Ifigenija prvotno napisa
Ma kakvo češljanje, kakvi nameti, naći će se da ljudi rade ispod pulta jer se od birokracije, administracije i nameta ne može živjeti. I time se uništi ono malo poduzetništva.
Treba drastično osloboditi poduzetništvo, olakšati zakone i smanjiti namete i omogućiti da se radi bez nameta prve dvije godine, što ima kao praksa u nekim zemljama. Umjesto da se čovjeku daje socijalna pomoć, neka mu se da da radi što zna bez početnih davanja. I bez straha da će biti dužnik ako ne uspije. Probao, vidio, pa nikom ništa. To će oslobiti ljude za rad.
Isto treba sustavna ideja o tome što će se u ovoj zemlji proizvoditi i ulagati u to, stimulirati dok se ne zarula i dok ne počne donositi željeni profit. Vlada treba mislit, imat jasnu viziju, motivirati ljude i promijeniti klimu u zemlji. Samo to.
Kad se vidi jasna slika, kad se vidi slika poboljšanja ljudi automatski lakše pristaju i na rezove i poteškoće. Ali kada uzmu jednima da daju drugima i onda tim drugima da daju prvima i putem sve dublje tonemo - nije pravedno nikome uzeti.
Ako je situacija takva da će se nekim potezima olakšati život svima, ja sam da se uzme svima, proporcionalno. Ako je i dalje debilana kakva je bila, mislim da je svako oporezivanje imovine, dobiti, mozga, zraka koji dišemo čista krađa i smatram da je rad u sivoj zoni opravdan, čime smo opet nigdje.
Moraju ljudi radit i mora se stvorit baza malog i srednjeg poduzetništva. Sve ostalo je kupovanje vremena.