Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 50 of 169

Thread: prevario me je i priznao da se zaljubio što sad?

Default prevario me je i priznao da se zaljubio što sad?

Molim vas za savjet!
    U braku sam 12 godina imamo dvoje prekrasne djece. Imali smo uspona i padova do sada sam znala za jednu prevaru prije mnogo godina i to sam oprostila. Već neko vrijeme brak nam ne funkcionira, prije par mjeseci gadno smo se posvađali i od onda više ništa nije isto. Već neko vrijeme sam nešto sumnjala, po cijele dane ga nema doma, mobitel skriva, fizičkog kontakta nema osim ako ga ja ne napravim. Kada ga pitam voli li me ne odgovara. Moram priznati da nam je odnos jako naručen kad pogledam unazad postali smo stranci, ne provodimo vrijeme zajedno ne razgovaramo, ne povjeravamo se jedan drugom, jedini razgovor je uglavnom oko kuće i djece. S godinama neke stvari čovjek uzme zdravo za gotovo, prestane se truditi, posvećivati pažnju malim stvarima. I tako ja jučer u autu nađem ljubavna pisma koja je ona pisala njemu vjerojatno preko e-maila a on to prepisao u blok. Kako ga voli, kako će uskoro biti zajedno slično. Ja mu to pokažem, on je sve priznao, da to traje tri mjeseca da se zaljubio i da nije siguran što želi. Na moj zahtjev prizanao je još jednu prevaru prije 5 godina i rekao da se i u tu osobu zaljubio ali da je ona prekinula. Rekao je da sve ovisi o meni ili ćemo se rastaviti ili će on to prekinuti. Ja se pitam kako to možeš samo tako prekinuti ako si se zaljubio. Kako ću ja doista znati da li je prekinuo ili me samo zavarao a i dalje se viđa s njom dok možda ne iskristalizira odnos s njom jer je i ona zauzeta ali nije udana. Ja jedan tren želim se rastaviti a drugi tren mislim kako ne mogu živjeti bez njega i da bi mu najradje sve oprostila. Sama pomisao na njega s nekom drugom srce mi para i mislim da ću umrijeti. Ali što ako i oprostim očito je da je on takav tip i opet će napraviti isto za godinu dvije tri. I što onda. Razmišljam što će biti s našom djecom, kako ću nastaviti dalje, tu je stan, krediti dugovi. Gdje ću s njima i kako živjeti. Kako će to moja djeca preboljeti ne želim ih povrijediti.
    Ja ga volim neizmjerno volim i svašta sam mu oprostila. Vrijedi li pokušati ponovno ili jednostavno prekinuti taj brak? Eto pitam vas za mišljenje samo da mi pomognete da dokućim što želim i što da učinim.
    Ako on poželi pokušati ponovno kako se ponašati.
    On kaže eto to se desi kad doma nema razumjevanja i kad stalno prigovaram. Pa kako nebi kad ga nikada nema doma, ode oprati auto nema ga tri sata i sl. Nikad ga nema doma, ne razgovara samnom, kad je kod kuće ili spava ili gleda televizor. Sex da ne govorim zadnja tri pokušaja neuspješna. On kaže da me voli ali možda samo radi djece. Da ne može reći da me ne voli. Ja ga jučer pitam da nema djece već bi me odavno ostavio on kaže "da". Ali ja to ne vjerujem. Eto malo sam rastrešena pa ovaj je post malo smušen ali otvorena sam za vaša iskrena mišljenja.

Za pocetak makni imena i datume djece iz potpisa!

Zaljubljiv je taj tvoj muž meni se vidi To mi se čini prilično neozbiljno s njegove strane...i to svakako treba riješiti ako mislite ostati zajedno...Čovjek koji si dozvoli da se zaljubljuje preko nekoliko puta dok doma ima ženu i djecu je naprosto neozbiljan, neiskren najprije prema sabi, pa onda prema tebi...takakv odnos ne može biti dobar nikako...čovjek mislim nije odrastao u pravom smislu riječi. Ali nije tvoja najveća briga njegova zaljubljivost, već muljanje...ako si ti to morala sama saznati...to je preloše...nastavak odnosa na ovakvom temelju je "put prema dolje". Ako misliš da je on sposoban prema tebi stvoriti odnos u kojem će on biti tvoj partner u pravom smislu te riječi, iskrenost je tu nezaobilazna, onda se bori, inače niš od toga...
    Last edited by tira; 07.01.2012 at 08:45.

babyboys's Avatar

temelj svakog odnosa je iskrenost, povjerenje i ljubav, a tvoj muž nije prema tebi iskren, kako pišeš, već godinama, u njega nemožeš imati povjerenja, a i ljubav je vrlo upitna.

često u svojim glavama stvaramo sliku o nekome koja i nema veze sa stvarnošću, atemelji se na našim impresijama. zapitaj se iskreno voliš li ti njega takvog kakav stvarno je ili voliš onog nekog čovjeka sa početka braka, činjenicu da je otac tvoje djece i kao takav dobar (da li je dobar?)... svi ti neki drugi razlozi za ljubav ustvari nisu ljubav.

a što se tiče djece, preživjet će ona to. djeca ionako puno toga više znaju, razumiju i osjećaju nego što smo mi odrasli spremni priznati i prihvatiti i u nekim stvarima su mudriji od nas. oni vide vaš odnos, tebe tužnu i frustriranu, njega dalekog i zbog toga pate, makar možda nikada neće na glas reći.

nisis ti ni prva ni zadnja kojoj se brak raspada. daj sebi vremena, razmisli o svemu, isplaniraj daljnje korake, savjetuj se oko pravnih i praktičnih stvari, odluči i budi sigurna u svoju odluku, jer jedino ti ju možeš donijeti.

savjeti sa foruma su zgodni, i teoretski i iskustveni, ali samo ti znaš sve detalje i činjenice i nitko od nas ti ne može reći što da radiš.

po ovome što si napisala, meni se čini da se tim čovjekom ne možeš nadati ničem dobrom , jer ako se on samo tako zaljubljuje i samo takop prekida te velike ljubavi, meni samo znači da ne poštuje prvenstveno tebe, vašu djecu, pa ni te žene. ova pusta obećanja "ja ću prekinuti ako ti to želiš" su samo puke emocionalne ucjene na koje ja ne bih pristala nikada, ni pod koju cijenu.

u svakom slučaju, želim i puno mudrosti, snage i sreće, što god odlučila

XENA's Avatar

Prevario te tri puta, ali čovjek kada vara ne vara samo svoga supružnika nego i svoju dijecu. Da se desilo jednom, ali tri puta mislim da to samo za sebe govori i tu po meni nema puno mudrovanja

koksy's Avatar

Quote Originally Posted by XENA View Post
    Prevario te tri puta, ali čovjek kada vara ne vara samo svoga supružnika nego i svoju dijecu. Da se desilo jednom, ali tri puta mislim da to samo za sebe govori i tu po meni nema puno mudrovanja
    Bas tako!
    Ajde da je ovo prvi put pa eto, zalomilo se...iako ja osobno nisam sigurna ni dal bi to mogla probaviti. Al 3 puta... I ko zna jel samo 3 puta...Draga moja ja to nebi mogla, otisla bi sigurno. Ne bi se mogla stalno pitat jel s nekom, ko ga zove kad mu zazvoni mobitel i kolko ce vremena proc dok se on ne zaljubi toliko jako da on ode i ostavi i mene i djecu. Puno toga mogu oprostit i oprastala sam, puno toga mi zene opcenito istrpimo zbog djece al prevaru za prevarom...ja nebi!

Beti3's Avatar

Samo moje mišljenje : jednom se može oprostiti, ljudi griješe. Ali, dvaput, pa triput...To već nije greška, nego više pravilo.

Sad samo riješi sama sa sobom želiš li i dalje tako živjeti znajući da će to pravilo vjerojatno i dalje vrijediti. Ili ne. Što ti je prihvatljivije? S godinama će vjerojatno imati manje prilike i sve će manje nalaziti druge "ljubavi".

Ili da , ako ga još stvarno voliš, pokušaš promijeniti sebe, postati onakva žena u kakve se on "zaljubljuje". Nemoj me krivo shvatiti, to ti savjetujem samo ako tako želiš radi sebe, ne radi okoline i ne radi djece.

Ili razmisli o praktičnim pitanjima života bez njega, sa djecom, pokušaj sve financijski posložiti u glavi. Možeš li i želiš li. Da li imaš roditelje da ti pomognu ako treba.

Teška je tvoja situacija, ne možeš ju pospremiti pod tepih, moraš razmišljati i odlučiti. Napisala si da ga neizmjerno voliš. Možda da kreneš od te rečenice.

Sretno kako god odlučila!

Meni je ovdje bitna rečenica kad on kaže da ovisi o tebi da li ćete se rastati ili će on prekinuti vezu. Vaš odnos očito je narušen ali on vjerojatno traži on tebe potvrdu da li ima smisla ostati u braku, ili da on nastavi tu vezu. Ako se oboje složite da ćete promijeniti sve što možete da se odnosi u braku poprave, onda bi mogli i zaboraviti sve ove probleme. Možda bi bilo dobro potražiti i neki stručni savjet. Ja mislim da bih tako napravila na tvom mjestu.

To kaj je on imao 3 put neku vezu, meni samo govori da on traži nekaj kaj mu fali. Npr. kolegica kojoj muž nijednu lijepu riječ ne kaže zaljubila se u tipa prek interneta nakon par komplimenata i sad je ispala strašna preljubnica. Ne kažem da nije kriv on, nego ti, nego se odnosi među ljudima s vremenom mijenjaju, ponekad nema dovoljno razgovora među partnerima i ispadne tak. Ali ako ste oboje spremni to promijeniti, i to se može...

Po onome što si napisala, pravu situaciju ne možemo znati ovako preko foruma, meni se čini da ti ne voliš i ne poštuješ sebe i moj prvi korak bi bio da preispitam zašto je to tako i što mogu tu popraviti. Kad čovjek poštuje i zavoli sebe puno toga se oko njega promjeni, otpadnu loši odnosi, pojave se neki novi ljudi i okolnosti.

Ako te samo strah od samoće i kredita i dugova drži s njim, ni to nisu nerješive situacije, stan se proda, kredit isplati, novac što ostane podjeli, oroči sa strane za sigurnost, nije smak svijeta biti podstanar.

Djeca pate još više kad žive s roditeljima koji su u lošem odnosu, i što je najvažnije upijaju takav model odnosa i preslikavaju često nesvjesno u odrasloj dobi. Baš zbog djece, ako ne prvnstvno zbog sebe čovjek moa dobro razmisliti kakvu im sliku ostavlja.

Sretno što god odlučila

Zdenka2's Avatar

Upravo sam mislila napisati nešto slično kao ivanas no vidim da je ona to već sročila.

Hoćete li ti i TM ostati zajedno ili ćete se razići nije naše ni da savjetujemo. To ćete sami vidjeti. Ti ga voliš i želiš mu oprostiti. Ta ljubav jest mogući zalog za budućnost. Ali, u prvom planu tvojeg trenutnog razmišljanja ne treba biti ljubav nego samopoštovanje. Ne TM nego ti i tvoja djeca. Koja god tvoja odluka bila, kreni od samopoštovanja.
    Last edited by Zdenka2; 07.01.2012 at 11:08.

mala-vila's Avatar

bas sam ti htjela reci nesto o samopostovanju i dok sam razmisljala kako da lijepo i razumljivo sročim vidim da su zdenka i ivanas sve lijepo pokrile. potpisujem svaku rijec. jos bi samo dodala da kad se odluke donose zbog samopostovanja (a ne trebanja) dugorocno ne mozes pogrijesiti, a to ti je najbitnije za tebe i tvoju djecu. i samo jos nesto- govorim o onom istinskom samopostovanju a ne djelovanju iz ega. znat ces ti sto treba, samo si uzmi malo vremena za sebe i pogledaj unutra, svi su odgovori tamo ako prevazidemo povrsinske strahove
    i dok donosis odluku, ne boji se da pogrijesis, i to je ljudski, tako su ti vece sanse da ispravno prosudujes

Upravu ste, imam problema s samopoštovanjem, a on je za razliku od mene samouvjeren, siguran, ima visoko mišljenje o sebi, otvoren komunikativan, sve ono što ja nisam. I svjesna sam toga da nikada nismo bili jedno za drugo. S vremenom smo prestali razgovarati, dodirivati se, ja sam se pravila da to ne vidim, a on je sve ono što nema doma tražio negdje drugdje. Ja sam svjesna da nosim dio krivice za narušene odnose, ja volim razgovarati o problemima pokušati ih rještiti on probleme gura pod tepih. Ja znam da je on tip koji nikada ne bi prvi prekinuo već ćeka da to netko drugi učini. Njemu možda i odgovara ova situacija sjediti na dvije stolice jer sam ga prije par dana pitala ima li koga rekao je kada bude imao da će mi reći, lagao je. Možda jednostavno čeka da ona riješi svoj odnos kako bi to i on učinio. Zapravo neznam kako da se ponašam, da pokažem da sa ranjiva i da me to sve jako boli da mu kažem da ga volim , zapravo sve to vidi i zna, ali neznam i što ja želim. Ja sam osoba koja ne voli promjene, i najradje bih oprostila, ali kako živjeti s nekim tko te ne voli dovoljno, tko misli na nekoga drugoga. I ako oprostim stalno ću se pitati gdje je s kim je da li se pomirio s njom. Sve sam to prošla s njim prije 9 godina.
    Ja ne tražim odgovore od vas, znam da jedino ja znam pravi odgovor, ali eto željela sam čuti objektivna mišljenja, jer ja u nekim trenucima pomislim kako to sve nije istina, kako me on voli, ali stvarnost je nešto drugo. Imam problema sama sa sobom da to prihvatim.

Administratorica puntica's Avatar

uvijek se sjetim što mi je jednom rekla kolegica s bivšeg posla: nikad ne znaš kad ćeš sresti ljubav svog života.
    možda je čovjek stvarno zaljubljen, a možda je zaljubljiv po prirodi. tko zna

jedino što znamo je da nije bio iskren prema tebi, da ti je mjesecima tajio tu vezu s tom osobom koju navodno voli.
    meni bi u ovom slučaju najgora stvar bila njegove laži, i neiskrenost...ne bih ostala uz osobu uz koju nikad ne znam na čemu sam. ne bih, jer znam da bi to i mene i moju djecu samo iscrpilo, a znam da duboko u sebi nikad ne bih mogla imati ponovo povjerenja u njega (nakon što me 3 puta prevario, a i uvijek bih se pitala što je sve još napravio a da ne znam...i svaki put kad bi kasnio doma pitala bih se gdje je zapravo i što radi). ali to sam ja

kako ćeš ti odlučiti, to samo ti znaš...u svakom slučaju, želim ti puno sreće

Administratorica puntica's Avatar

Quote Originally Posted by dana View Post
    Upravu ste, imam problema s samopoštovanjem, a on je za razliku od mene samouvjeren, siguran, ima visoko mišljenje o sebi, otvoren komunikativan, sve ono što ja nisam.
    ne bih rekla da je baš tako. jer da je stvarno samouvjeren i siguran u sebe, onda ne bi mjesecima imao tajnu vezu, nego bi došao i rekao: imam drugu, nauči se nositi s tim ili odi.

Sanja :)'s Avatar

Joj teske su takve situacije! U gl. su sve cure vec rekle! Mozda naprosto da pokusas ocvrsnuti i pokazati zube pa se mozda i sam trgne! Ovako je njemu super! Druzi se i zabavlja, a doma ga ceka sve gotovo! Kome ne bi to odgovaralo? Svakako ti zelim da se situacija rijesi na obostrano zadovoljstvo i srecu, ali uvijek imaj na umu da si ti ta koja pruza ljubav i da je vrijeme i da ti se pocne vracati! Budi snazna i hrabra!

mala-vila's Avatar

Quote Originally Posted by puntica View Post
    ne bih rekla da je baš tako. jer da je stvarno samouvjeren i siguran u sebe, onda ne bi mjesecima imao tajnu vezu, nego bi došao i rekao: imam drugu, nauči se nositi s tim ili odi.
    x

seni's Avatar

Ja sam mišljenja kao Ivanas i Zdenka.
    Beti3, razumijem tvoje razmišljanje, o preobrazbi u osobu u koju bi se muž ponovo zaljubio.
    Međutim, mislim da to ne drži vodu.
    Mislim da se u principu ljudi ne zaljubljuju u osobe koje pokušavaju biti to sto nisu.
    Upravo suprotno, mislim da se i muškarci i žene zaljubljuju u partnere sa osobenoscu, u ljude koji jesu to sto jesu i iza toga stoje. I čini mi se po onom sto vidim oko sebe, da veze koje opstaju i traju na način da partneri obogacuju jedan drugoga i sretni su sto su zajedno, te uživaju u svom odnosu, su upravo između ljudi koji poštuju sebe, te se vole takvi kakvi su.

Draga moja Vuk dlaku mjenja, ali čud nikad.
    Vjruj meni. Može biti samo gore, ode tvoje povjerenje u njega.

Svi odgovori su u tvojem srcu i samo ti ih znaš. Duboko razmisli o svemu. Kako god da izabereš odluka je tvoja i samo ti ju možeš donjeti.

U mislima si mi jer i ja patim.

Quote Originally Posted by dana View Post
    Upravu ste, imam problema s samopoštovanjem, a on je za razliku od mene samouvjeren, siguran, ima visoko mišljenje o sebi, otvoren komunikativan, sve ono što ja nisam.
    U ovoj priči, ovako kako si je ti prezentirala, ti si meni daleko bolja osoba od njega. Može on imati visoko mišljenje o sebi, ali to je bez pokrića. Netko je lijepo napisao da je prevario ne samo tebe nego i svoju djecu. Ne kaje se, ne namjerava se mijenjati, čak ne zna što će učiniti i traži od tebe da doneseš odluku umjesto njega što će biti s vašim brakom. I ti misliš da je on samouvjeren!? Oprosti, meni je to ljigavo...
    Nemoj Dana protiv sebe...nemaš ti problem sa samopoštovanjem, već si očito ljubav podarila nedostojnoj osobi. Pravo je pitanje da li on želi postati bolji i odreći se šaranja da bi bio dostojan tebe.

On ne želi postati bolji jer je njemu dobro i ovako.
    Da je htio biti bolji davno bi se popravio a ne te prevario već 3 puta.
    I tko zna koliko puta će još,jer vidi da to kod tebe prolazi.
    Bez uvrede ili previše mudrovanja ja to ne bih mogla oprostiti...

Pepita's Avatar

Kao što vidiš puno je mišljenja, ali nisu svi istih karaktera.
    Imam prijateljicu koja zna da je muž svaku večer vara, ali njoj je to prešlo u fazu "takav je" i jednostavno ne može otići od njega.
    Mi u društvu joj više ništa ne govorimo, jer ja nemam pojma odakle ona vuče tu želju za ostankom s njim...kad on svaki vikend s drugom i onda dođe doma njoj i djeci.
    To mi je totalno nenormalno.
    Imam prijateljicu koja je nakon prve prijevare ostavila muža i otišla s djecom, našla si još dva posla, malo pomoć roditelja i evo snalazi se, djeca rastu...

Sjedni i promisli, što želiš, možeš li i hoćeš li:

1. biti naivna i povjerovati mu što ti priča
    2. sebe istrenirati da će zaista biti to što priča
    3. poznavajući ga 12 godina kao osobu znaš li priča li priče ili je dosljedan sebi...

...mogu nabrajati do sutra!

Svi mi znamo kakav je naš brak i kakavi su nam više manje supružnici, ali teško da možemo savjetovati druge.
    Prema tome, moj savjet od srca, sjedni, promisli i to ti je jedino ispravno!

Ja bi ga nogom iz kuće, ali to sam ja.

Trina's Avatar

Grozno. Čovjek ti je priznao da je ovo treći put (a koliko toga je prešutio da mi je znati) a ti se misliš oćeš li mu oprostiti ili nećeš. Oprašta se onome tko zna da je zahebao, kome je žao, onome tko oproštaj zaslužuje. Tvoj ga ni ne traži niti mu treba. Da mene moj prevari samo jednom ne znam bi li mogla ostati s njim. Možda bi ostala ako bi puzao po podu i molio me da mu oprostim ali nebi nikad mogla zaboraviti. Niti bi se naš odnos ikad vratio u normalu. To mi je najveće poniženje za osobu. Ko da ja ne mogu varati da mi se vara. Ali poštujem svog muža ko čovjeka i ne želim od njega praviti idiota. Ti radi kako znaš ali po mom mišljenju bila bi blesava da ostaneš s takvom osobom u braku

oka's Avatar

Quote Originally Posted by Trina View Post
    Grozno. Čovjek ti je priznao da je ovo treći put (a koliko toga je prešutio da mi je znati) a ti se misliš oćeš li mu oprostiti ili nećeš. Oprašta se onome tko zna da je zahebao, kome je žao, onome tko oproštaj zaslužuje. Tvoj ga ni ne traži niti mu treba. Da mene moj prevari samo jednom ne znam bi li mogla ostati s njim. Možda bi ostala ako bi puzao po podu i molio me da mu oprostim ali nebi nikad mogla zaboraviti. Niti bi se naš odnos ikad vratio u normalu. To mi je najveće poniženje za osobu. Ko da ja ne mogu varati da mi se vara. Ali poštujem svog muža ko čovjeka i ne želim od njega praviti idiota. Ti radi kako znaš ali po mom mišljenju bila bi blesava da ostaneš s takvom osobom u braku
    x

Peterlin's Avatar

Hm, čovjek si često misli "to se meni ne može nikada dogoditi" sve dok se ne nađe u takvoj situaciji...

Nije važno kako si u ovo dospjela, važno je što želiš i kako ćeš dalje. Zdenka2 i ivanas su već puno rekle o samopoštovanju.

Razmisli gdje se želiš vidjeti za godinu, dvije ili više i kako ćeš to postići. I sretno, držim fige da uspiješ posložiti kockice na najbolji mogući način.

ana.m's Avatar

Quote Originally Posted by Trina View Post
    I ja ću potpisati Trinu!

kljucic's Avatar

Quote Originally Posted by ljiljan@ View Post
    U ovoj priči, ovako kako si je ti prezentirala, ti si meni daleko bolja osoba od njega. Može on imati visoko mišljenje o sebi, ali to je bez pokrića. Netko je lijepo napisao da je prevario ne samo tebe nego i svoju djecu. Ne kaje se, ne namjerava se mijenjati, čak ne zna što će učiniti i traži od tebe da doneseš odluku umjesto njega što će biti s vašim brakom. I ti misliš da je on samouvjeren!? Oprosti, meni je to ljigavo...
    Nemoj Dana protiv sebe...nemaš ti problem sa samopoštovanjem, već si očito ljubav podarila nedostojnoj osobi. Pravo je pitanje da li on želi postati bolji i odreći se šaranja da bi bio dostojan tebe.
    Nije on samouvjeren, on je papak jer samo čeka da ti kažeš da je gotovo. I kako može tvrditi da te voli? Pa zar namjerno želiš povrijediti osobu koju voliš? Mislim, ima zaljubljivih osoba, ali ako je to patologija, onda nek se liječi. Ali dalje od mog kreveta.

marilka's Avatar

draga. grozno je ovo sto prozivljavas.
    tvoj muz je emocionalno nezrela osoba. ono sto je vazno na pocetku da znas i u sto moras vjerovat je to da si ti malo (mozda i nimalo) doprinjela ovoj situaciji. On je tip osobe koja vara, ne zbog tvog prigovaranja, nerazumijevanja i slicnih stvari koje je kao opravdanje naveo, vec samo i iskljucivo zbog njegove nezrelosti, sebicnosti i zeljom da na neki svoj stupidan nacin pobjegne od problema i olaksa sebi zivot.
    Prepisivat njene poruke s maila u rokovnik, i skoro pa ti ga "servirat" pod nos, o Boze,, pitam se dokle muska glupost seze.
    Zaljubljive prirode, njemu je svaka zena fatalna, svaka veza sudbinska, a to ti je samo odraz onog sto sam ti na pocetku napisala, nezrelosti. Mislim da je to i razlog zasto on odluku o tome u kojem ce smjeru vas odnos teci prepusta tebi, jer on jednostavno nije sposoban nesto tako veliko i bitno odlucit, on je u oblacima gdje nazalost mnogi od nas ostaju cijeli zivot, bez obzira koliko godina imali, koje poslove obavljali, koliko djece (i brakova) imali...
    I sama si svjesna da je vas odnos tesko narusen. Nije da umanjujem tezinu fizicke prevere, ali ova emotivna (koja naravno dolazi "u paketu" s fizickom") je puno gora i puno teza za ispraviti.
    S obzirom na stanje u kojem predpostavljam da jesi, a to je sok, tuga, nevjerica, bjes, tupilo, histerija i sve ostalo nisi sposobna donjet odluku racionalno i cvrsto stati iza nje. Ovdje ce trebat puno vremena, bez obzira odlucila ostati ili otici, nazalost nista preko noci neces biti pametnija. Ono sto bi mozda bilo najbolje je pustiti da prodje neko vrijeme, slozit kockice, odvagnuti za i protiv. Ako je on stvarno zaljubljen, ne moze ni on preko noci prebacit sklopku off-on i odljubit se.
    Mozda ne bi bilo lose zivjet odvojeno neko vrijeme, vidjet kako ce se stvari razvijat. Svakako posjeti bracnog savjetnika ili neku strucnu osobu koja ce ti s objektivne i strucne strane znati pomoci. Jer koliko vidim po tvom postu, razmisljas o situaciji s njim, sa djecom, sa tom drugom zenom, sa njenom vezom, a nigdje ne razmisljas o sebi. Vrijeme je da taj redosljed okrenes i sebe, samo sebe stavis iskljucivo na prvo mjesto. Ti si sad najvaznija karika, jer ako ti ne budes funkcionirala normalno, nece ni djeca, a ni odnos s njim sigurno nece dozivjet procvat.
    Sve se moze promijeniti, sve se moze ispraviti samo potrebno je puno, puno vremena. I zelje naravno, s obje strane.
    Zapitaj se zasto si u braku s takvim covjekom. Jeli se bojis samoce ili ga zaista volis i postujes? Misljenja sam da je bolje biti sama i sretna nego s nekim i nesretna. Sama i nesretna neces biti sigurno, bar ne zadugo.
    Ponekad je jednostavno potrebno pustiti neke stvari da odu da vidis hoce li se vratiti same i jesu li vrijedne toga. A ako se ne vrate, stvorila si mjesto za nesto novo, nesto bolje, nesto vrijednije.
    Neka te ne opterecuju susjedi, prijatelji, roditelji i kolege. Svi oni pricaju price, a nitko ne zna dok se ne nadje u tvojoj kozi kako bi postupio. Nije lako razvest se. Nije za nikoga, pa ni njemu nece sigurno biti lako. Djeca se iz razvoda izaci s manjim traumama nego sto bi izasli ako bi se vas brak ovako nastavio na nekoj "formalnoj" razini. Zato je u interesu svakoga od vas iz ove ruzne situacije izac sto manje ranjen i sa sto manje gorcine.
    U ovom konkretnom tvom slucaju, ja sam vise protiv nego za. Al to nitko od nas ne moze reci, samo ti. Sretno ti u svakom slucaju. I javi se

trampolina's Avatar

Živom se čovjeku svašta dogodi.

Nikako ne opravdavam to što je napravio, ali mi se čini da vam njegova prevara uopće nije glavni problem u braku. Ja bi tu krenula od centra problema, a što je centar možete znati samo ti i on. Zajedno.

pinguica's Avatar

Kako se zaljubio tako će se i odljubiti. Ti moraš izgraditi sebe i srediti svoj život tako da takve stvari više ne utječu na tebe, da ne razmišljaš o njemu već o sebi. To možeš jedino ako mu u srcu iskreno oprostiš (jer očito nije svjestan svoje nezrelosti) i jasno se odijeliš od njega (ono što se kaže od stola i postelje) i počneš se brinuti o sebi. Ne treba ti muškarac da bi bila sretna. Pokaži svojoj djeci da je majka snažna i sretna puna ljubavi prema njima, a i njihovom ocu, ali da opet čuva svoje dostojanstvo žene i ne treba joj nijedan muškarac da bi se osijećala ispunjeno. Imaj strpljenja i ljubavi. Nemoj se srditi i patiti, to ti samo šteti zdravlju, a i djeca pate kad im roditelji pate. Voli samu sebe.

SikaPika's Avatar

Quote Originally Posted by Sirius Black View Post
    Meni je ovdje bitna rečenica kad on kaže da ovisi o tebi da li ćete se rastati ili će on prekinuti vezu. Vaš odnos očito je narušen ali on vjerojatno traži on tebe potvrdu da li ima smisla ostati u braku, ili da on nastavi tu vezu. Ako se oboje složite da ćete promijeniti sve što možete da se odnosi u braku poprave, onda bi mogli i zaboraviti sve ove probleme. Možda bi bilo dobro potražiti i neki stručni savjet. Ja mislim da bih tako napravila na tvom mjestu.

To kaj je on imao 3 put neku vezu, meni samo govori da on traži nekaj kaj mu fali. Npr. kolegica kojoj muž nijednu lijepu riječ ne kaže zaljubila se u tipa prek interneta nakon par komplimenata i sad je ispala strašna preljubnica. Ne kažem da nije kriv on, nego ti, nego se odnosi među ljudima s vremenom mijenjaju, ponekad nema dovoljno razgovora među partnerima i ispadne tak. Ali ako ste oboje spremni to promijeniti, i to se može...
    potpisujem

Angie75's Avatar

dana, mislim da ti ustvari dobro znaš tko je on i što od njega još možeš očekivati.
    I nemoj se zavaravati da je on samouvjeren - mislim da je običan sebični egoist.

Pepita's Avatar

Quote Originally Posted by trampolina View Post
    Živom se čovjeku svašta dogodi.

Nikako ne opravdavam to što je napravio, ali mi se čini da vam njegova prevara uopće nije glavni problem u braku. Ja bi tu krenula od centra problema, a što je centar možete znati samo ti i on. Zajedno.
    I ovdje ima mnogo istine!

domy's Avatar

Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Hm, čovjek si često misli "to se meni ne može nikada dogoditi" sve dok se ne nađe u takvoj situaciji...

Nije važno kako si u ovo dospjela, važno je što želiš i kako ćeš dalje. Zdenka2 i ivanas su već puno rekle o samopoštovanju.

Razmisli gdje se želiš vidjeti za godinu, dvije ili više i kako ćeš to postići. I sretno, držim fige da uspiješ posložiti kockice na najbolji mogući način.
    potpis na ovo
    Iskreno ne znam da se meni to desi kako bi i šta bi ali da moraš dobro razmisliti i odlučiti što je najbolje za tebe i tvoju djecu....

je li tebi dosta to kaj on može tebi dati i kaj ti je spreman pružiti? to znaš i možeš znati samo ti

ali nadam se da ti je to kaj si sve izbacila iz sebe pomoglo

anima's Avatar

Vas dvoje ste završili u ovom životu. Sve drugo bilo bi mučenje i za vas i za djecu.
    Počni razmišljati da imaš pravo upoznati novu osobu zbog koje ćeš imati leptiriče u trbuhu.
    Učini život za sebe onakvim kakav želiš. Ne pristaj na manje. Život je prelijep i prekratak. Sretno.

Imala sam takvog "pametnjakovića" i hvala Bogu što sam mu ispisala kartu u jednom smjeru. Isto je bila odluka na meni, pa sam lijepo odlučila "prepustiti" ga onoj vedrijoj, ljubaznijoj, modernijoj, komunikativnijoj, ljepšoj, mlađoj.... i tako to. Naprosto savršenoj!
    U 8 godina istrenirao me je bolje nego kobilu. Godinu dana mi je trebalo da shvatim da smijem "malo misliti" i svojom glavom. O Bože, šta si mi žene dopustimo, nevjerojatno. Uzela sam ga zdravo za gotovo, mislila sam da mislimo isto, da nam je zajedništvo svetinja, kada ono- šipak. Ja vjerna kao sluga, a on kao pas sa lanca.
    Neka, fala mu. Živio on meni sto godina i svaka mu dala. Da imam mogućnost izbora, više nikada ga ne bi izabrala. Ni da mi zelje gazi. Nema šanse!
    Iz vlastitog iskustva mislim da si progriješila onda kada si mu prvi puta oprostila. On tebe uzima zdravo za gotovo. Okreni ploču!

Marna's Avatar

Slažem se s onim što pišu marika, Zdenka2, Trina.
    Što reći? Tužno, jadno, nisko - onako kako to čine nezrele osobe - srljanje s emocijama i hormonima bez razmišljanja o posljedicama.

Glavu gore, našminkaj se, ženo, nasmij, obuci nešto što dugo nisi, otvori prozor da provjetriš stan od takvog zapaha.
    Tvoja su djeca najvrjednije što imaš u životu i radi njih budi lijepa, zadovoljna, Mama Hrabrost!

Razmisli voliš li ga samo zbog straha od problema s kojima ćeš se suočiti ako sebi priznaš da ga zapravo ne voliš.
    Kod rješavanja problema (stan, krediti, dugovi, kako će djeca reagirati) težak je obično samo prvi korak, no kad njega napraviš dalje će se stvari puno lakše rješavati, jedna će se nadovezivati na drugu i vidjet ćeš da sve to nije tako teško kako ti se činilo, a kad vidiš da dobro rješavaš probleme samopouzdanje će ti rasti...
    I kao što su već mnogi naveli bilo bi dobro da potražiš stručnu pomoć. Stručnjaci ponekad znaju postaviti prava pitanja koja će ti pomoći da saznaš što zapravo želiš.

eris's Avatar

Skoro sam imala sličnu situaciju u porodici. Prevara je teška, i žene to gadno pamte, ali znaju nekako živjeti sa tim. S druge strane, muškarci često, nakon oprosta od žene, jednostavno gube svako zanimanje i poštovanje prema toj svojoj ženi. A žena onda, koja je jednom oprostila, počinje da opršta i opravdava ta loša ponašanja, nedostatak ljubavi, hladnoću u vezi "njegovom" prevarom. Zato se salžem sa rene7, šta mi žene sebi možemo dopustiti, zaista nebo nam je granica.
    Mislim da je ključ takve dileme, zapravo odgovor na pitanje Šta ti želiš?(pazi, ne on, ne djeca, već TI).
    Ako želiš da budeš sretna, da se veseliš, da si opuštena, da tvoja djeca budu okružena srećom onda znaš šta ti valja čliniti.
    Ako želiš da ti djeca odrastaju uz oca, da budeš paćenica, kojoj vjeruj, niko neće ni zahvaliti na kraju, ako hoćeš da se svake noći mučiš, i razmišljaš zbog čega to on radi, onda ti jasno da je ostanak uz njega najbolje rješenje. I to samo dotle dok njemu odgovara taj tvoj pasivni odnos, i dok jednom ne dođe kući pa ON kaže DOSTA!

Potpisujem Trinu. A ono sto mi je osim toga palo na pamet je da se nadam da u tim svojim izletima koristi zastitu, a ne da je i tebi jos prenio neke bolestine. Ja ne bi mogla preci niti preko toga sto te jednom prevario, ali to sam ja. Ja bi to stalno imala u mislima. Ne znam sto cekas, da dodje kuci i kaze da mu je ljubavnica trudna, jel bi onda otisla?

Drage moje puno vam hvala na odgovorima.
    Nakon toga smo razgovarali i priznao mi je stvari koje čovjek gleda samo u američkim filmovima. Rekao je kako smatra da je najbolje za mene i njega da počnemo ispočetka. Da je toliko sranja napravio da i da ja kažem da mu opraštam on zna da je to nemoguće i da kaže da će se promijeniti da to ne drži vodu. Nisu samo u pitanju te tri veze, jedna od njih je trajala čak godinu dana i to na početku našeg braka, bilo je još toga. Donijeli smo odluku da ćemo se razvesti, on kaže da nije ona kriva da je s njom prekinuo jučer da je ona rekla kako se ne želi petljati ( pa naravno danas sutra ne želi da je nitko okrivljava da je kriva za raspad jedne obitelji). Rekao je da je to sve držao u sebi i znao da mi to sve treba prije ili kasnije reći. Da je razmišljao o razvodu i prije nje. Eto to je to. Nakon svega što mi je učnio, i kad shvatim da je cijeli naš brak bio jedna obična laž, ja bih bila u stanju sve mu oprostiti. Pa zar sam ja normalna.?! Što samnom nije uredu? Ja sam i prije nešto naslučivala ali samo sam njemu ludo vjerovala, svakoj njegovoj riječi, a ne sebi. Teško mi je ali imam potporu obitelji sestre prijatelja samo eto ja bih to što prije riješila a on bi to što sporije. Najteže mi je sada kad još uvijek zajedno živimo a zapravo bih najradje da ode i da ga nikad više nevidim a znam da je to nemoguće. Ukoliko netko ima iskustva kako se pokreće sporazumni razvod braka i kakve sve papire trebam skupiti da to riješimo bez odvjetnika i dodatnih troškova bila bih vam zahvalna. Hvala na podršci.

Trina's Avatar

Ja ti želim sve najbolje u životu i mislim da će tako i biti, da će ti život bez takve osobe biti bolji i kvalitetniji. Pravni dio ne znam, imaš dosta toga na podforumu "Jednoroditeljske obitelji" a i sigurna sam da će ti se javiti cure koje su prolazile kroz razvod. Ja sam ti dijete jednog takvog sličnog tvom mužu i iz moje perspektive, to što ćeš se razvesti je najpametniji mogući potez. Moji su ostali zajedno i to je najgori mogući scenarij za sve nas bio i ostao. Sretno!!

sretno ti bilo i drži se

dana

XENA's Avatar

dana vjerujem da je osjećaj gozan, izgubiti tlo pod nogama i preživjeti urušavanje svega onoga što si mislila da ti je budućnost, gledam izi svojih cipela jer mislilm da bi se ja tako osjećala.
    Puno sreće i neka ti nakon ovog poglavlja u život ulaze samo lijepe i dobre stvari.
    Glavu gore ti to možeš , žene su lavice

Mali Mimi's Avatar

Kad sam pročitala sam naslov već sam nekako znala odgovor na to tvoje pitanje kažeš on te prevario i zaljubio se i što sad, pa zar je u tvojoj moći da on prestane biti zaljubljen u neku drugu? Po tom možeš izabrati ili loš brak ili rastavu?
    Ja bih se na tvom mjestu zapitala dali zaslužujem biti i dalje s takvom osobom...život je prekratak da bi ga tratila na onog tko te ne zaslužuje!

Mali Mimi's Avatar

Nisam vidjela ovo zadnje što si napisala i dobro da ste tako odlučili, al ne kužim zašto on i dalje mora biti u vašem stanu? I ne brini sve će doći na svoje, nadam se da ćeš uskoro poraditi na sebi i na samopoštovanju

Nema gdje otici a da ide u podstanare ne bi si to mogli priustiti s obzirom da smo se dogovorili da cemo dugove zajednicki rjesavati ovih par mjeseci.. Trazio je malo vremna da se snadje. Ali neznam koliko cu ja to moci izdrzati da zajedno zivimo.

Ima li on svoje roditelje? Nek ide k njima.
    Suosjećam s tobom jer i ja ovih dana podnosim zahtjev za razvod, otišla sam od njega i tako mi je lakše znam da sam ostala bilo bi mi grozno.
    Nije njemu problem možda da se nemože snaći za smještaj već nemože jednostavno otići. Ni ja nisam nikako mogla otići teško je to. Osoba koja odlazi mora promijeniti život iz korjena samo se sjeti dok se recimo udaš teško ti se prilagoditi na novu sredinu a tek pod takvim uvjetima kao što je razvod to je koma.
    Zato mislim da nije problem u tome gdje da on ode već nemože, a samim time tebe muči. Vjerovatno bi on htio da se nastavi takav život jer njemu tako i odgovara.

koksy's Avatar

Jel te smijem pitat, i ne moras odgovorit ako je preintimno, sta si ti njemu rekla na sve to? Mislim, zamisljam sebe u toj situaciji. Pukla bi, najblaze bi bilo da mu pljunem u lice!
    Stvarno ti zelim svu srecu svijeta da takve osobe vise nikad nemas u svom zivotu i da ti krene u nekom sasvim drugom, boljem smjeru.

Page 1 of 4 123 ... LastLast