Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: komorač....trebam ideje

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno komorač....trebam ideje

    Jučer me u dućanu jedan tako lijepo gledao i nisam mu mogla odoljeti pa je završio u mom frižideru. I što sad s njim? Jela sam ga nekoć davno kuhanog u slanoj vodi s krumpirima.

    Kako ga vi spremate? Dajte mi neku ideju!
    Posljednje uređivanje od goranka : 29.12.2011. at 08:51

  2. #2
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    http://www.coolinarika.com/recept/pire-od-komoraca/

    nisam radila, ali sam jela i prefino je
    Posljednje uređivanje od ivy : 29.12.2011. at 11:41

  3. #3

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    meni je komorač obavezan dio gricajga u juhi!

  4. #4
    susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    PGŽ
    Postovi
    330

    Početno

    može i sirov, na salatu, s maslinovim i limunom, tako ga jedu talijani

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    Ovaj pire mi izgleda mrak. Mislim da ću to prvo isprobati. U juhu me malo strah staviti da mi ne preuzme okus, ne znam kak bi klinci i muž reagirali. Jedva sam ih na kopar naučila.

  6. #6
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,968

    Početno

    Ako ti je ekipa prihvatila kopar, bude i komorač.

    Mi volimo rižoto, može s mljevenim mesom i komoračem, može i bez mesa, ali onda je dobro dodati unutra žlicu soja umaka.

    Ja prodinstam povrće (malo luka, mrkvu na trakice i komorač - puuno istog, i stabljike i lišće i sve do čega dođem), dodam meso (može puretina ili bilo kakvo mljeveno) i to dinstam dok meso nije gotovo. Rižu skuham odvojeno i pomiješam. Tko želi parmezan, može staviti, ali meni taj parmezan svemu daje isti okus, skoro ko vegeta.

  7. #7
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,968

    Početno

    Zaboravih salatu:

    Paradajz + komorač svježi sjeckani + crne masline + neki fini sir (feta ili slično), sa malo maslinovog ulja i limunovog soka ili jabučnog octa. Obvezatno svježi papar!

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    Tnx, Peterlin....čini se da ću imati tjedan komorača , stvarno zvuči odlično i rižoto i salata!

  9. #9
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Lazanje:
    napravi se besamel u koji se doda gorgonzola da se istopi.
    dinsta se luk I komorac.
    Slaze se: lazanje, komorac, posipa se sjeckanim orasima (malo tostiranim prije), prelije besamelom.
    tako redom, zapece se kao ostale lazanje.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    Isproban pire od komorača (uklopio se taman za večeru za staru godinu) i mogu reći da nam je svima bio izvrstan!

  11. #11
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Moja mama ga zapeče s puno puno naribanog sira i bešamela. Mljac!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •