-
Ne bih se nikako htjela prepucavati. Ispričavam se ako sam još nekog povrijedila. Nemam baš suptilan način komunikacije 
Htjela bih možda upozoriti na neke pozitivne primjere. Kad je već Pčelica dotakla znanost, moj osobni dojam je da barem tu više nije tako izraženo dobivanje projekata po babi i stričevima. Ima nekoliko državnih institucija koje jako dobro rade i ja sam tu optimistična. Mislim da će se i balast sustava zaposlen po babi i stričevima isto polako "razgraditi". Po meni je to rezultat nastojanja prilagođavanja nekim evropskim standardima, pa nije više dovoljna domaća evaluacija, već i međunarodna, a dobro je imati i međunarodnu suradnju. Možda sam hlebinac, ali takav je moj dojam.
S obzirom da sam se na svojoj koži uvjerila u benefit skupljanja iskustva izvan zemlje, nadam se da će posljedica toga biti da će veliki dio ljudi preko projekata steći međunarodno iskustvo. Nadam se da će se zbog toga i klima promijeniti.
Stoga, da sam ja Vlada, podržala bih taj smjer, ali mislim da to i nije upitno.
Veći je problem kako zadržati najbolje ljude na 5000 kn plaći. Vidjela sam i tu pozitivnih primjera gdje šefovi izdvajaju dio svojeg proračuna i stimuliraju djelatnike po unaprijed dogovorenom sustavu, ali nemaju svi sredstva za to.
Posljednje uređivanje od Jelena : 06.01.2012. at 18:14
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma