Dragi moji,
zbog urođene bolesti trudnoća mi je ostvariva jedino donacijom jajnih stanica. Za početak me ginekologinja uputila u Maribor, gdje je dr. Vlaisavljević pregledao moju liječničku dokumentaciju (uz upute koje još pretrage partner i ja trebamo obaviti). Nakon drugog pregleda, dr. nas je preporučio u Prag, zbog toga što u Mariboru za donaciju uvijek imaju prednost Slovenke, pa je lista čekanja jako duga (otprilike 10 godina, što naravno nijedna od nas nije spremna čekati).
Na pregledu u Pragu kod dr. Mardešiča, rečeno nam je da se na zahvat čeka 6-8 mjeseci, a zahvat donacije jajnih stanica košta 4500 E.
Sasvim slučajno sam pronašla članak u kojem piše da hzzo podmiruje troškove liječenja u inozemstvu, u slučaju da potreban zahvat nije moguće ostvariti u Hrvatskoj (što donacija jajnih stanica nije).
Mi smo odobrenje dobili i trenutno čekamo datum za zahvat u 6.mjesecu. Ako ikoga zanima procedura, odnosno što je sve potrebno poslati hzzo-u da bi se zahtjev usvojio, vrlo ću rado pomoći (nama se čekanje na rješenje zbog neupućenosti odužilo na 10 mjeseci.)
lijepi pozdrav![]()