-
Meni su te raspre oko toga kome uzet koliko tko je kriv tko je krao kao kad dođeš među posvađanu djecu i sad ti ustanovi tko je kome što uzeo i tko se kome koliko beljio. Ako upadneš u tu raspru, gotovo, piši kući propalo od bilo kakvog reda, psihičkog zdravlja i boljitka. Nije vlast da se raspravlja s trudnicom, ratnim veteranom i prekupcem krumpira koji je kriv i više uzeo, nego kao dobar roditelj (ajmo to aproksimirat) imati ideju, smjer i vodstvo i stvorit okolnosti da svi žive dugo i prosperiraju, sviđao im se proces ili ne.
Koji god zakon da se donese netko će ga mimoić, netko stradat, a netko iskoristit, ali čemu se baviti time? Treba se bavit ljudima koji stvaraju dodanu vrijednost, dapače, potaknut svih da stvaraju dodatnu vrijednost, a ako tko kome putem i uzme, neka uzme, dobro je dok se ima odakle uzimat, a institucije nek rade svoj posao.
Mene kao čovjeka koji živi od poduzetništva uopće ne zanimaju lijeni državni službenici kao prva tema, ni trudnice, ni lažni veterani. To treba sredit, al je hitnije upucat injekciju i zakona i love i poticaja gospodarstvu. Vjerujem da ima ljudi koji su sposobni namaknut novce za svih njih, i sebe, i druge, samo da im se da da rade. Radije bih da i dalje aparat radi kako radi i da svi kradu positno, uz to da se naprave pravi potezi za poticanje gospodarstva, nego da se cjepidlači oko tih sitnih izdataka, a da ekonomski ostanemo tamo gdje jesmo.
Ja se nadam da je Milanović bahat kao što ostavlja dojam i da će mirne duše napravit bolne rezove, a onda otić na ručak i ne trepnut okom i ne skontat uopće što je napravio, tako da može dalje rezat kako treba. Al da mu netko kaže što treba napravit, po mogućnosti netko pametan.
Ovo s nametima na imovinu i PDV je put da nas naprave radnicima u Nike tvornici, skupa s djecom koju rađamo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma