod mene.

Mikka, odvaljujem na krivi hodnik, imali smo više puta dnevno ratove oko utabanih staza
Prošlo nakon 5 godina samo od sebe, trebalo je samo preživiti taj period.