Lili, čini se da ćemo morati pričekati da prođe tih 9 mjeseci da ti počneš čitati postove![]()
.
Ja ne iznalazim opravdanja za svog poslodavca. Ja poznajem oko 200 do 300 ljudi koji rade u mojoj branši u HR, što kod mog poslodavca, što kod nekog od 10-tak drugih. Svima nam je svih ovih desetljeća uvijek isto.
Jedanaestog poslodavca u HR je nedavno njihova svjetska podružnica zatvorila jer su imali godišnji rast od samo 10%. O mojoj plaći i uvjetima rada odlučuje tržište, naš rast na tržištu i tamo neki striček na vrhu u jednoj dalekoj europskoj zemlji koji se zove striček CEO. To se zove kapitalizam. O meni ne odlučuje neki moj lokalni škrti klipan koji vozi Mercedesa, a nas iskorištava. Nego o meni odlučuje to čudno i čarobno tržište.
Ja mogu promijeniti svog poslodavca i otići kod drugog iz branše, ali bit će mi identično, tj. čak i gore jer to nije poslodavac kojeg poznajem 20 godina. Ako želim da mi bude nekako drugačije, ja bih trebala otići skroz u drugu branšu, a to za sada ne želim.
Ali to nije bilo uopće ono što sam govorila... govorila sam da se u državi vječno i uvijek kasni sa svime. A ja ne znam zašto.

.
Odgovori s citatom