Pokazuje rezultate 1 do 50 od 177

Tema: Trogodišnja faza ili...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku

Jako emotivna...ali je nevezujuća i otuda to priozlazi.
    Mogu je opisati kao jako empatičnu osobu.

Osobno ne volim kad netko piše negativno o darovitosti, jer poznajem neke ljude koji to zaista jesu.
    Od mamine prijateljice je sin recimo nadprosječno dijete.
    Nema predmeta u kojem nije doslovce briljirao, a sada medicinski fakultet završava kao što ja prošetam do dućana.
    Meni se sviđalo skretanje pažnje na darovitost, mada nakon što sam pročitala topic "darovita djeca" ne mislim da tamo spadamo.
    Žalosno je da majke darovite djece nemaju više podrške nego moraju paziti na koji način pišu o tome.
    Jako je teško pisati i procjenjivati samo na temelju postova, tako da nemoj zamjeriti ako neka moja razmišljanja idu u krivom smjeru. Pokušavam prenijeti svoje iskustvo jer već 11 godina odgajam "teško odgojivo" i darovito dijete, s kojim sam se jako namučila, ali sam i beskrajno uživala u njemu i puno mi je dao i daje mi.

Ovo što si napisala da je tvoja kći "nevezujuća" upravo je ono na što sam pomislila kad sam rekla da bih se zbog toga obratila stručnoj osobi. Tu govorim sasvim kao laik, isključivo na temelju svog roditeljskog iskustva - tako da mi nemoj zamjeriti; to je ono što bih ja učinila.

Važno je da je dijete empatično - to uvelike olakšava odgojni pristup u mnogim situacijama. Kod mog sina empatičnost je trebalo razvijati i tu sam zahvalna na radionicama koje je pohađao.

Nadprosječnost i darovitost nisu isto - darovita djeca imaju veće kognitivne sposobnosti od nadprosječnih, ali i veće probleme, jer su u većem nesrazmjeru sa svojim emotivnim, često i socijalnim razvojem. Zato oni često i nisu među briljantnim petnulašima, a kad i jesu, uz njih uvijek idu neki otpori, propitivanja i razmišljanja kojima se većina djece njihove dobi ne bavi. Kad govorim o darovitosti vezano uz tvoju kćer, naravno da ne želim i ne mogu nagađati o tome - to se, ako je potrebno, može ustanoviti samo temeljitim testiranjem. Na to sam se referirala zato što prepoznajem neke sličnosti u osobnosti tvoje kćeri i mog sina koje su vezane uz darovitost.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lagani offtopic: fascinirana sam onim: spavamo 12 sati u komadu. Eeeeee da mi je pola toga, opere bi skladala, zavidim!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    lagani offtopic: fascinirana sam onim: spavamo 12 sati u komadu. Eeeeee da mi je pola toga, opere bi skladala, zavidim!
    Pinky ne smijem više niti to spomenuti, da se ne ureknem.
    Zahvaljujem se Onom gore svaki dan, ne znam kako bi da ne spavam noć.

Zdenka2 apsolutno i što se mene tiče dosta sam otvorena za sve, samo ti daj svoje mišljenje, dokle god je mišljenje sve je ok, ne volim kad mi se nameče tipa "to ti je to".
    Moja sveki se bavi astrologijom, mene baš to područje ne zanima...tko voli nek izvoli...
    ...ali što se tiče nekih obilježja - vjerujem.
    Kad sam još bila u rodilištu nazvala me sveki na telefon i kazala da je u podznaku Vodenjak.
    Jao, voljet će daljine, nevezujuća... (sad će se svi Vodenjaci obrušit na mene).

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    Jao, voljet će daljine, nevezujuća... (sad će se svi Vodenjaci obrušit na mene).
    Samo ću se nadovezati na ovaj dio (našla si adekvatne sugovornike već), jer sam i sama vodenjak, premda nisam zainteresirana za horoskope. No, volim ja daljine, ne drži me mjesto čak niti ljudi (djece i MM da, ali samo oni). Na moju tugu MM drži mjesto i to prejako tako da me sputava trenutno ali muštram ga polako...

Neće se vodenjaci obrušiti na tebe - to što navodiš je nama pozitivna osobina. Divno jedno dijete vodenjačko-jadna li joj majka!
    Posljednje uređivanje od enchi : 04.01.2012. at 20:13

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •