Molim vas za savet sta da radim. Iva sada ima puna 4 meseca i imam jako puno problema da je nahranim. Prvih mesec dana sam je dojila. Budila sam je na 3 sata posto je jako puno spavala. Sa 4 nedelje je bez vidnog razloga prestala da sisa. Niko od dokrora nije imao objasnjenje za to, nije imala upalu uha. Kada bih joj ponudila dojku vristala je i gurala me rukicama i nogicama. Pokusala sam da joj dam moje mleko na flasicu i to je htela da jede. Pre flasice sam joj uvek nudila dojku ali reakcija je uvek bila ista, osim u polusnu. U polusnu je htela da sisa sto i sada radi (nocni podoj). Ja izdajam jos uvek mleko i hranim je na flasicu. Problem je sto dok je budna nikada ne popije vise od 40ml, cak i posle 3 sata pauze. U pocetku sam je hranila na 2 sata i obicno bi pila tih 40ml. Vremenom je pocela da smanjuje kolicinu koju pojede dok je budna. Sada u 5 mesecu kada je budna povuce par puta i gurne flasicu, jede samo u polusnu i ne vise od 600ml dnevno.
Rodjena je sa 3500g. Iz bolnice izasla sa 3300.
U I mesecu je imala 3850g – dobila 350g
U II 4500g – dobila 650g
U III 5100g – dobila 600g
U IV 5500g – dobila 450g
Dnevno promenimo 6 mokrih pelena, kaki svaki dan osim u III mesecu kada se desavalo da ne kaki i po 7 dana. Nasmejana je i zivahna, ne place puno, najvise kada joj nudim da jede. Probala sam da joj dam moje mleko kasicicom kao i adaptirane formule, ali reakcija je uvek ista. Rezultati analize krvi i urina su dobri. Obozava dudu, probala sam da je ne koristim neko vreme ali nije bilo promene.
Kako da je nateram da jede kada je budna?