Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Ostvarivanje prava na pokrivanje troškova umjetne oplodnje u pragu preko hzzo-a

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno Ostvarivanje prava na pokrivanje troškova umjetne oplodnje u pragu preko hzzo-a

Dragi moji,
    zbog urođene bolesti trudnoća mi je ostvariva jedino donacijom jajnih stanica. Za početak me ginekologinja uputila u Maribor, gdje je dr. Vlaisavljević pregledao moju liječničku dokumentaciju (uz upute koje još pretrage partner i ja trebamo obaviti). Nakon drugog pregleda, dr. nas je preporučio u Prag, zbog toga što u Mariboru za donaciju uvijek imaju prednost Slovenke, pa je lista čekanja jako duga (otprilike 10 godina, što naravno nijedna od nas nije spremna čekati).
    Na pregledu u Pragu kod dr. Mardešiča, rečeno nam je da se na zahvat čeka 6-8 mjeseci, a zahvat donacije jajnih stanica košta 4500 E.
    Sasvim slučajno sam pronašla članak u kojem piše da hzzo podmiruje troškove liječenja u inozemstvu, u slučaju da potreban zahvat nije moguće ostvariti u Hrvatskoj (što donacija jajnih stanica nije).
    Mi smo odobrenje dobili i trenutno čekamo datum za zahvat u 6.mjesecu. Ako ikoga zanima procedura, odnosno što je sve potrebno poslati hzzo-u da bi se zahtjev usvojio, vrlo ću rado pomoći (nama se čekanje na rješenje zbog neupućenosti odužilo na 10 mjeseci.)

lijepi pozdrav

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Lijepi pozdrav! ja već dugo pratim ovaj forum, i ima mnogo korisnih informacija . naime i meni je zbog bolesti , trudnoća moguća jedino donacijom jajnih stanica. Pa bi mene zanimala procedura , ako bi bili ljubazni objasnit što ste vi poslali , malo da me uputite . Hvala vam

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ej ivana988 o donaciji jajnih stanica u Češkoj i ostalim postupcima imas na temi Potpomognuta u Češkoj, a za jos vise info javi mi se na mail misspremanga@hotmail.com

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ona koja nije pisala imas pp

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj iva77 prvotno napisa Vidi poruku
    ona koja nije pisala imas pp
    iva77 imas pp

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ona koja nije pisala ja sam ti poslala na mail poruku

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ivana988 prvotno napisa Vidi poruku
    ona koja nije pisala ja sam ti poslala na mail poruku
    i ja tebi

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Oprostite što malo kasnim, ne znam što vas konkretno zanima, ali evo ako želite poslati molbu hzzo-u, ovo je popis dokumentacije koju sam morala poslati:
    • Zahtjev i prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo
    • Povijest bolesti
    • Citogenetski nalaz
    • Specijalistički (endokrinološki) nalaz
    • UZV maternice
    • UZV bubrega i nadbubrežnih žlijezda
    • UZV srca
    • Psihijatrijski nalazi
    • Spermiogram
    • Izjava o izvanbračnoj zajednici
    • Odobrenje etičkog povjerenstva

s time da je nalaz srca i bubrega povezan s mojom dijagnozom, pa ga vi vjerovatno ne trebate obavljati.
    A ako vas još bilo što zanima, samo mi se javite!

lijepi pozdrav

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sejla, hvala na vrlo korisnim informacijama!
    'Zahtjev i prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo', je li to preporuka doktora??
    A 'Odobrenje etičkog povjerenstva' formular od HZZO-a?
    Da li si posla na prvi pregled u Pragu preko HZZO-a ili na svoj racun?
    Lp

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

U koliko primjera treba ispuniti Zahtjev?

AAL6 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Post adresa

Možeš li mi poslati točnu adresu na koju si slala jer meni treba odobrenje za donaciju sperme. I zanimame kakvo je etičko odobrenje i gdje ga dobivaš i zašto? Iso i s psihijatrijskim nalazom. Meni nitko nije spomenuo takva odobrenja.

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Oprostite što upadam ovako, ali molim modove da u naslovu teme promijene ono "umjetne oplodnje".
    Hvala

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

a ja molim moderatoricu da sve prebaci na Češku, jer ova tema tamo postoji i da nam cure tamo dođete u društvo.
    sejla, hvala ti na ovim podacima, i to ćemo molit moderatoricu da zalijepi na prvu stranicu Češke, zajedno s ostalim podacima o predavanju dokumenata na HZZO.
    AAL6, iščitaj na Češkoj prvu stranicu, ili postavi pitanje tamo, da ovdje ne dupliramo.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 15.01.2012. at 19:16

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

AAL6, molba se šalje na HZZO, Margaretska 3, 10 000 Zagreb, a molbu na etičko povjerenstvo sam slala u vinogradsku bolnicu jer se tamo liječim i tamo sam išla na pregled kod ginekologa dr Kune, da mi da stručno mišljenje. u toj molbi šalješ isto svu liječničku dokumentaciju, i tražiš njihovo odobrenje za liječenje u inozemstvu (moraju procijenit da je zahvat medicinski opravdan). E sad, dijagnoze nam se razlikuju tako da ne mogu garantirat da treba i tebi.
    na taj psihijatrijski nalaz me uputila moja dr (kao to je procedura kod procesa umjetne oplodnje), da se vidi da nemamo nekih psihičkih oboljenja i da smo svjesni da nam zahvat možda neće uspjeti.
    ako još nešto treba, javi!

AAL6 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hvala ti na svemu pokušat ću poslati bez ove dvije stavke jer sam stručno mišljenje dobila u Petrovoj od dr. Vrčića. Čujemo se kad dobijem riješenje.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

svakako, sretno s molbom i nadam se da će ti stići što prije moguće Ako nešto nedostaje jave se unutar dva tjedna i traže nadopunu dokumentacije, a kad je sve na rješenje se čeka oko 2 mjeseca (barem je meni tako bilo).

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Zahtjev i prijedlog za upućivanje na inozemstvo mi je potpisao dr Kuna, specijalist ginekolog (vinogradska), a molbu sam slala na etičko povjerenstvo isto u vinogradsku. u prag smo išli na pregled o vlastitom trošku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •