Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: MUSTELA dječja kozmetika

Sylvester

Početno MUSTELA dječja kozmetika

Kod nas u hrvatskoj je pravi bezobrazluk u određivanju cijena.
    Naša Ema ima atopijski dermatitis i probali smo sa svakakvim kremama ublažiti osip, te saznali da je mustelina stelatopia jako dobra. Kod nas u ljekarnama košta oko 150,00 kn a u Francuskoj košta svega 9,30 eura, a oni su ujedno i proizvođači, šampon za kosu tj. tjemenicu kod nas košta 85,00 kn , a tamo 45,00kn. Ja sam sada nakupovao u Parisu kozmetike tako da ću vjerojatno do sljedećeg puta imati dosta zaliha. vjerojatno su i uljne kupke puno jeftinije jer ne znam koliko koštaju u našim odurnim ljekarnama.
    Ti vlasnici privatnih ljekarni i biljnih drogerija stvarno si malo previše umišljaju i daju slobode, pa tako na jadnoj djeci idu zarađivati (sram i stid ih bilo, balkanci lopovski).
    Da vam ne govorim koliko su eucerinove kupke, kreme i ostale stvari sve za 50% jeftinije nego kod nas pa i pojedine vitamiske tablete.
    S toga ako vam netko ide u Francusku ili tamo živi neka vam pošalje ili donese nešto od toga jer će vas izaci puno, puno jeftinije.
    Kada bi mogli svi vani kupiti bilo bi to prekrasno, a naša ljekarska gospoda sa 500%-tnim maržama bi propala u zemlju skupa sa svojim cijenama. Daj bože da što prije uđemo u EU pa se takve stvari više neće događati. :D

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i mi koristimo mustellinu liniju za atopičnu kožu

skupo je, al kaj ću, nemam izbora, to mu pomaže

žicat ćemo mostarku da nam pošalje

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I moj misac Mihael ima atopicnu kozu pa ga kupamo svako vece u Mustelinoj uljnoj kupki. Jedna nam bocica jedva dotraje mjesec dana a da ne govorim za kreme. Doduse, kremu koristimo Avenovu Exomegu jer se nama pokazala bolja od Musteline ali svejedno mjesecno nas kozmetika kosta oko 400 kn. Skupo ali za zdravlje nasih klinaca dali bi i troduplo!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, sad mi je lakše jer i mi peremo svakodnevno u uljnoj kupki, a nekako mi se u zadnje vrijeme počelo činiti da je to previše i da drugi ne rade tako. Meni ta uljna kupka ne traje niti mjesec dana, ali krema traje stvarno dugo.
    Lea je unatoč tome opet imala jedan lišajčić na ruci, a ovaj puta nije prošao od Wolf baze nego sam morala mazati Elocomom. I malo joj je suha koža na jednoj nozi, baš me doktor na to upozorio. Tako da mislim da bi, da ne tretiramo svakodnevno kožu, bilo većih problema.

lidac2004

Početno

mi J. kupamo u uljnoj kupki svaki drugi dan a one druge dane ju samo otusiramo cistom vodom bez sapuna.
    mazemo ju stelatopiom svaki dan, jedno vrijeme,kada je imala dosta fleka, mazali smo ju dva puta dnevno.

koliko stavite kupke u kadu?
    po cepovima ili od oka?

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mustela je super.. Ja za Luku kupujem mlijeko za tijelo i kremu za suhu kozu i pravo je efikasna.
    Nisam znala da je toliko drasticna razlika u cijenama :shock: .
    To je pravi bezobrazluk!!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da cijene variraju za kremu od 130 kn do 170. nekako kad cijena pređe 150 kn uvijek mi je slabo od cijene. Uglavnom u ZGB u ljekarni u Harambašićevoji imaju najnjiže cijene koje smo mi iskopali u gradu. Predzadnji put mm je kupio kupku za 119 kn, pa sam ga poslala po još ali nova tura je nešto skuplja oko 129 kn. Pogledao je i cijene kreme i rekao mi je da dođe 132 kn.
    Mi se kupamo svaki dan u kupki i mažemo jer imamo lišajkeve po rukicama i trbuščiću, a i mažemo tako da nam također jedno pakiranje kupke i kreme ne traje mjesec dana. Zadnji tjedan sam ga počela tuširati i to s onim stelatopijinim gelom, pa smo smanjili kupanje.
    Lidac mi stavljamo dva čepa u kadu ali naravno onu malu za klince, mislim da tako piše i u uputama.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moji su klinci veći, pa koristim samo Mustelinu kremu za lice. Stalno im hoću kupiti i mlijeko za tijelo....al nikad novaca za oboje. A sad još i ta informacija koliko to košta u Francuskoj, ma .....šta reći (jel se još proizvodi Becutan?)

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja onako od oka štrcnem dva puta i promijesam rukom, uglavnom da voda poprimi onu "masnocu", kad bi stavljala po cepima ne bi mi trajala ni dva tjedna. Uglavnom koza mu je vidljivo nahranjena i kad preskocimo kupanje zbog prehlade ili nekog drugog razloga vidim da mu to fali tako da prakticiramo kupanje svaku vece. Sto se tice mazanja, ja Mihaela mazem dva puta dnevno Exomegom a u medjuvremenu niveinom soft kremom, bitno je da mu koza nije suha a njegova "popije" odmah cim se namaze. Njemu je dermatitis zahvatio pregibe rukica i noga, vrat i prsa tako da ga cijeloga mazem.

Sylvester

Početno

Što se tiče stavljanja kupke , mi štrcnemo otprilike vrlo malo u vodu i malo na trljačicu. kupamo se svaki drugi dan , a lice mažemo 3x dnevno, pošto nam po licu povremeno izade osip.
    Daj bože da što prije uđemo u EU pa ce si moći u guzove zabiti te svoje proizvoljne cijene.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja za neurodermitis zasad koristim 'exomegu' i bolje je ali ne prolazi... u kupku stavljam svaki drugi put bademovog ulja...
    no razmisljam o 'mustelinim' proizvodima jer ih dosta hvale... u hrv. si ih nisam mogla priustiti ali ovdje mogu, a da su ovakve cijene u hrv. mogla bi si ih i dok sam jos bila doma priustiti...
    dakle ovdje je:
    mustela - baby, dermo 'cistac' koze - 500ml - oko 70kn
    - baby gel, kupka - 200ml - oko 50kn
    Mustela - Bébé Cold cream - Cr

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovo o čemu mi pišemo i što je tako skupo je STELATOPIA linija, ne 'obični' Mustela proizvodi, pa pogledaj koliko košta Stelatopia. Inače ne znam baš točno kakve su cijene Mustela kozmetike, nedavno sam kupila šampon, i čini mi se da je skuplji od 42 kune, mislim oko 50, ali ne znam točno. Krema za guzu, velika, je oko 65 kuna.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i kod nas su cijene jako različite od apoteke do apoteke, npr. avene trixera kremu sam platila 100 kn, a poslije je vidjela u drugoj za 88 kn :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa pogledaj koliko košta Stelatopia
    moze, budem ovih dana obletila apoteke.

Sylvester

Početno

Razlika je drastična u svim cijenama u biti što je proizvod skuplji to je veća razlika cijene.
    E pa dragi moji vrijeme je da toj našoj ušljivoj gamadi nekako stanemo na kraj sa tim cijenama ali ne znam kako. Ima li tko kakav prijedlog, možda da ih damo u novine kako zarađuju na bolesnoj djeci, prokletinje jedne odurne.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Inače ne znam baš točno kakve su cijene Mustela kozmetike, nedavno sam kupila šampon, i čini mi se da je skuplji od 42 kune, mislim oko 50, ali ne znam točno. Krema za guzu, velika, je oko 65 kuna.
    Ja sam šampon platila 65 kn, a losion za tijelo 98kn.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi smo kupili mustela šampon za tjemenicu u Osijeku-76 kn.vidimo da je u ZG i u drugim mjestima puno više...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Marže u ljekarnama variraju od 20 do 35%, tako da od nekakvima 500%-tnim maržama nema govora. Toliko variraju i cijene u ljekarnama. Ostatak u razlici cijene kod nas i vani je posljedica visokih cijena distributera. Kod njih nema konkurencije, jer jedna linija kozmetike u Hrvatskoj ima samo jednog distributera, i dok ne uđemo u EU tako će, nažalost, i ostati. Kod Mustele je to posebno izraženo, ali nema zakonske mogućnosti kojom bi se moglo na to utjecati. Cijene lijekova regulira HZZO, ali ovdje je riječ o kozmetici (medicinskoj, ali svejedno kozmetici). Njoj se cijena slobodno formira.
    Tko može i ima priliku, kupuje vani.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo, ja danas u sibeniku kupila mustelinu stelatopiu, 136 kn.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Da Mustela je za 20-40% digla cijene u odnosu na one od prije godine dana i zato smo ih otkacili. Kupit cu je kad je nadjem vani.
    Trentno koristimo Adermu za atopijski dermitis (isto skupa ali sam po preporuci s foruma kupila i zadovoljna sam) a tusiramo se sebamedom za bebe (25 kn) i dobar je.
    Cak mustela u odnosu na druge (Eucerin...Aderma...i ostale) niti nije tako skupa ali me je razljutilo poskupljenje.

Sylvester

Početno

Citiraj mamaS prvotno napisa
    Da Mustela je za 20-40% digla cijene u odnosu na one od prije godine dana i zato smo ih otkacili. Kupit cu je kad je nadjem vani.
    Trentno koristimo Adermu za atopijski dermitis (isto skupa ali sam po preporuci s foruma kupila i zadovoljna sam) a tusiramo se sebamedom za bebe (25 kn) i dobar je.
    Cak mustela u odnosu na druge (Eucerin...Aderma...i ostale) niti nije tako skupa ali me je razljutilo poskupljenje.
    Sve to što si nabrojila je kod nas jako skupo i slažem se, a vani za 50% jeftinije.Samo ne znam načina kako bi svi mogli kupovati vani pa da stanemo na kraj tim našim ne znam ni kako da ih nazovem ...
    Možda netko iz Slovenije pregledava forum pa neka nam javi kakve su cijene kod njih!?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo, samo da potpišem kolegicu martinuP.
    Nisam vlasnik ljekarne, ali radim u jednoj. I to variranje marže stvarno može promijeniti cijenu za par kuna. Naravno, na većoj cifri više, na manjoj manje.
    Ali već je i veleprodajna cijena po kojoj mi dobijemo proizvod iz veledrogerije u ljekarnu dosta veća od one za koju ti, Sylvester, kažeš da je maloprodajna u Francuskoj.
    Ako na to još dodaš PDV (koji opet nema veze s nama) pa čak i minimalnu maržu (a ne može jedna ljekarna volontirati) onda dobiješ takvu cijenu.
    Pa si ti sad razmisli tko je ušljiva gamad, a nemoj odmah napadati ljekarnike

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Jel ima koja Karlovčanka da mi zna reći di u Karlovcu ima Musteline kozmetike,ako ima?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zvala sam zastupnika musteline kozmetike i rekoše mi, što je i logično, da u većim ljekarnama moguće imaju nižu cijenu. idem danas u potragu za emolient kremom po preporuci dermatologa pa javim rezultate potrage.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kao što sam obećala...

ovo su rezultati jednog vremenski i lokacijski ograničenog istraživanja:

tražila sam konkretno emolient kremu (200ml):

cijena u apoteci pod zidom 163kn
    cijena u apoteci u Petrovoj (kod rotora) 157kn
    cijena u apoteci u Harambašićevoj 132kn

razlika je očita.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ali to je zbog razlike u marži koja je opet ograničena.
    I to je jedino što se može "prigovoriti" ljekarnama.
    Ali i ta najniža cijena je još uvijek puno viša od one za koju Sylvester kaže da je maloprodajna u Parizu. o tome govorimo. Možda u Francuskoj nemaju porez na dječju kozmetiku

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ima li neko saznanja o cijenama u Grazu? Sutra ide rođakinja pa ako je razlika u cijenam ona mi bi tamo kupila!
    Mislim na Stelatopiu- kremu i ulje za kupanje!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Marže u ljekarnama variraju od 20 do 35%, tako da od nekakvima 500%-tnim maržama nema govora. Toliko variraju i cijene u ljekarnama. Ostatak u razlici cijene kod nas i vani je posljedica visokih cijena distributera. Kod njih nema konkurencije, jer jedna linija kozmetike u Hrvatskoj ima samo jednog distributera, i dok ne uđemo u EU tako će, nažalost, i ostati.
    To je istina. Visoke cijene kozmetike uglavnom su posljedica pohlepe veledrogerija.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ali mi u ljekarnama smo uvjiek zadnja karika na kojoj se sve lomi i koji svašta na taj račun moramo čuti od pacijenata, a ni krivi ni dužni..
    hvala Bogu, bit ću na porodiljnom kad krene nova lista lijekova po kojoj će pacijenti još i više plaćati nego sad

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o jadna li sam branka1 sad si me podsjetila šta me čeka kad se vratim raditi za 20-ak dana :shock:

već sam toliko doma da sam zaboravila kako je to kad te za sve krive

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ali ima i puno lijepih zgoda, jel tak?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sigurno da ima i zato se i veselim povratku na posao

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo, da malo osvježim ovaj topic. Maleni mi ima tjemenicu i nakon što već 3 mjeseca to pokušavam riješiti baby uljem (Johnson) i četkanjem, ona malo nestane, pa se pojavi i tako u krug . Iz tog razloga odlučila sam probati Mustelin šampon protiv tjemenice i jučer sam mu prvi put oprala glavicu s time, slijedeći upute, naravno: na vlažnu glavu umasirati šampon, ostaviti da djeluje 1-2 min i isprati. I sad mu je glava puna tih ljuskica koje se skidaju s kože (baš kao prhut kod odraslih), uglavnom, izgleda mi gore nego prije.
    Kakva su vaša iskustva s Mustelom po tom pitanju ? Treba li se glava prati svaki dan ili treba napraviti neki vremenski razmak ? (To nije navedeno na uputama za upotrebu). Je li ovo pojačano perutanje normalna reakcija ili to baš i nije OK ?

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dobro je baš to što su se ljuskice odlijepile od tjemena,pa ih sa šeljem iščešljaj van.Mi ga koristimo,ali tek dva tri puta smo prali s njim,ali moji nemaju puno tjemenice,za sad mi izgleda ok šampon.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo ja jucer kupila Mustelin sampon protiv tjemenice cijena prava sitnica 89 kuna.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nama je taj šampon u dva pranja odnio svu tjemenicu (naravno da padaju ljuskice, i trebaju sve otpasti). Jako je bio skup, ali nam je trajao punu godinu dana.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moj maleni je imao jako izraženu tjemenicu i seboroični dermatitis po cijelom licu, kapcima, vratu. Izgledalo je prestrašno. Probali smo bepanthen, sudocremu, razna ulja i sl. , ali ništa nije pomoglo. Nakon desetak dana počeli smo upotrebljavati kremu od Mustele koja se zove Stelaker, kao i šampon. Nakon dva mazanja skoro je sve otišlo. Najtoplija preporuka za sve bebe. Izvrsni proizvodi.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nicky, ja koristim istu mustelinu kremu protiv tjemenice kao i ti,
    ali se sada pitam sta sam pogresno uradila jer nama nije nestala tjemenica od nje
    koristimo je vec mjesec dva...doduse ja se trudim sto vise cesljem skinuti pa polako spada, a imamo sest i pol mjeseci

koliko dugo drzis kremu bebi...ja svaki put par sati..i cime poslije skidas tjemenicu?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Mustela češalj i četka

Molila bih informaciju da li koristite/ste koristile Mustela češalj i četku za bebu (koju smo dobili na trudničkom tečaju) i kako ste njima zadovoljni.
    Naime, u Chicco su mi ponudili četku od prirodnih vlakana, pa me interesira ima li razlike.
    Unaprijed hvala.
    Pozdrav i sretno,

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

u ljekarnama je sve skuplje, ne samo kozmetika (mislim kremice i to). Hoćeš kupiti čaj ili sokić ili kašicu, ma sve. Ali problem je da se Mustela može kupiti samo u ljekarnama, barem ja nisam vidjela nigdje drugdje. Ma nije samo kozmetika i ostale potrepštine za djecu, nego sve. Ja sebi kupujem jeftiniju robu i cipele nego njoj, ne zato što neću nego što nema. Naravno da zarađuju na djeci, to im je sigurna zarada, znaju da moraš kupiti.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Vidjela sam da je isto pitanje postavljeno vec ali nitko nije odgovorio. Da li su mustelini proizvodi jeftiniji u Sloveniji?

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi također koristimo Mustelu i s njom smo prezadovoljni. Nisam znala da je tolika razlika u cijenama kod nas i vani. Inače do sada bih svaki mjesec kupila po jedan proizvod pa ne bi ni osjetila. Npr. pjenu za tjemenicu smo platili 80-ak kn kad je R imao mjesec dana. Nekih 7 mjeseci smo je koristili svaki dan (po 1-2 pritiska) a od kada je počela zima do danas (3-4 mj) svaka 3-4 dana i još je uvijek nismo potrošili. Da je kupujemo svaki mjesec sigurno bi mi to bila skupa investicija, ali ovako...
    A ulju ne mogu odolit... mustelin miris me obara, šta ću...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni se baš suprotno miris mustele ne sviđa jer je stvarno preintenzivan. Neiki proizvodi su nam se pokazali dobrim kao npr. šampon protiv tjemenice, šampon za tuširanje 2u1, sapun.
    Dok su neki bili katastrofa jer se osipala nakon njih (ulj za masažu) i na kraju joj se čak i koža gulila od tog ulja, ma užas. I zadnji proizvod koji nam nije dobar je cold krema od koje se jadnica sva zacrveni u licu.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

iskreno ne znam. ja sam pocela kupovati vece kolicine cim neko ide u francusku ili belgiju. a i USA su takodjer mustelini proizvodi puno jeftiniji. mogu samo reci da cijene u HR su fakat bezobrazno visoke

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kupila sam prije nekih 10-ak dana taj šampon protiv tjemenice.
    J ima preko 2 godine i još uvijek ima tjemenicu :/
    Izgleda da je naslijedila od majke joj probleme s vlasištem...

Probali i s uljem, pa raščešljavaj...kosa dugo, ispod ramena i teško ide. A i čini mi se da joj time iritiram vlasište :/
    Mustela šampon mi se čini ok. "Ljuska" se tjemenica, no čini mi se da tako i treba ići, da se te ljuske odlijepe.
    Malo je počešljam poslije. Još ima tjemenice, no oprali smo 2 puta dosad. Svaki put je bolje.
    I super miriši.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Imam inside information kaj se tice Mustele, a i skoro sve ostale strane kozmetike na nasem trzistu. Istina je da naše ljekarne imaju visoke marže, ali veleprodajne cijene distributera su 100% vece od maloprodajnih u EU. Znam za Španjolsku i Francusku i trebalo bi probati u deželi ...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mustela je u hrvatskoj skupa jer se dobro reklamira.
    u drugim zemljama je jeftinija i nije baš na cijeni. u nekim zemljama se ni ne prodaje. navodno ima dosta štetnih sastojaka (svi proizvodi osim stellatopia ili kako se već zove ta linija). na netu možete naći puno o tome a i ovdje na forumu je već netko pisao o tome.

nemojte biti naivni, ako je nešto skupo ne znači automatski da je dobro

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Daj, puntica, nemoj me sad plašit.
    Jedva našla nešto da skinem tjemenicu pa sad ne valja.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

loša je jer sadrži paraben :/
    nemam sad vremena kopati ali evo citata s drugog topica:
    Citiraj petra prvotno napisa
    Ali htjela sam vam samo prenijeti da je ovdje u Belgiji, a i u Francuskoj Mustela na najcrnijoj listi krema/sampona za djecu (a Mustela je francuski proizvod) jer sadrzi paraben koji je navodno izuzetno stetan.
    Tako da mustelu ovdje mozete dobiti u bescijenje jer je svi zaobilaze u sirokom luku. Sjecam se da dok sam zivjela u zagrebu da sam je kupovala za Petru i da je bila relativno skupa u odnosu na druge proizvode - a kad smo dosli tu, samo su nam rekli ni za zivu glavu!
    Jedino je mustelina stelatopia bez parabena, ali moj pedijatar tvrdi da ne valja o da se i ona treba zaobici i preferitai adermu, lipikar itd...
    Citiraj petra prvotno napisa
    u rodilistima se preporucuje iskljucivo aderma, avene pediatrics i galenco (ali to je lokalna firma).
    Plavo bijela Mustela nikako. Zbog velike negativne reklame koju je doživjela zbog uporabe parabena, razvili su mustela stelatopia liniju (koja se dici nazivom paraben free): http://www.dermstore.com/list_500216-500262.htm
    NIje mustela zabranjena - ali se ne preporuca. Isto kao ni bocice za bebe s BPA ((kršitelj koda) je razvio seriju BPA free).

Siena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo iz mog isustva, koristili smo MUstelu kad je mala imala atopijski dermatitis (2006 godine) i moram reći da je krema katastrofa! Imala je još goru reakciju od te kreme, svaki puta se počela derati noktićima po licu, do krvi. Mislim, probali je dva puta i više nikad. Još uvijek mi stoji tamo u kupaoni, a toliko je koštala....ccc

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •