Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Biti ili piti

simba

Početno Biti ili piti

Ja sam ona koja je imala problem sa bebom jer nije htio uhvatiti desnu dojku.Onda sam promijenila položaj i mali je uhvatio.Ali oduvijek je ta dojka imala manje mlijeka pa je većinom jeo iz lijeve.Moja beba sutra navršava 4 mjeseca.Ja zaista puno pijem i previše ali mlijeko polako nestaje.Žao mi je zbog toga ali sam učinila sve što mogu da ga samo dojim što je duže moguće.Nije mi nikako jasno zašto je mlijeka sve manje i manje jer ja jednostavno nisam u stanju više piti.Osjećam ogromnu količinu tekućine u trbuhu ali u dojkama ne.I zato sam malome večeras lijepo napravila bocu(*** 1,(kršitelj koda)) u Nukovoj bočici(na (kršitelj koda)ovu je dosad pio) i moj bebač je popio svih 90 ml dok si rekao keks.A to je bilo prvi put da pije iz Nukove bočice.Ćuća je malo mekša pa mu je vjerojatno bilo lakše sisati.Eto ja polako počinjem uvoditi *** jer,ma koliko se ja trudila i pila,mlijeko nestaje.Mislim da bi mlijeko jako brzo potpuno nestalo da počnem puno manje piti.Piti ću ja i dalje ali ipak neću hektolitre!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako često doji? mora jako često dojiti na zahtjev jer to je osnovni način da bude što veća ponuda mlijeka, ukoliko je i potražnja veća. osnovni zakon tržišta ovdje svakako vrijedi. sretno. :wink:

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto misliš da ti nestaje mlijeka?? da li su ti grudi postale meke i manje? to nije znak da nestaje mlijeka, upravo suprotno - to znači da se uspostavila ravnoteža ponude i potražnje mlijeka i da tvoja beba dobiva točno onoliko mlijeka koliko joj treba
    inače, proizvodnja mlijeka ne ovisi toliko o tome koliko TI piješ tekućine, ne trebaš pretjerivati! dovoljno je da piješ onda kad si žedna i koliko ti paše. ja recimo, oduvijek pijem vrlo malo tekućine, premalo nego što je preporučljivo (ako je litra dnevno, to je super za mene), ali svejedno imam dovoljno mlijeka.
    količinu mlijeka najbolje ćeš povećati ako beba što češće doji, onako kako je mamita rekla - na njen zahtjev.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne smijes previse piti. Kada se savjetuje majke dojilje da piju puno tekucine, pod tim se podrazumijeva da moraju paziti da ne piju premalo. Pij kada si zedna ali ne samo da bi se natrpala. U principu ne bi smjela piti vise od 1.5-2 l dnevno jer vise od toga moze imati jako nepovoljne posljedice po tvoje zdravlje.

Povecani unos tekucine nema za posljedicu povecavanja kolicine mlijeka. Samo ako je unos tekucine ispod one potrebne, to moze dovesti do smanjenja kolicine mlijeka (ali i ne mora).

Na koji nacin procijenjujes da desna dojka ima manje mlijeka?

Kako beba napreduje?

Koliko mokrih pelena ima dnevno? Koliko ukakanih?

Sto te je ponukalo dati bebacu bocicu?

Da li bi ti htjela nastaviti dojiti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

simba , ne nestaje ti mljeka, ne brini se. i meni su cike nakon.4 mjeseca jednostavno izdusile , desna mi je od pocetka veca od ljeve jer ga po noci dojim samo na dresnu stranu al ni na kraj pameti mi nije palo da mi mljeka nestaje pogotovo ne nakon mjerenja kilaze gdje se fino vidi kako odlicno napreduje.
    nema ti potrebe nista uvoditi kao dohranu iz straha da ti je beba gladna. samo ti uzivaj a isto tako nakon 4 mjeseca bebe ne idu u kilazi istom brzinom gore kao prva 4.
    ostavi bocu i prikopcaj maloga na prirodnu centralu :wink: i uzivajte oboje. ajde cmokni bebaca :D

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga simba, cure su ti zaista rekle puno korisnih savjeta pa bih se ja samo nadovezala da tvoj osjećaj mekanih i praznih dojki nikako nije znak da mlijeka ima sve manje i manje. Baš suprotno - to je znak da se regulirala ponuda i potražnja - dijete si stvara mlijeka koliko će ga posisati. Puno će ti mama koje su dugo dojile to potvrditi.
    No. nažalost, uvođenjem nadohrane adaptiranim mlijekom, ta bi se ravnoteža zbilja mogla narušiti i količina mlijeka se smanjiti za onoliko koliko ti dijete popije adaptiranoga. Ali, ni tada nije sve gotovo, ako si zainteresirana za povratak na samo dojenje, to je moguće izvesti vrlo postupnim smanjivanjem adaptiranoga i češćim dojenjem jer samo sisanje ( i eventualno izdajanje između podoja ) može povećati količinu
    mlijeka. Evo ti naš primjer, samo radi ilustracije: negdje s 11 mjeseci Matej je prvi puta imao temperaturu i 3 je dana samo sisao, nije htio drugu hranu. Kad se 4. dan odlučio jesti druge stvari, meni su dojke toliko nabrekle, kao na početku dojenja, jer je on u ta 3 dana nabildao proizvodnju! :D I poslije su opet totalno omekšale kad se ponovno izregulirala količina koja je njemu potrebna.
    Samo hrabro, simba! Šaljemo ti veeliku pusu! :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    U principu ne bi smjela piti vise od 1.5-2 l dnevno jer vise od toga moze imati jako nepovoljne posljedice po tvoje zdravlje.
    :shock: Ancice, kako to mislis, jel se to odnosi samo na dojilje ili opcenito?
    Zaista prvi put to cujem, do sada sam samo cula da je pozeljno u organizam unijeti barem dvije litre tekucine dnevno, bas radi zdravlja.
    Ja npr. pijem najmanje 3 litre dnevno i oduvijek sam super zdrava.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja pijem maksimalno 2 čaše na dan i isto sam super, i ten mi je super, i dojenje mi ide super...
    po meni je to sve individualno, organizmi su različiti... kad ja popijem 2 litre na dan (probala par puta jer je kao zdravo), osim što sam išla svakih 15 minuta na wc, totalno mi je bilo loše, povraćalo mi se i vrtilo u glavi (valjda mi se tlak poremetio)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma dobro ste obadvije primjetile, u principu je bitno da za svoj organizam ne unosis previse vode i u prekratkom roku. U suprotnom moze doci do takozvane bolesti hyponatraemic encephalopathy. Ovo se vecinom desava kod sportasa kao sto su maratonski trkaci i sl. ali moze se desiti i nekome tko nije.

Uzrok je, laicki receno, razrijedivanje krvi od soli odnosno kada se kolicina natrija u tijelu smanji do opasnih nivoa.

Najnovije sitrazivanje po ovom pitanju moze se naci u izvjestaju americkog Nacionalnog Instituta Medicine, a kratki opis izvjestaja nalazi se na http://www.iom.edu/report.asp?id=18495

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A malo vise detalja iz izvjestaja se moze naci na http://www4.nationalacademies.org/ne...1?OpenDocument

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Valjda je sve individualno, ja se uopće ne forsiram, meni jednostavno organizam sam traži, a voća pojedem tonu.
    Hvala Ančice na linku i na informacijama (opet :wink: ).

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Simba

Kako ste? Kako je prosao vikend?

deana

Početno

I ja sam pila normalno i dojim vec deset mjeseci. Ne moze nestati mlijeko ako redovno dojis, a to sto su ti se grudi smanjile nema nikakve veze. Samo ti nastavi da dojis, to su babske price da moras piti litre vode, nema to nikakve veze, nekad zaboravim da popijem i casu pa imam mlijeka ( i sad jako male grudi).
    Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •