Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: refluks-UZV cistografija

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno refluks-UZV cistografija

Eto, samo da se pohvalim da smo bili na ultrazvucnoj cistografiji kod dr Cvitkovic, bilo je odlicno, nemamo refluks i izbjegli smo zracenje! Sve je proslo super, kateterizacija je bila skroz bez problema, med. sestra odlicna i svakako bi preporucila ovu pretragu umjesto MCUG. Zalosno je sto je u nasim bolnicima jos nema i sto su nasa djeca do sad morala u Sloveniju a pretraga je toliko jednostavna i netraumaticna. A da ne govorim o zracenju jajnika kod MCUG!

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a gdje ste bili kako se zove ustanova
    da li se naručuje
    da li se plaća ili .......
    ajde molim te napiši malo pobliže

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

UZV cistografija zamjenjuje MCUG kod dijagnoze i u pracenju refluksa. Radi se isto kao MCUG ali sa ultrazvučnim kontrastom (koji je jako skup, pa ga stoga nema u hrvatskim bolnicama) i nema zračenja jajnika i testisa. Košta 1200 kuna u Zagrebu- Poliklinika za dječje bolesti Helena, a oko 200 eura u Ljubljani i Grazu.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hvala na informaciji
    još samo da sam to znala prije jedno 3g
    ali nema veze zapamtiti ću za ubuduće zlu ne trebalo

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Prekosutra idemo u polikliniku Helena na UZV cistografiju. Dali je pretraga bolna za dijete, Petra ima 4 mjeseca?
    Hvala

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nista se ne boj, pretraga nije bolna, vise se dijete uplasi ali moja kcer nije uopce plakala! Korriste gel za lokalnu anesteziju protiv bolova, vrlo tanke katetere, svi su jako ljubazni i ugodni, ali ono sto ti je najvaznije da nema trajnih posljedica odnosno zracenja. Mi smo vec bili naruceni u Ljubljanu na ultrazvucnu cistografiiju jer nismo htjeli raditi MCUG u Zagrebu pa su nam tamo preporucli dr Cvitkovic s kojom suradjuju. Za svaku je preporuku. Sretno!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A gdje ste se prije liječili kad ste posumnjali u refluks i tko vas je uopće uputio da napravite tu UZV cistografiju umjesto MCUG?? Mi smo jučer obavili MCUG, ali nisam niti znala da postoje druge opcije jer nam ih nitko nije izložio....

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Petra je imala mokracnu infekciju, a kada smo nakon uzimanja antibiotika radili urinokulturu još je uvijek bila prisutna e. coli.
    Na Salati su nas narucili tek za nekoliko tjedana, a nisam htjela s tako malom bebicim cekati, pa sam nakon citanja po Internetu, otišla s njom u polikliniku Helena.
    Sutra idemo na UZV cistografiju.
    Ovo je tekst sa stranica poliklinike:
    "Najnovija metoda je ultrazvučna cistografija koja ne uopće ne koristi ionizirajuće zračenje i stoga u mnogim zapadnoeuropskim centrima uvelike zamjenjuje ranije navedene metode. U mokraćni mjehur se pomoću katetera uvodi ultrazvučni kontrast i ultrazvučnom sondom se kontinuirano prati tijek kontrasta u mokraćnom mjehuru, mokraćovodima i kanalnom sustavu bubrega. Glavna mana ove metode je nemogućnost analize mokraćne cijevi (uretre) što je potrebno kod dječaka sa zadebljanjem stijenke mjehura. Također, ultrazvučni kontrasti se zbog svoje visoke cijene još uvijek ne koriste rutinski u većini naših ustanova."

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da malo podignem ovaj topic. . . mi smo danas bili na UZV u Poliklinici Helena. Razlog, Ecoli 10 na 6 prije mjesec dana, nakon Zinnata i brusnice prosli tjedan 10 na 4. Cekamo novi nalaz sutra nakon Furadantina i konstantnog uzimanja brusnice. Najvise se nadam sterilnom nalazu.
    UZV je pokazao da su bubrezi u redu, a mokracni kanali malo prosireni. Sutra idemo kod pedijatrice sa oba nalaza, a ja se cijelo vrijeme pribojavam da nas ne salje na daljnje pretrage za refluks. . . . najvise sam se bojala tog katetera i koliko je bolno. Ema je i danas na UZV-u plakala jer se preplasila hladnog gela i nepoznate okoline. . .
    Malo ste me utjesile s ovim da UZV cistografija nije bolna, inace sada je cijena 1500kn :/ . Hvala!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Petra je na uzv cistografiji bila predobra, ali tada je imala oko 3 mjeseca. Nije ništa bolno, samo je malo nezgodno jer se veća djeca žele, naravno, micati i okretati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •