Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: Čime skidate povišenu temp!?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Blekonja, ne brini, nije to tako visoka temperatura. Prati dijete i sve će biti u redu.
    hvala to je zaista najčešći savjet koji sam dobila u ovih par sati, sad je super volje valjda se odmorila i ok se osjeća pa i podnosi sada tu 38,1 bolje nego prije par sati

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dobro marta kaže, nije ti to visoko.
    Za ubuduće kad daješ lijek za skidanje temperature, mora ga cijelog popiti, jer je doza prema kg i slabija doza u principu ne čini puno.
    Ako je baš problem da popije, radije joj daj čepić.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Probaj sirup davat sa špricom, polako... Tako se uopće ne razlije.....

Nego, kad mjeriš temp u guzi... Jel staviš malo kreme (pavlovićeve, ili sl) na vrh toplomjera?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

cheerilee stavim kreme, nije njoj to vjerojatno do toga nego je bila valjda sva nikakva od temp., kada sam joj oko 19,50 mjenjala pelenu, uspjela sam uz pomoć moje mame koja ju je zavaravala izmjeriti u guzu imala je 38,1...opet ću probati oko 21,00 sati tada će biti 4 sata od paracetamola i dalje je i na ovo 38,1 dobre volje

nego bune me ovi digitalni i živini, ide li na dig.još +0,5, a živin kako izmjeri to je to?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a znam anemona, ali ona je strašno teška za te neke stvari, aspirator, mjerenje u guzu, popiti nešto kad treba i sl.

nažalost nemam špricu, a u nas je snijeg i sve je zaleđeno, ne znam kako ću doći do ljekarne sada, a da ne govorim da sam prestravljena zbog snijega i leda

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Blekonja, sve mi je jasno. I moj je takav, nije to ništa čudno.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo izvještaja oko 21,20 u guzu živin toplomjer (bila je dosta mirna valjda i od fibre,a i umorna je od svega) 37,6 ali iskreno meni izgleda više vruća na ruku na čelo, ne znam, uglavnom zaspala je popila jako malo mlijeka (je nešto vode 7-8 gutljaja) probat ću joj noćas opet ugurati bočicu ako mi se ukaže prilika radi vode, iskreno, jer mislim da joj nije do papice

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Blekonja ne brigaj, to je zaista ok temperatura.
    Bura dere kod nas, teško je zagrijati prostorije pa ne preporučam tuširanje, izuzev ako možeš napraviti lijepu i ugodnu temperaturu, što ja ne mogu.
    U principu je temperatura 38 stupnjeva najidealnija za ubijanje virusa i ludosti i ne treba je obarat.
    Ja osobno 38 nikad nisam obarala. Kad bi prelazila 38,3 dala bi čepić u guzu i to navečer, da se dijete opusti i zaspe.
    Preko dana sam znala tuširati da padne barem na 38.

Moj savjet, to ja radim, jer isto ne volim temperature.
    Uvijek neka ti bude poznato koliko čepića ili sirupa dati za njenu težinu.
    Na taj način, nedaj Bože veće temperature u roku od par minuta izmjeriš i daš lijek.

Što se tiče mjerenja temperature, otkako se L. rodila uvijek sam mjerila živinim isključivo ispod pazduha i nikako drugačije.
    Što se tiče viših temperature, ne brini, osjetila bi. Ja više po opipu čela usnama znam kolika je.

Što se tiče davanja lijeka užasno ti je bitno da daš dozu koja odgovara.
    Kod manjih temperatura još i nekako ako daš manje, ali kada je temperatura 40 koju zaista treba brzo obarati, daje se maksimum koliko je DOZVOLJENO za dijete.
    Na taj način si sigurna da će temperatura pasti.

To je kod tebe virozica, ne brigaj, sutra neće prelazit preko 37,5 stupnjeva, a to ne diraj i ne obaraj ni pod razno.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nemoj se borit s njom radi sirupa, da na kraju pola prolije, pola bljucne pa ne znaš koliko je ostalo u ustima.
    Rađe joj daj čepić. Unutar 20 minuta mora ostati u guzi, ako ga odmah nakon kratkog vremena izbaci, onda se ponovi.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I dok spava, ako ti se čini topla, lijepo živin ispod rukice i sigurna si da je temperatura točna.
    Ako djeca nisu mirna dok se mjeri temperatura onda se toplomjer drži 7 minuta (tako je bar meni rečeno).

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Mi počinjemo skidat temperaturu kad je 38.5 i to sa čepićima ako je iznad 39 onda sa sirupom Ibuprofenom. Manju od te temperaturu ne diram samo je često provjeravam i to u guzi sa digitalnim toplomjerom.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •