Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Edukacijski centar za samohrane roditelje

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Edukacijski centar za samohrane roditelje

Nadam se da ce vam ova informacija dobro doci

Udruga LET provodi projekt "Edukacijski centar za samohrane roditelje" s ciljem unapređenja kvalitete života samohranih roditelja i njihove djece.

Prvu radionicu/predavanja vodi doc. dr. sc. Nina Pećnik sa Studijskog centra socijalnog rada u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, Kneza Mislava 7, 6.5.2005. godine
    /petak/ od 16:30 do 18:30 sati.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danke, ivarica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ulaz je slobodan, a predbiljeze na mob: 098/1759391, faks : 01/4823041 ili putem maila: let@zg.htnet.hr.

Potaknite svoje prijatelje/ice, samohrane majke ili očeve da se uključe u radionice/predavanja ili im samo javite za događanje

ako im se javite, salju i plakate i pozivnice, ako netko misli da će pomoći u većem uključivanju roditelja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podizem

sf

Početno 2. radionica "Edukacijskog centra za samohrane roditelj

Ovim putem želim obavijestiti sve zainteresirane o održavanju 2. radionice iz projekta «Edukacijski centar za samohrane roditelje» u organizaciji udruge LET.
    Radionica će se održati 8. lipnja 2005. (srijeda) u trajanju od 15 do 18 sati u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, Kneza Mislava 7.

Radionicu Obiteljska dinamika i komunikacija u jednoroditeljskim obiteljima vodit će profesor dr. sc. Josip Janković sa Studijskog centra socijalnog rada. Profesor Janković nositelj je kolegija Obiteljska terapija i Socijalni rad s porodicom na istoimenom Studiju.
    O radionici: «Sa samohranim roditeljima ćemo organizirati edukaciju kojom bi trebali podići razinu njihove roditeljske kompetencije. Koristeći metode iskustvenog učenja proširit ćemo njihova znanja iz područja roditeljstva kao "najvažnijeg poziva u životu čovjeka" i razvijati komunikacijske i druge roditeljske vještine. Rad će se odvijati u radionicama u malim skupinama», prof. dr. sc. Josip Janković.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti!
    Prijave i dodatne informacije na broj mobitela: 098/175-93-91.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bok, sf
    nadam se da ces nam se jednom pridruziti i na trudnickim temama
    pozdrav - ivana

sf

Početno nastavak-radionica za samohrane roditelje udruge LET

Zaboravih napomenuti da su prijave moguće i na e-mail: let@zg.htnet.hr

sf

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    bok, sf
    nadam se da ces nam se jednom pridruziti i na trudnickim temama
    pozdrav - ivana

za sad još ne, ali se vježbam na dvjema prekrasnim nećakinjama

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

rado bismo došli... ZG nije kraj svijeta, ali za sada moramo mirovat
    i zato pitanja 2:
    gdje bismo se mogli obratit za info u Rijeci
    preporuka za web stranice sličnog sadržaja... pročitala sam u jednom dahu sve o attachment parentingu ovdje i malo (ali malo ) su me zbedirali textovi o ulozi oca u istom

sf

Početno

Citiraj alta prvotno napisa
    rado bismo došli... ZG nije kraj svijeta, ali za sada moramo mirovat
    i zato pitanja 2:
    gdje bismo se mogli obratit za info u Rijeci
    preporuka za web stranice sličnog sadržaja... pročitala sam u jednom dahu sve o attachment parentingu ovdje i malo (ali malo ) su me zbedirali textovi o ulozi oca u istom
    Iskreno, za Rijeku ne znam gdje doći do informacija o ovoj temi,a ni web str. sličnog sadržaja ja nisam uspjela pronaći, osim izdvojenih članaka ako se u google unese samohrani roditelj/jednoroditeljske obitelji...
    U svakom slučaju, nakon održane radionice ću probati neke bitnije dijelove načrčkati ovdje. S time da planiramo i priručnik (tek krajem godine) izdati koji ćemo dijeliti samohranim roditeljima. Možda nešto pomogne,ha!?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

O, pomoći će sigurno... kako veli Konfucije, i najduže putovanje započinje prvim korakom. Bilježimo se za priručnik :D

sf

Početno [b]Zaštitni faktori u prevenciji poremećaja[/b]

Obavještavamo o održavanju treće radionice udruge LET:

Treća radionica pod nazivom "Zaštitni faktori u prevenciji poremećaja u ponašanju djece" će se održati u petak, 24. lipnja 2005. godine, od 16h do 18h, u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, ulica kneza Mislava 7.

Voditeljica radionice je gospođa Sandra Bogavčić, dipl. def. iz Centra za autizam Split koja je pripremajući radionicu izjavila: "Govorit ćemo o rizičnim i zaštitnim faktorima u razvoju poremećaja u ponašanju (pup) te stilovima odgoja kao činitelja rizika i zaštite u razvoju pup-a djece i mladeži, a naglasak bismo stavili na pomoći roditeljima u identificiranju ranjivosti mladih tako da putem podrške budu osnaženi, a negativne posljedice zaobiđene. Važno je jačati roditeljski osjećaj kompetencije, otkriti gdje leže njihove vlastite sposobnosti i potaknuti ih da preuzmu maksimalnu odgovornost za svoje vlastito učenje i da vide sebe kao osobe koje mogu djelovati i mogu mijenjati kako svoje ponašanje tako i ponašanje vlastite djece... " Također bismo identificirali problem ponašanja i odradili radionicu igranja uloga takvih problema ponašanja.

Ako ste za, javite mi se na stela.fiser@udruga-let.hr ili na 098/1759391

sf

Početno WWW.UDRUGA-LET.HR

Od srpnja do rujna 2005., zbog početka godišnjih odmora, nema radionica za samohrane roditelje.

Sve informacije o početku radionica možete pogledati na www.udruga-let.hr , a i dalje ćemo Vas obavještavati o aktivnostima udruge Let koji su usmjereni na samohrane roditelje (zahvaljujući udruzi RODA).

sf

Početno [b]Odgovornim roditeljstvom protiv ovisnosti[/b]

Radionicu pod nazivom "Odgovornim roditeljstvom protiv ovisnosti" će održati voditeljica radionice Katarina Radat, dipl. socijalna radnica, u četvrtak, 29. 9. 2005. godine od 16h u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba (Ulica kneza Mislava 7, Zagreb).

Voditeljica radionice će na radionici pokazati djelotvorna i nedjelotvorna ponašanja roditelja prema sredstvima ovisnosti, načine prepoznavanja ovisnosti kod djece, osvješćivanje vlastitog ponašanja (koliko sami roditelji doprinose razvoju ovisnosti, prije svega alkoholizma i opojnih droga) kao i upoznati roditelje na kojim mjestima mogu dobiti pomoć te koja je uloga nadležnih tijela.
    Radionica će biti interaktivna te će sami roditelji dati svoja iskustva i uvidjeti iskustva drugih samohranih roditelja kada su u pitanju ovisnosti.

Više na www.udruga-let.hr ili putem mobitela: 098/1759391

sf

Početno RADIONICA „Vjera u životu samohranog roditelja“

Radionicu pod nazivom „Vjera u životu samohranog roditelja“ udruga LET će održati u utorak, 25. listopada, od 16 do 18 sati u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba (Ulica kneza Mislava 7, Zagreb).

Ovom radionicom želimo, zajedno sa samohranim roditeljima, razgovarati o ulozi vjere u životima roditelja, kako ona utječe na suočavanje i rješavanje konkretnih životnih problema, kako nam pomaže u suočavanju s problemima nasilja u obitelji, zlostavljanju, ovisnostima, odnosu s drugim ljudima (kako djecom i bivšim bračnim drugovima tako i sa širom obitelji, susjedima, zajednicom) te drugim pitanjima koja će postaviti i sami samohrani roditelji.

Radionicu će voditi profesor Boris Peterlin, voditelj odjela specijalnih projekata Hrvatskog Caritasa, dugogodišnji mirovni aktivist i autor publikacija vezanih uz religiju i nenasilje.

Prijave i informacije:
    Stela Fišer, koordinatorica
    e-pošta: stela.fiser@udruga-let.hr
    mobitel: 098/1759391

ps. duplo smo napisali, oprostite

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stalno zavirujem na ovaj topic, ali imam jedan problem....
    cak i kad bi nasla nekog tko bi cuvao frana, radim do 16 pa nebi stigla na radionice koje tada pocinju. :tugaljivi smajl:
    Kakav je odaziv roditelja? mislim pri tome ustvari kako oni stignu :?

sf

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    stalno zavirujem na ovaj topic, ali imam jedan problem....
    cak i kad bi nasla nekog tko bi cuvao frana, radim do 16 pa nebi stigla na radionice koje tada pocinju. :tugaljivi smajl:
    Kakav je odaziv roditelja? mislim pri tome ustvari kako oni stignu :?
    vecina roditelja koji su nam se do sada javili/bili na radionicama imaju slican problem od pocetka odrzavanja radionica.
    mi smo svjesni da vecina roditelja ne stigne s posla u to doba ili teze nalaze nekoga za pricuvati djecu, ali (na zalosta nasu, ogromnu) nemamo puno izbora jer smo gosti u prostoru u kojem se odrzavaju radionice. clanovi Saveza gluhih i nagluhih sastaju se u prostorijama u 18h tako da mi svoje moramo odraditi do tada. kod osmisljavanja projekta nadali smo se da cemo imati vece mogucnosti u koristenju prostorija Tribine Grada Zagreba, ali su tamo termini konstantno zauzeti, a druge prostorije za ovakve svrhe se placaju... udruga LET ima tek ured u koji bi tesko stalo vise od 5ero ljudi pa nemamo puno izbora. :/
    jedino sto mi mozemo jest pricekati padobrance-tako se vecina ukljucuje u rad sa zakasnjenjem!
    ne znam sto drugo reci. mozda pomogne prirucnik u koji cemo uklopiti i iskustva sa radionica! 8) a tu je i Udruga samohranih roditelja Hrvatske koja se sastaje cetvrtkom u kasnijim poslijepodnevnim satima (tel: 3697-025)
    pozdrav svima!
    stela fiser, udruga LET

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danke, sf.
    znaci smije se uci u razred i nakon sto zvoni.
    ma radi se o deset min, zakasnjenja, ali ne volim kad ne cujem pocetak

sf

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    danke, sf.
    znaci smije se uci u razred i nakon sto zvoni.
    ma radi se o deset min, zakasnjenja, ali ne volim kad ne cujem pocetak
    mi smo jako fleksibilna i tolerantna grupa , a na pocetku je obicno zagrijavanje, upoznavanje (sto se stigne pohvatati i naknadno). nadam se da se vidimo! pozdrav!

sf

Početno Radionica "Obiteljskopravna zaštita samohranih roditelj

Evo nas opet!
    Slijedi Radionica pod nazivom „Obiteljskopravna zaštita samohranih roditelja“ koja će se održati u petak, 2. prosinca, od 16 do 18 sati u prostorijama Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba (Ulica kneza Mislava 7, Zagreb).

Na radionici će se govoriti o ostvarivanju sadržaja roditeljske skrbi u slučaju odvojenog života roditelja. Voditeljica će na primjerima iz prakse govoriti o pravima koja samohrani roditelji imaju temeljem svoga statusa i o načinima ostvarivanja tih prava pred nadležnim tijelima te drugim pitanjima koja će postaviti sami samohrani roditelji.

Radionicu će voditi gospođa Mila Jelavić, diplomirana pravnica, načelnica Odjela za zaštitu djece, obitelji i skrbništvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske.

Samohrani roditelji se na radionicu mogu prijaviti kao i do sada:putem e-pošte: let@zg.htnet.hr ili mobitela: 098/1759391.
    Pozdrav svima!

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odlicno... za sve koji mogu ici...

...a za nas koji ne mozemo...postoje li kakvi pisani materijali?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

upravo sam na iskonu procitala sljedece:

Udruga za unapređenje kvalitete života Let predstavila je brošuru za samohrane roditelje 'Za' i 'O' jednoroditeljskim obiteljima, koji u hrvatskom društvu čine 15 posto populacije.

Udruga za unapređenje kvalitete života Let predstavila je brošuru za samohrane roditelje 'Za' i 'O' jednoroditeljskim obiteljima, koja se bavi problemima i preprekama s kojima se samohrani roditelji susreću u svakodnevnom životu.

U Hrvatskoj je danas oko 15 posto samohranih roditelja, čime se Hrvatska približava europskom trendu, pa brošura prikazuje recentna istraživanja o tim obiteljima, komunikaciji, poremećajima u ponašanju djece i mladih, ovisnostima i drugim temama.

Autori brošure su članovi udruge Let: Stela Fišer, Nedjeljko Marković, Katarina Radat i Jelena Ogresta.

Samohrani roditelji i drugi zainteresirani brošuru mogu nabaviti u udruzi Let (udruga-let.hr), zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića i drugim knjižnicama, te uskoro u centrima za socijalnu skrb.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bravo :D

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo- bilo je sad na dobrojutrohrvatska o ovoj brosuri, cini mi se da se moze skinuti na stranicama udruge let- www.udruga-let.hr

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, mozes se skinuti u pdf-u

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •