Ili na plaću toliko prozivanih državnih službenika, pa da ih vidim.
Ili na plaću toliko prozivanih državnih službenika, pa da ih vidim.
Evo, ja cu ti objasniti...
To ti je umijece prezivljavanja i strah za buducnost. Moja mama ima penziju 2800 kuna, rezije su joj oko 1000. I ustedila je u malo vise od godinu dana 2/3 novaca tati za spomenik.
Djelomicno zbog toga raste stednja gradjana, zbog straha, zbog toga sto neki ljudi stede maksimalno koliko mogu jer nisu sigurni sta im sutra donosi.
Negdje sam pročitala da se ta oooogromna štednja odnosi na oko 2% građana, barem velika većina štednje.
Ovo me podsjeća na moju sveki s tim da ona ima još nižu mrovinu.
Ali ta štedi i na stvarima koje su od životne potrebe tako da zimi skoro ni ne grije, kupuje samo najneophodnije za preživjeti i stvarno mi dođe žao kad vidim na što je spala žena koja je čitav život rintala ko konj.
Inače, nisam neki ekonom čak ni na obiteljskom nivou, kamoli na državnom, ali mi pada na pamet povećanje poreza za sve luksuzne proizvode.
Kutija cigareta bi po mom poimanju trebala biti skuplja bar za duplo, a isto tako alkohol, kojekakve grickalice, slatkiši i ostali "nepotrebni" proizvodi.
O državnoj vrhuški ne bih ni trošila riječi...sve te povlaštene mirovine, luksuzni vozni park i osobni vozači (dobro...Čačiću je očigledno neophodan), plaće od kojih boli glava za ove naše uvijete itd. itd.