Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: POMOC! prob. sa menstruacijom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno POMOC! prob. sa menstruacijom

imala sam uredno redovnu menstruaciju na vrijeme. sada 16. dan ciklusa ponovo sam dobila. 15. dan mi je krenulo smedje, a sutradan prava menstruacija . inace imam redovne menstruacije , tako da sam se pravo prepala. porodila sam se prije 7 i pol mjeseci. da li je ovo normalno, nesto sto se dogada ili imam razloga za zabrinutost zato sto sam tako rano ponovo dobila. inace i ova je menstruacija normalna, nema ugrusaka ne boli me nista i normalno se osjecam jedino se plasim jer ne znam da li je ovo normalno il nesto nije u redu samnom. pomozite!

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ne znam za druge, ali ja sam jesenas tri puta imala menstruaciju tijekom mjesec i pol dana. Pretpostavljam da su se hormoni zaigrali. Sljedeće dvije su stigle normalnim tijekom.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

evo da ne otvaram novu temu bezveze...posto tema glasi problemi sa menstruacijom... mene zanima dali mestruacija moze kasniti zbog upale gusterace? naime u 12 mjesecu sam imala upalu gusterace..imam zucne kamence i kad mi se zucna vrecica upalila upala se prosirila i sad mi kasni menstruacija.... bila sam u bolnici tjedan dana i pila antibiotike 20 dana..... dali je moguce da je to posljedica??????? kasni mi 7 dana....

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ribice, pa rodila si prije manje od pet mjeseci što znači da ti još ciklus ne mora biti uredan, a i pretpostavljam da je tjedan u bolnici (uz malu bebu) bio stresan, što isto ne pogoduje redovitom ciklusu, tako da pretpostavljam da je ta kombinacija utjecala na kašnjenje.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

je...bio je jako stresan.... trebala sam ostati jos tjedan dana ali sam potpisala da idem doma na vlastitu odgovornost.... znaci moguce je????? neznam kako bi izdrzala sa ovom bolesti koju imam,trudnocom i malom bebolinom... :/

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ...ribica prvotno napisa Vidi poruku
    je...bio je jako stresan.... trebala sam ostati jos tjedan dana ali sam potpisala da idem doma na vlastitu odgovornost.... znaci moguce je????? neznam kako bi izdrzala sa ovom bolesti koju imam,trudnocom i malom bebolinom... :/
    A gle, ako želiš da ti srce bude na mjestu, uvijek možeš kupiti test u ljekarni.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

pa da.... inače su mi redovne...unatoč tome što sam rodila....dosad sam imala 3 i svaka je u dan došla... zabrijavam na trudnoću jer su me cike ovako bolile i kad sam sa malom ostala trudna...s time da smo tada baš radili na bebici....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Stres
    Stres može uticati na mnoge stvari u našim životima, uključujući i menstrualni ciklus. Ponekad smo tako pod stresom da naše tijelo smanjuje količinu hormona što uzrokuje izostanak ovulacije ili nedolazak menstruacije. Konzultujte se s ljekarom koji vam može pomoći da shvatite štamtrebate učiniti da se opustite i ponovno uspostavite normalan menstrualni ciklus.
    Bolest
    Iznenadne, kratke bolesti ili čak duže bolesti mogu uzrokovati promjene u menstrualnom ciklusu. To je obično privremena smetnja.
    Promjena rasporeda
    Promjena rasporeda stvarno može poremetiti raspored vašeg tijela. To naročito vrijedi ako radite u smjenama po danu ili noći.
    Promjene u uzimanju lijekova
    Možda pokušavate uzimati novi lijek, a kašnjenje ili izostanak menstruacije može biti posljedica. Razgovarate sa svojim ljekarom o ovoj nuspojavi. To je vrlo uobičajeno kod nekih metoda kontrole rađanja.
    Višak tjelesne težine
    Veliki višak kilograma može uticati na hormone koji mogu pomaknuti ciklus ili ga čak i zaustaviti. Većina žena će nakon gubitka kilograma primijetiti da ima normalan menstrualni ciklus.
    Premala tjelesna težina
    Ako nemate dovoljno masnog tkiva nećete imati redovne menstruacije, a to ponekad može uzrokovati prestanak mjesečnica. To se zove amenoreja. Obično dobivanje nekoliko kilograma može pomoći da se vrati menstrualni ciklus. Ovo je čest uzrok izostanka mjesečnica kod profesionalnih sportašica.
    Loši proračuni
    Trajanja menstrualnog ciklusa varira od žene do žene. Iako kažu da je prosječan menstrualni ciklus 28 dana, to ne vrijedi za sve. Ponekad se dogodi da mislite da vam menstruacija kasni, a zapravo se radi o lošem proračunu. Ako imate neredovite menstrualne cikluse, ali znate kada ovulirate, očekujte mjesečnicu oko dvije sedmice nakon ovulacije. To vam može pomoći da lakše pratite menstrualni ciklus.
    Klimaks
    Peri-menopauza je razdoblje u kojem prelazite u stanje prestanka reproduktivnosti. Menstruacije mogu biti lakše, teže, češće ili rjeđe, ali uglavnom ne liče normalnom menstrualnom ciklusu. Ako ne želite zatrudnjeti i dalje koristite kontracepciju, jer ćete vjerovatno i dalje biti plodni, barem neko vrijeme.
    Menopauza
    U menopauzi više neće doći do ovulacije ili menstruacije. Menopauza može biti prirodan događaj ili se može dogoditi zbog histerektomije ili hemoterapije.
    Trudnoća
    Konačno! Da, izostanak menstruacije može biti znak da ste trudni! Jednostavan test trudnoće se obično riješiti ovu nedoumicu.

Ako dobijete menstruaciju ranije od ocekivanog ne mora da znaci nista opasno vec samo mali poremecaj hormona u sred neceg i sljedeca vam sigurno stize na vrijeme, a ako dva puta dobijete u mjesecu a niste skoro radjali obratite se doktoru jer moze biti upala u pitanju ili ranica ili.............
    nadam se da sam malo pomogla

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

adal jesi... stres,antibiotici,bolest....to me sve snaslo.... nadam se da je zbog toga i da kad napravim test nece biti druge crtice...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da li je netko za jake menstruacije koristio gestagensku terapiju?
    idem ginekologu zbog anemije izazvane obilnim menstruacijama i zanima me jako koje su mi opcije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •