Pokazuje rezultate 1 do 50 od 313

Tema: Da sam ja Vlada.....

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne znam da li postoji firma u vlasništu RH a koja nije pokradana, gdje ne vlada mito i korupcija... Svaki dan je nešto novo u medijima i ništa se ne poduzima. Ok, u zatvoru je ekipa, sudi im se... Oni imaju milijune da plate jamčevinu i razbacivaju se s time kao da su to pošteno zaradili, kao i sve one garancije za premijera nam dragoga. Njima treba sve oduzeti i namiriti dugove koje su nagomilali, da ja sada kad plaćam odvoz smeća zapravo plaćam stanove na Sopnici ali nikada neću biti vlasnik ni jednog kvadrata tog stana...
    Drugo su socijalno ugroženi a koji to nisu, branitelji a koji zapravo nisu i još stotine privilegiranih a zapravo nebi trebali biti....
    Treće... usaditi građanima svijest, jer najlakše je platiti.... da dođeš do dobrog doktora, da upišeš djete u školu/fakultet... da se ne nabrajam. Svako bi trebao gledati od sebe i držati se moralnih načela. Gledam iz primjera svog posla i kako danas uspjevaš u trgovini na veliko recimo softwareom koji bi se sam po sebi trebao prodavati ali se ne prodaje, zašto? Zato što ja ne želim gospodinu iz nabave koji radi u velikoj firmi dati tzv proviziju od 20% koju će sebi staviti u džep i prešutiti direktoru ofkors... Naravno, dalje ne moram ni reći što se događa...

prima to što kažeš na oporezivi trošak je živa istina ali računaj da je to iznos od 2500 po djelatniku po godini i u to spada sve- božićnica, regres, dar za djecu... Recimo da imaš obrtnika s 3 zaposlenih, ispade 7500 na godinu priznatog troška.... Koliko je taj isti obrtnik uštedio reci mi ti sama... Daleko od toga da nije u redu ali eto... Dali je u redu da ja svojim djelatnicima moram plaćati doprinose u visini 60-70% plaće, da li je uredu da ja i mm kao poduzetnici nemam pravo na dječji doplatak a imamo troje djece i da poslujemo više manje s nulom i poslujemo pošteno? Jel u redu da moja djece danas sutra neće imati besplatne knjige jer su roditelji poduzetnici? I da li je u redu da svako malo pročitam na ovom forumu da mi krademo, potkradamo i nemam pojma šta sve ne.

U svom knjigovodstvu sam srela divnog gospodina koji je ostao bez sve svoje imovine i obrtničke i privatne jer mu grad nije platio dug, on nije platio dugovanja i pih ostao bez svega. Taj isti grad koji mu duguje sada mu je uzeo i kuću...

Po meni su to strašnije stvari od ovih o koima vi pričate... Briga me momentalno za mirovine, regrese uostalom i moju plaću koja je godinu dana volonterska... Neka se riješe mito i korupcija i milijunske krađe...

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku

prima to što kažeš na oporezivi trošak je živa istina ali računaj da je to iznos od 2500 po djelatniku po godini i u to spada sve- božićnica, regres, dar za djecu... Recimo da imaš obrtnika s 3 zaposlenih, ispade 7500 na godinu priznatog troška.... Koliko je taj isti obrtnik uštedio reci mi ti sama... Daleko od toga da nije u redu ali eto...
    nije sve u te 2500 kn, nego je božićnica i regres 2500, pa posebno : dar djetetu, dar radniku u naravi, dar za rođenje djeteta, potpore za bolest, invalidninu, smrt, putni troškovi, otpremnine...nabere se tu cifra ohoho veća od 2500 po radniku, sve se to koristi (lažno prikazuje) do granice koliko je pojedinom poduzetniku potrebno da izbjegne plaćanje poreza.
    i naravno da je ispravna računica gledati ukupan broj zaposlenih u obrtu i malim poduzećima čiji vlasnici na taj način varaju,pa to pomnoži sa 2500 ili , bliže istini sa 15000, a ne uzeti jedan obrt sa 3 zaposlena i reći, pih ne'š ti, nije neka krađa. po tom kriteriju i onima iz prvog pasusa bi se štošta dalo oprostiti-ono, kad ukradu tank goriva po šefu mjesečno . A osim ovakvog načina varanja, u istim tim obrtima i malim poduzećima je izrazito raširena i praksa prikazivanja samo dijela prihoda, isplate dijela plaće na crno, uguravanje privatnih troškova u poslovne...da ne nabrajam. Skroz je druga priča da dio tih poduzetnika ne bi ni opstao na tržištu da rade 100 % zakonito, što bi dovelo do novih socijalnih problema, i da im država jako otežava rad previsokim poreznim i paraporeznim opterećenjima, i da nemaju čist okoliš za rad ( u smislu da su prečesto biraju između davanja mita i ispadanja iz posla)

Dali je u redu da ja svojim djelatnicima moram plaćati doprinose u visini 60-70% plaće, da li je uredu da ja i mm kao poduzetnici nemam pravo na dječji doplatak a imamo troje djece i da poslujemo više manje s nulom i poslujemo pošteno? Jel u redu da moja djece danas sutra neće imati besplatne knjige jer su roditelji poduzetnici?
    po mom mišljenju doprinosi su preveliki, i treba napraviti veeliku čistku u HZZO i HZMIO, ukinuti HZZ (ostaviti dop.za zapošljavanje i naknade za nezaposlene, ali HZZ kao instituciju-ukinuti).
    ti i tm kao poduzetnici imate pravo na dd po istim kriterijima kao i svi ostali - prihodovni cenzus, poduzetništvo nema ama baš nikakve veze s tim. Obitelj 2 roditelja i 3 djece ima pravo na dječji ako im je mj. dohodak manji od 8300 kn. za besplatne knjige neznam koji su kriteriji, svakako poduzetništvo nikako ne bi trebalo biti kriterij.

I da li je u redu da svako malo pročitam na ovom forumu da mi krademo, potkradamo i nemam pojma šta sve ne.
    neznam što točno čitaš, ali ja imam puno saznanja o konkretnim krađama, i ne libim se o tome govoriti ni na forumu ni pred državnim inspektoratom, kojeg kontaktiram kad imam dokaze

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •