Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: problem sa 9 mjeseci

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno problem sa 9 mjeseci

Moj mali ima 9 mjeseci i jos uvijek jako dojimo, sa dohranom nam nije najbolje krenulo. Medjutim, dobio je sada zubice, gornje i donje jedinice i ocito se spremaju i drugi zubici jer imam osjecaj da masira desni na mojim dojkama pa su mi podoji postali bolni (do jaukanja). Stvar je losa na desnoj dojci gdje mi se napravila mala ranica pa zaista boli, a sada je i on poceo odbijati podoje na toj strani (mozda je primjetio kako se u tom podoju ja pokusavam namjestiti da manje boli pa vidi da nesto ne stima).
    Kako da rijesim taj problem, tj. da me tako jako ne stisce dok dojimo i kako da ga vratim da sisa i na desnoj strani te kako da rijesim problem te ranice?

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

možeš li ti s te druge izdajati da održiš proizvodnju, a nuditi mu ovu zdravu dok se ta ne oporavi?
    imala sam takav problem, doduše na početku, s prvom curicom, bila mi je do pola odgrizla bradavicu
    kad mi je to zaraslo, vratili smo se na obje

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

vidra, hvala (vidim da imamo djecu istih godista)
    budem se pokusala izdajati, a jel se beba moze kako odviknuti od tog grizenja?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Odvajat bebu svaki put kad ne doji kako treba (pa vraćat pa odvajat dok ne skuži).

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bude prestao gristi, ti samo nemoj npr. vrisnuti kad te gricne jer im je to interesantno, pa to ponavljaju U DM-u imaš mast za bradavice koja brzo cijeli takve rane, možeš i u ljekarni kupiti panthenol mast ili kremu (mislim da sam o.k. rekla naziv). Moji su znali cijelu noć cickati i grickati ciku kad su zubi izlazili jer su si "gasili" bol u desnima. Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

sada imam ranice na obje dojke, lijepim flastere tako da me ne grize direktno, malo se i izdajam, ali on je toliko ovisan o cickanju tako da ne znam kako da mu ne dam, makar boli groooozno. a kada ga odvojim jako se ljuti i urla. mazat cu bepanten mast, a jel postoji nesto sto se moze tako staviti oko bradavica da manje boli?

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Imaš mast PURELAN, ja sam s njome riješila ragade, a ne treba ju sapirati sa dojke prije podoja...Čisti lanolin i meni je pomogao dok mi je bradavica bila cijela izrajavana i krvava

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

a jel bi pomogli šeširići?

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

od šeširića možeš samo pojačati ragade

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj vittoria prvotno napisa Vidi poruku
    a jel bi pomogli šeširići?
    evo dala sam si truda pa potražila u "Kljunu" - piše da se šeširići ne preporučuju kod bolnih ioštećenih bfradavica, a uporaba istih (česta) može dovesti do pucanja bradavica,mastitisa, bakterijskih i gljivičnih infekcija...znam da ti nebičesto njih rabila, samo dok ne prođe pa vidi

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

mayato, hvala na trudu.
    sada je stanje ovakvo. na desnoj je veca ranica, na lijevoj manja, muz mi nasao cisti lanolin pa non stop mazem. skuzila da kada lezecki dojim, manje boli, pogotovo na lijevoj dojci tako da sada dojim iskljucivo lezecki (valjda mali ne radi sada toliki pritisak na te ranice). uglavnom, trudim i dalje, jer menji je dojenje zakon i jako bih bila nesretna da moram prekunuti. desnu dojku isto dajem lezecki ali tu me vise boli.
    valjda cu se izvuci!!!(?)
    budem jos vidjela za te sesirice...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

E to sam ti htjela napisat, pa Si skuzila sama...mijenjaj polozaje kod dojenja... Ako ti je izgrizao gore-dolje, stavLjas ga da prima cicu lijevo-desno dok se ovo oporavi..svakako ce te manje bolit... A sesirici bi ti vjerojatno pmogli, ali sumnjam da bi ti ih mali prihvatio...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •