helpmum prvotno napisa
Inace, laboratorij koji je meni radio pretragu krvi napravio je gresku u nalazu koju sam ja otkrila nakon 4 dana iskidane svoje duse a radis e o tome sto su stavili u nalazu da je moja dob trudnoce na dan vađenja krvi bila 6 dana veca/starija nego sto je u stvarnosti bilo tako a SVAKI DAN je bitan da se tocno unesu ti podaci kako bi se mjerila ta vjerojatnost koja vjerojatnije majci iskida mozak nego sto ima veze sa realnoscu. Poludila sam kada sam vidjela da su napravili krivi unos mog vremena trudnoce i onda se cijelu vecer mislim da li da ih nazovem slijedece jutro i operem jezikovom juhom ali ipak sam rekla sebi da je za mene pametnije da ih vise nikada niti cujem a kamoli vidim.
Inace, gledajuci po netu i trazeci te info koje sam postala gore ja sam sebi osobno pomogla s obzirom da nisam imala koga nista pitati jer je bio vikend Silvestrova, a inace i ti u laboratoriju su mi rekli da su to tocni podaci te da je najbolja opcija ako je vrijednost i free beta hcg i papp-a sto blize vrijednosti 1MOM, a sto sve vise odstupa od te vrijednosti nije dobro dok je najlosije ako prelazi one granice koje su navedene u tablici, tj ako je PAPP-A manji od 0,4 MOL ili ako je free beta hcg manja od 0,4 MOL i veca od 2,5 MOL. Naprosto su to jedinice koje vrijede za svaku dob ali ovisi koliko odstupa u kojoj zivotnoj dobi.
Inace, i moja ginekologinja mi je rekla da u svojoj praksi (a zena ima X staza) je ima ana uvid puno lazno pozitivnih takvih nalaza i bebice su bile u redu i ono sto je najbitnije kako moja doktorica tvrdi je nuhalni nabor i da je to marker koji najvise kazuje da li postoje problemi ili ne a naravno da gleda i 3 arterije u pupkovini, nosic, bedrenu kost, srce i sve ostalo sta treba.