Pokazuje rezultate 1 do 50 od 313

Tema: Da sam ja Vlada.....

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Treba se riješiti višaka u državnom aparatu, silnih općinara koji sjede na guzici i organiziraju ručkove na kojima tračaju ko babetine. Pročešljati konačno registar branitelja i skinuti lažne invalide s grbače. Organizirati radne akcije (plaćene) za nezaposlene, tipa berba naranača...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Organizirati radne akcije (plaćene) za nezaposlene, tipa berba naranača...
    Znaš ti koliko bi ih se javilo? Jedva tko. Kod nas se sezonski traže radnici za rad na zemlji, vinogradima, ali tad dosta tih nezaposlenih trči liječniku po razne potvrde da nisu sposobni za rad. Jer imaju malu djecu kod kuće, jer ih boli kičma, jer baš tad idu u posjet kćerki u Njemačku bla, bla.
    Ne prolazi to kod naših nezaposlenih sve dok se od socijale može živjeti kao i uz rad.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Red u socijali u smislu da nezapsolena osoba od socijalne pomoći i raznih doplataka NIKAD ne može imati prihod kao zaposlena osoba na minimalcu.

I što se tiče mirovina, da obiteljska mirovina ne može iznositi više od najmanje mirovine osobe s punim radnim stažem. Nevjerojatno mi je da moja susjeda nakon 40 god staža ima manju mirovinu, crkavicu za razliku od žene koja nikad nije radila i sad ima tu sreću da ima mirovinu od pokojnog muža.

Koliko je samo udovica branitelja koje sada na temelju par godina braka primaju po devet tisuća kn mirovine. Svaka čast braniteljima, pomogla bih njihovoj djeci u svakom smislu, ali davanje TOLIKIH iznosa njihovim udovicama ili roditeljima po meni je čisto bacanje proračunskog novca.
    Posljednje uređivanje od mama od formata : 28.12.2011. at 17:40

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mama od formata prvotno napisa Vidi poruku
    Red u socijali u smislu da nezapsolena osoba od socijalne pomoći i raznih doplataka NIKAD ne može imati prihod kao zaposlena osoba na minimalcu.

I što se tiče mirovina, da obiteljska mirovina ne može iznositi više od najmanje mirovine osobe s punim radnim stažem. Nevjerojatno mi je da moja susjeda nakon 40 god staža ima manju mirovinu, crkavicu za razliku od žene koja nikad nije radila i sad ima tu sreću da ima mirovinu od pokojnog muža.

Koliko je samo udovica branitelja koje sada na temelju par godina braka primaju po devet tisuća kn mirovine. Svaka čast braniteljima, pomogla bih njihovoj djeci u svakom smislu, ali davanje TOLIKIH iznosa njihovim udovicama ili roditeljima po meni je čisto bacanje proračunskog novca.
    e sa ovim se slažem

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja bih to ukinula samo za one koje su se ponovo udale.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ima tu sreću da ima mirovinu od pokojnog muža.
    .
    Fakat sretnica kojoj je muž umro,
    a tek ona kojoj je poginuo...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Fakat sretnica kojoj je muž umro,
    a tek ona kojoj je poginuo...
    Žena od 65 kojoj je muž umro ili poginuo od 75 nije sretnica, ali ipak je u boljoj situaciji od one koja je radila 40 godina i sad ima SVOJU zasluženu mirovinu koja je manja od one stečene samo na temelju udaje za pokojnika. O tome sam govorila.

Uvijek sam bila oštra na temama kao što je Domovisnki rat i osjetljiva na braniteljsku populaciju kao i na ljude koji su dosta toga a neki i sve izgubili u ratu, ali i dalje ne vidim smisao primanja mirovine od 9 tisuća kuna nakon što je suprug umro prije 20 godina, ati uzimaš tu lovu od svoje 25-e iako u međuvremenu već živiš s drugim i nisi se udala za tog drugog samo zato da ne izgubiš tu lijepu lovu. Primjeri su iz stvarnog života.
    Djeca poginulih su sasvim nešto drugo, njima bih dala i više nego imaju sada. Za njih se država treba brinuti do kraja školovanja pa i dalje....

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Do punoljetnosti ili 21 godine. Nakon toga više stvarno nisu djeca

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Žena od 65 kojoj je muž umro ili poginuo od 75 nije sretnica, ali ipak je u boljoj situaciji od one koja je radila 40 godina i sad ima SVOJU zasluženu mirovinu koja je manja od one stečene samo na temelju udaje za pokojnika. O tome sam govorila.
    ...

Ako je Baricin suprug uplaćivao puno više doprinosa nego Baricina susjeda, pa ona nakon njegove smrti naslijedi pravo na srazmjerni dio (80%, ako se ne varam) njegove mirovine, može se dogoditi da Bara ima veću mirovinu od susjede.
    To što su mirovine mizerne je druga priča, ali obiteljske nikako ne bi trebalo ukinuti,
    one postoje svugdje na svijetu, evo zasigurno znam da u Italiji udovac/udovica ima pravo na obje mirovine, ukoliko su oboje radili i uplaćivali cijeli život u fond mirovinskog,
    meni se to čini fer.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dokvalifikacije za razna zanimanja i školovanje bilo koje vrste bi stroga podijelila na javno i privatno.
    Ako si privatnik budi privatnik 100%. Govorim o školstvu gdje vlasnici raznih učilišta žive bolje od ministara i uzimaju lovu od običnih ljudi, najčešće nezaposlenih i od države.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dokvalifikacije za razna zanimanja i školovanje bilo koje vrste bi stroga podijelila na javno i privatno.
    Ako si privatnik budi privatnik 100%. Govorim o školstvu gdje vlasnici raznih učilišta žive bolje od ministara i uzimaju lovu od običnih ljudi, najčešće nezaposlenih i od države.
    Ovo uopće ne kužim. Kako vlasnici privatnih učilišta uzimaju od nezaposlenih?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ili jednsotavnije, mirovine stečene punim radnim stažom nikad ne bi smjele biti manje od bilo čije obiteljske mirovine. Barem meni se to čini pošteno.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Znači ako meni muž uplačuje doprinose, tako da ja mogu brinuti o djeci, i zbog toga se odričemo ljetovanja, zimovanja, kina, kave itd. ja ne mogu od tih novaca koje je on uplačivao dobiti 80 posto zato što moji susjedi imaju pun radni staž u državnoj službi, i ne odriču se nićega, jer imaju veliku djecu

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

??? Par godina braka? To znači da su mladi ljudi dali svoje živote da bi ti (i ja ) sad mogle forumašiti i da su njihove obitelji ostatak života živjele bez oca. Hvala lijepo! Devet tisuća kuna mjesečno ne košta život oca moje djece ili mog oca! To nije bacanje proračunskog novca. To su mirovine na koju djeca poginulih imaju pravo dok se školuju. Je li to kompenzacija za nešto Svaka majka koja koja izgubila sina, sigurna sam da bi odmah dala sve novce svijeta da je mogla svoje dijete gledati kako živi.

Da sam ja Vlada, ne bih dopustila da ljudi životare u stračarama dok ne prodani gradski stanovi zjape prazni.
    Da sam ja Vlada, napravila bi zakon o MPO dostojan žene i svakog čovjeka i života.
    Da sam Vlada, ne bi dopustila da se službenička plaća smatra plaćetinom, niti da liječnici zarađuju ko tramvajdžije. Svi bi meni pristojno živjeli od svog rada!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •