Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Ovrha

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno Ovrha

Revoltirana ovrhom od prije par dana moram se malo ispuhat jer nevjerujem da se ista moze uciniti,ako netko misli da se moze,recite...
    MM-u 23eg na racun sjela ovrha u iznosu od cca 4400kn (dio uzeli sa kunskog dio sa deviznog rn)....
    Banka mi nije mogla dati info nego Fina...rijec je o sudskom sporu iz 2003,MM je tuzio drzavu pa povukao tuzbu jer je u vojsci bio cjepljen (neznam sad protiv cega) i imao je komplikacije-tesku infekciju,rezali mu komad mesa,drenaza....danas na ruci ima jedan ´prekrasan´ dubok oziljak za uspomenu...
    Navodno je cak 19 ljudi tada imalo takve posljedice...

Ugl,2003 je sud donio rjesenje da on mora snositi sudske troskove iako je povukao tuzbu u iznosu od 1800kn...on taj dopis nikad nije dobio,na njemu je pisalo da se moze zaliti u roku 15dn...(to bi naravno bio ucinio...)

I sada,kako zastara nastupa za 10g (sto se blizi) a drzava nezna kako namaknuti novac,izvlace tako stare sporove i vrse ovrhe...
    Kako je od 1800kn to naraslo na 4400kn neznamo,nemamo nikakav papir na temelju cega je uzet toliki novac...
    E,sad ako se nevaram,sluzbeni dopisi moraju biti dostavljeni sa povratnicom,oni bi na sudu morali imati potvrdu da je 2003 MM to preuzeo,zar ne?
    (a nemaju je)

Ima li smisla ista poduzimati,ako im je skoro 9g trebalo da se naplate mogu mislit koliko bi proslo dok bi nam te novce vratili....

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja bih probala temu stavit na Pravo, možda će se javit netko tko će imati i konkretan prijedlog
    ovdje na Filozofskom, možemo samo filozofirat o pravdi i nepravdi
    nadam se da ćete uspjet nešto iskemijat da ne platite to

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

A joj,cackala sam di bi stavila i nisam skuzila Pravo....molim moderatora da premjesti!!!!
    Nemamo sto kemijat da ne platimo,ovrha je izvrsena bez ikakve najave 23eg....cestitka za Bozic od RH...samo ti uzmu novce sa racuna...prekrasno...

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vidi s nekim odvjetnikom jel se šta može napraviti uz neku žalbu ili što već

Njetočka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Moja frendica ima sličan slučaj sa ovrhom VIP-a. Odvjetničko društvo namiri dug VIP-u i otkupi potraživanje. Taman prije isteka 10 godina zastare pukne ovrhu, jer navodno sam čula po novome nije obavezan slati opomene. I fino je zaradio na kamatama i troškovima ovrhe. Ljudi budu nosili gaće na štapu! Jedino što možeš je protutužba. Tako su i mojoj frendici rekli. Prestrašno!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Njetocka: neka se frendica pokusa nagoditi s odvjetnickim uredom - mozda uspije skinuti dio troskova ...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

eto i mene sretnice na ovoj temi (meni razveselio hzzo s grijesima dodatnog osiguranja od prije 3 godine, gdje su bili lani ili preklani?) nadam se da će ukinuti ovrhe, kao što su predlagali i da će država, tj. onaj kome si dužan, slati opomene, kao do sad, a ne da 10% od visine kazne ide odvjetničkom uredu.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

O mare - welcome to the club! I meni došlo od 2009.god. Dvije neplaćene rate - nikad dobila opomenu.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

(ma osjećala sam se ko kokoš što nisam platila neke rate, al drago mi da nisam jedina), šta je ok da nisu dosad slali opomene? sad naplaćuju kamate.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja točno znam zakaj ih nisam platila - koza - stes do neba, pozitivna beta, blizanci i fiiiiijjjjjjjjjjjuuuu - odu moje 2 rate u zaborav! Znam da sam sama kriva, al stvarno nije u redu da nisu u 2 god.poslali ni a ni b o tome. Sad sam platila petstotisuća kuna kojekakvih dodatnih troškova i crkla od straha, zvala panično bilježnika moram li im faksirat uplatnice, hoće li mi sjest na račun, idem li u zatvor il kaj već. Koma. Osjetih se ko najgori kriminalac...

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dodatno zdravstveno?? osiguranje

Ja svoje prestala uplaćivati. Moram li to i negdje prijaviti da neću više uplaćivati?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tonili, valjda petsto kuna, jesi morala faksat uplatnice? ja još nisam platila...
    Djenka, ugovor se potpisuje na godinu dana, i taj period se MORA plaćat (to smo tek sad nažalost skužili), a kad si prestala uplaćivati? Nadam se da će ti se javit neko ko to plaća (ja na dijagnozu oslobođena participacije i prestalo me biti briga za dodatno).

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nisam niš morala faksirat - rekli mo kod javnog bilježnika da će oni sami vidjet uplatu. Ja sam platila odmah - bilo me strah blokade računa koji mi je ionak u banani (znaš da sam sad na 1600kn naknade)

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Djenka nadam se da će se javiti netko tko bolje zna, no mislim da se sada ugovor mora doći raskinuti, samo ona prva tura ugovora je vrijedila godinu dana i nakon toga si ih morao doć sam produžit ako si htio - znam jer je tako moj vrijedio - inače bi do sad stvarno imala 500 000kn za platit! Sada mi se čini da raskida nakon godine dana nema, ugovor moraš doći raskinut. Neznam kada si skopila ugovor...

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

opla, čim dođem doma, uplatiti ću zaostatke ugovor mi započeo u listopadu 2010, zadnju ratiu sam uplatila s rujan 2011, i prestala razmišljati o tome... al sad kad već moram raskidati onda ću jednostavno platiti zaostatke i nastaviti plačati... ma i trajni nalog na to staviti.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

zasad skulirana, sorry šta smo uzurpirale temu, al vjerujem da će nas biti puno kojima će doći ovrha, iz raznih razloga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •