Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: ginekologica "napipala",na UzV ništa

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno ginekologica "napipala",na UzV ništa

zm 16.11.,pozitivan test16.12.
    Bila sam na pregledu 20.12.ginekologica je "napipala" trudnoću uz napomenu da je
    jako mala..i poslala me na UZV (išla sam privat jer ga ona nema) i obzirom da je trudnoća tada bila
    4+6/7 nije vidio gestacijski mjehur,maternica je u AVF,homogena,a endometrij trolinijski ukup.debljine
    17mm i napisao je "ne nalazim odjeka za gestacijski mjehur",desni jajnik je 46x27mm,lijevi 34x16mm,Douglas slobodan(?),rekao je da dođem na kontrolu za 2 tj.
    Ono što me zbunjuje je : kako je ginekologica "napipala" trudnoću???
    Inače,ciklusi su mi 30/32 dana..
    Imala sam ranije "problema",u 35 tj. sam izgubila blizanke,a dvije godine kasnije rodila curicu u 38tj sa 2500gr/45cm...mogu shvatiti da je bilo tko u blagoj panici kad im dođem kao "pacijent",al opet...crv sumnje mi ne da mira dal je samo sad prerano da bi se što vidjelo ili ....??
    osjećam se dobro,imam tu određenu "punoću" zdjelice i pritisak na mjehur (često pi pi )...
    Što mislite o svemu ovome?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

prije da si trudna nego da nisi
    najprije zbog testa

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mislim da se ginekologica malo krivo izrazila.. nije ona "napipala" trudnoću već je napipala da je cerviks nešto mekši, a u trudnoći je... pa je zato rekla da je napipala trudnoću... definitivno si prerano išla na pregled, meni se nikad prije 7 tjedna nije vidjelo ni plod ni srčeko bebe..... mislim da je tvoja trudnoća manja od 5 tjedana. meni ti je test pokazao pozitivu 10 dana nakon odnosa, nisam mogla vjerovati. i dasam tada išla na pregled isto se sigurno niš ne bi vidjelo, vidjelo se tek sa 7 tj... i meni su ciklusi 30 dana al nikad nasredini ne ostanem trudna... ne preostaje ti ništa drugo nego čekati 2 tj na pregled...strpljivo koliko god možeš a ako bi imala bilokakve bolove ili krvarenje odi odmah na hitnu...SRETNO!!!! nadam se da si trudna i da budeš debelaaaa

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i da, prvi simptom već par dana nakon oplodnje mi je bio česti odlazak na piškenje )))) i isto sam imala neku težinu u zdjelici... s ovom bebom sad. sa starijim sinom nisam imala takve simptome-

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vjerojatno je ginekologica vidjela promjene koje bi mogle upućivati na trudnoću. Istina , prerano si otišla (i na pregled i na UZV), ali obzirom na pozitivan test i ništa na UZV-u možeš izvaditi krv za betu (dva puta u razmaku od dva dana) i tada ćeš znati više.
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.12.2011. at 14:40

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

To da je "napipala" trudnoću je Hegarov znak: omekšanje maternice koje u prvo doba trudnoće ne zahvaća jednako sve njene dijelove. Predio maternice u visini unutarnjeg ušća je puno mekši od vanjskog ušća cerviksa (tj onog dijela koji je u vagini).

Nekad (prije UTZ) je to bio prvi dokaz trudnoće.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Svakako vadi betu iz krvi, možeš i u privatnom labosu, za dva dana treba se udvostručiti vrijednost i to bi bio više nego dovoljan znak trudnoće za početak. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •