Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: tresnula glavom o pod!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno tresnula glavom o pod!

Bila je na podu, na puzzlama- ali naravno-uvijek je zanimljivije na parketu! Tako je došla do ruba puzzli i išla se okrenuti s trbuha na leđa...Samo se čuo tupi udarac (prilično jako)..

Ja sam dotrčala (bila sam 3 metra od nje, stavljala kuhati vodu za bočicu) i ona je napravila grimasu i počela kao da će plakati, međutim ja sam joj se počela smijati i uzela je u naručje i dalje se mijala, tako da se ona isto počela smijati i nikom ništa.

Kasnije sam je promatrala i nrmalno se ponašala, ali vidim da na glavi ima crvenu kvrgu! Nije toliko problem kvrga, već se bojim da si nije nekaj napravila s tim treskom- stvarno se jako čulo-dobro je tresnula!

Zna li netko koji su simptomi eventualnog potresa mozga..Trebam li obraćati pažnju na nešto posebno, osim na to da li više spava?

Možda paničarim bez veze-znam da djeca stalno "padaju", ali..... :/

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Meni je M. nedavno tako tresnuo sa puzla po parketu i na čelu je imao nešto kao kvrgu stavila sam metalnu žlicu pod hladnu vodu,obrisala i stavila malo na čelo.Hvala Bogu sve je bilo ok.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da je potres mozga mišek bi ili povraćao, ne bi se oglasio izvjesno vrijeme, zaspao, onesvijestio itd...
    Ako primjetiš da se normalno ponaša, normalno se oglasila, nema motoričkih smetnji i ostalo, sve je ok.

Tako su meni objasnili...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ponaša se sasvim normalno, jedino što se crveni to na glavi..

...valjda bude sve ok...

thanx cure

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lada je prava veteranka u padovima svih vrsta (s kreveta, na parket, na pločice...) tako da smo već više puta zvali ambulantu i jednom čak otišli na pregled. koliko god grozno zvučalo i kako god grdo izgledalo do sada je sve bilo ok. obzirom da vita nije plakala pretpostavljam da je samo grdo odzvonilo ali da udarac ipak nije bio jak.

ljubi pametnu glavicu i gledaj kako se ponaša. sve što je mamma san napisala stoji, ali ja vjerujem da će sve biti ok.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možeš pratiti da li ima različitu veličinu zjenica. A za kvrgu - najbolje je odmah staviti led, čim se desi, držati s malim prekidima oko 5 minuta (najmanje).

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Samo da te utješim, moj David uvijek ima "dežurnu" kvrgu. Od kako je počeo sam hodati stalno pada. Sve ga zanima, a što je najčudnije on padne na ravnom, nekako se zaplete i tres. Strašno je brzopleto dijete i uopće ne gleda ispred sebe. Ispočetka smo strepili (kao ti sada), pratili promjene ponašanja... Sada nam je nažalost to normalno :/ . Ljubni mišicu

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne brini.
    i pročitaj ovo za ubuduće
    Pala je s kauča
    Opala je s kreveta

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Luka je pao prije dva miseca sa stola sa prematanje i ja sam se isprepadala i u dr...ostavilo nas u bolnici tri dana jer mu je malo pukla glavica ali on nije imao nikakvih simptona da je potres mozga onda bi povračala i spavalo bi joj se ....nadam se da će sve bit super saljem

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sad cu ja ko prava Bosanka, jednu svoju nedoumicu...Kvrga ce valjda splasnut i bez leda. A led moze izazvat upalu sinusa?...
    Biti ili ne biti?

PS (Propuh - najcesci uzrok smrti u Bosanaca)...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Sad cu ja ko prava Bosanka, jednu svoju nedoumicu...Kvrga ce valjda splasnut i bez leda. A led moze izazvat upalu sinusa?...
    Biti ili ne biti?

PS (Propuh - najcesci uzrok smrti u Bosanaca)...
    ja joj nisam stavila led i kvrga je prošla sama od sebe...

btw, kad god se okrenem ona je na parketu umjesto na puzlama. Valjda joj je super kaj se kliže...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ista stvar i kod nas....Nadje ono sebi jedan kvadrat parketa da bas tu skace i da bas tu iz sve snage baca nasto na pod jer bolje lupi nego na puzlama....

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Led ima smisla samo u prvih 5-10 minuta, kad kvrga naraste, adiomare...
    Stavi joj one čarapice koje se ne kližu a ako još puže našij neke grublje tkanine na koljena (traper, keper) pa će biti malo sporija.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Led ima smisla samo u prvih 5-10 minuta, kad kvrga naraste, adiomare...
    Stavi joj one čarapice koje se ne kližu a ako još puže našij neke grublje tkanine na koljena (traper, keper) pa će biti malo sporija.
    Još ni ne puže kako spada. Samo se vuče ili gura, a po parketu joj sjajno ide-podsjeća me na one pingvine kad se zalete i skoče iz zaleta u potrbušnom na led i odkližu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moja Leki je prije dva mjeseca pala s kreveta i ja sam skoro premrla, stajala sam od nje možda jedan metar - plakala je dvije minute i zaboravila na sve, ja sam je promatrala sve je bilo ok, ali i dan danas mi je muka kad se toga sjetim i strogo pazim koliko god mogu. Moja mama veli da smo brat i ja stalno odnekud aterirali...Time mi je štošta objasnila

Lea, 16.11.2004.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja malo podižem ovaj topic.
    Odnedavno je F počeo puzati i jako mu dobro ide. Ali počeo se već i dizati uz namještaj i jučer je pao tri puta, nije to nikakva visina, najčešće iz puzajućeg stava se okrene i zvizne dolje, ali jučer je spavao 5x (inače 3)a jutros još uvijek spava, Ok jučer se i digao ranije pa sam mislila zbog toga, još smo mu gledali zjenice-ništa, nije povraćao, sve je normalno samo što više spava.
    da li simptomi moraju biti skupni ili je dovoljno i ovo što duže spava?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam rekla da se čudim kako je moj Josip još uvijek normalno dijete.Kako god da padne redovito zvizne glavom.Kod nas je problem ako padne na zatiljak redovito se izriga(inače mu to teško ne pada),mada bude sve ok.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moj ako i ne pada (nikad nije bas ozbiljno ruknuo) cesto zna kvrcnuti glavom o noge stolice,stola, dovratke i sl. i uvijek neku dezurnu kvrgu na glavi...

frendica mi kaze da se tek pripremim kad pocne hodati...

inace, ne stavljam led vec rub gaze namocim u hladnu vodu pa ga pristekam i stavim oblog... inace nema sanse damu drzim oblog na glavi...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kovke, mislim da ne trebas brinuti samo zato sto malo duze spava.
    Uf, bas je grozan taj zvuk udarca glavom u pod.
    Moj M. je, evo bas danas, trceci pao i tresnuo glavom o laminat 3 puta tako da mi se cinilo da je odzvonilo cijelom zgradom. Ne znam sta mu je danas bilo, inace rijetko pada.
    Na srecu nema cak ni kvrge ni crvenila.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

do sad nisam dizala paniku oko tih padova,al jučer sam čula priču od koje su mi se noge odsjekle.
    radi se o odraslo osobi,al svejedno.
    čovjek (mlađi) se spuštao stepenicama,poskliznuo se i glavom udario od jednu.rekao je da mu nije ništa.nije ni povračao,a ujutro su ga našli mrtvog.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nakon pada je lego spavati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

znam sigurno da kad je u pitanju potres mozga ili slična ozljeda glave, pokušava se dijete/osobu držati budnom min. 3 sata od pada, promatrati ponašanje, ukoliko zamijetite mučninu, povraćanje, dezorijentiranost, smetnje vida i sl. pravac hitna
    ukoliko dijete ne može izdražti budnom (a većinom padaju kad triba ić leć ), onda ga svako malo pokušati probuditi, ne ostavljati bez nadzora, da ne bi počelo povraćat u snu ili palo u nesvijest,pa..
    uf..dobrodošli u klub

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Uf, dolega...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

od kad se Vita diže na nogice toliko je puta pala da više ni ne brojim! :/ Što je najgore, najčešće se nekako prevrne iz sjedećeg ili klečećeg položaja i tak se strovali da uvijek obavezno tresne glavom.
    Meni svaki puta srce stane, ali ja joj se odmah počnem smijati i ne pokažem joj da sam prestrašena, pa i ona odmah nastavi dalje kao da ništa nije bilo.

Svejedno, nije mi baš svejedno. Kasnije joj popipam glavicu da vidim ila li kvrga jer oblog nema šanse da joj stavim jer odmah skida sve i čupa..

dolega, nisi ovo trebala napisati...sad ću još više paničariti...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dolega....grozna prica...al taj mladic nije uz sebe imao mamu da mu ne da zaspati i prati ga 3 sata...
    Nemojte si to raditi!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj je prošli tjedan lupio glavom u zid i zaspao. Eto, jer nisam čitala topic.
    Uglavnom, nazvala sam pedijatricu i rekla mi je da ukoliko se povraćanje, vrtoglavica ne jave u roku 48 sati, ne moram dolaziti, ako da, na kirurgiju hitno. Ništa se nije dogodilo, nadam se da nema nikakvih posljedica.
    Ništa nije spomenula spavanje..... :?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

a 'priče' kažu da je najbolje da dijete odspava malo nakon udarca da to prođe
    da se razumijemo to nisam rekla ja već ono starci i te generacije

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ovdje obicno kazu sat vremena nakon udarca nebi se trebalo spavati. (ovo znam iz pouzdanih izvora, jer sam zvala hitnu kada se M. tupnula u glavu )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •