Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: ANAFRANIL - molim pomoć, savjete, iskustva

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno ANAFRANIL - molim pomoć, savjete, iskustva

Jel netko uzimao Anafranil u smislu terapije za liječenje depresivnih stanja?

Ja, nažalost, jesam.

I sad sam u nezavidnoj situaciji jer ga više ne proizvode.

Liječnik mi je prepisao Amyzol ali meni osobno nije dobar ili bolje rečeno, dovoljan.

Imam osjećaj da ne mogu kontrolirati svoje emocije uopće - samo plačem i skroz sam down.

(Treba li uopće reći da me ubija briga za dijete? Da se trudim da ne vidi moje suze? Ali osjeća me,

koliko god se ja pretvarala. I naravno da onda ni ona nije dobro ...)

Dakle, ako slučajno ima netko tko se našao u istoj situaciji - preko noći ostao bez Anafranila i

dobio adekvatnu zamjenu, molim vas pomoć!

Moj liječnik mi je rekao da će mi uz Amyzol prepisati i Ladiomil.

Funkcionira li netko dobro na takvoj terapiji (a da je prije bio na Anafranilu) ?

Puno hvala!

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

teiaca, možda su ta komatozna stanja samo dok se tijelo ne navikne na novi lijek? ne znam, samo pitam?

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

teiaca, možda su ta komatozna stanja samo dok se tijelo ne navikne na novi lijek? ne znam, samo pitam?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pričala s liječnikom - veli da nije u tome stvar, nego Amyzol ne "pokriva"

cijeli spektar koji je Anafranil pokrivao.

Hvala ti, mayato, na brizi, zlatna si

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo me.

Godinama sam uzimala anafranil zbog gadnih paničnih napada i zahvaljujući njemu sam skroz normalno funkcionirala svo ovo vrijeme. Jedno vrijeme sam napravila samoinicijativno pauzu jer sam mislila da sam izliječena, ali sam nakon nekog vremena ipak ponovno morala početi uzimati terapiju. Kod mene se je radilo o jednoj tableti od 25 mg dnevno.

Nedavno sam se neugodno iznenadila kad mi je moja liječnica op-e rekla da više nema tog lijeka na tržištu. Morala sam se ponovno naručiti kod psihijatrice koja mi ga je onomad davno prepisala da vidim što dalje, ali pregled je tek 27.1.

Strah me je da mi neće pogoditi novu terapiju jer mi je ovaj lijek savršeno pomagao. A i brine me zašto je anafranil uopće povučen iz proizvodnje. To ću sve morati ispitati ovu moju šrinkicu kad odem do nje. Javim se kako je prošlo.

Sad sam već skoro mjesec dana bez anafranila i reagiram drugačije nego ti. Kod mene je sad prisutna snažna živčanost i nekakva unutarnja napetost, ono kao da ćeš eksplodirati. Derem se po kući jer mi smeta nered koji ovi moji ostavljaju, a inače bih prije samo gunđala i naravno sama počistila. Na sreću, muž ima razumijevanja, djeca nešto manje, ali najviše me je frka ako se ponovno jave oni gadni panični napadi zbog kojih sam i počela uzimati terapiju. Ne bih to više mogla proživljavati.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Anafranil su prestali proizvoditi iz komercijalnih razloga - prejeftin je, ne isplati im se.

Prestrašno, jel da ?

Ako si mjesec dana bez Anafranila, to je otprilike dovoljno da ga više nema u zalihama (u organizmu) - rekao psihijatar, ne ja.

Anafranil pokriva i anksioznost (na to pomislim kad pišeš živčanost, unutarnja napetost pred eksploziju).

Da ne pijem i anksiolitike, ne da bih se derala nego ne bih mogla uopće normalno funkcionirati, na moju veliku žalost.

Jer oni me drže da nemam panične napade - znam da znaš o kakvoj gadnoj stvari pričam.

Moje dijete ima tek 5 g., sad je kod bake.

Strašno mi je žao zbog nje...da ima takvu s*ebanu mamu...neki dan me vidjela da plačem i zagrlila me i počela i ona plakati -

srce mi je pucalo od jada
    Posljednje uređivanje od Teica : 03.01.2012. at 18:29

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Teice, bit ću malo offt (ne znam ništa o lijekovima) ali dok ne nađeš terapiju koja ti odgovara, ako ikako možeš u zimskim mjesecima osiguraj si dovoljno danjeg svjetla jer organizam reagira zimskom depresijom ako smo u zatvorenom. Nije to rješenje, znam, ali može na prirodan način doprinijeti da ti bude bar malo bolje. Prošeći kad god možeš, ako ne možeš sama, onda ruku pod ruku s nekim drugim. Sretno!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku

Moje dijete ima tek 5 g., sad je kod bake.

Strašno mi je žao zbog nje...da ima takvu s*ebanu mamu...neki dan me vidjela da plačem i zagrlila me i počela i ona plakati -

srce mi je pucalo od jada
    Na žalost, dobro znam o čemu pričaš. Moje mlađe dijete se na sreću ne sjeća takve mame, ali ovaj stariji zasigurno pamti dosta toga.
    I dan danas me srce zaboli kad se sjetim da ga nisam mogla ispratiti prvi dan škole jer sam dan ranije radi gadnog napada završila na hitnoj gdje su mi šibnuli neke injekcije od kojih sam naredna 2 dana bila kao zombi. Išao je s tatom i didom, a ja sam ostala doma plačući od muke.
    Jedan period nisam mogla otići ni do najbliže trgovine, a kamoli nešto više. Srećom, imam super muža koji je cijelo to vrijeme radio, obavljao spizu, izvodio djecu vani, a ja sam doslovno vegetirala. Imala sam srećom i jednu dobru frendicu koja me je znala izvući iz kuće i kojoj sam do groba zahvalna jer me nije osuđivala i pametovala sa onom čuvenom uzrečicom "trgni se!" od koje bi mi bilo samo gore, a mnogi su je valjda iz dobre namjere ponavljali iz dana u dan. I danas se naježim na tu parolu jer da se je tako lako trgnuti valjda psihijatri ne bi ni imali posla.

Ma mogla bih ti romane pisati, ali nažalost sve sama znaš. Mene je ovaj anafranil doslovno digao iz mrtvih i zato mi je sad bed što nakon njega.

Sjećam se da mi je prvih 20-ak dana terapije bilo užasno, a onda me je jedan dan muž nagovorio da prošetamo 5 min. do njegovih. Nikad neću zaboraviti da sam taj dan prvi put nakon dugo vremena prevalila tu udaljenost bez ikakvog osjećaja vrtoglavice, izmaglice, gušenja, tahikardije, propadanja, preznojavanja i još sijaset ostalih simptoma koji su me pratili dugo vremena. Tog dana mi je, ma kako to patetično zvučalo, moj život ponovno vraćen.

Ja sam za sada osim te naperosti i nervoze skroz dobro, a nadam se da će i tvoja curica ponovno dobiti sretnu i nasmijanu mamu.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja sam kratko bila na lijeku ali nekom drugom tako da o ovom tvom ne znam nista,samo sam htjela pruzit podrsku
    Posljednje uređivanje od adal : 03.01.2012. at 23:32

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

želim vam samo pružiti puno puno i nade da ćete pronaći adekvatnu zamjenu za lijek, i ja sam u jednoj (ne kratkoj) fazi u životu imala napadaje panike i sad mi se još povremeno jave, ali rijetko i mogu reći samo da znam kako vam je, a pogotovo ako ste s lijekom uspjeli dovesti svoje živote u normalu i sad vas opet plaši što i kako bez njega

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pliva više ne proizvodi Anafranil, ali se isti lijek može uvesti iz inozemstva (Njemačka ili Austrija). Trgovački naziv mu je Klomipramin, dolazi u pakiranju od 100 tableta jačine 25 mg.
    Postupak je slijedeći:

Morate imate recept od:

a) psihijatra; ili
    b) liječnika opće prakse uz kopiju povijesti bolesti od psihijatra.

Recept ne smije biti stariji od mjesec dana, a povijest bolesti od 6 mjeseci. Recept mora biti uredno požigan (znači oba žiga - i liječnika i ustanove).

Na receptu mora biti naznačeno pakiranje od 100 tableta (inače dobijete najmanje pakiranje),

Recept odnesete u najbližu ljekarnu i čekate između 2 i 3 tjedna da lijek dođe. Cijena tog pakiranja od 100 tableta je oko 100 kn.

Svaki put kad naručujete morate nositi novi recept i svaki put ćete čekati.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

malo smrdi, ali je drag.

negdje sam vidio oglas za pesa kojeg zovu Zen. I u opisu piše da je Zen besplatni apaurin.
    e, ovaj moj možda ne smiruje, ali će sigurno depresiju zamijeniti ljutnjom kad se pokenja na parket....

A bolje ljutnja nego depresija....

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

martinaP, odlična informacija i svakako ću vidjeti s liječnicom što ona misli o tome. Ja sam uzimala samo jednu tabletu od 25mg dnevno pa bi mi ovo pakiranje potrajalo preko 3 mj.

Mujica, slažem se s tobom da su životinje super terapija jer i sama imam i psa i mačku te ne mogu više zamisliti život brz njih. Više nisu u fazi da rade nered po stanu (imaju 6 i 4 god.) i sad su samo čisto zadovoljstvo (osim kad ti se baš ne da s kauča na kišu u obaveznu šetnju). Ali vjeruj mi da u onoj fazi u kojoj sam bila ti ljubimci ne bi baš profitirali. A previše volim životinje da im se ne posvetim onako kako zaslužuju. Već sam pisala da ni za djecu nisam bila u stanju adekvatno skrbiti neko vrijeme i da je mm nerijetko morao biti i tata i mama. Ali sam također za to čim Teici bude malo bolje i ako ima mogućnosti da udomi kakvo dlakavo klupko.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

...neki dan me vidjela da plačem i zagrlila me i počela i ona plakati
    Srce malo.
    Ne znam ništa o ovom lijeku samo mislim na tebe i nadam se da će i tebi i Bodulici pomoći ovo šta piše martinaP.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svima puno hvala

Nemojte zamjeriti što vam se svima pojedinačno nisam zahvalila - i ovo pišem kroz zavjesu od suza.

Ova informacija da se Anafranil može nabaviti izvana mi je zlata vrijedna!!!

Moj liječnik (psihijatar) sutra ide u Austriju - možda će moći nabaviti lijek tamo?

Ima moju povijest bolesti, napisat će recept (kao što ga je i dosad pisao), požigati sve to.

MartinaP, što misliš: ima li šanse da ga nabavi tamo, na licu mjesta?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Teice

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Teice

s tobom u mislima sam...

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zlatni ste

Cijeli život nisam imala ovoliku podršku kakvu mi je vi dajete, vjerujte.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Vjerujem da dotični lijek u nas ima za nabaviti (BiH) i da to nije nemoguća misija.
    Lijek nije na pozitivnoj listi (dakle kupuje se), ali mislim da jeste registrovan.
    Pretpostavljam da ti je za kupovinu dovoljan nalaz od psihijatra na kom piše šta trebaš uzeti od terapije i tvoja putna (ili kakva druga identifikaciona) isprava. Ako je frkovito, idem sutra da pitam u apoteci kakva je procedura i ima li lijeka.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vještičica, hvala !

Zahvaljujući savjetu od martineP , javio mi je psihijatar da je Anafranil kupio u Austriji jučer.

A da je frkovito, je, nažalost.

Dok sam u takvom stanju, ništa ne mogu ni za sebe a kamoli za dijete.

I onda je dijete kod bake...

(Dao Bog da nikome ne treba ništa od ovih lijekova! Ja moram, imam civilni PTSP i još toga "usput"...)

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Teice drago mi je da si uspjela nabaviti tabletice

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Teice dobro je sve!!!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

vještičica, hvala !

Zahvaljujući savjetu od martineP , javio mi je psihijatar da je Anafranil kupio u Austriji jučer.

A da je frkovito, je, nažalost.

Dok sam u takvom stanju, ništa ne mogu ni za sebe a kamoli za dijete.

I onda je dijete kod bake...

(Dao Bog da nikome ne treba ništa od ovih lijekova! Ja moram, imam civilni PTSP i još toga "usput"...)

Ajde super da si uspjela nabaviti lijek! Još jednom hvala martiniP

A dotle, evo ti malo Đoleta (ako sam dobro skužila voliš ga slušati kao i ja). I dobro on kaže: "Bez crne bela ne bi vredela", jer tek kad upoznaš onu tamniju stranu života onda više uživaš u lijepim stvarima. A tebe još čeka puno lijepog.

http://www.youtube.com/watch?v=PlTn1gVSNVU

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo šaljem još malo podrške !

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I obećavam da neću više, ali kad sam jako down mene ova pjesma tako podigne iako je pomalo melankolična.
    Nije kao anafranil, ali djeluje...

http://www.youtube.com/watch?v=81Fbu...eature=related
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 06.01.2012. at 18:13

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bodulice, volim Balaševića - isto kao što znam da ga ti voliš

Ali i kada sam OK, uvijek me rasplače, baš uvijek...

Hvala ti za to što si mi rekla da me čeka još puno toga lijepog u životu

Znaš, jako puno puta bih ja da me nema više, mene - tog mog previše tužnog života, je*emu-

srce osjetljivo, ko za vraga u "prava" mjesta" gađano, uh.

Moram biti bolje.
    Imam malu curku i živim za nju

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Audrey, hvala, hvala puno

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bodulice, volim Balaševića - isto kao što znam da ga ti voliš

Ali i kada sam OK, uvijek me rasplače, baš uvijek...

Hvala ti za to što si mi rekla da me čeka još puno toga lijepog u životu

Znaš, jako puno puta bih ja da me nema više, mene - tog mog previše tužnog života, je*emu-

srce osjetljivo, ko za vraga u "prava" mjesta" gađano, uh.

Moram biti bolje.
    Imam malu curku i živim za nju
    Ma znam nažalost o čemu pričaš. Oduvijek sam bila toliko hipersenzibilna da me i najmanje sitnice mogu sdrmati.

Iako ne vjerujem u horoskope uvijek okrivim svoju kombinaciju raka u znaku i podznaku za sva sr*nja koja mi se dogode i bude mi lakše. Znaš onu; korak naprijed - natrag dva.

Ma sad kad ti dođe anafranil biti će puno lakše. Znam da nije baš bajno kad ti se život vrti oko antidepresiva, ali fala Bogu da postoji nešto što će i nas "pomaknute" staviti u normalu.

Kao što kažeš, imaš razlog za živjeti, a sve drugo će sjesti na svoje mjesto.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bodulice, od sličnog smo materijala, izgleda, sačinjene !

Anafranil počela piti, a prije njega pila Amyzol i Ladiomil - to mi nije odgovaralo.

I ne, uopće nije bajno kad svakodnevno piješ par lijekova samo da bi došao do pozitivne nule.

Teško je samom sebi to priznati - bar je meni tako.

Jer goooodinama sam se čudila kako sam tako "normalna" (baš se tog svog čuđenja živo sjećam, još iz srednje škole)

a doma imam katastofalnu situaciju...

"Pukla" sam tek kad sam imala 31.god. - i to je bilo jako gadno, ne dao Bog nikome!

Neću nikada zaboraviti riječi dotičnog psihijatra koji mi je rekao:" Vi ste skroz "raštimani", to vidite - badava što znate teoriju!

(op.moja: bio je strašno ljut na psihologe; rekao je da sam tipičan slučaj nekoga tko je bio na tretmanima kod psihologa:

teorija pljušti na sve strane, a psihički u rasulu, ali doslovno)

Kakve koristi imate sad od te teorije?

I samo da Vam odmah bude jasno, lijekove ćete morati piti do kraja života!"

Tad su me izvlačili s ruba ponora i ne mogu se ni sjetiti što su mi sve dali tj.kojim redoslijedom.

Tako da je ovo sad "mila majka" kako je bilo.

Ali znati da si ovisan o lijeku, inputu izvana jer biokemijski procesi u mom mozgu ne funkcioniraju kako bi trebali (a pola života jesu!),

ne, to zbilja nije ugodno.

Tješim se da su na sl.način dijabetičari ovisni o inzulinu i isto tako su svjesni toga - kod drugih ljudi to funkcionira po defaultu, a njima treba input izvana.

Tako se posložilo.

Čak i jednom Jarcu kao što sam ja

P.S.Ako ti je dugo čekati do 27., javi mi se na pp obavezno, dobro ?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Teica

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Teice, samo hrabro dalje

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Teica, jel' treba da provjeravam ima li lijeka kod nas, pošto je i kako se može kupiti?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajde, ako ti nije problem, molim te, vidi koja bi procedura bila da kupuješ za nekoga iz Hrv. !

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Teica, upravo sam pročitala tvoj post. Ja se već nekoliko godina mučum sa sličnim problemima kao i ti, i vidim da pišeš da se Anafranil više ne proizvodi. To je istina, ali ne proizvodi se u Hrvatskoj. Meni ga je prije tjedan dana prepisao moj privatni psihijatar, dao mi recept pa sam ga išla naručiti u jednu privatnu ljekarnu na Dolac u kojoj naručuju lijekove iz Njemačke. Evo danas mi je stigao . Ljekarna se zove FREBEL, a adresa je Dolac 9. Nadam se da će ti ovo pomoći...

Tariq avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Postovana Teice, u potpunosti te shvatam i razumijem tvoju situaciju jer sve sam to prozivio, na srecu ne licno na sebi, vec sa majkom. Ona je naime vec duuuugi niz godina na Anafranilu, Ladiomilu uz koje uzima po preporuci ljekara i lekotam 3x3 mg + Eglonyl. Ta terapija ju je donekle uredno drzala, uz smanjenje i povecanvanje doze kako anafranila tako i ladiomila s vremena na vrijeme. iskustvo je zaista pokazalo da su zimski mjeseci kud i kamo tezi za ovakve bolesnika. Dakle borimo se sve dok.... evo i do nas nije doprla informacija a u koju smo se i sami uvjerili kako na trezistu ili nikako nema anafranila ili ga ponegdje jos i ima ali ga je vrlo tesko naci. Dobro sam se raspitao i dosao do podataka da Anafranil vise ne radi PLIVA ali obzirom da sam ga nasao u jednoj apoteci po cijeni od oko 14,00 KM uvjerio sam se da ga ipak ima i da ga radi firma NOVARTIS (Svicarska). Dakle ima ga i kod nas u BiH ali tesko se moze naci tako da kad naletim na odredjenu kolicinu ne propustam da sve uzmem. Ono sto uporno radim jeste da pozivam telefonom razne apoteke i interesujem se za taj lijek navodeci im podatak da Anafranil ne radi PLIVA vec NOVARTIS i da ga tako pokusaju nabaviti. Trenutno uspijevam ali sumnjam da ce to jos dugo potrajati jer evo kako vidim i u Hrvatskoj su problemi sa time. Iskreno kao i ti i ostali na forumu, bojim se reakcije na bilo koji drugi lijek koji bi bio alternativa Anafranilu zato..... "tooo scared" i svaka informacija gdje se moze nabaviti dobro dodje...hvala unaprijed

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo da se i ja javim.

Obavila pregled 27.1. i psihijatrica mi je samo dala potvrdu s kojom sam otišla u apoteku gdje su mi naručili anafranil, naravno pod drugim imenom.
    Problem je u tome što treba čekati 3 tjedna i teta iz ljekarne mi je rekla da će najvjerojatnije stići pakovanje od 50 tableta po cijeni od oko 100kn.
    Ne znam zašto ovako dugo moram čekati jer vidim da su neki od vas puno brže došli do lijeka, a ja sam toliko razdražljiva i nervozna da sam i opomenu na forumu dobila što mi se pod terapijom sigurno ne bi dogodilo.
    E sad, ako dobijem pakovanje od 50 tableta, to mi je za manje od 2 mj, a ako moram čekati po 3 tjedna da lijek stigne onda ću morati svako malo u ljekarnu po novu turu.

Ma baš sam ljuta što ga više pliva ne proizvodi. Ma pregrmit ću i tu lovu koju moram izdvojiti, ali ovo čekanje mi teško pada.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bodulica, imaš pp !

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bodulica, imaš pp !
    Odgovorila sam, ali nikad nisam sigurna da li uspješno odašaljem taj odgovor

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Odgovorila sam, ali nikad nisam sigurna da li uspješno odašaljem taj odgovor
    pa koka, samo odeš na inbox-poslano i tamo vidiš je li uspješno poslano

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    pa koka, samo odeš na inbox-poslano i tamo vidiš je li uspješno poslano
    Baš ti hvala

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno Anafranil je mogoče kupiti

Dragi sosedje,

Upam, da boste približno razumeli slovensko. To glede Anafranila in zdravil, ki jim je potekel patent je pač igra farmacije. Ker je na trgu veliko generikov, je cena Anafranilu padla. In Plivi se ne splača več delati tega zdravila, čeprav je izredno dober in se ga ne da preprosto zamenjati. Za ženos em našel rešitev, ker ji drugi nadomestki nikakor niso ustrezali.

Anafranil se lahko kupi preko interneta, generik ali licenčno. je kar nekaj dobaviteljev iz Kanade.

http://www.pharmacychecker.com/compa...g/37361/63269/

Vendar vsi ne dobavljajo v Evropo, pri nekaterih se ne da plačati z Mastercard, itd.

Jaz sem nabavil pri

http://www.bigmountaindrugs.com/Drug/Anafranil

kjer stane okrog 100 tablet (25 mg) 70$ ali 35$ generik. Zraven še 25$ poštnine. Plačal z Mastercard in 14 dni trajala dobava. Prvič sem kupil generik, sedaj pa naročil originalno od kanadskega proizvajalca, ker žena generiku proizvedenem v Indiji ne zaupa preveč.

Seveda je potrebno zraven pripeti še kopijo recepta, kjer mora pisati tudi koliko naj se jemlje.

Sedaj bom poskušal še od zavarovalnice dobiti povrnjeno.

Torej me res zanima, zakaj nihče tega ne uvaža v Sloveniji in Hrvaški??

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To je stari lijek, danas se vrlo malo koristi, gotovo da je napušten u praksi i vjerojatno ga se nikome ne isplati proizvoditi za tako malo tržište kao što je naše ili slovensko.

Lijekove (barem u Hrvatskoj) nije dozvoljeno uvoziti preko interneta, carina to ne pušta. Ne znam da li je netko pokušao pa da mu je to prošlo.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 04.02.2013. at 12:28

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

teice i ostale cure, držite se

a martinaP jest pravo zlato, šta da vam kažem...

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

martinaP i AdioMare,

Domn, mi iz Hrvatske naručujemo preko ljekarni, i originalni lijek stiže iz Njemačke.

Također se može kupiti u Austriji - kutija od 100 tbl košta oko 80 kn (cca 10 eura)

a kad naručujemo preko ljekarni, to nas znači košta duplo! (oko 165 kn ili 20 eura).

Tako da mislim da je vama povoljnije otići kupiti u Austriju nego naručivati preko

interneta!
    Posljednje uređivanje od Teica : 04.02.2013. at 16:03

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Pozdravljeni Domn,
    želel sem vam pisati zasebno sporočilo, ampak očitno na tem forumu to ni mogoče. Nujno moram priti do Anafranil zdravila, saj nobena zamenjava ne pomaga. Prosim, če mi lahko sporočite vaš email naslov na plajovic@gmail.com, ker imam nekaj vprašanj v zvezi z naročilom zdravila iz tujine. Hvala!

Citiraj Domn prvotno napisa Vidi poruku
    Dragi sosedje,

Upam, da boste približno razumeli slovensko. To glede Anafranila in zdravil, ki jim je potekel patent je pač igra farmacije. Ker je na trgu veliko generikov, je cena Anafranilu padla. In Plivi se ne splača več delati tega zdravila, čeprav je izredno dober in se ga ne da preprosto zamenjati. Za ženos em našel rešitev, ker ji drugi nadomestki nikakor niso ustrezali.

Anafranil se lahko kupi preko interneta, generik ali licenčno. je kar nekaj dobaviteljev iz Kanade.

http://www.pharmacychecker.com/compa...g/37361/63269/

Vendar vsi ne dobavljajo v Evropo, pri nekaterih se ne da plačati z Mastercard, itd.

Jaz sem nabavil pri

http://www.bigmountaindrugs.com/Drug/Anafranil

kjer stane okrog 100 tablet (25 mg) 70$ ali 35$ generik. Zraven še 25$ poštnine. Plačal z Mastercard in 14 dni trajala dobava. Prvič sem kupil generik, sedaj pa naročil originalno od kanadskega proizvajalca, ker žena generiku proizvedenem v Indiji ne zaupa preveč.

Seveda je potrebno zraven pripeti še kopijo recepta, kjer mora pisati tudi koliko naj se jemlje.

Sedaj bom poskušal še od zavarovalnice dobiti povrnjeno.

Torej me res zanima, zakaj nihče tega ne uvaža v Sloveniji in Hrvaški??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •