Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 55 od 55

Tema: Tko je hedonist?

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Uživati cijelim srcem i dušom u trenutku, u okusu, mirisu, u osjetu božanskoga, finoga, neizrecivog zadovoljstva, sreće ...
    Zanimljivo mi je čitati u čemu sve ljudi uživaju. Ima divnih poruka forumaš-ica/-a.

Npr. obožavam putovati, kamo god, pa taman i u Muć ili Uble, ali samo da se nekamo krene.
    Ponekad mi je i vožnja do Zg doživljaj, makar je razlog putovanja posao.
    Mogla bih još nabrajati, ali trenutno vlada napetost u dnevnom boravku.
    Mama policajac na dužnosti, he, he.
    Posljednje uređivanje od Marna : 06.01.2012. at 20:47

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Marna prvotno napisa Vidi poruku
    Uživati cijelim srcem i dušom u trenutku, u okusu, mirisu, u osjetu božanskoga, finoga, neizrecivog zadovoljstva, sreće ...
    Zanimljivo mi je čitati u čemu sve ljudi uživaju. Ima divnih poruka forumaš-ica/-a.

Npr. obožavam putovati, kamo god, pa taman i u Muć ili Uble, ali samo da se nekamo krene.
    Ponekad mi je i vožnja do Zg doživljaj, makar je razlog putovanja posao.
    Mogla bih još nabrajati, ali trenutno vlada napetost u dnevnom boravku.
    Mama policajac na dužnosti, he, he.
    U Muć, da znaš kako je bio divan nedavno, pod snijegom

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj inana prvotno napisa Vidi poruku
    baš me malo našla ova tema, igrom slučaja sam se našla među ljudima koji su pričali kaj bi da dobe na lotu... svi bi sve mjenjali... ja nebi niš mjenjala... bilo bi mi lakše, i brže bi ostvarila svojima i sebi neke želje, ali...mislim da sam našla svoj mir, i da napokon živim, nisam u kolotečini, i uživam u svemu...a u mrskim stvarima nalazim smisao... i tuga ako ju proživiš onako pravo, ima smisla...ali mi smo izbirljive biljke, volimo samo lijepe stvari, a lako nam je mrziti... mrzimo buđenje, mrzimo strku, mrzimo redove, čekanje, mrzimo hladan tuš, mrzimo vruću vodu, gledamo tko je koga zadnji zvao, tražimo si mane... a ja i u takvim sitnicama nađem nešto što mene zabavlja..ako kreneš od toga da je jedan život- ili dva, ili kaj god- ali da sada živiš taj neki svoj život...pa jel ima smisla budit se, radit, plačat, spavat, sve zato jer se mora... nemora se baš sve na silu, i nije sve obaveza...može se probudit u novi dan, i prigrliti što ti on nosi8, što god, dobro, loše...naći vremena za sebe, sa svoje drage... reba shvatit da je violina za sviranje, slatkač za papanje, a život za življenje...i uživanje... ali eto, to sam ja, vječni optimist... nije ni kod mene uvijek sve ružičasto, ali sve ima svoj razlog, i smisao...kada to prihvatiš, progledaš... hehehe, zato moje prijateljice kažu da je kava samnom najbolja terapija, ja bi i u smaku svijeta našla nešto lijepo...

potpisujem
    samo, pitam se, koliko smo mi u cijeloj toj priči hedonisti
    ili smo samo optimisti

baš si razmišljam što sam napisala - hedonistica kopačica, neš ti hedonizma s motikom u ruci
    no, stvar je u tome da znam uživati u malim stvarima
    na žalost, nekada to kopanje bude navrat na nos jer mi M. vrate brže nego što su rekli, pa sve ono skidanje blata... i nije baš neko uživanje, ali, kao što si rekla, u svemu tome vidim neku čar, nešto što me zabavlja, ispunjava
    ne mora uvijek biti sve kako smo zamislili, ali u tome kako je ispalo možemo naći nešto što nam je važno, lijepo... ma ne mora biti ni lijepo, neka se samo zamislimo nad tim

razmišljajući o Višnjinom postu, nikako nisam od tih "hedonista", ne znam si ugađati na taj način (naravno, o tome ne mislim ama baš ništa loše, dapače) jer sam odgajana drugačije (ako nemaš nikakvog posla, nađi si... ili vječno nabacivanje krivnje ako imam slobodnog vremena koje provodim uz knjigu ili TV ili kakav svoj hobi), a valjda sam i takvog karaktera

e sad vas ja pitam
    gdje završava hedonizam, a počinje egoizam
    ne želim provocirati...

ali evo današnje situacije br. 1 (sad ću ispast baba koja je došla tračati)
    osatvila danas M. kod svekija i otišla u trgovinu, vraćam se, sveki kuha kompletni ručak (fiš... dobro, svekrva je napravila rezance, ali neš ti posla, poha ribu, peče krumpire), ona sjedi u fotelji i gleda neki film o Djeda Mrazu dok M. trči po kući, jede krumpire prije ručka (i to one smrznute, iz vrećice) zbog čega kasnije nije mogla ništa jesti... krenem prati ruke, a M. viče da mora i ona.. ja jjoj kažem da je oprala, da joj je baka oprala (jer sam tako rekla, a i treba biti samorazumljivo - vratile smo se iz crkve), a baka kaže da nije, da je M. odmah počela crtati, bla bla... digla mi je tlak pa sam poslije bila još sto puta bezobrazna jer je to bio triger za sve drugo
    sveki si inače zna ugađati... primjerice, sprema, usisava i onda skuži nešto na TV-u, ugasi usisavač i krene gledati... i ok, boli mene dupe, ali ako imaš još ljudi u kući koji ti se sklanjaju od usisavača onda završi taj fuckin posao što prije da možemo nastaviti normalno živjeti (to je bilo dok smo bili zajedno)
    ili svi moraju jesti ranije kad ona ide popodne na posao jer njoj treba pola sata i više za šminkanje, uređivanje (i onda dođe u tvornicu i na sebe obuče bijelu kutu, nitko ni ne vidi što je obukla)
    mene takve stvari izluđuju

situacija br. 2
    MM je cijelu noć, jutro i popodne (dakle, nije spavao više od 24 sata) lemio neku pločicu da bi dobio prljaviji zvuk na gitari
    ok, u par navrata se igrao i s M. nešto kratko
    razumijem da mu to znači, da kad zagrize ne zna stati, nisam ga gnjavila, pustila sam
    ali, onda skužim da sam i jučer i danas stalno ja za sudoperom, da ni jednom nije stavio M. na lonku, da mi pod milim Bogom nije ništa pomogao jer je on radio nešto što voli
    no, on je na praznicima, a ja nisam - ja sam, jelte, mama po zanimanju

naravno, reći ćete (ako je uopće itko pročitao ovaj dugi post), tko ti kriv što si ne znaš ugoditi
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 07.01.2012. at 03:07

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

makita, ne znam koliko ljudi zna koliko je Muć lipo misto (neću reć' selo, da ne uvridin svit!).
    Napisala sam prvo što mi je palo napamet tj. želim reći da ne moram otputovati u Milano ili Pariz da bih uživala u ozračju sreće i zadovoljstva.
    Mogu biti sretna i s trišnjama iz Tugara.

SikaPika, da, dobro pitanje gdje graniče hedonizam i egoizam?
    Hmmm, svatko od nas ima dozu sebičnosti u svom sklopu - i sveci su priznali takvu grešnost.
    Oprosti mužu zbog distorzije, ali zadatak je da ti nešto iz ljubavi odsvira.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Marna prvotno napisa Vidi poruku
    makita, ne znam koliko ljudi zna koliko je Muć lipo misto (neću reć' selo, da ne uvridin svit!).
    Napisala sam prvo što mi je palo napamet tj. želim reći da ne moram otputovati u Milano ili Pariz da bih uživala u ozračju sreće i zadovoljstva.
    Mogu biti sretna i s trišnjama iz Tugara.

SikaPika, da, dobro pitanje gdje graniče hedonizam i egoizam?
    Hmmm, svatko od nas ima dozu sebičnosti u svom sklopu - i sveci su priznali takvu grešnost.
    Oprosti mužu zbog distorzije, ali zadatak je da ti nešto iz ljubavi odsvira.
    Ma samo mi bilo smišno, jer sam baš nedavno tamo prošla i doživila idilu

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •