Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 115 od 115

Tema: Stalno bolestan, da ga ispisemo iz jaslica?

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

evo da se i ja priključim. od 9. mj ide u vrtić, krenula je s godinu i 8 mjeseci i nakon dvije jake bronhoopstrukcije, oba puta završila na bolničkom liječenju, drugi put na intenzivnoj na kisiku. ispisala sam je iz vrtića iako ih nije bilo previše u grupi i tete su bile odlične. mi sa stalnim šmrkanjem i antibioticama nismo imali nijedan problem pa sam već mislila kako ma odličan imunitet, kad nju zgrabi onda uvijek ide na disanje nadam se da ću vam u proljeće moći javiti da je sad mjesecima zdrava ....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lola3 prvotno napisa Vidi poruku
    evo da se i ja priključim. od 9. mj ide u vrtić, krenula je s godinu i 8 mjeseci i nakon dvije jake bronhoopstrukcije, oba puta završila na bolničkom liječenju, drugi put na intenzivnoj na kisiku. ispisala sam je iz vrtića iako ih nije bilo previše u grupi i tete su bile odlične. mi sa stalnim šmrkanjem i antibioticama nismo imali nijedan problem pa sam već mislila kako ma odličan imunitet, kad nju zgrabi onda uvijek ide na disanje nadam se da ću vam u proljeće moći javiti da je sad mjesecima zdrava ....
    Koliko ja shvaćam, bitno je i da dobije profilaksu (flixotide) da je donekle štiti u budućim infektima, ali pretpostavljam da je bila na Srebrenjaku, da su je obraivali i da su sve OK napravili i pokrlili. Of kors, ja to laički gledam prema nama, nama je jedna bronhoopstrukcija i hospitalizacija i obrada s nešto povišenim IGE-om trigerirala astma-profilaksu, mi smo nešto pokušavali vađenjem iz kolektiva, ali ipak se pokazalo da joj baš treba. Proljeće je također "izazovno doba", ako su joj opstrukcije na alergijskoj podlozi - cvat breze je ono baš "izazov" za sve alergičare (3., 4. mjesec), kod moje ta profilaksa baš djeluje (kuc-kuc). Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.01.2012. at 09:24

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

nakon prvog napada je dobivala flixotide i singulair, ali su flixotide ukinuli nakon dva tjedna (očito prebrzo). sad opet uzima svaki dan pa se nadam da će biti bolje. srećom u nesreći, trudna sam i od petog mjeseca sam doma na porodiljnom pa sam je zato tako lako ispisala. ovako ćemo se snalaziti 4 mjeseca, a onda sam doma pa smo godinu dana na miru

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću samo reči da mi je drago da ste pronašli čuvalicu i da ne vidim razloga tolikoj tuzi za vrtićem.
    Ok, vrtić je jedna lijepa priča, ali može se i bez njega. Nije smak svijete.
    Spominjem to zato, jer u drugim krajevima HR je vrlo često i stalno stanje da večina djece ne ide u vrtić. Kod nas je zadnjih par godina omjer 50:50.
    Znači pola ide u vrtić, pola tek u malu školu, do prvog polugodišta u školi se sve te "razlike" izjednače.
    Meni je iz mojih cipela možda lakše govoriti, jer imamo dovoljno djece u bliskoj okolini za svakodnevno druženje, ali da i nemamo ne smatram to tolikim problemom.

U vrtiću djeca stvarno nauče krasne stvari, ali bez svega toga se može, ili se može nadoknaditi, a zdravlje se ne može nadoknaditi.
    Htjela sam još nešto odgovoriti i napisati na temi, ali nisam ni skužila da je prošlo toliko dana... 10 dana nisam bila na forumu? Užas! .

Nego, žalim za vrtićem (tj. žalila sam prije 10-15 dana) jer se taman bio priviknuo i veselo je išao u vrtić, jurio je unutra, nije mogao dočekati da mu obujem papuče. I pričao je poslije kako su pjevali zvončiće, i svirali gitaru (da, zna toliko pričati ). Prvih dana je s tetom bilo ok. Ali prošli tjedan (3. tjedan) je skužio da se nešto događa, i počeo se buditi već u pola 7 (inače je spavao do 9 u zadnje vrijeme) i plakati "mama tu, tata tu, ne ići". I tulio je do pol 8, kad bi teta došla, i tek bi onda udario u plač. Toga sam se bojala (jer smo prošli već x adaptacija), i opet sam cijeli tjedan plakala u tramvaju do posla. Ali dobro, nadam se da će ovaj tjedan na bolje. S drugom djecom se možemo družiti tek vikendom, i to obično bude samo 1 dan, rijetko se možemo potrefiti da se nađemo s nekim s djecom oba dana vikenda. MM i ja dolazimo preko tjedna oko 18h i tad ne idemo u park. Teta ga vodi svaki dan, ali su uvijek samo njih dvoje u parku. Eto, od tud ta tuga.

No dobro, neću tuliti više, samo sam htjela pojasniti otkud tuga za vrtićem. S druge strane šmrklje i arianu nisamo vidjeli mjesec dana, zdrav je, guza mu nije svaki drugi dan crvena, bolje jede, bolje spava i to je sad najvažnije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    S drugom djecom se možemo družiti tek vikendom, i to obično bude samo 1 dan, rijetko se možemo potrefiti da se nađemo s nekim s djecom oba dana vikenda. MM i ja dolazimo preko tjedna oko 18h i tad ne idemo u park. Teta ga vodi svaki dan, ali su uvijek samo njih dvoje u parku. Eto, od tud ta tuga.
    Totalno razumijem. Dr. Jovančević me uvjeravao kao ima djece u parku. Yeah, right, da ima - nema i gotovo. Iz toga i moja tuga. Opet, veselje mi ju je gledat sad takvu da puca od zdravlja.

Mislim, ako se to (kod mene) svodi na to da će bit doma bolesna (kad je u vrtiću), ili bit doma zdrava (kad je doma), pa će za vikend negdje s nama, makar u ZOO, onda, u biti, barem tijekom zimskog perioda, dileme nema.

Jako je to povezano s klimom. Već na Krku ima djece u parku i preko zimskog perioda. U ZG-u ih, brate, nema. I to nije umišljaj, nego činjenica.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.01.2012. at 09:58

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ina, provjereno - cijele zime ima male djece u parku, ali je istina da nema u svakom. Očito su neki popularniji, neki kvartovi agilniji. U mom kvartu ima jedan gdje je uvijek živahno. Treb prošetati i ispitati. Oni koji dolaze - dolaze svaki dan, stvori se ekipica.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nisam pročitala niti jedan post ali ću iznijeti naše iskustvo. S je krenula u jaslice odmah 1.9. i cijeli mjesec je bila zdrava.
    10. i 11.mj. uopće skoro nije išla u vrtić, bilo je dovoljno da ode i zakuri. Pila je mj. i pol ferumlek, i odmah sam joj počela davati
    vitamin C i Petrovićev med. Evo je već 2 mj. u vrtiću. Što reč.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ina, provjereno - cijele zime ima male djece u parku, ali je istina da nema u svakom. Očito su neki popularniji, neki kvartovi agilniji. U mom kvartu ima jedan gdje je uvijek živahno. Treb prošetati i ispitati. Oni koji dolaze - dolaze svaki dan, stvori se ekipica.
    Dobro znati za onoga tko ima motoriziranu baku / čuvalicu koja je spremna razvažat do parka gdje se kupe djeca. Nama su dostupni ovi na "autotabaniće", u njima nema djece dobi od 3-6, u pravilu. Osim ako se baki ne da izlazit pa me laže, i to je mogućnost.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako ima takav parku u Novom ZG-u, javite na PP da usmjerim baku, prihvatlijva je i vožnja busevima (u stvari, to nisam sigurna, ne toliko "imunološki" jer to nije sat od gužvi) koliko psihološki u smislu tramaka za baku.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.01.2012. at 14:44

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jes, naravno da ima, ali treba doći i do kvarta gdje su uopće parkovi... i onda još ići od parka do parka. Mi smo među kućama, imamo što za ići do kvarta gdje su zgrade i parkovi. Kad nam je teta čuvalica tek došla, stalno je ispitivala, a nema niti jedan bliži - za prošlu curicu koju je čuvala imala je dva super parka pod nosom. U nama dva najbliža parka dođe neko dijete svake prijestupne... a ne znam ni tko bi došao, svu djecu koja znam u kvartu upisana su u jaslice . No dobro, otišli smo sad daleko.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ina, ne znam koji si dio NZ, ali moje iskustvo s porodiljnog je da svako prijepodne ima djece na Bundeku - u onom parku uz nasip pa ako je to baki usput...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Po mom iskustvu su bake i starije čuvalice mustre za pitanje šetnji i izlazaka. Djece ima, za NZ ne znam, ali za zapadni dio grada sam zicer da ih ima cca 20 redovito posjećenih. Iz osobnog iskustva. A i ljudi pričaju - ima ljudi posvuda koji vode djecu jer znaju da je to najbolje.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

E, i svaki park ima svoj tajming, žene se obično dogovore. Ima ranih, ima kasnih. Neke prvo kuhaju ručak, pa dolaze, neke dođu ranije, pa idu kuhati ručak. Nek baka ode malo ranije, pa malo kasnije. Ima parkić gdje su mame dolazile oko 11 i bile zimi do 13-14 jer je to najviše sunca...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak si blizu travnog tak dece ima u glavnom Travnastom parkiću tam ispred škole, mi sa zapada naiđemo na pokoje dete ujutro pa se malo skupa ljuljamo.

Latte avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Nažalost, moram se složiti s većinom vas koji tvrdite da su jaslice doista-nužno zlo. Ne preporučam nikome tko ijedan drugi izlaz ima, jer je to za djete najlošiji izbor. Radim u vrtiću kao zdravstveni voditelj, i u našim jaslicama gotovo da ni nema potpuno zdrave djece. Većina njih su s opetovanim respiratornim infekcijama, najčešće bakterijske etiologije, a o proljevima, te čestim febriranjima da i ne govorim. I sama sam mama uskoro 1-godišnjeg sinčića, i trenutno na sve moguće načine pokušavam naći nekakvo rješenje kojim bih izbjegla jasle. Počela sam raditi kad je sinek imao 8 mj.(ljuta nužda), i kad istekne godina moram se snaći...U našem malom mjestu nema baš teta čuvalica, a i ono za što sam čula nisu baš osobe "od povjerenja". Obitelji nemamo ovdje, tako da doista ne znam još što ću i kako, a imam još samo malo vremena(mjesec dana).

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •