-
sad kad je Cubana probila led
, mogu i ja
iskreno, meni je zastrasujuce ovo sto ti pepita pises. ne samo zbog tebe, nego i zbog toga sto je to prilicno rasirena pojava u drustvu, a bome i zbog ovih odgovora koji jedini uzrok i rjesenje problema vide u darovitosti.
ti moras postaviti granice, svoje granice prema djetetu. to je tvoja najveca zadaca koju si ti potpuno profulala. to je odgoj. ne odgajaju se djeca sama.
ne znam zasto stalno spominjes da je dijete samostalno, meni se cini da je u totalnoj simbiozi s tobom, a i ti s njim.
nije imala tantruma, histerija i slicnog. pa nije ni imala razloga jer je sve po njenom. pa bit tantruma i je suocavanje sa drugim, sa svijetom. ti sutis i trpis, svaka tebi cast. ali pri tom svome djetetu radis medvjedu uslugu.
ne moze se sa djetetom sve dogovoriti. nekad mora i osjetiti da si ti mama, glavna i odgovorna. i to ce joj dati sigurnost koju ocito trazi. jer sva ta analiziranja i mozganja su vec zaceci neuroze po meni .
nemoj me krivo shvatiti, ja sam bila u slicnoj situaciji kao ti, moje dijete se vrlo slicno ponasalo, a ponekad i sad ima takvih trenutaka (na primjer, ovo analiziranje: ne moze uci u vrtic, a da ne prouci po cipelama ko je sve dosao - po meni to nije tipicno djecje ponasanje, nego neuroticno, tako da se nemoj osjetiti uvrijedena ako ti se moje rijeci cine preostre, ja to mogu bez beda reci i za moje dijete)
po meni to sto je sama s tobom cijelo vrijeme, mota te oko malog prsta, ti se trudis pokloniti joj sto vise paznje...po meni to nije zdrava klima za dijete, za njegov razvoj. malo zdravog zanemarivanja je korisno.
ni ja nisam neki fan vrtica, ali ni ti joj ne mozes ispuniti sve potrebe. ne mora ici cijeli dan od-do, par sati par dana u tjednu je cisto dovoljno.
sto se tice objasnjavanja, zasto lisce pada, baba prosi itd. pokusaj se malo odmaknuti od realnosti, umjesto golih cinjenica ispricati neku pricu na tu temu. djeca nisu mali odrasli, oni zive u drugacijoj realnosti, njima ne treba enciklopedijsko znanje, ono dolazi kasnije, nakon 5, 6 godina.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma