Moja se curica (2,5 godine) totalno ufurala u lik Buzza iz Traktora Toma. Toliko da stalno traži da ju zovemo Buzz, a čak je počela pričati u muškom rodu.
Kažem ja njoj, primjerice, Mašo, dođi jesti, a ona traži da kažem Buzzu dođi jesti.
Večeras se čak ispravila pa je nakon što je rekla, ne znam sad o čemu je točno bilo riječ ... bila sam, ispravila se na ...bio sam
To traje već par dana i prvo mi je bilo simpatično, no sad smo počeli malo više razmišljati o tome (a polako nam ide i na živce). Kaže MM, možda bismo trebali sasjeći u korijenu jer će nam možda za 10 godina tražiti promjenu spola
Je li to normalno u toj dobi? Recite mi da je faza.
Ona ni inače nije previše curičasta (nisam ni ja), više je harambaša. Voli roza boju, igra se i s lutkicama, ali nije luda za tim. Više voli vlakove i igre uloga (pa se onda s autićima i traktorima igramo TT-a ili Tomice i vlakova)
Budući da ima slabu kosicu, šišala sam je češće nego što je trebalo. Sad kao puštamo kosu, ali nije navikla ni na špange ni na gumice pa sve skida.
I kao uz klinac smo joj kupili plavu (istina, tirkizno plavu) zimsku jaknu pa uz hlače koje dobijem od kume i prijateljice koje imaju dečkiće izgleda baš kao dječak.
Danas je jedna djevojčica u crkvi nakon što je čula da se zove Maša zaključila kako je ON IPAK CURICA!
Odlučila sam da ću joj od sada kupovati odjeću samo crvene, ljubičaste i roza boje iako sam od početka bila protivnik takve rodne određenosti.