Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: kako da joj fiziološkom očistim nos

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Spasilo nas je. Zato što smo zbog kroničnog začepljenja nosa više od godinu dana (negdje pri vrhu) imali kojekakve tegobe, pa i krvarenje nosa od silnog puhanja, a nikako ispuhati sve, ni s fiziološkom. Ovo nam je divota, konačno spava ko top, a nos ne krvari već mjesecima.
    Čak kad je prije planirane operacije oka procurio nos, spasilo nas je da smo stvar brzo sanirali u dan.dva i odradili operaciju bez problema.
    Čak dugo nije imala ni temperaturu, koja bi nam nakon pojave problema s nosom, garant slijedila.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A dobro, to ipak nije redovna higijena, ipak imate za to neke indikacije.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Blekonja, ja sam mišljenja da djetetu uopće ne treba tankati nos fiziološkom, ni ničim drugim, ni ne treba izvlačiti usisavačem, ni ničim drugim, osim AKO:
    - je dijete užasno sklono upalama uha, pa je bitno da se taj sekret izvuče
    - dijete (beba) ne može nikako jesti

Ako sve kod djeteta funkcionira "normalno", svaka ta šmrkavost pređe i bez usisavanja i natankavanja.
    Moje dijete ima 4,5 g i nismo nikad ni tankali fiziološku, ni usisavali, u kući imamo još troje djece kojima isto tako ništa od toga nije nikad rađeno, a šmrkavi su bili i ostali kao neki srednji dio populacije. Dakle, ni ekstremno puno, ni ekstremno malo.
    iskreno kad ovo čitam mi stvarno nemamo onda indikacije za ispiranja fiz. i usisavanja, ovo joj je drugi put da joj je nosić začepljen, hvala Bogu do sad nikakve temperature, nikakve upale uha i slično, a upale uha se bojim ko vraga jer sam ja kao beba/klinka, bila sklona čestim, čestim upalama uha, ok meni je sve bilo povezano sa krajnicima koje sam operirala, a treći i dva puta, tako da pušem i na hladno. Doduše jede malo lošije (moja procjena), ali ništa zabrinjavajuće, kao što napisah izašlo nam je i puuuno zubića zajedno sa ovim šmrkanjem.

Ona ima godinu i par dana mogu li joj uzeti Sterimar ili nešto slično sa raspršivačem pa joj probati štrcnit ili je još mala za te raspršivače?

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

[B]Blekonja[B]Uzmi joj aquamaris sprej, nama je super...moja je 3 dana starija od tvoje i nama je ovo 1.put da smo imali situaciju sa začepljenim nosom...o histeričnim napadajima nakon arianne da i ne govorim, ali barem je spavala po noći...makar ima histerične napadaje čim vidi da joj se nečim približavam nosu, ali šta ću...
    E sad, nije mi jasno, u stanu imam centralno grijanje i jako suh zrak, stavljam mokre ručnike na radijatore, ali svi viču da joj svaki dan vlažim nos sa fiziološkom, a Anemonasad veli da ni to nije rješenje.Kaj sad, koga slušati?
    Ni ja nisam za natankavanja, sve je to priroda lijepo regulirala, ali ne znam, taj suhi zrak u stanu nas ubi...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mayato, pa jel joj smeta suhi zrak? Kakve ima smetnje? A kakve smetnje imate ti i TM od suhog zraka?

Ako je užasno suh zrak, može se i koristiti ovlaživač prostora, ili kako i sama kažeš mokri ručnici na radijator.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mayato, pa jel joj smeta suhi zrak? Kakve ima smetnje? A kakve smetnje imate ti i TM od suhog zraka?

Ako je užasno suh zrak, može se i koristiti ovlaživač prostora, ili kako i sama kažeš mokri ručnici na radijator.
    prvih godinu dana nikakve smetnje,a sad je bilo crveno uho i začepljen nos pa svi viču da je od centralnog,a nikad do sad nije ni zašmrcala,mislim i prošlu smo zimu kurili centralno...imamo svi ispucale usnice i ništa drugo...kakav ovlaživač,ima kakva preporuka

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    prvih godinu dana nikakve smetnje,a sad je bilo crveno uho i začepljen nos pa svi viču da je od centralnog,a nikad do sad nije ni zašmrcala,mislim i prošlu smo zimu kurili centralno...imamo svi ispucale usnice i ništa drugo...kakav ovlaživač,ima kakva preporuka
    Crveno uho ne može biti od suhog zraka, barem to nikad nisam čula.

Ovlaživača ima svakakvih, ovisno od togo koliko možeš novaca izdvojiti.
    Vjerojatno je i najjeftiniji bolji nego nikakav.
    Meni su odlični Boneco, s njima su svi zadovoljni, ali mislim da ima i jeftinih.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Crveno uho ne može biti od suhog zraka, barem to nikad nisam čula.

Ovlaživača ima svakakvih, ovisno od togo koliko možeš novaca izdvojiti.
    Vjerojatno je i najjeftiniji bolji nego nikakav.
    Meni su odlični Boneco, s njima su svi zadovoljni, ali mislim da ima i jeftinih.
    ma u vinogradskoj su nas toliko ispreskakali, šušnuli nam antibiotik,a upale niotkuda, išli su joj zubi i bila je slinava, od plakanja šmrkava i od urlanja joj se bubnjić zacrvenio ili od zuba,tko će ga viđe znati,sve rutinski,same probleme imamo od tada...i odjednom za sve je kriv suhi zrak

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i meni se čini da je i nama dosta problem suhi zrak u sobi, imamo glamox ploču, dosta bude zagušljivo/suho, imamo na njemu one posudice s vodom, ali ne znam koriste li baš, zadnje dvije večeri držimo otvoren prozor na kipu i bude čistiji zrak ali i svježije u sobi i sad me lovi strah da se ne prehladi još više (inače da smo sami u sobi i ja i mm volimo barem malo otvoren prozor), baš sam i ja razmišljala o ovlaživačima, proguglat ću ovaj boneco

inače je presvlačimo na našem krevetu, tu joj stavljamo kapi i dva puta smo joj isisavali sa arianom, sad svaki put kad joj idemo presvući pelenu kenjka i prati nas pogledom šta radimo i pričamo, a čini mi se da razumije i kad spomenemo da ćemo joj staviti kapi, odmah se uznemiri, ne sviđa mi se to

e i da pravim sljezove kapi i ukapavamo nekoliko puta i čini mi se da joj je malo ipak bolje, a možda i ona smrdljiva kapula nešto čini!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •