-
komorač....trebam ideje
Jučer me u dućanu jedan tako lijepo gledao i nisam mu mogla odoljeti pa je završio u mom frižideru. I što sad s njim? Jela sam ga nekoć davno kuhanog u slanoj vodi s krumpirima.
Kako ga vi spremate? Dajte mi neku ideju!
Posljednje uređivanje od goranka : 29.12.2011. at 08:51
-
Posljednje uređivanje od ivy : 29.12.2011. at 11:41
-
meni je komorač obavezan dio gricajga u juhi!
-
može i sirov, na salatu, s maslinovim i limunom, tako ga jedu talijani
-
Ovaj pire mi izgleda mrak. Mislim da ću to prvo isprobati. U juhu me malo strah staviti da mi ne preuzme okus, ne znam kak bi klinci i muž reagirali. Jedva sam ih na kopar naučila.
-
Ako ti je ekipa prihvatila kopar, bude i komorač.
Mi volimo rižoto, može s mljevenim mesom i komoračem, može i bez mesa, ali onda je dobro dodati unutra žlicu soja umaka.
Ja prodinstam povrće (malo luka, mrkvu na trakice i komorač - puuno istog, i stabljike i lišće i sve do čega dođem), dodam meso (može puretina ili bilo kakvo mljeveno) i to dinstam dok meso nije gotovo. Rižu skuham odvojeno i pomiješam. Tko želi parmezan, može staviti, ali meni taj parmezan svemu daje isti okus, skoro ko vegeta.
-
Zaboravih salatu:
Paradajz + komorač svježi sjeckani + crne masline + neki fini sir (feta ili slično), sa malo maslinovog ulja i limunovog soka ili jabučnog octa. Obvezatno svježi papar!
-
Tnx, Peterlin....čini se da ću imati tjedan komorača
, stvarno zvuči odlično i rižoto i salata!
-
Lazanje:
napravi se besamel u koji se doda gorgonzola da se istopi.
dinsta se luk I komorac.
Slaze se: lazanje, komorac, posipa se sjeckanim orasima (malo tostiranim prije), prelije besamelom.
tako redom, zapece se kao ostale lazanje.
-
Isproban pire od komorača (uklopio se taman za večeru za staru godinu) i mogu reći da nam je svima bio izvrstan!
-
Moja mama ga zapeče s puno puno naribanog sira i bešamela. Mljac!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma