ako morate potrošiti gomilu sezonskog voća ovo je mrak recept

domaće jabuke, kruške, šljive (čega već imate previše) zajedno ili odvojeno po želji, operite, očistite od koštica i ostale drvenine, ali nemojte guliti ako je kora zdrava i nešpricana, samo narežite na komade veličine zalogaja (kavena žlica), stavite u lonac (ja radim u pekaču) sa šećerom u omjeru čaša šećera na kg voća i pirjajte na niskoj temp uz miješanje i povremeno zgnječite gnječlilicom za krumpir da izađe suvišna tekućina dok ne dobijete žitku kremastu masu (oko 2h, ovisi o voću i količini). Možete začiniti po želji (ja dodajem samo kakao u kruške zbog boje, ali cimet, vanilin šećer, malo ruma idu krasno uz jesensko voće) ostavite da se poptuno ohladi pa spremite u frižider

zamjesite prhko tijesto od:
125 gr putra
2 čaše (2 dl, jogurt čaša) oštrog brašna
1 čaša zobenih pahuljica
1 čaša šećera
pola čaše kiselog vrhnja
i vrh noža sode bikarbone
podijelite u dvije kugle u mjeru 2/3 , 1/3 i ostavite u fržideru pokriveno sat, dva
razvaljate tanko veći dio i stavite u okrugli protvan i podignite rubove, izbodite vilicom
namažite filu u slojevima po vrstama voća ako ste radili odvojeno (ja sam stavila dolje jabuke,a gore kruške s kakaaom)
manji dio razvaljajte i izrežite na trakice pa složite preko file tako da se križaju
od dvije tri trakice oblikujte ružice i popikajte ih po piti
krupni šećer posipajte po trakicama
pecite 45 min na 180 stupenjava i onda ugasite i ostavite u pećnici dok se ne ohladi.
Evo ja sam tako utukla barem 2kg voća u jednu medenu sočnu voćnu pitu koja je planula u trenu