Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 133

Tema: Truffle Ganache čokoladna torta i chocolate truffles

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    andrea
    šta nije dobro ispalo, biskvit ili krema?
    biskvit mi je koma; sav se zblebao, jedva sam ga jednom prerezala, a dva puta - no way :/

krema mi je super, al ja sam stavila mrvicu manje sl. vrhnja i ok je

stavljala sam čok. za kuhanje, ofkors; ja mliječnu nikad ne stavljam u kolače, preslaba mi je

ipak sam nekak sve nafilala i odmah jutros pojela pola

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

šta je zblebao? raspao se ili šta?
    ma ako si pol pojela, znači da je super ispalo! 8)

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

zblebao - nije se digao, sjeo je

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jučer sam napravila ovu čokoladnu bombu :shock: , jesus, nisma mogla vjerovat kad sam skužila da ide skoro kila čokolade :shock: .
    nisam imala dosta pa sam dodala još gorkog kakaoa.
    trebalo je dosta dugo vremena da se krema stisne, i to u frižideru, a biskvit sam nekako uspjela na 3 dijela, ali mi je malo popucalo, isto se baš nije diglo :/ .
    ali okus je stvarno čokoladna bomba, ubije te jedna feta!
    krema me fura na pralinwe tipa leonidas, da se kuglice uvaljaju u gorki kakao-to je to.

sretna vam nova! :D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ovako. Ja sam čekala odgovor u svezi glede mliječne vs kuhajuće čokse, pa ga nisam dočekala do vikenda (da, ja sam ta koja surfa samo s posla ! Pa sam stavila mliječnu (Lindt i Dorinu).

Biskvit je jako nabujao u pećnici, ali nakon gašenja se neslavno spopigao. Uspjela sam narezati na tri dijela, ali jedva.

Krema se nije htjela stvrdnuti saaatima. Tad sam odustala od gorespomenute navade surfanja samo s posla, uzela mužev laptop, mobilno se konektirala na Rodu i uvidjela da neki kremu i stuku mikserom.

Pa sam uzela mikser i riješila problem. Stvrdnulo se, ja napunila, nije neka ljepotica šta se tiče estetike, al pravi ljubitelji čokolade tvrde da je savršena. Ja osobno ne volim kolače pa nemam pojma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, ja vec cca cetvrti puta radim ovu tortu i stvarno mi je super! Malo sam izmijenila recept jer mi tu ipak ode malo previse cokolade
    U tijesto uopce ne stavim onih 200 g cokolade, nego samo 5-6 zlica kakaa. Tijesto tada bude boje bijele kave i to mi je ok uz tamnu kremu.
    A kreme mi je uvijek previse ostalo, pa stavim u kremu 400 g cokolade i 500 ml Hole vrhnja. To mi je odlicna mjera za tortu, omjer vrhnja i cokolade je otprilike isti kao u originalu, nista kreme ne ostane.
    I da, krema se jako dugo zgusnjava, ali ima jedan trik: brzo se zgusne ako je namazana u tankom sloju. Zato ja namazem po tijestu, cekam par minuta da se zgusne, onda opet prelijem novu kremu po toj kremi. Tako mi ne curi van, a ima dosta file kad se torta reze.
    Sto ljudi, sto ukusa, ali evo, mozda nekome pomogne ovaj moj

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam koistila čokoladu za kuhanje iz Metroa sa 70% kakaa i nekako mi je krema jaka, čak malo kiselkasta.
    I to je bomba, pojesti 2 zalogaja i gotovo.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kiselkasta? da ti se nije vrhnje pokvarilo :?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nije stvar u vrhnju nego u 500 gr čokolade sa 70% kakaa , ta čokolada sam po sebi je nekako kiselkasta.
    Možda mi je zbog toga krema tako jaka, teška.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam pravila ovu tortu i stvarno je :D
    nisam stavljala toliko cokolade i u kori sam smanjila a stavila vise kakaoa/stavila sam 100gr cokolade/ i jedo 3-4 velike kasike kakaoa
    u fil sam stavila 400gr cokolade i 4 i po dl Hola pavlake i nije mi se prvo stvrdnulo cekala 20-30 min. malo se zgusnulo, ali bilo je ipak retko jako za fil i tavila ga malo u frizider i SUPER SE ZGUSNUO!!!! :D

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

jučer sam mužu za ročkas radila ovu tortu i bila je stopostotni uspjeh, ali sam poučena neslavnim prvim pokušajem u kremu koja se (opet) nije htjela zgusnut dodala kremfix i voila - bila je savršena. od ostatka sam onda napravila kuglice i one su prve nestale

i da, čoksa za kuhanje od austrijskog Mannera (ko one napolitanke) - definitivno najbolja

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ovu pak tortu planiram tati napraviti pak u utorak, jer ima rodjendan a on kao i ja obožava čokoladu, iako smo veliki ljubitelji, htjela bih napraviti malu tortu, da mi ne stoji danima iako ne sumnjam da je fina...

Koliko ova torta ispadne velika i da li da napravim pola smjese od napisane, što vi mislite?

Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ne brini, pojest ce se.
    tortu od pola smjese smazem ja sama za jedan dan.
    ako vam ostane, samo me zovi

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ali samo smo nas dvoje u kuci, dakle ipak big tortu?
    Necemo imati goste posebne, ovo radim samo da ga iznenadim jer je pravi tulum 3 dana prije, a za sami rodjendan bih htjela ovu tortu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure, ganache se radi samo sa vrhnjem od mlijeka, dakle, ne biljno. smjesa treba stajati najmanje 4h u frizideru(a pozeljno je cak 24h). Mozda vam se zato ne zgusne? Poslije ju mozete umutiti mikserom kao obican slag-vrhnje.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

štaub šećer?! :? Nek' me netko prosvijetli

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    štaub šećer?! :? Nek' me netko prosvijetli
    To je šećer u prahu, mljeveni.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A sad ja.
    Dajte me malo prosvijetlite: koje vrhnje? Netko je napisao vrhnje hola, ja znam za hole i hopla, čije je to hola?
    Mora li ta torta biti stalno u hladnjaku, konkretno može li preživjeti put autom od Slavonskog Broda do Zagreba jer sam kuma na krizmi u travnju i htjela bih se "isprsiti" nekom dobrom tortom, a ova mi je u naaaajužem izboru!

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jučer sam napravila ovu tortu i stvarno je prepreprefina. A ujedno mi je to i prva torta koju sam ikad napravila. :D

Ja sam stavila slatko vrhnje Meggle jer mi ta vrhnja na biljnoj bazi imaju bezveze okus.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ova torta zasluzuje 1. mjesto, odmah pored nutella cheescake brownies!
    Radila je jucer MM za rodjendan. Krema mi ispala odlicno, ali biskvit mi nije bio dovoljno visok za na 3 djela i nekako mi je malo poceo pucati :? , ali nakon sto sam je cilu zacimentala kremom i prelila čokoladom, bila je odlicna! Nisam bas stedila na aromama i okus je fantastican!
    Mamasita thx!

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ova torta zasluzuje 1. mjesto, odmah pored nutella cheescake brownies!
    Radila je jucer MM za rodjendan. Krema mi ispala odlicno, ali biskvit mi nije bio dovoljno visok za na 3 djela i nekako mi je malo poceo pucati :? , ali nakon sto sam je cilu zacimentala kremom i prelila čokoladom, bila je odlicna! Nisam bas stedila na aromama i okus je fantastican!
    Mamasita thx!

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

torta je famozna, prava cokoladna bomba. pojela se zacas

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kada čitam sve ove postove, stvarno bih željela probati ovu bombu od torte. Uskoro mi je rođendan, pozvana je hrpa ljudi, pa bih zamolila neku ljubaznu dušicu da mi u detalje napiše recept, da se ne osramotim. Kada kažem detalje mislim: 2dcl mlijeka i s tim se natopi biskvit? Koliko čokolade i vrhnja za kremu, a da je sasvim dovoljno- ne previše? Zagrijati čokoladu i vrhnje i onda istući (mikserom, metlicom) ili nije potrebno?
    Da li držati kremu u frižideru ili ne? :?
    I ono najbinije: imam kalup promjera 28 cm da li je netko radi tortu po tom kalupu, pa da mi onda napiše točne omjere? Hvala unaprijed

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Alone, ja ne bih eksperimentirala ako očekuješ goste: ne zato što se i neuspjela torta ne bi pojela, već... zašto se uopće dovesti u situaciju da se živciraš.
    Napravi nešto isprobano: rođendan ti je, nema smisla da budeš pod stresom zbog 2dl mlijeka i namočenog ili nenamočenog biskvita.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ako ipak hoćeš "jako čokoladnu" toru, koja ne može neuspjeti i skroz je jednostavna (jako brzo se napravi):

ZRINI TORTA

Biskvit:
    8 jaja
    240g mljevenih oraha
    100g šećera (u originalu, 200g)
    3 žlice krušnih mrvica
    2 vanilin šećera
    3 žlice ruma
    1/2 praška za pecivo
    2 žličice ribane limunove korice

Prvo umiješati žumanjke i šećer, onda sve ostalo i na kraju snijeg od bjelanjaka.
    Izliti u kalup promjera 26cm (obložen masnim papirom) i peći 40 minuta na 180°.
    Dobro ohladiti i prerezati na tri lista.
    Srednji list se istrga (nareže) na male kockice.

Krema:
    2 šlag kreme od čokolade (Podravka)
    250ml mlijeka
    150g maslaca
    4 žlice ruma
    3-4 žlice limunovog soka

Napraviti šlag kremu (mlijeko + prah). Maslac dobro izraditi pa mu pridodati šlag-kremu, kockice biskvita, rum i limun. Sve dobro izmiješati.

Na jedan list biskvita staviti pola količine kreme, pa drugi biskvit, a ostatkom kreme premazati tortu.

Glazura:
    66g margarina
    200g čokolade za kuhanje
    žličica i pol ulja

(ove mjere su "debilne" zato što u originalnom receptu ide 300g čokolade, 100g margarina i žlica ulja, ali time bi se premazale dvije torte).
    Margarin kuhati na laganoj vatri 5-8 minuta, dok ne ispari tekućina. Malo ga ohladiti, dodati ulje i natrganu čokoladu. Miješati pjenjačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
    Tortu dooobro ohladite i "glazurirajte".

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

alone, za kalup od 28cm samo povecaj sastojke za 1/4.
    znaci: 140g maslaca = 175g.....itd.
    umjesto 6 jaja stavi 7, a kreme ce ti biti dosta ako stavis ovih 720ml vrhnja i 600g cokolade. bilo bi dobro da koristis hole vrhnje, kremu mozes "istuci", i stavi je u frizider da se stisne. nemoj se zabrinjavati ako stvrdnjavanje potraje nekoliko sati i bez brige - stvrdnut ce se.
    za ostalo, slijedi recept tocno onako kako je napisan. vidjet ces da pise da se mjesavinom mlijeka i ruma natapa biskvit.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Jel netko poslikao tu tortu da je vidim kako izgleda?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala Mamasita, koliko dana prije bi ju mogla napraviti? Dva? Da li se i poslije drži u frižideru?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

najbolje da je napravis dan ili dva prije.
    poslije je drzi na hadnom, u frizideru ili na balkonu ako je vani hladno.
    nemam pojma koliko dana moze stajati, obicno se u dva-tri dana vec pojede. meni je jednom komadic ostao stajati 5 dana i bio je jos dobar.
    brigita ja nisam slikala tortu, budem sljedeci put kad je napravim, ali kod mene neces vidjeti nista nego - obicnu tamno-cokoladnu tortu bez ukrasa.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Samo da se nadovezem za kremu;
    ja sam stavila 400 g cok. i 500ml vrhnja za kuhanje (meggle), vrhnje i cok. sam zajedno zakuhala, dodala extrakt ruma (cijelu ampulicu) i ostavila da se ohladi i tek hladnu stukla mikserom. Sto se vise miksa, to je gusca. Dakle, nepotrebno ju je drzati satima u friz., ovako je puno brze!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

najbolje da je napravis dan ili dva prije.
    poslije je drzi na hadnom, u frizideru ili na balkonu ako je vani hladno.
    Slažem se, najbolje je da ju napraviš dva dana prije... tako ćeš ju moći usavršiti ako nešto nije kako treba kad ju budeš radila ponovo jedan dan prije jer naravno da neće torta stajati nenačeta u frižideru dva dana

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam je napravila u nedjelju po receptu i ispala je više nego super Samo sam napravila malo manje kreme, ali i da sam napravila po receptu nebi bilo viška jer mi se tako lijepo stvrdnula da sam na debelo filala.

Tko god da ju je probao bio je oduševljen.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam radila za Uskrs i naravno da sam imala probleme s njom. Napravila sam kremu i stavila u frižider da se stisne jer su se cure masovno žalile da je krema tekuća i nikako se neće stisnuti. Onda sam napravila tijesto i ispekla i onda skužila da sam zaboravila stavit vrhnje u tijesto. Onda sam kupala djecu i tako je prošlo nekoliko sati prije nego sam kremu izvadila iz frižidera da nafilam tortu. I što mislite da se dogodilo?

Je, upravo to mi se dogodilo što sam mislila da je nemoguće. Tećuća krema se pretvorila u tvrdi sladoled. strugala sam tanke slojeve žlicom i pokušavala ih premazati preko biskvita, ali krema se nije hvatala za biskvit. Znate ono kad pokušavate namazati zmrznuti margarin na svježi kruh? Da, upravo tako je bilo. Dobrano sam se izmučila da sve to nekako namažem. Skoro sam se rasplakala.

Fora je da se nisam usudila sve opet rastopiti jer sam se bojala da se više neće stisnuti krema. Što se okusa tiče, meni je ispalo pregorko, nekako mi je falilo šećera.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Samo da se nadovezem za kremu;
    ja sam stavila 400 g cok. i 500ml vrhnja za kuhanje (meggle), vrhnje i cok. sam zajedno zakuhala, dodala extrakt ruma (cijelu ampulicu) i ostavila da se ohladi i tek hladnu stukla mikserom. Sto se vise miksa, to je gusca. Dakle, nepotrebno ju je drzati satima u friz., ovako je puno brze!
    brigita2, evo sama sebe quotam da se ne ponavljam, naprvi dr. put ovako i nema sanse da ne uspije. Ja je uopce nisam stavljala u friz., nego kad se onako jos u tekucem stanju ohladila, mikserom sam je miksala dok nisam postigla zeljenu gustocu.
    Steta sto ti nije ispala, torta je za 5.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

brigita steta, torta je prefina, nemoj odustat od nje!
    jedino ne razumin kako ti je bila pregorka, koju si cokoladu upotrebljavala? moja je bila preslatka, taman za cokoladoovisnike

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

eto vidis, nas dvije odjedanput 8)
    i ja san radila na ovaj nacin da san je mixala tek kad se ohladila, super savjet!

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

luce 2006 u isti cas!
    Sto se tice slatkoce, meni je ispala taman!

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ubi'cu se!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

brigita, bas mi je zao da ti nije uspjela. jesi li se tocno drzala recepta za kremu?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

brigita, bas mi je zao da ti nije uspjela. jesi li se tocno drzala recepta za kremu?
    Jesam, osim malog detaljčića: umjesto da tortu odmah nafilam (ko što je pisalo u receptu) ja sam je satima držala u frižideru. Bila sam uvjerena da se neće krema neće ukrutiti jer su se cure žalile da im je krema tekuća. Eto moja se lijepo stisnula i sad sam si sama kriva što je nisam odmah namazala na tortu. A zašto mi je ispala tak neslatka neznam. Možda je falilo ono vrhnje u tijestu ili je čokolada za kuhanje bila pregorka ili ja jednostavno volim slađe kolače. U svakom slučaju drugi put ću srpati više šećera u nju i kremu filati odmah pa bude valjda dobro.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

bas me cudi da ti je bila gorka. :/ ne znam koju si coksu i vrhnje koristila, ali ja sam se uvjerila da je kombinacija dorina-hole najbolja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja planiram da pravim ovu tortu za cerkin rodjus sutra, tako da mi drzite fige da opet uspe kako treba :D

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo da i ja pohvalim ovu božanstvenu tortu. Radila sam je u subotu za rođendan i ispala je . Doduše jedva sam razrezala biskvit na 3 dijela s tim da se jedan raspao ali sam ga uspješno zakrpala . Krema se prekrasno stvrdnula! :D
    Kad sam razrezala tortu bila sam u šoku koliko je to kreme! :shock: Neka, neka, nisam zažalila niti sekunde a sudeći po tome kako je planula sumnjam da je itko imao prigovor

Preporučam!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

HITNO!!!
    Sutra ću praviti ovu tortu a ne znam treba li se vrhnje za biskvit istući ili se samo ulije neistučeno?

Nedavno sam pravila kuglice i bile su prefine. Nisam ih "valjala" nego utiskivala u posudicu za led iz hladnjaka tako da su bile sve ko jedna. Uvaljala sam ih u mljevene kekse. Mmmmm....

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ulije se ne istuceno!

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ocu reci, neistuceno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam je prošli tjedan ponovno pravila i ovaj put mi krema nije uspjela :/ Mislim da je razlog to što sam stavila mliječnu čokoladu (imala sam je brdo od uskršnih jaja pa sam htjela iskoristiti) Bila je u frižideru 2 sata ali je ostala tekuća pa sam je morala mikserom istući. Meni se takva krema ne sviđa. Pjenasta mi je i to nije to. Izgubi onu finoću i glatkoću neistučene kreme.

Probati ću ja opet

E da, ovaj sam puta namočila s više ruma pa je bila malo bolja (ja koristim pravi rum)

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Aiiiiiii mamasitaaaaa, ke dobra torta!!!!! Prvi put u životu sline su mi curile još dok sam vagala sastojke! Ja obožavam čokoladu i ovo je torta koju sam čekala cijeli život!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pliska, slijedeci put - coksa za kuhanje!
    lima :D

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

njami njami njami radila preksinoc, jucer bilo svecano probavanje :D super super super! Biskvit je mrak, mislim da cu ga i za druge torte koristiti, socan i preeeeeefin. Krema super, stisla se za cca 20-30 min??? Dobro da nisam bila stavila i kremfix 8)
    Evo slikica

[img=http://img183.imageshack.us/img183/6866/pa290080uv3.th.jpg][img=http://img411.imageshack.us/img411/7814/pa290081ec8.th.jpg][img=http://img411.imageshack.us/images/thpix.gif]

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •