Pokazuje rezultate 1 do 50 od 313

Tema: Da sam ja Vlada.....

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ova mala rasprava je primjer da će Vladi biti jako teško
    jer gdje god probali uštedjeti naći će se oni koje će ta odluka zakinuti i koji će se naravno buniti

većina ljudi kaže treba razotkriti lažne invalide, i vojne i civilne
    ali se u to nitko neće usuditi dirati
    već se prijeti tužbom nakon najave objave registra branitelja
    i na kraju od toga neće biti ništa
    kad je MM ˙95 išao u Oluju šef mu je uz smijeh rekao "tko se nije skrio magarac je bio"
    mislite da nema status branitelja

čim su se spomenule božićnice, regres, svi su skočili
    i meni taj novac jako puno znači
    bez božičnice ne bi uspjela zatvoriti financijsku konstrukciju za ovu godinu
    ali se bojim da nam je to zadnja za dugo razdoblje
    neće se imati od kud davati

znam da će sada isto mnogi reagirati
    ali ja bi stvarno uvela strogu kontrolu bolovanja
    kao prvo ginekoloških i psihijatrijskih
    jer po ginekolozima ni jedna trudnica ne bi radila
    a po psihijatrima nitko
    nemojte reći da je to ništa prema drugim troškovima
    sve je to na hrpi ogroman novac

ali sva ta rezanja neće puno napraviti dok se ne pokrene proizvodnja
    većina tvornica kod nas je uništena
    što privatizacijom, što radi situacije na svjetskom tržištu
    da se tu uspije nešto napraviti, da mi nešto proizvodimo, prodajemo, bilo bi novaca za sve
    i božićnice, i regrese i bolovanja...
    Odlican post.

I sad cu ja malo onako, tudjim penisom po plotu, jel (barem do daljnjeg). No i mojim se mlati, samo na drugaciji nacin. Ni jedna zemlja nije savrsena.

A propos bolovanja, jest frustrirajuce kad ih nema ili je do njih jako tesko i jest mi toplo pri srcu kad se sjetim sto sam, a i kako sam mogla doma u Zagrebu, ali da je sve to skupa lose - lose je. Istina je negdje izmedju onoga u Hrvatskoj i ovoga sto imam ovdje, nazalost. Ili na srecu.

Da funkcionira sve redom, od proizvodnje, do postivanja zakona, kontrole i svega redom, onda bozicnice ne bi bile bitne. Gdje bi ih bilo (i bozicnica, regresa, uskrsnica, nagradnih placa i cega god), bile bi zgodan dodatak, gdje ih ne bi bilo, a sta sad. Zivot bi isao dalje. Ovdje tih dodataka u pravilu nema, osim u super likvidnim firmama koje isplacuju dodatke na placu svako toliko. Kod muza u firmi su poklonili svakom zaposleniku purana za Thanksgiving, a onda i sunku za Bozic. U mojoj firmi su poklonili jedan slobodan dan za svaki od tih praznika i to je to.

Gledano iz ove perspektive, gdje stvari barem donekle funkcioniraju (opet bi neka idealna situacija bila na pola puta izmedju americke i hrvatske krajnosti), putni troskovi su smijesni - molim da se primijeti naglasak na ovu perspektivu, prije nego li me netko pogodi necim usputnim. Ovdje ljudi nisu dozivotno vezani uz svoju imovinu i ne smatraju kucu/stan/dom jedinim i vjecnim. Dakle, ako zivis u mojem gradu, a radis 20, 50 ili 120 kilometara dalje, to je apsolutno tvoj problem, ne problem tvojeg poslodavca. Ako si im jako bitan, kompenzirat ce nesto, ali najcesce nisi nezamjenjiv pa ako ne dogovoris placu koja ti odgovara, a da onda pokrije i bilo kakve putne ili druge troskove, onda ces lijepo biti u manjku. I traziti novi posao. Ljudi sele zbog posla cijelo vrijeme i prodaju kucu, ostavinu, rodnu grudu, sto god i idu za poslom. Nebitno je. Ponekad nekome bude zao, ali uglavnom svi skupa prezive

Tako da... da, kad bi stvari funkcionirale kako treba, bilo bi skroz za ocekivati da placenih putnih troskova nema.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 29.12.2011. at 16:57

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •