-
Osoblje foruma
ovu temu bi definitvno trebalo preimenovati, imamo novo nacionalno povjerenstvo, novog predsjednika i novi zakon..... mi pacijenti radovali smo se zakonu, radovali smo se što ćemo izaći - netko neki dan napisao - iz mračnog doba Milinovića, da ćemo imati relativno moderan zakon koji ne zakida i ne uskraćuje adekvatno liječenje....... ali gle čuda, došle su nove restrikcije.... em ste nam "smjestili" oplodnju na maksimalno 12 js ali s druge strane je došao nama potpuno neočekivani udarac - smanjivanje sredstava za postupke i to je tek krenulo, bojimo se da će rezultati takve politike i takvog gospodarenja tek doći na svoje, tek ćemo u narednim mjesecima osjetiti što znači neadekvatna, blaga i loša stimulacija. Netko je ovdje napisao Dr. me uvjerava da ja dobro reagiram i da dobivam optimalan broj stanica i da je sve OK" optimalan broj jajnih stanica kad se dobije samo 5 ili 7 jajnih stanica, pa otkad je to doktori moji idealno.....? i žalosno je što se ovakva argumentacija se sve češće čuje od liječnika prema pacijenticama, bilo bi iskrenije i time vjerodostojnije reći da nedostaje lijekova, da morate štediti, da su vas stisli šefovi klinika, da je "pipa" zatvorena..... da radite u uvjetima kakvim morate..... .i kako to kad Nijemci u prosjeku dobivaju 10ak jajnih stanica (sve dobne skupine), kako to onda da su najveće stope trudnoće i živorođene djece kod žena koje dobiju 15 j.s.?
Prof. Šimunić se nekako ušutio, nestao je s glavne bine u ovom igrokazu, ali vjerujem da iz prikrajka sve pomno prati. Nastupio je prof. Vrčić...... pa da....... ista edukacija, Petrova
)
I tako čitam taj Jutarnji List, pregledavam danas online snimke jučerašnjeg dnevnika3 na HRT-u i na NovojTV i čujem profesora Vrčića, predsjednika Nacionalnog povjerenstva kako kaže kako se redovito po zakonu prikupljaju podaci (za uspješnost) u veljači za prethodnu godinu.... pa nastavlja.... da ono što on zna iz njihovih statistika a posebno što on zna iz KBC u Zagrebu je da ima veći broj trudnoća....
ja to ne razumijem, stvarno se trudim ali ne razumijem.... kažete da sukladno zakonu (a Predsjednik ste Nacionalnog povjerenstva za medicinski pomognutu oplodnju pri Ministarstvu) prikupljate podatke i brojke redovno u veljači za prethodnu godinu...... pa kako onda da znate samo reći za vašu kliniku kakva je usjpešnost i ima li više trudnoća? Gdje su druge klinike, što je s njihovom uspješnosti i što je s njihovim brojkama?
I ako Vi kao Predsjednik Nacionalnog povjerenstva prikupljate te podatke, zašto ih niste obznanili a ono što je najvažnije......... kako to da klinike ne znaju za bilo kakvu prikupljanje podataka u veljači??
I još nešto, nedostaje mi prof. Šimunić, njegove izjave su imali više dubine, više štiha, ovo je kod vas nekako prozirno.......
Pozdravljam prof. Šimunića
a od prof. Vrčića evo tražim da obzani rezultate prikupljenih podataka iz veljače 2013 za koje klinike uopće ne znaju.
I tako kažu ljudi da hoće naresti nos...........................
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma