Molim vas za savjet!
U braku sam 12 godina imamo dvoje prekrasne djece. Imali smo uspona i padova do sada sam znala za jednu prevaru prije mnogo godina i to sam oprostila. Već neko vrijeme brak nam ne funkcionira, prije par mjeseci gadno smo se posvađali i od onda više ništa nije isto. Već neko vrijeme sam nešto sumnjala, po cijele dane ga nema doma, mobitel skriva, fizičkog kontakta nema osim ako ga ja ne napravim. Kada ga pitam voli li me ne odgovara. Moram priznati da nam je odnos jako naručen kad pogledam unazad postali smo stranci, ne provodimo vrijeme zajedno ne razgovaramo, ne povjeravamo se jedan drugom, jedini razgovor je uglavnom oko kuće i djece. S godinama neke stvari čovjek uzme zdravo za gotovo, prestane se truditi, posvećivati pažnju malim stvarima. I tako ja jučer u autu nađem ljubavna pisma koja je ona pisala njemu vjerojatno preko e-maila a on to prepisao u blok. Kako ga voli, kako će uskoro biti zajedno slično. Ja mu to pokažem, on je sve priznao, da to traje tri mjeseca da se zaljubio i da nije siguran što želi. Na moj zahtjev prizanao je još jednu prevaru prije 5 godina i rekao da se i u tu osobu zaljubio ali da je ona prekinula. Rekao je da sve ovisi o meni ili ćemo se rastaviti ili će on to prekinuti. Ja se pitam kako to možeš samo tako prekinuti ako si se zaljubio. Kako ću ja doista znati da li je prekinuo ili me samo zavarao a i dalje se viđa s njom dok možda ne iskristalizira odnos s njom jer je i ona zauzeta ali nije udana. Ja jedan tren želim se rastaviti a drugi tren mislim kako ne mogu živjeti bez njega i da bi mu najradje sve oprostila. Sama pomisao na njega s nekom drugom srce mi para i mislim da ću umrijeti. Ali što ako i oprostim očito je da je on takav tip i opet će napraviti isto za godinu dvije tri. I što onda. Razmišljam što će biti s našom djecom, kako ću nastaviti dalje, tu je stan, krediti dugovi. Gdje ću s njima i kako živjeti. Kako će to moja djeca preboljeti ne želim ih povrijediti.
Ja ga volim neizmjerno volim i svašta sam mu oprostila. Vrijedi li pokušati ponovno ili jednostavno prekinuti taj brak? Eto pitam vas za mišljenje samo da mi pomognete da dokućim što želim i što da učinim.
Ako on poželi pokušati ponovno kako se ponašati.
On kaže eto to se desi kad doma nema razumjevanja i kad stalno prigovaram. Pa kako nebi kad ga nikada nema doma, ode oprati auto nema ga tri sata i sl. Nikad ga nema doma, ne razgovara samnom, kad je kod kuće ili spava ili gleda televizor. Sex da ne govorim zadnja tri pokušaja neuspješna. On kaže da me voli ali možda samo radi djece. Da ne može reći da me ne voli. Ja ga jučer pitam da nema djece već bi me odavno ostavio on kaže "da". Ali ja to ne vjerujem. Eto malo sam rastrešena pa ovaj je post malo smušen ali otvorena sam za vaša iskrena mišljenja.