Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Tražim recept za finu tortu od lješnjaka

  1. #1
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno Tražim recept za finu tortu od lješnjaka

    imam nešto domaćih lješnjaka (veličine graška, MM poludio čisteći)
    i htjela bi napraviti neku finu lješnjak tortu
    dajte neku provjereno finu, da se baš osjeti lješnjak, lješnjak i u tijestu i u kremi, da mi ne prevladava čokolada, masnoće, nego da mi baš budu puna usta lješnjaka (ili da uzmem lješnjake i žvačem)

  2. #2
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    lool, imam i ja lješnjaka, k tome već preprženih...
    pa sam malo guglala, i ova Paganinica mi se svidjela:
    http://www.coolinarika.com/recept/paganini-torta/

    al' nisam radila...

    p.s. cantuccini su ti bili super!

  3. #3
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    izgleda zanimljivo
    jedino ja baš ne volim kreme sa pudingom


    hvala, hvala
    zubi svi na mjestu?

  4. #4
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Ovo je u principu sladoledna torta ( radim ju za ljetni rođendan), ali je puna lješnjaka.

    4 jaja
    12 dkg šećera
    10 dkg brašna
    4 dkg Gustina
    15 dkg proprženih i sameljenih lješnjaka ( ili samo sameljenih)
    4 dl slatkog vrhnja ( ako je bez šećera, zašećeriti)
    5 dkg Nutele
    32 oguljena lješnjaka za ukras

    Žutanjke + 6 dkg šećera stući, bjelanjke + 6 dkg šećera stući. Lagano promiješati i dodati brašno i gustin ( ili samo 14 dkg brašna), te oko 6 dkg lješnjaka. Pečem oko 25 min na 180°.

    Ohlađen biskvit prerežem, dno stavim u kalup pa kremu:
    stući 2 dl slatkog vrhnja, dodati lješnjake i rastopljenu nutelu u vodenoj kupelji( ne toplu). Pokriti drugim dijelom tijesta i smrznuti, ako se želi sladoledna torta.

    Ostatak vrhnja čvrsto stući i omazati tortu izvana. Ukrasim ružicama od šlaga i oguljenim cijelim lješnjacima., a može i posipati meljenima ako ih ima.

    Količine su u receptu jako precizne, ali ja malo otstupim, isto ispadne odlično.

  5. #5
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    http://oblizeki.com/rokoko-torta-s-l...-cukeraja-1292

    ovo mi se čini zanimljivo
    mada mi ta spominjana iz cukeraja, beze s lješnjakom i krema od lješnjaka djeluje još primamljivije

  6. #6
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    http://www.bbc.co.uk/food/recipes/hazelnutcake_14048
    ovo zvuči osvježavajuće lješnjakasto za razliku od ostalih čokoladnih, karamel kombinacija. Nisam probala, ali budem i meni ostalo lješnjaka.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Postovi
    71

    Početno

    mi napravimo crno bijelu, umjesto oraha stavimo lješnjake, brzo jednostavno i njama

  8. #8

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    Meni je Reform torta pre pre pre dobra, kore se tope u ustima, u filu možeš dodati isto lješnjake ako hoćeš, a ja ju inače uvijek radim od lješnjaka, nikad od oraha, jer mi je sa lješnjacima stvarno najbolja.(lješnjake najprije prepržim, ogulim, pa sameljem)
    Radila sam i po ovom receptu i točan je, nema kikseva.http://www.coolinarika.com/recept/el...-reform-torta/

  9. #9

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    evo moje Reformice sa lješnjacima (stvarno puuuna usta lješnjaka )
    http://public.fotki.com/marijanada/k...a-za-cool.html

  10. #10
    silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    U srcu daleko
    Postovi
    1,091

    Početno

    A ferero?Ja je planiram praviti za Božić.http://www.coolinarika.com/recept/784551/

  11. #11
    đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    601

    Početno

    http://www.coolinarika.com/repositor...836_view_l.jpg
    evo još jedne-odlična
    bijela krokant torta
    Posljednje uređivanje od đurđa76 : 28.12.2011. at 19:52

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    reform, mmm, moja najomiljenija .

  13. #13
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    meni reforma s punoo ruma, a djeci linolada torta biskvit s ljesnjacima krema od linolade(a po zelji u nju staviš puno prženih ljesnjaka) obavezna za rođendane i gotovo sva slavlja

  14. #14
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Evo najjednostavnije torte koju mi volimo (u veliki kalup za tortu napravim od 12 jaja ako želim da je visoka, ali sad pišem izvorni recept od 8 jaja iz glave, pa primam reklamacije ako sam što zabrljala)

    Lješnjak bomba torta

    Biskvitno tijesto:
    8 bjelanjaka - snijeg
    250 g kristal šećera
    250 g prženih lješnjaka, samljeti (bolje je ako imaš klasičnu mašinu jer multipraktik ostavlja komadiće, a mašina melje na tanke listiće)+1 žlica mrvica (najbolje od piškota ili keksa, ali duraju i obične)

    Meni ovo najbolje ispadne ako odvojim pola snijega, pa u njega dodajem naizmjence šećer i lješnjake, a drugu polovicu umiješam na ruke polako, da ne splasne.

    U kalup treba staviti pek-papir da se tijesto ne zalijepi. Tijesto se peče na ne previsokoj temperaturi dosta dugo (T=180oC, t=cca 45 minuta) da se lijepo jednoliko digne. Gotovo je kad se odvaja od kalupa (može se provjeriti čačkalicom da li je pečeno iznutra). Treba ga pustiti da se ohladi na temperaturu tijela, pa prerezati na dva lista.

    Krema:
    8 žutanjaka
    250 g štaub šećera
    250 g čokolade za kuhanje - otopiti u mikrovalnoj pećnici ili na pari
    250 g maslaca (izmutiti i dodati u kremu)

    U izvornom receptu krema se ne kuha, ali u strahu od salmonele ja skuham jaja na pari sa šećerom na sasvim laganoj vatri (može i na pari) što pomogne i da se šećer lijepo otopi. U to uvaljam čokoladu pa pustim da se ohladi i tek onda frknem maslac. MOže i margarin, torta ljepše i čvršće stoji, ali maslac je zakon okusa.

    Kad se krema ohladi toliko da se može lijepo mazati, napuniti tortu i omazati je spatulom sa svih strana (volim kad je čupava, nema zafrkancije s lickanjem).

    Ukrasiti lješnjacima u čokoladi.

    Uz ovo obvezno servirajte šlag jer je jako ko vrag, ali i jako fino! Nadam se da sam sve točno zapisala.

  15. #15
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    Naša omiljena, redovno ju radimo za Novu godinu:




    Torta od lješnjaka u zdjeli

    Tijesto
    6 jaja
    6 žlica šećera
    6 žlica brašna (umjesto dijela brašna mogu se staviti mljeveni lješnjaci)
    korica od (neprskanog) limuna

    Krema
    20 dag maslaca
    10 dag lješnjaka (ja stavim barem 20 dag; dio sameljem, dio nasjeckam)
    20 dag čokolade
    5 žumanjaka
    5 bjelanjaka
    20 dag šećera u prahu

    2 dl slatkog vrhnja

    Dobro izmiješati maslac, žumanjke i šećer, dodati rastopljenu čokoladu. Snijeg od bjelanjaka umiješati rukom. Prženi te nasjeckani lješnjaci mogu se umiješati u kremu ili posipavati po njoj.

    Zdjela se obloži biskvitom koji se premaže narančinim sokom (može s malo ruma), zalije se s malo kreme i posipa lješnjacima, ponovo se slaže red biskvita itd. do kraja kada se sve zalije kremom i posipa lješnjacima. (Ovisno o veličini zdjele i debljini biskvita, najšešće ispadne 3 - 5 redova)

    Lješnjake uvijek prije prepržim.

  16. #16
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Ja upravo pečem biskvit za ferrero rocher, već sam pravila.
    Bomba http://recipeci.com/ferrero-rocher-torta/8380/

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Ako ti ostane lješnjaka od torte i poželiš neke kolače ovi su super, puna usta lješnjaka, pravila ih sad za Božić.
    U ove prve sam čak stavila i više lješnjaka, 100 g a lako ih je skroz napraviti.
    http://www.coolinarika.com/recept/jednooki-keksici/

    Za ove druge samo treba smanjiti šećer za kremu, lako ih je napraviti, izdašni su, a fiiini).
    http://www.coolinarika.com/recept/mj.../#content_info

  18. #18
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja došla da vidim koji recept će aleks upropastiti :rašpa:

  19. #19

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    172

    Početno

    Meni i svim mojima koji su probali ova je najbolja http://www.coolinarika.com/recept/to...errero-rocher/

  20. #20
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    hvala svima
    osim apri, nju sam stavila na ignore

    Freya, ne kužim to slaganje u zdjelu
    kako pečeš tijesto, u čemu?
    i kako ga onda režeš?

    još nisam sigurna, ali mislim da ću reformicu od lješnjaka
    obožavamo reformicu, a nikad mi nije palo na pamet napraviti je s lješnjacima :hrkljuš:
    peterlin, ova tvoja torta je kao reformica, što ne?

    kloolk hvala na receptima za kolačiće
    mislim da ću probati oba, za početak jednooke
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 29.12.2011. at 23:12

  21. #21
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    Biskvit ispečeš u običnom limu za kolače i kad se ohladi režeš ga na pravokutnike (ovisi o zdjeli) i u 2-3 sloja. Prvo obložiš zdjelu, pa uliješ dio kreme i posipaš lješnjacima. Pa dodaš još jedan sloj biskvita (sad treba manje, jer su stranice zdjele već obložene), opet krema i lješnjaci, još jednom (ako imaš, ovisi kako režeš) biskvit i zaliješ sve ostatkom kreme da sve pokrije. I naravno na vrh opet lješnjaci. Tu ne možeš pogriješiti jer se to i tako vadi žlicom. Moja mama je perfekcionist pa je usavršila metodu za našu zdjelu, ali da narežeš biskvit na kockice i zalijevaš kremom, ne može biti loše. Za ovu tortu je jedino jako važno da imaš svježa jaja jer se krema ne kuha. Dakle, peče se samo biskvit.

    Mi reformicu radimo s prženim bademima. Nezamjenjiva je

  22. #22
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    hvala svima
    osim apri, nju sam stavila na ignore

    Freya, ne kužim to slaganje u zdjelu
    kako pečeš tijesto, u čemu?
    i kako ga onda režeš?

    još nisam sigurna, ali mislim da ću reformicu od lješnjaka
    obožavamo reformicu, a nikad mi nije palo na pamet napraviti je s lješnjacima :hrkljuš:
    peterlin, ova tvoja torta je kao reformica, što ne?

    kloolk hvala na receptima za kolačiće
    mislim da ću probati oba, za početak jednooke
    Je, i probaj napraviti s lješnjacima. Sve je to isto s manjim varijacijama.

    Mi ne volimo ovo s orasima jer bude teško i masno. Lješnjak nije tako mastan i daje fini rahli biskvit, a reform torta s orasima često "sjedne" i bude gnjecava.

  23. #23
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.bbc.co.uk/food/recipes/hazelnutcake_14048
    ovo zvuči osvježavajuće lješnjakasto za razliku od ostalih čokoladnih, karamel kombinacija. Nisam probala, ali budem i meni ostalo lješnjaka.
    ajde kad probas reci mi jeli ti ispala gnjecava? neznam jeli to jer je nisam dobro ispekla ili je jednostavno takva radi ricotte....
    pekla sam je 35min na 170 (od straha jer sam skurila par biskvita na vecim temperaturama) i jos malo ostavila u ugasenoj toploj pecnici...trebalo je bit dovoljno....

  24. #24
    anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    moj dom
    Postovi
    395

    Početno

    Ako probaš Rokoko ugodno ćeš se iznenaditi. Predivna je

  25. #25
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    mi smosad bubani pa smo na pauzi s kolačima, ali kadse oporavimo sigurno probam pa javim

  26. #26
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Moja omiljena:
    Bela lesnik torta
    6 belanjaka
    250gr prah secera
    200gr mlevenih lesnika
    1 vanilin secer
    Ulupati belanjke u cvrsti sneg,dodati ostale sastojke i peci 4 kore na pomascenom i pobrasnjenom
    prevrnutom plehu.
    Samo da lagano porumene,odmah vaditi i ostaviti da se osuse(ohlade)

    4 vrhnja za slag+100gr prah secera,ulupati cvrsto
    100gr pecenih lesnika,smrviti(ja ih stavim u krpu pa drvenom valjkom za testo dobro izlupam).
    Kora-vrhnje-posipati pecenim lesnikom-kora-vrhnje...
    Eto.
    Jednostavno a oOodlicno!

  27. #27
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,982

    Početno

    Jel pravio netko rokoko tortu?
    Ne mogu skužit u receptu koliko dugo i na koliko stupenjava se peče biskvit

  28. #28
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Napravi namaz od tih ljesnjaka, bolje nego tortuljagu.

  29. #29
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,982

    Početno

    a moram neki kolač napravit, imam goste

  30. #30
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    kako se radi namaz od lješnjaka?

    ja sam radila reformicu za NG, ali nisam baš bila zadovoljna
    izgleda da su lješnjaci malo dobili sa stajanjem
    i bila mi je nekako prejaka, tijesto mi je bilo gnjecavo

  31. #31
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,982

    Početno

    prije par godina moja mama je radila tu tortu, prefina je.
    Samo nije baš izdašna, ja ću probat za pola smjese više napravit.

  32. #32
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    misliš na rokoko?
    ajde pa javi

  33. #33
    anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    moj dom
    Postovi
    395

    Početno

    peče se na 180°C, a točno vrijeme neznam - peci cca.20 - 30 minuta i probaj čačkalicom

  34. #34

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    ja sam oduševljena ovom Rokoko od lješnjaka od Božice Brkan, još dok sam prvi put vidjela u nekoj maloj knjižici. Jaaako je fina.

    Sastojci

    tijesto


    • 8 jaja
    • 10 žlica šećera
    • 3 štange čokolade
    • 6 žlica mekog brašna

    nadjev

    • 20 dag šećera u prahu
    • 3 vrećice vanilin šećera
    • 15 dag maslaca
    • 25 dag mljevenih lješnjaka
    • 2,5 dl mlijeka
    • 1 čaša slatkog vrhnja

    za ukras

    • malo strugane čokolade

    Priprema
    Žumanca izmiješajte sa 10 žlica šećera. Dodajte otopljenu čokoladu, 6 žlica mekog brašna i čvrst snijeg od bjelanaca. Tijesto ulijte u namašćen i pobrašnjen pleh i stavite ga peći u zagrijanu pećnicu. Pečeno i ohlađeno prerežite na pola.
    Nadjev pripremite tako da izmiješate šećer u prahu, vanilin šećer, maslac i mljvene lješnjake, pa dodate mlijeko i stavite na štednjak da prokuha. Skinite sa štednjaka stalno miješajući u vodenoj kupki dok se ne ohladi. Zatim dodajte čvrsto tučeno slatko vrhnje. Nadjenite tortu iznutra i izvana, pa pospite struganom čokoladom i mljevenim lješnjacima.

    http://oblizeki.com/rokoko-torta-s-l...-cukeraja-1292
    Posljednje uređivanje od marijanada : 28.01.2012. at 17:24

  35. #35
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,982

    Početno

    rokoko gotova
    cure hvala na savjetima
    pekla sam masu i pol ali sve odjednom, tako da je biskvit sjeo, donji dio se nije ispeko i tako...
    onda sam odvojeno izmtila po pola smjese i ispekla koru po koru, fil je jako ukusan.
    zasada izgleda dobro

  36. #36
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    što si 2x kore radila?
    ajoj

  37. #37
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Kosjenka, kakva je bila torta?
    ja se taman spremam ić raditi

  38. #38
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,982

    Početno

    ako se dobro sjećam, torta je bila dobra kad ju ispekla kak je red

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •