-
ja sam oduševljena ovom Rokoko od lješnjaka od Božice Brkan, još dok sam prvi put vidjela u nekoj maloj knjižici. Jaaako je fina.
Sastojci
tijesto
- 8 jaja
- 10 žlica šećera
- 3 štange čokolade
- 6 žlica mekog brašna
nadjev
- 20 dag šećera u prahu
- 3 vrećice vanilin šećera
- 15 dag maslaca
- 25 dag mljevenih lješnjaka
- 2,5 dl mlijeka
- 1 čaša slatkog vrhnja
za ukras
Priprema
Žumanca izmiješajte sa 10 žlica šećera. Dodajte otopljenu čokoladu, 6 žlica mekog brašna i čvrst snijeg od bjelanaca. Tijesto ulijte u namašćen i pobrašnjen pleh i stavite ga peći u zagrijanu pećnicu. Pečeno i ohlađeno prerežite na pola.
Nadjev pripremite tako da izmiješate šećer u prahu, vanilin šećer, maslac i mljvene lješnjake, pa dodate mlijeko i stavite na štednjak da prokuha. Skinite sa štednjaka stalno miješajući u vodenoj kupki dok se ne ohladi. Zatim dodajte čvrsto tučeno slatko vrhnje. Nadjenite tortu iznutra i izvana, pa pospite struganom čokoladom i mljevenim lješnjacima.
http://oblizeki.com/rokoko-torta-s-l...-cukeraja-1292
Posljednje uređivanje od marijanada : 28.01.2012. at 17:24
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma