-
Pitanje u vezi baklave
Kako se suzdrzite da ne pojedete previse? Sta uciniti s pola tepsije baklave koja me zove iz frizidera, a meni vec muka?
-
-
ne stane mi. zanima me koliko moze stajati. pretpostavljam skoro pa vjecno s obzirom na kolicinu secera, al bih htjela neki okvir.
-
Osoblje foruma
dok ne dehidrira pa ti više ne bude fina.
ono kad se rubovi kora počnu sušiti i izvijati prema gore.
misliš da će to dočekati?
-
imam frizider u podrumu i sigurno mi se ne bi dalo otici iz cista mira dolje potepsiju. zato pitam. u nasem frizideru nece docekati ni vecer a kamoli novi dan. al ako ih poklopim, onda nece dehidrirati, jel tako?
-
Osoblje foruma
-
ne znam kako radite balklave ali znam kako ih uciniti jos vise neodoljivima
u smjesu se ne stave samo orasi, nego pola oraha, pola badema. nedavno mi to sestra otkrila, veli da je negdje citala da je to tajna pravih turskih baklava. odmah sam isprobala i rezultat je vise nego dobar. svakako probajte...
-
ja odolijevam vrlo jednostavno - ne volim je
-
-
spiking ov baklava, imam je jos od Bajrama...
i nije bas da mi je blago, da barem volim baklavu vise, a sve ostalo puuuuno manje
-
dajte recept,da i mi ostali uživamo!
-
Baklava se moze zamrznuti i kad vam dodju nenajavljani gosti dok skuhate kafu ....vec je i baklava spremna za jesti. Moja prijateljica kad ima vremena napravi tepsiju baklave i odmah je zamrzne...zlu ne trebalo
-
Stigle jucer velike kolicine baklave na rodendan...vise od pola ostalo i sto sad?rasporedila sam u plasticne kutije, mogu li tako zamrznuti?pretopstavljam da se odmrzava na sobnoj temp i sto onda? Trebali ju preliti ponovno agdom kad se odmrzne ili nist ne treba?
-
Mi bi samo odmrznuli na sobnoj ili polako u frižideru, nismo ponovo prelijevali.
-
Molim hitno odgovor, ako ima koga. U kojoj fazi da prelijem baklavu sa ovim šećernim sirupom (kako li se zove?).Prije pečenja, na pola pečenja, na kraju??
Recept mi samo daje količine, a ne postupak.
-
-
Osoblje foruma
pa kad bude pečena
kao i svi kolači koji se zalijevaju
-
Beti, rasiječeš je prije nego je staviš peći, a zaliješ je čim izvadiš iz pećnice, odmah onako vruću.
-
Hvala, poslušala sam i piplicu i razrezala onako na trokutiće prije, a prelila pečenu. Sad mi je prekasno da probam, ali nadam se uspjehu. Izgleda mraaak.
-
Osoblje foruma
-
E, ja i geometrija! Na koso, pa okomito na to koso i ispadnu rombovi. Jesam ga zakomplicirala! Uglavnom sa kolačima sam gotova. Sad po mamu i pripremat bakalar. Sreća da je i malo vremena za forum.
-
baklava se kod nas radi 2-3 puta godišnje.
to je iz predostrožnosti da ne dobijemo šećernu bolest.
ja je jedem dok ne pojedem, doslovno.
doručak, prije ručka, poslije za desert, pa malo za večeru.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma