Evo sekeli gulaša:

pol kile mesa (klasika je svinjetina - najbolje vratina, ali može se to i s junetinom napraviti)
kila kiselog zelja narezanog na rezance
mrvica dimljenog špeka (1 jušna žlica sitnih kockica)
glavica luka
ulje
crvena paprika
kumin
lovorov list
1 žlica brašna
sol
papar
po želji kiselo vrhnje (ne stavljam ali može se)

Meso se nareže na kocke.
Na vrlo malo ulja se otopi kosani špek, doda se luk, prodinsta se i doda meso. Kad meso pobijeli, posoliti, posipati crvenom paprikom (najbolja je stučena, ali nema je baš svuda).

Kiselo zelje isprati ako je prejako, pa dodati mesu. Dodati začine i dobro promiješati . Podliti da ogrezne. Dinstati dok sve nije mekano, s tim da možete podlijevati ako ispari previše tekućine. Pred kraj "poštaubati" žlicom brašna da se malo zgusne (iako to nije uvijek potrebno). Tko voli, nek stavi kiselo vrhnje. Meni je bolje bez njega.

Eh, da je još uz ovo bijele žgance skuhati... raj zemaljski! [FONT='Trebuchet MS', Trebuchet, Arial, sans-serif][/FONT]