Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Beba nece da jede kada je budna

Početno Beba nece da jede kada je budna

Molim vas za savet sta da radim. Iva sada ima puna 4 meseca i imam jako puno problema da je nahranim. Prvih mesec dana sam je dojila. Budila sam je na 3 sata posto je jako puno spavala. Sa 4 nedelje je bez vidnog razloga prestala da sisa. Niko od dokrora nije imao objasnjenje za to, nije imala upalu uha. Kada bih joj ponudila dojku vristala je i gurala me rukicama i nogicama. Pokusala sam da joj dam moje mleko na flasicu i to je htela da jede. Pre flasice sam joj uvek nudila dojku ali reakcija je uvek bila ista, osim u polusnu. U polusnu je htela da sisa sto i sada radi (nocni podoj). Ja izdajam jos uvek mleko i hranim je na flasicu. Problem je sto dok je budna nikada ne popije vise od 40ml, cak i posle 3 sata pauze. U pocetku sam je hranila na 2 sata i obicno bi pila tih 40ml. Vremenom je pocela da smanjuje kolicinu koju pojede dok je budna. Sada u 5 mesecu kada je budna povuce par puta i gurne flasicu, jede samo u polusnu i ne vise od 600ml dnevno.
    Rodjena je sa 3500g. Iz bolnice izasla sa 3300.
    U I mesecu je imala 3850g – dobila 350g
    U II 4500g – dobila 650g
    U III 5100g – dobila 600g
    U IV 5500g – dobila 450g
    Dnevno promenimo 6 mokrih pelena, kaki svaki dan osim u III mesecu kada se desavalo da ne kaki i po 7 dana. Nasmejana je i zivahna, ne place puno, najvise kada joj nudim da jede. Probala sam da joj dam moje mleko kasicicom kao i adaptirane formule, ali reakcija je uvek ista. Rezultati analize krvi i urina su dobri. Obozava dudu, probala sam da je ne koristim neko vreme ali nije bilo promene.
    Kako da je nateram da jede kada je budna?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koristiš li dudu od rođenja?
    Ja bi na tvom mjestu izbacila dudu skroz, jer ona na njoj zadovolji potrebu za sisanjem.

Početno

Dudu koristi od rodjenja. U pocetku veoma retko, samo kada smo vani. U poslednjih mesec dana mnogo cecse, uspavljuje se sa dudom. I dok je manje koristila je jako slabo jela. Kao da nikada nije gladna. Da li je mouce da joj je u petom mesecu dovoljno 80ml na 3 sata?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ocigledno je nekakav strajk u pitanju :/

Ja bih svakako u vasem slucaju svela koristenje dude na apsolutni minimum.

Par opcenitih pitanja vezano za strajk:

- Da li beba ima mozda zacepljen nos?
    - Da li djetetu rastu zubi?
    - Da li mamu bole bradavice ? Da li dijete mozda ima bijele flekice u ustima, ili pelenski osip ?
    - Da li je mama mozda imala mastitis nedavno ?
    - Da li je mama pocela uzimati neki lijek, ili je mazala bradavice s nekom kremom ili je jela neku vrlo zacinjenu hranu koja bi mogla promijeniti okus mlijeka ?
    - Da li je dijete nedavno cijepljeno ili se mozda udarilo negdje?
    - Da li mozda beba ima ozljedu u ustima, odnosno ranicu ?
    - Da li mama misli da se smanjila kolicina mlijeka ?
    - Da li je beba ikad imala problema s prejakim otpustanjem mlijeka?
    - Da li je doslo do neke neuobicajene situacije za dijete (selidba, promjena u dnevnom rasporedu, obiteljski problemi utjecu na dijete) ?
    - Da li je mama mozda dobila menstruaciju ? (to isto moze biti razlog odbijanja dojke)

U medjuvremenu probaj sljedece:

- Nuditi jesti dok je dijete jos u polusnu
    - Pokusati hraniti u mirnom okruzenju, npr. spavaca soba
    - Koristiti polozaj za hranjenje koji dijete voli
    - Puno dodira koza-koza kad se dijete ne hrani i puno paznje (idealno bi bilo da je mama skinuta do pojasa a beba samo u peleni; takodjer, kupanje zajedno moze pomoci)
    - Ponuditi bocicu za vrijeme nunanja ili hodanja

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slican problem pojavio se i meni sa jagicem prije neka 2 tjedna , u polu snu doji super...po noci super, preko dana po 5 sati nece da zine ,ja sa samo priblizim sa sikom a on se izvija i vristi...
    Bili smo u zg mjesec dana pa se vratili u du, vjerovatno je i to utjecalo... pa onda prejak let down , otusira ga i zagrcne se pa se iskaslje...
    Mislim da moje mlijeko nema veze s tim nego mozda zeli iz boce i to samo one iz koje je naucio, kupila mu novu dudu a on samo hoce staru...
    Ocito je da mu smetaju sve te promjene...
    Preko dana je zivcan , mislim da su i zubici blizu.
    A evo sta mi je pomoglo... skinem mu pelenu i dok je on tako veseo sto je gol uvalim mu siku i onda zadoji super!!!
    Mali mudrac , ali nije valjda nenadmudriv :D
    Sretno!!!

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dakle, danas i jučer se i meni počelo događat isto-gladan je, malo povuče i odjednom takva vriska da mi se srce kida. Evo sad je trebao jest, i usne su mu suhe. Ja mu približim dojku-vriska!!!
    Što se to događa i što napravit?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ruby, pomaze li ono sto je anchi napisala?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ruby, i kod nas je često tako, samo zvjera okolo, do nedavno sam morala mijenjati dojke, jer nije htio biti na jednoj više od par gutljaja (samo dok cuuuri) sad je s tim malo bolje... ali najbolje papa kad se tek probudi

Ja mislim da je to normalno i da su to njihovi štrajkovi, zato što ih sve zanima

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

m. nije htjela jesti dok je bila budna. vrištanje, urlanje... i nije bilo te gladi koja bi ju natjerala da normalno jede. ja na žalost nisam dojila, nego je tako odbijala bočicu. svi nalazi uredni, ona inače vesela... onda nam je jedna pedijatrica rekla da može biti refluks (što je sigurno imala) i da ju to toliko muči pa je povezala bol i jelo i zato odbija jesti. danas sam sigurna da je bilo to.
    uglavnom, od njenog 3. do 7. mjeseca života ona je jela isključivo dok je spavala (nakon što smo se mjesec dana borili s vrištanjima i obrok je trajao do idućeg obroka). ja sam tražila informacije na milion strana, ali mi nitko nije znao pomoći. iz moje bliže okoline su me uvjeravali da nije dobro hraniti ju dok spava i da bi ju morala naučiti da jede budna. teror koji sam zbog toga prolazila je bio strašan i vjerojatno sam bila jedina koja misli da je ispravno hraniti ju dok spava.
    i onda sam ju odlučila odvesti dječjem psihijatru specijaliziranom za poremećaje hranjenja. ona ju gleda i kaže: "imala sam dva, tri takva slučaja" (ima sigurno 20 g. staža) "kažete, dok spava prihvaća hranu? onda ju hranite dok spava". i tako meni žena sa stručnim iskustvom jedina dala blagoslov za moju metodu i više mi nitko ništa nije smio reći!
    kad je m. navršila 7 mjeseci, pro0budila se prije nego sam ju stigla nahraniti. ja sva u panici, što ću sad? ponudim joj jelo reda radi, a ona ga prihvati. i od tad normalno jede!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •