-
kokosovo mlijeko
moja beba ima 8 mj i zanima me da li joj se može dati kokosovo mlijeko i ako da u kojoj mjeri? mislila sam joj dati u kašicama da joj bude finije papati, a i čula sam da se njime može dobiti na težini pa bi to bilo dobro jer mi je beba u zadnja tri tjedna bila bolesna i opala na težini.
-
i mene zanima...kupila sam kokosov orah pa me zanima smijem li bebi dati malo kokosovog mlijeka? beba ima skoro 10 mjeseci
-
Napravila sam kokosovo mlijeko, cekam odgovor
ponudila bih sa zitaricama za veceru. Inace beba doji.
-
kako praviš kokosovo mlijeko
-
uzmem kokos i prvo uz pomoc noza i odvijaca izbusim kokos pri vrhu, vidjet ces 3 mrlje tamnije su mjesta gdje se probusi i pustis da to istece u salicu. Onda malo pilom ili "reckavim" nozem rezes kokos po sredini i onda ga udaris cekicem da se raspolovi. Izdubis meso kokosa nozem, prelijes sa kipucom vodom(stavi otprilike vode da ti okus bude blag) i stavis u blender i izblendas, mozes dodavati vodu po potrebi. Sve to procjedis kroz gazu i dodas jos onaj dio koji je istekao u salicu. Moze u frizideru 4-5 dana. Ostatak kji je ostao u gazi osusis ili na zraku ili u pecnici i koristis za kolace (ja sam danas pravila cupavce sa tim ostatkom).
Bebi sam sinoc dala kokosovo mlijeko sa zitaricama i vocnom kasicom. Svidilo mu se. Prije toga sam mu nudila zobeno mlijeko i nije ga htio ni liznuti. Nije bilo nikakvih negativnih reakcija.
Koliko sam citala kokosovo mlijeko je jako zdravo i bogato mineralima i vitaminima pa sam ga odlucila uvesti u prehranu svoje djece. Stariji sin nije htio ali sam mu stavila malo nesquika i popio je.
-
nasla sam neke tekstove da bebe mogu kokos jesti od 7 mjeseci pa nadalje
-
staviš cijeli kokos za mljieko ili samo mali dio i koliko vode. Imam otvoreni kokos u frižideru nisam ga mogla pojesti bio je nekak malo čudan mogu li i s njim napraviti mlijeko
-
da, cijeli kokos, ovisno od velicine, na jedan manji kokos otprilike 0,5l vode
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma