Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Iskustvo sa uterus i vagina duplex,uspjesnost trudnoce i mpo sa takvom anomalijom

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno Iskustvo sa uterus i vagina duplex,uspjesnost trudnoce i mpo sa takvom anomalijom

Bok
    Nova sam na ovom forumu....
    Inače imam vaginu i uterus duplex sa pregradom koju mi nisu odstranili i vjerovatno u malom procentu mi stvara probleme.Sa neplodnoscu se borimo vec 5godina koje su prohujale takvom brzinom da toga nismo niti svjesni i zbog toga sve vise padam u ocaj i depru.
    Zanima me da li netko ima iskustva sa duplom maternicom i umjetnom oplodnjom jer ja osobno nisam jos nikoga upoznala sa takvim problemom,pa vas molim sa bilo kakvom pomoci kako bi mi bilo lakse se snaci sa svojom sudbinom.
    imali smo:
    6 inseminacija
    1 mpo u Vinogradskoj(neuspjesna) 2.2010
    1 mpo u IVF Centar beta 1,95(neuspjesna)-30.12.2011

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Moja prijateljica je par dana prije Božića rodila curku nakon jednog pokušaja ICSI-a u Rijeci. Znam da su joj prilikom laparoskopije zarezali pregradu ali je nisu odstranili jer je bila debela. Rodila je na carski. Uz to imali su problem i muške neplodnosti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Znam osobu s dvije vagine i dvije maternice, i tri spontana začeća, od čega dva zdravorođena djeteta, a jedan spontani, nije imala problema s neplodnošću, ne znam koliko ti pak to pomaže. Sretno!

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala vam puno na odgovorima i podrsci....tesko je kad ne poznas nikoga osobno s tim problemom a svaki dr ima svoju pricu i verziju....jedino sto bih pohvalila ekipu iz IVF centra u zg jer nakon 5god lijecenja pronasla sam dr koji mi je rekao da prvo moramo obaviti lazni transfer jer se mora vidjeti da li je moguce doci do obje maternice .... dok drugi dr to nisu nikad niti pokusavali nego su mi samo obavili sto su imali i to je to.....sad se drzim samo ovog dr i nadam se da cemo uspjeti postati jedno roditelji.M ima problema sa sporim i manje prokretljivim spermicima al smo uspjeli to malo dovesti u red sa Bioastinom,vitaminom e i cinkom....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Medeni, na dobrom si mjestu, dr. L i za neke druge stvari (tipa problematičan grlić) volio radit probne transfere, igrom slučaja ta žena je spontano zatrudnila nakon MPO-a pokušaja, a vrlo brzo nakon prvog zdravorođenog djeteta spontani, pa onda opet vrlo brzo nova OK trudnoća. Ali, eto, meni je prva za koju sam čula da ide na probne transfere.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.01.2012. at 09:18

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Superiska je kad imate s kime podjeliti i probleme i iskustva....ovo sa dr L ima neke logike jer stvarno smo obisli dr i dr i svaki mi je rekao drugacije cak sam bila i u Poliklinici Podobnik pa mi je rekao da sam puna cista i prepisao mi tablete od kojih sam se naglo udebljala da sam posudila hlace jer nisam imala sta obuci...i kad sam dosla kod dr L rekao mi je da je sve ok i da nemam nikakve ciste....i ovaj njegov lazni transfer ima smisla....u VV mi nisu radili nikakve probne transfere i cak ni neznam u koju maternicu su mi ubacili zametke al znam da mi je beta bila 0...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno bok

eto i mene na vaš forum po prvi put
    ja imam dvije matternice i dvije rodnice nemojte zamjeriti što to nisam napisala na latinskom ovako mi je jednostavnije,to sam otkrila sa 17 godina.Zbog tog problema morala sam obilaziti razne klinike i svagdje sam nailazila na odgovor nećete moći imati djece. Igrom slučaja po preporuci kolegice otišla sam u Čakovec kod doktora Varge koji mi je jedini dao nadu da ću imati djece i bio je u pravu.Sada sam majka imam tri sina i kćerku. Dva sam zanijela u desnoj ,a dva u lijevoj maternici.Svo četvero rodila sam carskim rezom a zanijela prirodnim putem.Stoga nemojte gubiti nadu.Jedno dijete su mi doktori u Varaždinu očistili u trečem mjesecu trudnoće jer su mislili da je vanmaterična trudnoča ,a nije bilo tako nego je bilo začeto u desnoj maternici.Želim vam sreću volite se i sve će biti u redu.

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Bok
    Hvala vam puno sto ste mi se javili jer mi je sad lakse kad mi se netko osobno javi sa istim slucajem i kad znam sad da su cuda moguca...
    Mi vam isto hodamo po dr i svatko od njih ima svoju dijagnozu mada moram priznati da mi nisu bas rekli direktno nikada da necu moci roditi al su mi rekli da je slucaj u svakom pogledu kompliciran jer moraju paziti kad idem na potpomognutu oplodnju u koju maternicu vratiti i koliko da mi stave oplodenih zametaka u koju maternicu.
    Neki su mi rekli da mogu mozda i prirodno al je problem jer je moj suprug vozac medunarodne spedicije i mi smo samo vikendom zajedno,s tim da on isto ima problem sa sporim i slabo pokretnim ....ali ne gubimo nadu da cemo i mi jednom postati roditelji.SHvala vam jos jednom sto ste mi ulili nadu!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Medeni, za slučaj dvije vagine i dvije maternice koji ja znam nisu ništa specijalno komentiravali (doktori) jer im je žena već došla s trudnoćom, koja je bila onda spontani, pa vrlo brzo OK trudnoća br. 1, pa vrlo brzo OK trudnoća br. 2, samo su je više pratili (prvu trudnoću i dosta dugo polegli, druga je išla pod normalno). Mislim da su kod nje sve trudnoće bile u jednoj maternici, koja je veća, ali ne znam to sto posto. Porodi cu bili CR-om. Žena im je bila prevlika nepoznanica da bi govorili bit će ovako, bit će onako. Bilo je OK, sve trudnoće spontano začete, bez ikakvih IVF saga itd.

Tako da treba kod vas sve ispitati (da ta jedna stvar ne preuzme pozornicu skroz), a sigurna sam da dr. L hoće, jer, eto, ne znači niti to da će žena/par bit subfertilni, ova moja je skroz lagano ostajala trudna.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.01.2012. at 11:07

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, i ako još nisi (pretpostavljam da jesi) možda ti ne bi bilo zgorega odraditi UZV abdomena na nekom sistematskom čisto da se čekne jesu li ostali okolni organi tu u svom očekivanom broju (kod ove moje nisu, nešto je viška, nešto fali, ali ništa što bi utjecalo na njen najnormalniji život). Sve je kod nje bilo otkriveno slučajno, u tinejdžerskoj dobi, a MPO nikad nije niti dotakla.

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Slali su me prije par godina na uzv bubrega(prije operacije mioma na desnoj str maternice) i hvala bogu sve je ok imam 2 kom....jer u takvim slucajevim bude manje jedan bubreg....Hvala bogu ko moze prirodno ostati trudan i da nemora sve ovo prolaziti po klinikama...kod mene je jos jedan problem sto mi je desni jajovod zastopan a lijevi je uredan ali su mi plodni dani samo u desno....pa sam sama po sebi bas specificna al sretna sam da sad nasla pravog dr L i vjerujem u njega iako sad prvi pokusaj kod njega nije uspio...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, medeni, onda imaš sve odrađeno, na jednom od najboljih mjesta za MPO u Hrvatskoj si, svi se nadamo da će uskoro ukinut ovaj drakonski zakon i da će doktori, kako je i međunarodni benchnmark, smjeti svima oplođivati sve dobivene stanice u IVF-u, a ne samo tri (jer je to vrlo rijetko u IVF-u 1:1 - 1 folikul=1 stanica=1 beba, a postotak postaje tek "izazovan" što ženine godine rastu). Sad vam treba, u stvari, malo sreće. Nisi napisala koja je tvoja dob, ili ja nisam pročitala, to je vrlo bitan, ako ne i najbitniji (uz sreću, of kors) faktor u IVF-u, pa čak bih rekla i bitniji od dvije maternice i ostale priče. Opet, teško je prognozirati, neko uspije against all odds, i u "krivoj dobi", a neko se iz "piece of cake" slučaja i zelenih godina pretvori u IVF maratonca koji ne uspije u toj priči.

Zato ti želim sreću, to je ono što je najviše u svemu potrebno, a na dobrom si mjestu i sve ste OK poduzeli.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Inače, u prvom pokušaju uspije njih 30% (računajući po standardnim pravilima IVF-a - puna stimulacija i oplodnja svih dobivenih (8-15, ko više, ko manje) stanica u IVF-u. Neki slovenski standard je da 60% uspije unutar 2 godine, s odrađenih 4 stimulirana IVF postupka. Znači, to što vam nije uspio prvi pokušaj... ne govori u prilog tome da je doktor loš... nego je to u IVF-u tako.

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

rkosca11 ako mozes samo da napises kako i na koji nacin ti je pomogao dr Varga?Hvala!!!

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Imam 37god(blize 38god) MM 33god...
    Dobivala sam Merionale i Suprefakt i izvadili su mi 8JS i oplodili 3 ali medutim vratili su mi 2 oplodene u lijevu stranu a u desno su trebali samo 1 ali jednostavno iz nekog prirodnog cuda nije htjelo proci pa su nakon nekog vremena odustali,tako da sam isla kuci samo sa dvije oplodene....Sama biologinja mi je rekla da u prosjeku od 10 pacijenata uspije 3-4 djevojke...A dr L mi je sad rekao da cemo promjeniti terapiju pa cemo vidjete kako ce dalje biti...
    Jedino cega me je strah to je sam proces punkcije jer me je jako jako boljelo i jedva sam izdrzala bol.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Medeni, iskreno, veći ti je problem (po meni), dob od te tvoje anomalije. Suprugova dob je relativno nebitna, ali ženina jako puno toga definira (konkretno, prije su se postupci vrtili preko HZZO-a samo do 38.-mejer nakon toga postotak uspješnosti pada, ali to ne znači da ga nema, a kome se dogodi, tome je 100%).

Ti bi definitivno benefitirala od promjene zakona u Hrvatskoj, kažu da će to bit skoro, onda će se opet vratiti stari postoci uspješnosti (jer sad ne možeš računati da si bila na pravom IVF pokušaju s oplođene 3 stanice, a zamrzavanje jajnih stanica). Po meni i po nekim međunarodnim standardima.

Ali, ljudi ti na to različito gledaju.

U svakom slučaju, L ti je super, novi (normalni) zakon bi kao trebao bit donesen u veljači, ako ne bude, onda ćeš razmišljat što i kako dalje, moja ti je poruka zapni sad i idite koliko god možete. SRetno!

medeni.angel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

A Ina33 i ja se toplo nadam promjeni zakona ali jedno je sigurno necu bas odustati jer sam odlucila ici do kraja dokle god to budem mogla podnjeti...
    Kad smo krenuli s dr ja sam imala 33god i kad sam vidjela oko sebe starije zene u sebi sam zlocesto mislila sta su bas cekale do sada al u stvari sad tek jasnije vidim da kad si u tome da godine prolete a da toga nisi niti svjestan a i da je svaka od nas pojedinac za sebe i da svaka od nas ima svoju pricu...
    Hvala na iskrenim savjetima....da sam bila pametnija prije sam se mogla logirati na ovu stranicu...vise bih saznala o svemu sta me je zanimalo....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam krenula s 30, rodila u 38.-moj, tako da dobro razumijem protek vremena. Sretno, zapnite sad!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •