Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Pitanje u vezi baklave

  1. #1
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno Pitanje u vezi baklave

    Kako se suzdrzite da ne pojedete previse? Sta uciniti s pola tepsije baklave koja me zove iz frizidera, a meni vec muka?

  2. #2
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ako ti je vec muka, onda pojedi do kraja.
    tako je kod mene

  3. #3
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    ne stane mi. zanima me koliko moze stajati. pretpostavljam skoro pa vjecno s obzirom na kolicinu secera, al bih htjela neki okvir.

  4. #4
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    dok ne dehidrira pa ti više ne bude fina.
    ono kad se rubovi kora počnu sušiti i izvijati prema gore.
    misliš da će to dočekati?

  5. #5
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    imam frizider u podrumu i sigurno mi se ne bi dalo otici iz cista mira dolje potepsiju. zato pitam. u nasem frizideru nece docekati ni vecer a kamoli novi dan. al ako ih poklopim, onda nece dehidrirati, jel tako?

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    neće

  7. #7

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,235

    Početno

    ne znam kako radite balklave ali znam kako ih uciniti jos vise neodoljivima
    u smjesu se ne stave samo orasi, nego pola oraha, pola badema. nedavno mi to sestra otkrila, veli da je negdje citala da je to tajna pravih turskih baklava. odmah sam isprobala i rezultat je vise nego dobar. svakako probajte...

  8. #8
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    ja odolijevam vrlo jednostavno - ne volim je

  9. #9
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    blago tebi.

  10. #10
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    spiking ov baklava, imam je jos od Bajrama...


    i nije bas da mi je blago, da barem volim baklavu vise, a sve ostalo puuuuno manje

  11. #11

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    804

    Početno

    dajte recept,da i mi ostali uživamo!

  12. #12

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Travnik
    Postovi
    22

    Početno

    Baklava se moze zamrznuti i kad vam dodju nenajavljani gosti dok skuhate kafu ....vec je i baklava spremna za jesti. Moja prijateljica kad ima vremena napravi tepsiju baklave i odmah je zamrzne...zlu ne trebalo

  13. #13
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    Stigle jucer velike kolicine baklave na rodendan...vise od pola ostalo i sto sad?rasporedila sam u plasticne kutije, mogu li tako zamrznuti?pretopstavljam da se odmrzava na sobnoj temp i sto onda? Trebali ju preliti ponovno agdom kad se odmrzne ili nist ne treba?

  14. #14
    borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    671

    Početno

    Mi bi samo odmrznuli na sobnoj ili polako u frižideru, nismo ponovo prelijevali.

  15. #15
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Molim hitno odgovor, ako ima koga. U kojoj fazi da prelijem baklavu sa ovim šećernim sirupom (kako li se zove?).Prije pečenja, na pola pečenja, na kraju??

    Recept mi samo daje količine, a ne postupak.

  16. #16
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Ja prelijem na kraju.

  17. #17
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa kad bude pečena
    kao i svi kolači koji se zalijevaju

  18. #18
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Beti, rasiječeš je prije nego je staviš peći, a zaliješ je čim izvadiš iz pećnice, odmah onako vruću.

  19. #19
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Hvala, poslušala sam i piplicu i razrezala onako na trokutiće prije, a prelila pečenu. Sad mi je prekasno da probam, ali nadam se uspjehu. Izgleda mraaak.

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    na rombove, misliš?

  21. #21
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    E, ja i geometrija! Na koso, pa okomito na to koso i ispadnu rombovi. Jesam ga zakomplicirala! Uglavnom sa kolačima sam gotova. Sad po mamu i pripremat bakalar. Sreća da je i malo vremena za forum.

  22. #22

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    baklava se kod nas radi 2-3 puta godišnje.
    to je iz predostrožnosti da ne dobijemo šećernu bolest.
    ja je jedem dok ne pojedem, doslovno.
    doručak, prije ručka, poslije za desert, pa malo za večeru.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •