Neovisno o tome kakva je moja plaća sigurna sam da bi većina radije prihvatila takvo rješenje nego smanjenje plaće od 10%.
Bojim se da ne bi bilo i jedno i drugo, lako je moguće.
Udaraca će biti, a uvijek je bilo najlakše udariti po javnim i državnim službenicima jer za to i ne treba neki napor i puno posla za razliku od uvođenja reda među privatnike, njihov rad i poduzeća.
Btw nisam mislila da se komentieaju moji prijedlozi nego da čujemo vaše, konkretne.
treba uvesti porez na dividende i na prihod od špekulacija dionicama na burzi
Ma ima toliko drugih nacina za ustedjeti budzetske pare, da uopste se ne moraju ni smanjivati ni osnovne plate sluzbenika, ni ekstra prihodi. kamo srece kad bi se to regulisalo pa da ih imaju svi u stabilnim i vecim firmama barem.
Nemoj "sminkati" trenutno stanje, daj nesto novo i puno bolje rjesenje.
A bagra na celu uvijek gleda da ide na to smanjivanje prihoda drzavnim sluzbenicima, jer tako ce se najbolje cuti da nesto stede, navodno.
Jadni narod "drzavnog sluzbenika" poistovjecuje sa slikom nekog teskog neradnika koji pije kave ili lakira nokte na poslu, prima ogromnu platu nizasta, a nisu ni svjesni da medju njima ima i dobar dio onih koji su jako slicni njima i prehranjuju nekoliko osoba, te zbilja crnce i rade svoj posao.
eto, a možda da se uvede da državne firme plaćaju svoje obaveze prema privatnicima koji za njih odrađuju posao po ugovoru i u roku, a ne da ih se mora ganjati mjesecima za naplatu...
eto zbog takvih DRŽAvnih firmi čiji su radnici uredno dobili i božićnicu i regres i dar za dijete, ja i moje kolege smo ostali bez 20% odnosno 30% plaće, bez božićnice, bez dara za dijete, i sad se uredno pitamo kako ćemo sljedeće godine uopće poslovati jer DRŽAVA ne odrađuje svoj dio dogovora...
druga stvar ja sam tri godine radila u državnoj službi i znam kako 80% ljudi tam radi....zar stvarno treba 5 referentica za izdavanje rodnog lista?, a da ne govorim o dobivanju dozvola za gradnju i slično...di se u uredu za izdavanje građevinskih dozvola svaki drugi dan žderao roštilj i pilo, dok su obični smrtnici čekali pred vratima da gospdi prođe pauza od dva sata...
i da udarila bi po državnim firmama i službenicima (ne po profesorima, medicinarima (izuzev opće prakse, njih bi ukinula), vatrogascima, policiji i još ponekim) nego po onima koji besposličare po ministarstvima, općinama, gradovima, županijama, HAC-u....HŽ, Zet-u....jer oni su zaštićena vrsta i oni su ti koji izjedaju sustav....