Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Dječji filmovi na tv kasno navečer?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Dječji filmovi na tv kasno navečer?

Pišem ovo u 9:30 navečer dok je na televiziji tv-premijera Kralja lavova. Crtani film...koji će završiti tek za sat vremena, u 10:30.

Mislim, moji klinci više nisu bebe, ali ovo je za njih debelo prekasno. I sutra će se u školi osjećati "izopćeno" jer će u razredu biti među rijetkima koji nisu gledali film.

Pišem ovo zato jer je to pravilo, a ne iznimka. Osim toga, to je film primjeren čak i dosta mlađoj djeci.

Ja sam lani bila iskreno začuđena kad sam 11-godišnju susjedu zatekla da spava popodne, e da bi mogla gledati neku tursku serijetinu navečer, jer ujutro je nastava... Katastrofa!

Što radite? Da li svojoj djeci dozvoljavate gledanje bilo čega na tv kasno navečer? Moji to ne mogu i ne stignu. Pa zašto ne daju te filmove u subotu ili nedjelju popodne da ih djeca mogu normalno gledati. Kome je to namijenjeno? Vrtićancima? Užas... Školarcima? Kojim? Pa sutra je još nastava... Ne znam... Jesam li jako skrenula ili je ta televizija fakat nepotrebna, kao što se u našoj kući smatra? Nekako imam dojam da uskraćujem djeci nešto što drugi imaju, recimo ovaj crtić bih im dozvolila gledati, ali brate mili, dobro da ga nisu stavili u 2 ujutro...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kralj lavova je bio u subotu i nedjelju

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moji gledaju, ali samo zato što su sutra doma.
    A da je prekasno je, ajde još da je za vrijeme praznika ali ne ni onda svaki dan nešto u večernjem terminu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne dozvoljavam tj. niti ne spominjem ako nije vikend. Vikendom bih možda i dozvolila, premda počinje tek u devet.
    No, ovo je stvarno iznimno, vidim da je film počeo u devet - inače crtići na RTL-u budu subotom i to u osam sati.
    Prošlu subotu je bio prvi dio Kralja lavova na TV-u, u osam, i to je gledala, premda je taj film gledala već nebrojeno puno puta, ali kako joj je to najdraži crtić, gledala ga je još jednom.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u vidi dvojka
    nisam imala pojma
    čudi me stvarno tako kasno, nsiam primjetila prije da se dječji filmovi daju tako kasno, mislim da je ovo izuzetak
    moja V će gledati, ali ona inače nije prije 10 u krevetu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zato fino bojkot tv postaja... videoteka ili net i gledaš kad hoćeš.... a ne ko prošli tjedan kad smo ispizdili s reklamama za vrijeme prvog dijela Kralja Lavova... Za ovaj drugi dio, nema šanse da dopustim gledanje tako kasno...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ni mojima u toj dobi to nije bila kasna ura. Mi smo uglavnom obitelj noćnih ptica, ali razumijem i one koji imaju drugačiji ritam života.
    Kad nam je nešto ipak prekasno, iako se to rijetko događa, stvar spašava snimalica i pogledamo onda kad nam paše.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi uopće ne gledamo televiziju, a odabrane filmove gledaju u njima primjerenim terminima. Da gledamo telku, ovako kasni termin ne bih dozvolila, osim eventualno preko ljetnih praznika, kad dan dugo traje i ionako ne idu rano spavati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji moraju u 9bit u krevetu,a nisu ni gledali u subotu ( mada smo prethodnih subota gledali ples) jer smo ih sterali spat u 8

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Isto ovo sam se i ja večeras pitala. Kud film u tu uru???
    Samo što mene nije briga puno, bar danas se sve to može gledati mimo TV programa.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ajoj, gdje su mi ta vremena da je on u krevetu prije 22:30. Nema šanse, bilo da je tv ili jednostavno pužev korak (obično je to drugo)... Najčešće legne oko 23, a ni onda ne zaspe brzo.. vikendima i duže, normalno. I ima svaki dan školu ujutro, a putuje (doduše s autom) u školu, što znači da se diže prije sedam.

Spavanje preko dana mu je pak nepoznanica - sav je isti ja u pogledu nespavanja (iako sam ja prilično teži, ali i stariji slučaj), pa iako se živciram i smatram da premalo spava za svoju dob (i vikendima se rano budi), valjda je prokleta genetika uzela danak.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj niti nema pojma da je to bilo na telki, a bome niti ja (doduše, sad kad sam vidjela post sam se prisjetila da sam negdje čitala da će to biti oko Božića), ali ne bi mi tako kasno gledao telku pa i da ne ide u školu jer je on jednostavno preumoran i zaspi do po 22.
    Zato je nama snimalica spas (da nema snimalice ja ne bih imala što gledati na TVu jer ga uspijem pogledati jednom u dva tjedna kad peglam i tad obično nema ničeg pametnog).

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vrijeme prikazivanja nije uopce primjereno.
    Srecom, moji imaju dobar unutarnji sat i kad im se prispava, oni se dignu i kazu da je vrijeme za spavanje.
    Medjutim, cesto se pitam koji ljudi rade raspored programa i razmisljaju li uopce.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moji ( 10 i 11 god. ) su jučer gledali, ali samo zato jer je danas zadnji dan škole prije praznika, pa računam da nemora koncentracija biti na vrhuncu. Inače ne gledaju ako je tako kasno. Nadam se da ne vide najavu, a ako je ipak vide, snimimo im.

Stvarno znaju dobri, nenasilni filmovi biti prekasno...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda su mislili da se petak ne ide u školu
    neke škole ni nemaju nastavu
    i mi smo do pred neki dan imali informaciju da je 22.12. zadnji dan škole

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mi gledali, iako je i meni prošlo kroz glavu kako tako kasno i to usred radnog tjedna, prikazuju te filmiće...no, T. je već na onim zadnjim reklamama počeo kunjati, on je baš ko po špagici-taj unutarnji sat mu radi punom parom, svaki dan ionako sam od sebe ide spavati između 21:30 i 22 h, ali se i sam diže oko 7 ( i vikendom kad bi mama malo odspavala ), ali ne branim mu to sve dok ujutro (naime, on je stvarno suradljivo dijete, ne drami oko ustajanja i svih tih ranojutarnjih aktivnosti) i u školi nema problema.

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    možda su mislili da se petak ne ide u školu
    neke škole ni nemaju nastavu
    i mi smo do pred neki dan imali informaciju da je 22.12. zadnji dan škole
    I mi isto...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Vrijeme prikazivanja nije uopce primjereno.
    Srecom, moji imaju dobar unutarnji sat i kad im se prispava, oni se dignu i kazu da je vrijeme za spavanje.
    Medjutim, cesto se pitam koji ljudi rade raspored programa i razmisljaju li uopce.
    Ovo sam si baš i ja mislila... Nije da gledamo televiziju, slučajno sam na to nabasala (tj. mm je nabasao, gledao je večernje vijesti iznimno, pa natrčao) ali ova boldana rečenica i mene pika vrit - ne samo kad je dječji program u pitanju. Čovjek bi nekad nešto i pogledao, ali brate mili, nema šanse u sitne sate... A ne sviđa mi se kad se ovako klince kondicionira od rane mladosti da budu noćne ptičice. To ne vodi ničem dobrom... Pa djeca (i radni ljudi) moraju se odmoriti.

Inače, fakat, sva sreća da se danas većina stvari može gledati izvan programa, to povremeno koristimo i pitam se čemu mi je uopće tv u dnevnoj sobi...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moj je trogodišnjak, iznimno prošle subote, s tatom gledao prvi dio Kralja lavova, dok sam ja gledala Ples sa zvjezdama. Inače ga spavati stavljam oko 20,30 i obično zaspi do 21,00.
    Ja film nisam gledala, ali ako mu je tata dao da gledam pretpostavljam da je bio primjeren za njega. Žao mi je što je drugi dio bio jučer u neprimjereno vrijeme. Možda danas ima repriza poslijepodne? Nisam vidjela program. Premda mi se čini da je dugometražni film ipak predug za njega, ali ovdje bih napravila izuzetak.

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Koliko sam uspjela vidjeti, nema danas reprize, danas, ko i svakog Božića, gledamo Sam u kući-T. obožava taj film, morala sam i DVD kupiti iako već napamet zna što će tko reći

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

to sam se i ja sinoc pitala...
    mala skuzila i iako nejde ni u vrtic a ni u skolu otjerala sam je u krevet...nema kaj biti tako kasno budna zbog crtica...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne znam tko sastavlja raspored programa, ali ili je bezobrazan ili glup.

Ne radi se samo o animiranim filmovima, ima tu i dobrih igranih, baš smiješnih i simpa, onih koje bih rado dopustila svojoj djeci da gledaju ili bih gedala s njima (oni bajkoviti filmići, laganice za predtinejdžere i mlađe tinejdžere) da ih ne stavljaju usred tjedna u 21 i 30.

Da ne govorim o nenormalnoj količini reklama koja prekida film na komercijalnim tv postajama pa se on još oduži za sat vremena.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A vikendom se, u za djecu prihvatljivo vrijeme, vrte kojekakve reprize cesto neprimjerenog sadrzaja.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kod nas je pravilo da nema kasno tv-a, jer se mora na vrijeme leći
    da bi ujutro bila sposobna normalno funkcionirati

vikendom dopuštam , ali ona oko 10 jednostavno zaspe...
    inače je i meni van pameti ko sastavlja taj program

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne dozvoljavam, ako je sutradan nastava. Dogovorimo se da gledaju do određenih sati, a film snimamo pa ostatak pogledaju sutradan. Ako je petak ili subota, dozvolim da gledaju, ali ne ekstremno kasno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas još nema aktivnog gledanja televizije navečer u radnom tjednu. Iza pola devet počinje poticanje na spremanje u krpe i uglavnom zaspi između pola deset i deset.
    Vikendom ovisi što je na televiziji i koliko traje pa zna gledati i iza 22h.
    S time da sve to ne prepuštamo njoj jer bi ona bez problema mogla dočekati ponoć, no onda bi drugi dan bilo kuku lele.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moje su još male (3 i 1.5 g.) i ja tv gasim u 20,00, pa taman da se neznam kaj prikazuje. Oko 20.35 zaspu obje, a iskreno i ne informiram ih "kaj ima na tv". Za tak male je prekasno... Prošlu subotu su gledale reprizu popodne Kralj lavova, a sad - ionak se stalno sve reprizira... Ovaj dio budu pogledale do idućeg Božića bar još 2x na tv u nekoj od repriza...
    Iskreno i meni je to glupo da daju tak kasno. Filmovi za djecu bi trebali početi negdje oko 19,00 h, tak da do 21h završe.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Inače su ti crtani na RTL-u subotom. Mi smo gledali.
    Ali mi i inače ne idemo spavati prije 10.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Eto zašto je tako loš natalitet u nas.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

[QUOTE=Peterlin;203138 A ne sviđa mi se kad se ovako klince kondicionira od rane mladosti da budu noćne ptičice. To ne vodi ničem dobrom... Pa djeca (i radni ljudi) moraju se odmoriti.
    [/QUOTE]

Neki ljudi Peterlin rade i noću, neki jednostavno imaju drugačiji bioritam od vašeg.
    Slažem se da je film bio prekasno prikazan, ali ove paušalne izjave mi malo smetaju. Što to može lošega donijeti ako dijete od 10 god. ide spavati iza 10 sati? Jasno mi je za ove malene vrtićarce, ali ovo su dečki i cure praktički jednom nogom u pubertetu.
    Tvoja djeca, tvoja pravila, ali ne volim generaliziranje.
    Ja sam cijelo djetinjstvo morala rano u krevet, ali jednostavno mi taj ritam nikad nije odgovarao i gotovo.
    I ne vidim ništa loše u ljudima koji su noćne ptičice ako tako mogu normalno funkcionirati. A ako ne mogu - to je druga priča...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Gledaju smao vikendom a preko tjedna su do 9 u krevetu...Prije je to bilo do 8 ali sam im pomakla jer su malo veći ali taj sat između 8 i 9 iskoriste za spremanje igračaka ,priče i pidžama..pranje zubi i laku noć.Ljeti su budni do 10-11 ovisno koje dijete ali u principu ne mogu nešto pretjerano izdržati dugo biti budni jer se rano dižu a nitko ne spava preko dana.Ovaj najmanji kad dođe s treninga oko 5 toliko je umoran da u 8 jedva drži oči otvorene..

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Liječnici kažu da školska djeca trebaju 10 do 11 sati sna. Moja djeca koja idu spavati u 9.30 imaju nekih 9-9,5 sati sna. To je negdje na granici, a kad idu spavati samo pola sata kasnije, vidim razliku ujutro kada treba ustati, a oni je itekako osjećaju.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Liječnici kažu da školska djeca trebaju 10 do 11 sati sna. Moja djeca koja idu spavati u 9.30 imaju nekih 9-9,5 sati sna. To je negdje na granici, a kad idu spavati samo pola sata kasnije, vidim razliku ujutro kada treba ustati, a oni je itekako osjećaju.
    Mislim da i to može biti individualno. Ja sam prestala spavati preko dana s točno dvije godine (na veliku žalost mojih), a po noći sam spavala 10-11 sati, više jedino u slučaju bolesti. Prema svim tablicama to je bilo premalo, ali eto. A bila sam živahno dijete, išla na balet od rane vrtićke dobi, puno bila po vani, juracala - znači trošila puno energije, no već tada mi je trebalo manje sna.

U nižim razredima OŠ sam spavala po 9 sati, u višim 8. Dobro, kasnije sam se počela mučiti s insomnijom, ali to nije bilo povezano s ranijim spavanjem, jednostavno mi treba manje sna i mogu funkcionirati tako (evo od početka jeseni sam samo dva puta spavala dulje od četiri sata i normalno funkcioniram cijelo vrijeme, tek na mahove me ulovi želja da se naspavam ko top - onako nekih nezamislivih osam sati). Zašto to ne bi moglo biti primjenjivo i za djecu (ponavljam, u ne toliko ekstremnom obliku)? Znam da im je san potreban za rast, no zaista smatram da nije potrebna jednaka količina svima (a bitna je kvaliteta, ne nužno kvantiteta).

No da se vratim na temu, da i mene je živciralo dok je miš bio mlađi što kasno daju filmove, danas mi 9 nije prekasno za njegov uzrast, iako filmovi koji ga ovih dana zanimaju često počinju i kasnije. No, sve manje gleda tv, a sve više skida što ga zanima, te je u ekstazi jer ga sad pod praznicima čekaju nove sezone The big bang theoryja, što je morao zaslužiti s ocjenama

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji ne gledaju ni sapunjare i vrlo su malo pred TV-om samo zato jer nakon učenja, zadaća i drugih obaveza, dođe se kući uglavnom oko pola 8 ili 8. Možda malo prije vrtića Honzo pogleda koji crtić. I nepoznavanje Lare i njezina ljubavnog života uopće nema posljedica na kćerin socijalni život.

Mi imamo pravilo u 9 u krevet da ne znam što se prikazuje, bio blagadan ili ne, ne dopuštam ni na Silvestrovo.
    jučer su se prije 9 parkirali za Kralja lavova, al sam ja u 9 i 10 došla i pitala:
    Jeste li gledali taj crtić? (inače od subote i KL1 imamo svakodnevno gledanje barem 10-15 minuta hakune matate)
    Jesmo?
    Jel imate taj DVD i možete ga sutra pogledati?
    Imamo.
    I priča završena.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je sad budna, gleda love actualy
    nije pedagoški, ali kraj je polugodišta, ima sve 5, želi biti s nama i gledati film
    sad se osjećam nemajkasto kada vidim kako ste vi vašu djecu doveli u red
    ali ja se i danas sjećam, imala sam možda 10-11 godina kako sam bila ljuta i žalosna jer me mama nije pustila da gledam rocky1
    drugi dan su u školi svi pričali o njemu samo ja nisam gledala
    znam da nisam puno propustila, ali tada sam bila žalosna
    ja mislim da treba biti izuzetaka od pravila

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moji ne gledaju! Jer je kao prvo prekasno, a kao drugo imaju ga na DVD-u i mogu ga gledati kad god požele!

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Samo bih se osvrnula i na jutarnji program, dok se moji zbude (pol 8, 8) ) već sve prođe..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa zašto ne bi gledala film, sutra je subota, počeli su praznici i ne mora rano ustati.
    Ja ne bih dozvolila kasno gledanje filma samo radi jutarnjeg buđenja.
    Ja sam Lei još lani dala da gleda Charlie i tvornica čokolade, tj. ne da sam joj dala nego sam ju nagovorila da gleda, iako je trajalo do pola 12. Jedino - Lea to ne može izdržati, zaspala je, skakati bi izdržala valjda do jutra, ali gledanje filma ne.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Crtić je bio u četvrtak

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sori, odgovarala sam a70v a nisam kvotala

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da treba biti izuzetaka od pravila
    To svakako. Ali to su izuzeci.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moji preko tjedna idu jako rano spavati, u osam su već u pidžamama, večera, zubići, malo se pogrlimo i u krpe,
    zaspu za pet minuta, budu jako umorni.
    Vikendom zato ne moraju rano u krevet, obično navečer imamo "kućnog kino", oni odaberu film (na telki ili u videoteci),
    pa gledamo svi zajedno film dok ne završi, a to obično negdje oko deset,
    onda ujutro odspavaju malo duže i to je to. Ne vidim razloga zašto bi im to zadovoljstvo uskraćivali...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mene ubije to rano trpanje djece u krevet. Dok ja dođem s posla već je pola šest, dok još završim jelo i pojedemo, pola osam.
    I sad bi ja nju trebala utrpati u krevet, a nismo se ni vidjeli.
    Spava u vrtiću popodne, doma ne ide u krevet prije 10 i tako nam odgovara.
    Natalitet nam je dobar, prešli smo na jutarnji termin.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Neki ljudi Peterlin rade i noću, neki jednostavno imaju drugačiji bioritam od vašeg.
    Slažem se da je film bio prekasno prikazan, ali ove paušalne izjave mi malo smetaju. Što to može lošega donijeti ako dijete od 10 god. ide spavati iza 10 sati? Jasno mi je za ove malene vrtićarce, ali ovo su dečki i cure praktički jednom nogom u pubertetu.
    Tvoja djeca, tvoja pravila, ali ne volim generaliziranje.
    Ja sam cijelo djetinjstvo morala rano u krevet, ali jednostavno mi taj ritam nikad nije odgovarao i gotovo.
    I ne vidim ništa loše u ljudima koji su noćne ptičice ako tako mogu normalno funkcionirati. A ako ne mogu - to je druga priča...
    Čuj, ne čini li ti se da bi se maloljetnici manje skitali i manje cirkusirali da ih se ne nauči od malih nogu ovako... Ja se ovdje ne referiram samo na svoju djecu. Gledam po kvartu (nije neka zabit, ali ni centar, radi se o Malnarovoj republici) kak klinci malo stariji od mojih noću hodaju po vani, puše, piju itd.

Moji su naučili ići rano u krevet jer mi radimo od 7 pa su morali ustajati prije 6 od prve godine svog života. Nije to bio moj izbor ali rano smo shvatili prednosti toga. Istina, stariji sin je ranoranilac (baš jutarnji tip), mlađi ne toliko, ali svejedno ne funkcionira ako nema ispunjenu kvotu spavanja. Prednosti ranog odlaska u krevet davno su se pokazale, jer ja godinama imam mir za sebe i muža u večernjim satima, dok kod susjeda klinci đipaju do ponoći, a ujutro odlaze u školu s podočnjacima.

Nema tu nikakve relativnosti. Neki roditelji rade noću, ali djeca nemaju što noću raditi budna, pogotovo ne niži razredi osnovne (i viši isto). Tu je generaliziranje u funkciji biologije jer u protivnom se ne naspavaju. Rade roditelji noću, ali ne znam ni jedno dijete koje noću ide u školu. A ako na vrijeme nauči učiti danju (jutro ili popodne ovisi o tome da li si jutarnji tip ili nisi, ali noću se treba spavati i to u mraku). Razumijem da roditeljima koji vole dugo spavati ne odgovara da djeca rano ustanu i njih dižu, ali to je samo komocija, ne i potreba.

Uostalom, ne znam. Mene smeta kad u 3 ujutro subotom čujem susjede (osmaši i početak srednje) galamiti pod prozorom. Mislim, smeta mene jer me probude, ali i smetalo bi me i brinulo da su to moja djeca. Televizija je sastavni dio tog lanca koji narušava normalni biološki sat. Moja kuća, moja pravila, ne smeta me kad tuđa djeca gledaju televiziju, ali me smeta kad ta ista djeca za godinu dvije halabuče usred noći i dovode društvo u stan dok roditelj radi noćnu. To me smeta, a vidjela sam prečesto u svojoj blizini.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nije mi se dalo čitati sve odgovore pa se možda i ponavljam.
    Mi se trudimo staviti dijete na spavanje oko 9-9:30, ranije jednostavno ne ide mada bi nama bilo puno jednostavnije .
    Crtići su definitivno prekasno (a i reklame nas izlude bilo u crtićima bilo u filmovima, zaboraviš već što gledaš dok završe), iako smo pogledali oba nastavka "Lavova", ne mora se dizati na vrijeme iako rijetko ona potegne duže ujutro , ali dozvolimo da ostane duže ponekad ako je nekakva posebna prigoda kao npr. takav crtić jednom u 2 mj, rođendani, njoj zanimljivi gosti ili odlasci u goste i sl.
    A za ono gledanje sapunica uopće, pa sa 11 god, pa još u nedoba, ne znam šta reći jer mi je neprihvatljiva ijedna kombinacija .

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Čuj, ne čini li ti se da bi se maloljetnici manje skitali i manje cirkusirali da ih se ne nauči od malih nogu ovako... Ja se ovdje ne referiram samo na svoju djecu. Gledam po kvartu (nije neka zabit, ali ni centar, radi se o Malnarovoj republici) kak klinci malo stariji od mojih noću hodaju po vani, puše, piju itd.
    Sory, meni ovo nema veze s vezom.
    Povezati kasniji odlazak u krevet sa skitanjem, pijenjem i pušenjem mi je u najmanju ruku površno razmišljanje.
    Ne da mi se dalje jer ja ne razumijem ni najmanje ove tvoje stavove, a očigledno ni ti ne kužiš moje.
    Samo ću reći da moji ne skiću, ne puše i ne piju, a nisu lijegali po tvojim parametrima "na vrijeme".
    Sve ovo što si ti navela može se obaviti i rano ujutro, tako da...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pišem ovo u 9:30 navečer dok je na televiziji tv-premijera Kralja lavova. Crtani film...koji će završiti tek za sat vremena, u 10:30.

Mislim, moji klinci više nisu bebe, ali ovo je za njih debelo prekasno. I sutra će se u školi osjećati "izopćeno" jer će u razredu biti među rijetkima koji nisu gledali film.

Moji su naučili ići rano u krevet jer mi radimo od 7 pa su morali ustajati prije 6 od prve godine svog života. Nije to bio moj izbor ali rano smo shvatili prednosti toga. Istina, stariji sin je ranoranilac (baš jutarnji tip), mlađi ne toliko, ali svejedno ne funkcionira ako nema ispunjenu kvotu spavanja. Prednosti ranog odlaska u krevet davno su se pokazale, jer ja godinama imam mir za sebe i muža u večernjim satima, dok kod susjeda klinci đipaju do ponoći, a ujutro odlaze u školu s podočnjacima.

Nema tu nikakve relativnosti. Neki roditelji rade noću, ali djeca nemaju što noću raditi budna, pogotovo ne niži razredi osnovne (i viši isto). Tu je generaliziranje u funkciji biologije jer u protivnom se ne naspavaju. Rade roditelji noću, ali ne znam ni jedno dijete koje noću ide u školu. A ako na vrijeme nauči učiti danju (jutro ili popodne ovisi o tome da li si jutarnji tip ili nisi, ali noću se treba spavati i to u mraku). Razumijem da roditeljima koji vole dugo spavati ne odgovara da djeca rano ustanu i njih dižu, ali to je samo komocija, ne i potreba.
    O Bože, pa jasno da 21 30 nije prikladno vrijeme za 5godišnje dijete, ali tvoja djeca imaju 10 i 11 godina i po tvome je za njih prekasno (debelo prekasno), i to dan prije praznika... pa nije ni čudno što se osjećaju izopćeno, a čitajući ovo imam neki feeling da će ti klinci bar do 18-te bit na (pre)kratkoj 'lajni' .

Djeluješ kao ful pametna žena, ali kao da piše neki robot...sve po planu i programu, efikasno...ali prazno.

Moje dijete može gledat ovakve crtiće, jer je to nešto što je super fora jer je...ponekad.

I nisu svi 'nedresirani' maloljetnici nespavači delikventi, mislim ono, možda je ipak problem u tome kaj živiš na Pešći.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Cini mi se da veceras ide i treci dio. :D

Meni vise smeta sto neprikladan sadrzaj stavljaju u terminima prije 20h, ne samo vikendom, nego i radnim danima.
    U svakom slucaju mogu djetetu potpuno zabraniti gledanje TV programa i trudim se da ogranicim na gledanje sadrzaja koje ja smatram primjerenim, ali cesto nam je TV upaljem bezveze preko dana, a tu se zna zadesiti svakakvih scena na koje ona baci pogled.
    inace, na spavanje ide oko 21-21.30h, najdalje u 22h, u nekim slucajevima.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    O Bože, pa jasno da 21 30 nije prikladno vrijeme za 5godišnje dijete, ali tvoja djeca imaju 10 i 11 godina i po tvome je za njih prekasno (debelo prekasno
    I moja djeca imaju 10 i 11 godina i ne da mislim da je početak filma u 21.30 za njih prekasno. Učiteljice, a i sama djeca mnogo puta su mi pričali o tome kako mnoga djeca tijekom nastave spavaju na klupi. U široj obitelji imam djece kronično nenaspavane i vidim dugoročne posljedice.

Sada preko praznika djeca mi ostaju duže budna, ali i mnogo kasnije ustaju - u 9. ili 9.30, a inače ustaju u 7.00. Dovoljno je zbrojiti vrijeme ustajanja i sate koji su djeci od - do potrebni za spavanje, pa to "na vrijeme" postaje vrlo egzaktna činjenica.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    joj.. meni je vječni misterij kako moj 10godišnjak kad treba ići u školu ne može odlipit kapke, al kad dođe vikend budan je već u 7, iako je večer prije išao u krpe kasnije nego radnim danom.
    ali da ostanem kod teme... ja svoje puštam jednom u nekom određenom vremenskom periodu da ostanu do kasno... mislim da nema ništa loše u tome.. ali opet kažem, ne često

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •