Baš mi je drago da ste našli tetu i da je teta ok.

Mislim da nemaš razloga za brigu oko privikavanja i socijalizacije. Ako je teta simpatična mali će ju sigurno začas prihvatiti. Što se tiče socijalizacije, to što se povremeno družite s drugom djecom (djeca prijatelja i slično) za njega je za sad sasvim dovoljno, a uostalom vaša je glavna briga trenutno da se izliječite. Dakle radiš najbolje što možeš i ne brini dalje.

Što se tiče povratka u vrtić - sada još ne možeš znati kako će se stvari razvijati. Pričekaj prvo da vidiš koliko će trebati da se uši iščiste i da ti dijete izgleda da se oporavilo - to može trajati dulje ili kraće (i nemoj se previše razočarati ako ti mali i sad kad je kod kuće dobije još neku upalu uha ili nešto drugo - i djeca koja su doma se ponekad razbole ali skoro sigurno će toga biti manje nego kad ste bili u vrtiću). Dobra vijest je da se kod djece sklone upalama uha stanje često poboljšava kako dijete raste zbog anatomskih razloga - nadam se da će tako biti i kod vas.

Mi smo bili van vrtića 8 mjeseci i kad smo opet krenuli ovu jesen to je bila sasvim druga pjesma. S druge strane, neka djeca ni nakon godinu dana nisu spremna za povratak i nekako uvijek lakše obolijevaju od drugih. Uostalom neka djeca su više bolesna i dok su s mamom doma - različiti su, kao i mi odrasli. Kad prođe par mjeseci moći ćeš bolje odlučiti što je najbolje za tvoje dijete.