Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: antibiotik i upala uha - pomoć

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno antibiotik i upala uha - pomoć

Molim bilo kakav kompetentan savjet.
    Naime, u utorak navečer smo završili u Vinogradskoj na hitnoj jer malenoj nikako nisam uspjela spustiti temperaturu koja je bila oko 39. Kurila je i dan prije, ali nekako sam Sa Lupocetom pokušavala srediti stvardo kad nije kulminiralo i Lupocet čepići više nisu djelovali.
    Otišli smo na hitnu, vadili su joj krv i poslali nas na ototrinu i tamo su joj dijagnosticirali upalu lijevog uha te joj propisali Klavocin antibiotski sirup.
    Na pedijatriji su namreklida jekrvna slika u redu.
    Kad sam joj počeladavati antibiotik počeli su konstantni proljevi, danas je najgore,imala je već 4, a jadna joj se guza upalila i zacrvenila, katastrofa. To joj mažem kremom, luftam, kamilica, ali ne pomaže.
    Zvali smo U vinogradsku, tamo kažu da na svoju odgovornost prestanemo s antibiotikom. Onda sam zvala dežurnu pedijatricu u naš dom zdravlja, ona kaže odmah prestati sa antibiotikom i početi davati Garason kapi.
    Ima li netko pametan savjet, da li mogu veću štetu napraviti ako prestanem sa antibiotikom?
    I još nešto, leukociti su malo sniženi, 5,7, a normalno je od 6 na više...jel to možda bilo od temperature, sada više nitko ne radi, svi su otišli doma, pa nemam pojma kaj raditi?

Hvala, hvala

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I moj sin ima često upale uha.Prvi put kad smo dobili antibiotik sirup dobio je alergiju.Sav se osuo i morali smo prekinuti antibiotik.Bili smo par dana bez antibotika sa laganom dijetom i garason kapima.Za par dana smo došli na ponovni pregled i dobili smo drugi antibiotik .
    U vašem slučaju ja bi prekinula antibiotik.Kapajte kapi a ako se opet digne naglo temperatura odite u Hitnu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ako su ti rekli da prestaneš sa antibiotikom - onda prestani
    ja osobno imam loša iskustva sa klavocinom.
    prvo sam davala djetetu, nije imala proljev baš, ali puno rjeđu stolicu i guza je bila užasno crvena, sve proprađeno gljivicama kojih smo se jedva riješili
    onda sam jednom prilikom ja osobno dobila klavocin, računali su valjda ide uz dojenje - što je taj antibiotik napravio mom želudcu i kakve sam ja gljivice imala, bolje je ne pričati
    sada se trudim izbjegnuti ga u širokom luku

sa garasone kapima imam dobra iskustva, otorinac je rekao da ih možemo kapati i u nos ukoliko je iscjedak žuto zeleni.

nema pametnijeg nešto što su ti rekli, prestati sa antibiotikom dok se djetetu sredi probava
    dati probiotik
    sretno

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nista cudno za Klavocin da izazove takvu reakciju, osim proljeva i crvenila moze doci i do povracanja. Trebali bi prestati s tim i dobiti drugi antibiotik. Moja starija cura pije Zinnat umjesto Klavocina i u karton joj je upisano da ima reakciju na Klavocin.
    Najbolje da se javis svom pedijatru. Ili posto su sad blagdani, otidjite na dezurnu sluzbu i opisi im probleme koje imate...trazi drugi antibiotik.

Sto se tice povisene temperature, nama je spas Ibuprofen ili Dalsy sirup (isti sastav), ali to dajem tek kad temp predje 39. Treba se strogo drzati upute o primjeni lijeka.
    U leukocite se ne zelim petljati..

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Obavezno hitno kupi probiotik pa svako jutro prije jela neka popije.
    Kupi u apoteci rehidromiks, složi i davaj malo po malo na žličicu i puno vode neka pije tj. ne najednom nego malo po malo.
    To ti pomaže da sa proljevima i temp koju ima dijete ne dehidrira, a mislim da pomaže u zaustavljanju proljeva.
    Neka pije obični jogurt i rižu da malo zatvori.

Obavezno si pribavi ibrupofen sirup ili čepiće (ne znam kak ima toga)
    Jer ako ti lupocet ne dijeluje smiješ dati ibrupofen unutar tih četiri sata, samo ne smiješ dati neki drugi paracetamol.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

dok ja napišem već su drugi pisali

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li netko pametan savjet, da li mogu veću štetu napraviti ako prestanem sa antibiotikom?
    Ne znam koliko mi je pametan savjet, ali prestani sa antibiotikom (ako već nisi). Ne bi trebalo biti nikakve štete za uho, a bit će koristi za probavu. Ujutro opet odi liječniku ako vidiš da treba. Garasone je i nama bio dobar i za nos i uho.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji od klavocina znaju dobit iznenadnu temperaturu, ak trebaju radije tražim Zinat.

a muž je alergičan na peniciline

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja se ne bih upuštala u to da li prestati sa antibiotikom, to najbolje ljekar zna. I ti, na kraju krajeva, jer znaš cijelu situaciju. Mi možemo samo još više da te zbunimo.
    A što se tiče probiotika, cure su u pravu, uz antibiotik obavezno ide. Ja sam davala, dr mi rekla, Linex baby. Jednom dnevno. Lakše je malom organizmu.
    A za guzu je sjajna stvar Nivea za guzu, baš se tako zove. Mi smo je nedavno otkrili, sjajna je za to kad se upali. Malo duže guzu držite pod mlazom mlake vode, makar pola minute, valjda da se otvore pore (to sam nekad negdje pročitala) i onda osuši i namaži. Baš brzo smiri.
    Drži se.

marilka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

i mi smo nedavno zavrsili na Klavocinu po prvi put, imao je upalu grla, oba uha, bronhitis. Nakon dva dana proljeva zamjenili su ga sa Sumamed forte. Proljev nije odmah nestao, nego nakon jos dva, tri dana. Stolicu smo nosili na analizu, sve ok.
    Za to vrijeme sam mu davala Prolife i hranu po preporuci pedijatrice; od voca samo kruska i jabuka, riza, mrkva, a kasnije malo telece juhice. Treba piti sto vise tekucine (voda i caj od sipka), mlijeko i mlijecne proizvode izbjegavaj osim ako nije majcino, naravno.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

prestali smo davati antibiotik, guzu mažemo sa Sudocremom i prošao je osip,ali već 2 dana ništa neće jesti, samo cica milijun puta dnevno...čim vidi žlicu odmah okreće glavu, neće ni vode piti ništa...kapamo Garason kapi, temperatura se nije vratila, eto, sad muku mučim sa nejelom, je li to normalno? Da li će pasti na kilaži? Non stop je na cici...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moja curka je isto po antibiotikom no kupila za uz njega i probiotik pa fala bogu nema proljeva...dok je starija uvijek imala pa smo stalno prekidali sa terapijom a na kraju presli na zinnat...
    a sto se tice jela moja ima 18mj i pojede mozda sve ukupno 20 zlica necega na dan ostalo samo cica...zabrinjavala bi se oko toga da ne cica ali ovako barem nesto u sebe unese...
    samo daj ciku kada kod pozeli...
    Posljednje uređivanje od lidać2 : 25.12.2011. at 11:44

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

super, hvala ti, sad mi je malo lakše,

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, ono što ja ne kužim je zašto je prepisan antibiotik kad je krvna slika ok. čak su leukociti sniženi što upućuje na virozu.
    ionako, su upale uha najčešće virozne.

izgleda da na hitnoj prilično olako prepisuju antibiotike-i nama se dogodilo pa je naša pedica poludila na to.

želim ti da malecka što prije ozdravi. i da, ne znam koliko je stara, ali za probavne probleme preporučam Biorelu. Jakoooooo dobra stvarčica.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo jučer napunila 1. godinu

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

sretan rođendan maloj curici, želim joj da što prije ozdravi
    i samo neka sisa, ne brini, bolesnom i umornom tijelu nije do krute hrane, to ga još više ometa u borbi protiv bolesti
    uz tvoje mlijeko joj probaj nuditi naribane jabuke, kruške ili zgnječenu bananu, (malo joj prstom nanesi na usta, možda ju okus privuče)
    moja curka nikad nije odbijala voće kad je bila bolesna
    (to su ti savjeti obične mame, nisam nikakv stručnjak
    Posljednje uređivanje od marijanada : 25.12.2011. at 15:58

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Srećan rođendan! Ne brini za hranu, priroda je to sve regulisala. Apetit dođe poslije bolesti, pojačan.
    Mi smo prije mjesec dana imali jaku upalu grla, smršali za dva dana pola kile i čim se oporavio, vratio za par dana.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala drage moje, i ja bih, da nema vas ovdje na forumu poludila uz svakojake savjete svih mojih ukućana...ona niti jede niti pije,samo cica,ionako nije neka izjelica, ali uspjela sam ju nagurati na 3 obroka dnevno, a sada ništa...
    No dobro, neću se više sekirati,dok je vas i ja sam mirna

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala drage moje, i ja bih, da nema vas ovdje na forumu poludila uz svakojake savjete svih mojih ukućana...ona niti jede niti pije,samo cica,ionako nije neka izjelica, ali uspjela sam ju nagurati na 3 obroka dnevno, a sada ništa...
    No dobro, neću se više sekirati,dok je vas i ja sam mirna

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I da, vagali su je na hitnoj,ona ima sada već 10,200kg, ja mislim da je to ok?
    I koliko dana otprilike treba tijelu da se očisti od antibiotika, ona i dalje ima proljev,ne puno količinski,ali 3-4 puta na dan?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Čekaj, ako ima i dalje proljev zašto joj ne daš **** ORS sokić? Nas je spasio.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Dajem joj Biogaia kapi, probiotik?
    Daj mi taj sokić napp napiši,ovdje ti je kršitelj koda

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

to ne znam, ali znam da probiotike (i prebiotike tipa kruška, banana...) treba još dosta dugo uzimati nakon antibiotika, (negdje sam pročitala da treba par mjeseci da se crijeva oprave nakon što ih antibiotici poharaju) jer treba vremena da dobre bakterije ponovo koloniziraju crijeva.
    ja mojoj curki dajem još 10 dana redovito, nakon terapije, a onda svakih par dana kad se sjetim... zapravo ih ona uzima stalno, jer ne pije jogurte, pa joj povremeno tutnem probiotik.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mi imamo 19 mjeseci i u zadnja 3 mjeseca je misek imao 3 puta upalu uha, uvijek dobijemo Klavocin. Treci put upravo sada. Jednom smo imali proljev i rijesili smo s probioticima, ali nismo imali drugih vecih problema s Klavocinom. Ovaj sokic od krsitelja koda imas u DM, pise H... ORS, staklena bocica, narancasto, boje mrkve. Mojem nije bio bas fin, ali mi smo pili onaj rehidromix, okus borovnica. A od probiotika neki fini, ima okus vanilije . Prvi put je bilo bas koma, nije nista jeo par dana, osim sisanja. Drugi put 5 / 6 dana nije htio uopce sisati, ali je sve drugo jeo. Sad je bio koma dan/dva, samo sisao, ali je od jucer bolje.
    Netko mi je na forumu napisao da pomaze staviti luka ispod kapice u uho. Ja mu stavim dok spava. I jos stavim narezani luk u sobu. Ne znam pomaze li, ali tjesim se da da .

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nama je ovo 1. veća bolest, u panici smo...sve joj se poremetilo, kakanje, spavanje, jelo...a u Vinogradskoj su bili ono, rutinski "grubi"...kužim ja, njihov je posao, al me zanima jel može od tog šoka promijeniti narav, naime, od kada smo došli s Hitne ona je drugo dijete, stalno plače, viče mama, mama, cendra, koma je...
    Ma i ja sam koma, na rubu sam suza,plače ona plačemja...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mayato, to ti je normalno. Kad jednom nešto dođe, eto ti cijeli paket.
    Ma još je malena, jedna godinica, zbunjena je i preplašena, traži u tebi i tvojim očima da će sve biti u redu.
    A ako si još i ti prestrašena (a naravno da jesi) oni to osjete i još im je teže. Stalno želi biti uz tebe i tako će ti biti do daljnjega dok to sve malo ne zaboravi.

Super da cica, moja nije do cca 1,5 god praktički jela neke obroke, samo je cicala, prištekaj ju na cicu i mir, tamo je najsigurnije i
    u ovim trenutcima najpotrebnije, čim više tekućine.

Obavezno koristi rehidromiks zbog proljeva da ne dehidrira, to opet nosi i temperature i ....

Znam da ti je teško, ali to ti je roditeljstvo

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma kako da promijeni narav! Sad je samo bolesna i uzmi je sebi i mazi. Brzo se oni vrate u formu, vidjećeš.
    Budi ponosna što baš tebe traži. Mama je mama...

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Boli ju, uplasena je. Kazu da to uho uzasno boli. Moj se dan, dva samo stisne uz mene, i samo ga nosim, nunam, spava skroz stisnut uz mene, nista ga ne zanima, samo da ga mazim i nunam. Svaki put mi je bio cijeli dan na rukama. Ali kad produ ti prvi dani za cas juri po stanu i vrati se u formu. Drzite se.

marilka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

tako je i kod mene, mislila sam prvi put da se nikad nece vratit u normalu ni s jelom ni sa spavanjem ni s nicim,,, tih dana dok je bio bolestan samo je sisao, sisao, sisao i nosio se po rukama, cak smo i spavali sjedecki skoro na kaucu skupa.
    i evo ga sedam dana iza bolesti, normalno jede, apetit se vratio, vesel, trci, igra se,,, ma nikakvih problema, vratio se potpuno u svoju rutinu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nazovi sutra polikliniku Sabol i pokusaj se naruciti kod dr. Marna, on je obicno utorkom kod njih. Mene je spasio u jednoj slicnoj situaciji.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

e da nema vas cure moje ja bi već lupala glavo o zid, ne toliko od malene,već od straha da negdje griješim i da će sve nepovratno krenuti nizbrdo...sve vas grlim jednim ogromnim zagrljajom...

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Samo još jedna stvar...hm...dosadna sam, al eto...jučer navečer,kad sam pomislila da smo guzu riješili, odjedanput je buknula, crvenija nego ranije, vruča na dodir,amojamala urla,plače,peče ju to užasno.Probali smo melem,kantarion,sudocrem,pavlović,bepanten,bepant en plus i ništa nije pomoglo.
    Na hitnu s njom više ne idem, zvala sam dežurnu ljekarnu, veli magistra da je vjerovatno dobila gljivice od antibiotika ( mala, ne magistra ) i da joj dam malo Canesten kreme do sutra dok ne odem kod pedijatra. Znam da je taj Canesten super za odrasle, ali imate li ikakavog iskustva s njime kod ovakvih stanja?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne znam stručno, ali mislim da propisuju i pedijatri. Uglavnom, ja bi mazala sigurno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kada je hitno, za gljivice na guzu što god imaš doma za gljivice : kanesten, rojazo ....
    mi obično imamo makar jednu krenu za to
    sada idu samo na recept

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moj je bio star tek mjesec ili dva kad sam skoro morala piti antibiotik, a dojila sam. Nisam na kraju tada pila antiobitok uopće, ali mi je patronažna bila savjetovala Canesten za njega (a i za mene) ako budem uzimala antibiotik. Godinu dana kasnije mu jesam par puta malo namazala kad je on završio na antibiotiku. Koliko se sjećam samo nam je mala količina, i samo par puta bila dovoljna.

P.S. Nisi dosadna, ja da mogu spavala bih na forumu kad me nešto muči .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 26.12.2011. at 14:59

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

nama je pomagao hipermangan (u ljekarni) par kapi u toplu vodu, da voda bude blago roze boje (u ljekarni ti objasne kako se dozira), posjedneš ju u to, na par minuta, osušiš guzu sa papirnatim ručnicima (ako koristiš platnene ručnike, s njima prenosiš gljive svaki puta ponovo na kožu). To isušuje ranice, dezinficira i smiruje crvenilo. tako sam radila svaki put kad bi se popiškila ili pokakala. guzu sam joj puuuuuuno luftala, a kad bi imala pelenu, guzu sam joj namazala obićnim uljem tipa Zvijezda suncokret, koje lijepo štiti kožu da ju ne nadraži mokraća kad piški, a pomagalo nam je i pri zacjeljivanju ranica
    toplo preporučujem hipermangan, ulje i obavezno guzu poslije pranja brisati papirnatim ručnicima, da se gljive ne prenose stalno u krug
    Posljednje uređivanje od marijanada : 26.12.2011. at 15:31

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

i luftaj, luftaj, luftaj.... maksimalno moguće, vidjeti ćeš na licu djeteta olakšanje kad joj je guza gola, ako bi joj bilo hladno, pokrij je nečim pamućnim (plahtom, ručnikom i igraj se s njom na krevetu dok ona leži mlati nogicama. Bilo bi super da je više na trbuhu, jer ako se popiškidok je na leđima, mokraća joj curi po guzi, a to peče (zato sam ja mazala ulje, da spriječim kontakt mokraće i kože)

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku

P.S. Nisi dosadna, ja da mogu spavala bih na forumu kad me nešto muči .
    da,tako i ja

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj marijanada prvotno napisa Vidi poruku
    nama je pomagao hipermangan (u ljekarni) par kapi u toplu vodu, da voda bude blago roze boje (u ljekarni ti objasne kako se dozira), posjedneš ju u to, na par minuta, osušiš guzu sa papirnatim ručnicima (ako koristiš platnene ručnike, s njima prenosiš gljive svaki puta ponovo na kožu). To isušuje ranice, dezinficira i smiruje crvenilo. tako sam radila svaki put kad bi se popiškila ili pokakala. guzu sam joj puuuuuuno luftala, a kad bi imala pelenu, guzu sam joj namazala obićnim uljem tipa Zvijezda suncokret, koje lijepo štiti kožu da ju ne nadraži mokraća kad piški, a pomagalo nam je i pri zacjeljivanju ranica
    toplo preporučujem hipermangan, ulje i obavezno guzu poslije pranja brisati papirnatim ručnicima, da se gljive ne prenose stalno u krug
    Znam za hipermangan, uopće ga se nisam sjetila..nisam znala za obično jestivo ulje da je tako dobro,hvala ti puno

marilka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Za gljivice mi je pedijatrica savjetovala pomjesati plimicol i beloderm kremu i s tim mu mazem. Sinoc bas dok sam ti pisala sve je bilo ok, a jutros smo se probudili s visokom temperaturom Neznam vise sto da radim. Antibiotik je popio prije deset dana, pa nece valjda opet... Joooj. Nema nikakvih 'vidljivih' znakova bolesti, prehlade, mozda malo zacepljen nos, al nije tolika temperatura od toga samo?! Do prve godine je bio apsolutno zdrav, otkad smo rodjendan proslavili, nema kraja virozama i upalama.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj marilka prvotno napisa Vidi poruku
    Za gljivice mi je pedijatrica savjetovala pomjesati plimicol i beloderm kremu i s tim mu mazem. Sinoc bas dok sam ti pisala sve je bilo ok, a jutros smo se probudili s visokom temperaturom Neznam vise sto da radim. Antibiotik je popio prije deset dana, pa nece valjda opet... Joooj. Nema nikakvih 'vidljivih' znakova bolesti, prehlade, mozda malo zacepljen nos, al nije tolika temperatura od toga samo?! Do prve godine je bio apsolutno zdrav, otkad smo rodjendan proslavili, nema kraja virozama i upalama.
    Ajoooj, draga,žao mi je...
    Mi isto evo godinu dana super zdravi, samo jedna virozica i to je to...
    Evo nama od Canestena malo bolje, ne idem nikud s njom ni pedijatru do sistematskog koji je 09.01., a ni u Vinogradsku na ORL kontrolu...Nek pedijatrica svepogleda, ona je za sada ok,živnula, igra se samo ne jede, ali i to bude polako, stvarno ju ne želim mučiti po onim čekaonicama...
    I da stvar bude bolja, prekjučer obje donje 4. izbile?!?!
    Sad sam skroz konfuzna,možda je sve to i bilo od zuba, a zacrvenjen bubnjić na Hitnoj od deračine i plača? Jer ona je uuuurlaaaalaaaa...
    Posljednje uređivanje od mayato : 27.12.2011. at 17:53

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa sve to može i te kako imati veze... Pogledaj samo koliko je blizu usna šupljina i uho na maloj dječjoj glavici.

Za olakšanje simptoma kod iizbijanja zubi uzmi neki homeopatski pripravak (ako nemaš homeopata u blizini, za prvu ruku pitaj u ljekarni, ima namjenskih na bazi kamilice). Ne škodi, a može puno pomoći.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sve to može i te kako imati veze... Pogledaj samo koliko je blizu usna šupljina i uho na maloj dječjoj glavici.

Za olakšanje simptoma kod iizbijanja zubi uzmi neki homeopatski pripravak (ako nemaš homeopata u blizini, za prvu ruku pitaj u ljekarni, ima namjenskih na bazi kamilice). Ne škodi, a može puno pomoći.
    Znaš kako je kad ti je prvo dijete...koma, panika, zubi su mi bili zadnji na pameti još istoga što je prvih 8 izbilo bez ikakvih tegoba...A koga god dapitam svi imaju drugačije teorije, od mojih doma preko magistra u ljekarni pa sve do doktora...sve različiti savjeti...ionako mi je glava malo poveća, a nakon svih tih različitih informacija izgledam kao Kvisko

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tako se stječe roditeljsko iskustvo! Nadam se da su ipak samo zubi, to bi bilo odlično. Inače, četvorke su velike u odnosu na sjekutiće, pa valjda zato teže izbijaju. Sve u rok službe. Ima još zubi koji tek trebaju izrasti...he he he.... ali sad imaš "the iskustvo"!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo ću nadodati za te kontrole i čekanje s bolesnom djecom (moram, puknut ću od muke)...najmanji isto ima upalu uhu i bili u dežurnog pedijatra na Badnjak, 44. na redu, čekali sat i pol da bi tijekom boravka u čekaoni skužili da se tamo nalazi i dijete s kozicama. Sad samo da preživim tih 14 dana koliko je inkubacija da vidim na čemu smo.

Za guzu - mi smo miješali canesten i bepanthen ili canesten i riblju mast, isto po preporuci pedijatra.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

uvijek me zanimalo što se to vidi kroz otoskop
    http://www.youtube.com/watch?v=-6DZJ...eature=related

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    uvijek me zanimalo što se to vidi kroz otoskop
    http://www.youtube.com/watch?v=-6DZJ...eature=related
    hm, zanimljivo...ja tu niš ne kužim...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ovo što vibrira je bubnjić onako kako normalno izgleda, a onda slijede sve moguće promjene (od stvaranja smeđeg sekreta u srednjem uhu do perforacije bubnjića). Mene je uvijek fasciniralo kad dr. kaže: auuuu, kak ovo grdo 'zgleda, ili - malo je mutno/nema sjaja.

A i na susjednim linkovima ima svakakvih čudesa, od cerumena u uhu do gljivica...
    Posljednje uređivanje od čokolada : 29.12.2011. at 17:10

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da baš sam gledala, svaka čast tim stručnjacima, doktorima i dr., ja ko telica gledam u to i ono, Alisa u zemlji čudesa...
    Ali bar nešto edukativno, za promjenu nakon svih ovih repriza božićnih filmova...

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da ne otvaram novu temu, sad smo se prehladili, curi nos i sl.Počela je malo kašljucati, jel joj mogu probati dati čaja od kadulje?
    Ili ima neki drugi dobar savjet da ne dobije upalu grla?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •